man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaNamibiaSossusvlei & Fish River Canyon
Kjør selv | 14 dager:

Sossusvlei & Fish River Canyon

Høydepunkter på denne reisen:

Windhoek, Sossusvlei, Sesriem Canyon, Aus, Namibørkenen, Fish River Canyon, Kalahari-ørkenen, det private naturreservatet ved Onjala Lodge.

Følgende er inkludert i reisen:

  • Fly fra Norge til Windhoek t/r
  • 11 dages Avis-billeie av en Toyota Hilux 4-hjulstrekker eller tilsvarende, inkl. nødvendige forsikringer
  • 11 overnattinger på gode hoteller og lodger
  • 11 x frokost (dag 3-13)
  • 10 x middag (dag 3-12)
  • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
  • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende
Tillegg for enkeltrom 3.750 kr.
Vi anbefaler deg å bestille i meget godt tid for å få plass på denne reisen.

Vennligst ta kontakt med oss for å få oppgitt priser for barn.

Kombiner safari med::

Velg denne reise fordi…

Ønsker du friheten til å oppleve Namibia på egenhånd på en rute med planlagte overnattinger? Da er kanskje denne kjør selv-ferien noe for deg. Namibia er et fantastisk kjør selv-land, for her er det fine veier, gode bilder og hjelpsomme innbyggere.

Du kjører i den sentrale og sørlige delen av landet med start i hovedstaden Windhoek. Deretter legger du ut på et ekte natureventyr der du opplever Namibias enestående og maleriske landskaper med lange elver, dyp kløfter, enorme ørkener og høye, røde sanddyner. Du kan også få se noen av de helt spesielle dyrene som har gjort ørkenen til sitt hjem.

Du får gode muligheter til å lære mer om landets historie med et par avstikkere til Duwisib-slottet, diamantområdet ”Sperrgebiet”, spøkelsesbyen Kolmanskop og kystbyen Lüderitz.

Du avslutter reisen i et privat naturreservat med 1.700 hektar bush og et fantastisk dyreliv.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Namibia med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Windhoek
Dag 2: Ankomst i Windhoek

Etter ankomst på Windhoeks internasjonale flyplass går du gjennom passkontrollen, henter bagasjen din og fortsetter gjennom tollen. Du henter leiebilen og kjører til hotellet ditt, en kjøretur på ca. 1 time.

Windhoek er ikke bare Namibias hovedstad, det er også landets største by med 300.000 innbyggere. Byen ligger i 1.650 meters høyde, i en vakker dal som grenser mot Eros-fjellene i nord og Auas-fjellene i sør. Mot vest faller Khomas-høylandet ned mot Namibørkenen og Atlanterhavet.

Windhoek er en moderne by med en arkitektur som tydelig er påvirket av den tyske kolonitiden. Her smelter europeisk tradisjon og afrikanske kulturer sammen.

Windhoeks bykjerne ligger ved Independence Avenue og kan gjerne utforskes til fots. Det travle sentrumsområdet starter ved Ausspannplatz i sør og strekker seg frem til bydelen Katutura i nord. Hvis du har tid, anbefaler vi et besøk på håndverkssenteret Craft Center, der du kan kjøpe fint namibisk håndverk, bøker, fotografier og lokale delikatesser.

Dagens kjørelengde: Ca. 45 km

Overnatting The Elegant Guesthouse 

Dag 3: Windhoek – Sesriem
Dag 3: Windhoek – Sesriem

I dag går turen sørover til Sesriem ved Namibørkenen. Kjør via det maleriske og karge høylandet Khomas Hochland på 1.750 – 2.000 moh., der steile fjellrygger og bølgende åser preger området. Fortsett til Remhoogte-passet 1.556 moh., der du kan nyte den fantastiske utsikten ved ”The Great Escarpment”. Det er en stor geologisk formasjon som utgjør en tydelig grense mot Namibørkenen, som strekker seg 2.000 km langs Afrikas atlanterhavskyst. Ørkenen regnes for å være mer enn 500 millioner år gammel og er dermed verdens eldste ørken.  Her kan du oppleve en fascinerende natur med dyr som har tilpasset seg ørkenklimaet. De berømte røde sanddynene ved Sossusvlei er verdens høyeste og rager flere hundre meter over bakken.

