• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideReisebrev

Reisebrev

Her kan du lese noen av de mange reisebrevene som vi har mottatt fra gjester som har vært med på en av Afrika-reisene våre.

Du kan også lese alle Trustpilot-anmeldelsene våre her.

Hele ferien har vært en drøm!

Av: Ellen og Ole S.

Hei!

Tusen takk for flott service da vi sto fast i Johannesburg på vei til Port Elisabeth?. Vi har hatt en alldeles fantastisk tur og opplevelse. Hele ferien har vært en drøm!

Både River Lodge og Main Lodge overgikk alle forventninger og Ranger Allen Allmann på Main Lodge gjorde ferien helt topp med all sin kunnskap om dyrene og naturen rundt!

Dette kan vi trygt anbefale til alle vi kjenner!!!

Tusen takk igjen for flott service???

Onsdagens løveopplevelse som vi kommer å leve lenge på

Av: Jon A.

Stop! Go back! Av de 4 personene som hadde tatt en ekstra safaritur på «fridagen» i Kruger National Park var det bare en som med en gang så det som for oss ble turens høydepunkt. Når vi rygget tilbake rundt svingen sto hun der. En ensom hunnløve ved en steinrøys var tanken min. Rangeren forsto på reaksjonen til løven at her var det unger. Bare sekunder senere kommer de fram de to lekne løveungene. Ifølge rangeren var de ca. 2 uker gamle. Sannsynligvis hadde de aldri sett hverken biler eller mennesker før. De var like nysgjerrige de som oss.

Vi ble stående lenge å se på dyrene. Moren var opptatt av å få med seg barna videre, der hun løftet de opp og bar de med seg, men hun var også svært tålmodig når de gikk tilbake mot oss for å utforske oss nøyere.

Ungene var ikke større enn en vanlig norsk huskatt. De snublet og vinglet og vimset i sin ustø gange og vi var bare sjarmert.

For oss ble dette høydepunktet på et fantastisk opphold på Pestana Kruger Lodge. Vi kom til Sør-Afrika den 14 januar og etter en rolig førstedag gikk vi i gang med Bushwalk dagen etter. I Mjejane senere samme kveld møtte vi neshorn og elefant som de to første av big five. 2 unge elefanter som småsloss gjorde inntrykk. Ellers var det noen fugler, impalaer, gnuer og litt annet smått.

Første tur i Kruger ble en spennende opplevelse, men vi var også litt skuffet over at vi ikke fikk se noen kattedyr. En gjeng jagede villhunder og en ung hyene var blant høydepunktene denne dagen. Vi fikk også se den 3. av de fem store da vi så et stort antall bøfler i tillegg til masse andre dyr. Vi så også en impala som hadde blitt leopardmat og hang oppned i et tre. Leoparden var ikke å se, men vi fikk en klar påminnelse om hverdagen for dyrene i bushen.

Panoramaturen til Draakensfjellene var også spektakulær. Lisbon Falls, Blyderiver Canyon og Three Rondavels var natur på høyt nivå og dagen ble avsluttet med fantastiske pannekaker på Harrie’s pancakes i Graskop Town. Her kunne man velge mellom middagspannekaker og søte dessertpannekaker – i hvert fall de som klarte å velge. Jeg testet begge og angret ikke.

Så kom onsdagens løveopplevelse som vi kommer å leve lenge på. Vi så også andre løver, men det var på lenger avstand. I Skukuza ble frokosten stjålet av sultne aper og ved Sabie River så vi Sabelantilioper som er svært sjeldne. Dagen ble utrolig fin og det var en fornøyd gjeng som kom hjem utpå ettermiddagen.

Siste dagen ble det en stille start på dagen hjemme på Pestana. På kvelden ble det noen timer i Mjejane før vi hadde avsluttende grillmiddag i Mjejane River Lodge.

Jeg må skryte av hele opplegget til Afrikasafari. Et ryddig opplegg fra begynnelse til slutt og man følte seg alltid trygg ute på safariturene til tross for at man hadde ville dyr rundt seg. Anne ga oss den informasjonen vi trengte og kokker, servitører og de som ryddet og vasket på rommene gjorde en fin jobb og de fleste hadde også et smil på lur. Jeg kommer nok til å reise med Afrikasafari igjen og jeg har allerede anbefalt dem for andre.

Takk for turen alle sammen.

En eventyrreise - en opplevelse for livet

Av: Grete Kvelstad og Nathalie Kvelstad Gjesdal

Da er man kommet hjem fra en eventyrreise, uten sidestykker. Min datter og jeg reiste til Tanzania på safari i 9 dager i mai 2015…og bare for å ha sagt det…dette kan vi anbefale.

Fra vi landet ved Kilimanjaro, for å ta fatt på eventyret, til vi returnerte for hjemreisen, var det så god hjelp å få. Tror vi fikk verdens beste og hyggeligste guide/sjåfør, Bonny. Og spenningen var stor – et par fra Sverige skulle slå følge med oss på turen, og vi skulle tilbringe nesten alle døgnets 24 timer sammen, så dette burde klaffe. Og det gjorde det – så mye moro, latter og samtaler. Vi samarbeidet godt, og hadde samme interesser ang. hvorfor vi hadde reist på safari. Så slik hadde vi «møter» med Bonny, droppa enkelte ting og fikk heller mer tid til det vi var kommet for – se dyrene.

Allerede i løpet av de 6 første dagene hadde vi fått med oss fire av «The Big 5». Da startet moroa…vi lo og planla hvordan vi skulle finne den siste – nesehornet. Men vi fant det lurest i å overlate leitinga til Bonny, som siste dagen tok oss med ned i Ngorongoro krateret. Og det tok ikke lang tid før vi hoppa av glede… The Rhino. Litt langt borte, men med datter sitt kamera fikk vi bra bilder.