Du fortsetter til overnattingsstedet ditt, Hoodia Desert Lodge ved Tsauchab, ca. 20 km fra Sesriem, som grenser til Namibias største nasjonalpark, Namib Naukluft Park. Parken dekker et område på 50.000 km2, som er større enn Sveits og Nederland.

Dagens kjørelengde: Ca. 310 km

Overnatting Hoodia Desert Lodge 

Dag 4: Sossusvlei og Sesriem Canyon
Dag 4: Sossusvlei og Sesriem Canyon

I dag anbefaler vi deg å starte tidlig om morgenen og kjøre til Sossusvlei, der du opplever det dramatiske fargespillet i ørkenen når solen langsomt stiger opp.

Denne dagen kan du starte med en helt spesiell opplevelse, en fantastisk ballongferd over Sossusvlei.

Hvis du har lyst, kan du vandre opp til toppen på en av verdens høyeste sanddyner og nyte den enestående utsikten over Sossusvlei og den uttørkede sjøen Deadvlei, der døde, skulpturlignende trær strekker sine nakne grener mot den høye, blå himmelen.

Deretter kan du spise en god frokost under et akasietre før turen går til Sesriem Canyon, som er 30 meter dyp og 3 km lang og formet av Tsauchab-elvens løp gjennom flere millioner år.

Resten av ettermiddagen er til fri disposisjon.

Dagens kjørelengde: Ca. 160 km.

Du kan lese mer om turen her (denne turen betales ekstra):

Overnatting Hoodia Desert Lodge 

Dag 5: Sesriem – Aus
Dag 5: Sesriem – Aus

I dag kjører du til Aus. På veien kan du kjøre forbi Duwisib-slottet, som ble bygd av Baron Hans Heinrich von Wolf midt på den tørre savannen. Etter den tysk-namibiske krigen i 1907 vendte Baron von Wolf hjem til Tyskland og giftet seg med stedatteren til den amerikanske konsulen, Jaya Humphreys. De bestemte seg for å bosette seg i Sørvest-Afrika, og arkitekt Wilhelm Sander fikk i oppdrag å designe slottet. De fleste materialene ble importert fra Tyskland, og steinhoggere ble innleid både fra Italia, Sverige og Irland. I 1909 sto slottet ferdig, med 22 rom. Hvis du har tid, kan du se slottet og det opprinnelige interiøret. Hvis du er heldig, får du kanskje se ville hester som streifer rundt i området. De sies å være etterkommere av baronens fullblodshester.

Du fortsetter til neste overnattingssted, Klein-Aus Vista, som ligger ved grensen til det avsperrede diamantområdet ”Sperrgebiet”, det tyske ordet for et område der det er forbudt å gå inn. I 1908 fant tyskerne nemlig diamanter i Namibørkenen og sperret av 26.000 km2. Kun et fåtall personer har fått lov til å komme inn her siden den gang. Etter at landet ble selvstendig har Namibias regjering utnevnt en del av

”Sperrgebiet” til nasjonalpark, og myndighetene åpnet for noen år siden opp for turer inn i området som ledes av en naturguide fra Namibias miljø- og turistdepartement.

Dagens kjørelengde: Ca. 390 km.

Overnatting Klein-Aus Vista 

Dag 6: Aus
Dag 6: Aus

Dagen er til fri disposisjon.

Det flotte ørkenlandskapet rundt hotellet innbyr til fotturer og området kan utforskes på de merkede stiene. På hotellet kan du også kjøpe en utflukt til Koichab Pan i Namib Naukluft Park, der du kan få oppleve ville hester i området omkring Garup.

Klein-Aus Vista er også et godt utgangspunkt for et besøk i byen havnebyen Lüderitz, som ligger 120 km borte. Lüderitz ligger der den golde Namibørkenen og Atlanterhavet møtes, og her kan du blant annet se pingvin- og flamingokolonier. I tillegg til byens fantastiske beliggenhet kan du også beundre flotte bygninger fra den tyske kolonitiden, bakerier og kafeer. Herfra kan du ta en liten avstikker til spøkelsesbyen Kolmanskop, som tidligere var en liten gruvelandsby. Nå er det et populært turistmål med forlatte, tilsandede hus og bygninger. Spøkelsesbyen er skapt av naturens krefter: den konstante vinden som fører Namibørkenens sand innover byen. Kolmanskops ligger i ”Sperrgebiet”, og derfor trenger du en spesiell tillatelse til å komme inn i byen. Tillatelser kan kjøpes ved byporten, og deretter venter en guidet tur som starter kl. 9.30 og kl. 11.00 mandag-lørdag og kl. 10.00 på søndager.

Om aftenen kan du nyte den fantastiske solnedgangen fra hotellet, et utrolig vakkert syn.

Dagens kjørelengde: Avhenger av hvilken strekning du velger.

Overnatting Klein-Aus Vista 

Dag 7: Aus – Fish River Canyon
Dag 7: Aus – Fish River Canyon

I dag fortsetter du til det sørlige Namibia, til Fish River Canyon – et av reisens absolutte høydepunkter. Fish River Canyon er den nest største kløften i verden etter Grand Canyon i USA. I flere millioner år har enorme krefter fra jordens indre og floden skapt denne enorme kløften, som er 160 km lang, opptil 27 km bred og noen steder hele 550 meter dyp. Ved Hobas, 70 km nord for Ai-Ais, ligger et offentlig tilgjengelig utsiktspunkt. Denne delen av kløften er en del av Ai-Ais/Richtersveld Transfrontier Park. I Ai-Ais ligger det også varme kilder. På det lokale språket betyr Ai-Ais brennende vann. De svovelholdige varme kildene ligger ved foten av fjellene i den sørlige enden av Fish River Canyon.

Du ankommer til Cañon Lodge, der du skal tilbringe to netter.

Dagens kjørelengde: Ca. 290 km.

Overnatting Cañon Lodge 

Dag 8: Fish River Canyon
Dag 8: Fish River Canyon

I dag anbefaler vi en utflukt til Fish River Canyon og området rundt, for naturen her garanterer fantastiske opplevelser. Du kan nyte synet av de imponerende formasjonene og fargene fra de flotte utsiktspunktene. Det er mulig å kjøre ned til bunnen av kløften fra nordsiden, og utenom regntiden kan man også svømme i elven. Fish-elven har ikke vann året rundt, som regel bare i sommermånedene fra november til februar. I mange år er den helt tørr fra juni til august.

Dagens kjørelengde: Ca. 40 km.

Overnatting Cañon Lodge 

Dag 9: Fish River Canyon – Kalahari
Dag 9: Fish River Canyon – Kalahari

Du forlader Fish River Canyon og setter kurs mod den sentrale delen av Namibia til det maleriske Kalahari, hvor du skal tilbringe to netter. Kalahari-ørkenen dekker et kjempestort område på ca. 900.000 km2. 70 % ligger i Botswana, og resten av ørkenen fordeler seg på Namibia, Zimbabwe og Sør-Afrika. Her finner du et rikt plante- og dyreliv, og flere områder er utlagt til nasjonalparker og viltreservater. Det er bl.a. også her du kan oppleve san-folket, som fortsatt lever som jegere og samlere.

På veien kan du stoppe ved Quiver Tree Forest, kjent for sine 250 koggetrær. Buskfolk brukte opprinnelig grenen til å lage pilkogger, så derav navnet. Trærne er 2-300 år gamle og kan bli opptil 9 meter høye.

Det er også i dette området at du kan se Giant’s Playground med sine 180 millioner år gamle lavastein, som er blitt presset opp av avgrunnen og avkjølt på jordoverflaten. Krefter fra jordens indre har ført til at steinene er lagt oppå hverandre. Resultatet er helt unike steinformasjoner.

Hvis du har tid, kan du også kjøre forbi Naute-demningen, som rommer 69 millioner m³ vann og er Namibias tredje største demning.

Dagens kjørelengde: Ca. 425 km.

Overnatting Bagatelle Kalahari Game Ranch 

Dag 10: Kalahari
Dag 10: Kalahari

Dagen er til fri disposisjon.

Du kan velge å slappe av i de fantastiske omgivelsene eller delta i en av lodgens aktiviteter. Du kan bl.a. beundre de vakre gepardene, som lever i et 12-hektar stort innhegnet område, eller dra på en tur i Kalaharis fascinerende landskap med høye, røde sanddyner, brede daler og grønne akasietrær. Her er der mulighet til å se antiloper, oryxantiloper, sjiraffer og strutser som vandrer rundt i flotte landskaper.

Overnatting Bagatelle Kalahari Game Ranch 

Dag 11: Kalahari – det private naturreservatet ved Onjala Lodge
Dag 11: Kalahari – det private naturreservatet ved Onjala Lodge

I dag kjører du til det private naturreservat ved Onjala Lodge, som ligger ca. 40 minutter fra hovedstaden Windhoek.

Naturreservatet består av 1.700 hektar bush, der du kan oppleve det fantastiske dyrelivet med bl.a. sjiraffer, svarte gnuer, vortesvin, sebraer og spydbukker med lange, svarte horn. Hvis du er heldig, kan du også få øye på leoparder.

Dagens kjørelengde: Ca. 310 km.

Overnatting Onjala Lodge 

Dag 12: Det private naturreservat ved Onjala Lodge
Dag 12: Det private naturreservat ved Onjala Lodge

Dagen er til fri disposisjon.

Onjala er en ekte perle midt i den uberørte namibiske bushen. Her kan du i ro og mak lade batteriene ved å slappe av ved svømmebassenget eller skjemme deg bort i spaet. Du kan også bare sitte på verandaen og nyte omgivelsene med en bok og lytte til de mange dyrelydene. Det er også mulig å kjøpe interessante utflukter.

 

Nedenfor kan du se et utvalg av disse tilleggsutfluktene:

Overnatting Onjala Lodge 

Dag 13: Hjemreisen starter
Dag 13: Hjemreisen starter

Du kjører til flyplassen i Windhoek, der du leverer leiebilen din og setter kursen mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst til Norge
Dag 14: Hjemkomst til Norge

Du lander i Norge etter en spennende og opplevelsesrik ferie.

Kombiner safari med:
Chobe nasjonalpark 4 dager/3 netter
Chobe nasjonalpark 4 dager/3 netter

Pr. person i dobbeltrom: + 10025
Pr. barn u/12 år: + 10025
Enkeltromstillegg: + 3000

Hvis du drømmer om safari med elefantgaranti, skal du dra til nasjonalparken Chobe i Botswana. Det er nemlig her du finner den største konsentrasjonen av elefanter på hele det afrikanske kontinentet. Minst 50.000 elefanter lever her – noen hevder til og med at det er opptil 120.000. I tillegg kan du se massevis av bøfler, gnuer, sebraer, sjiraffer, antiloper, løver, flodhester, krokodiller og et rikt fugleliv med f.eks. storker, bietere og gribber. Det er heller ikke uvanlig å se både hyener, leoparder eller de sjeldne ville hundene. Det er ikke uten grunn at Botswana ofte blir kåret til et av Afrika beste safarireisemål!
Nasjonalparken Chobe byr på helt enestående og varierte safariopplevelser, med både tradisjonell game drives og mange aktiviteter på den livgivende Chobe-elven.
Denne 4 dagers safariforlengelse til Chobe gir deg det beste av begge verdener, både til lands og til vanns, og vi har til og med lagt inn en fridag i programmet der du f.eks. kan kjøpe en tur til de mektige Victoria Falls, en ekstra elveseilas eller flere game drives. Dette er en enestående mulighet til å oppleve Botswana, nå som du har reist hele veien til Afrika!

Overnatting Chobe Safari Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.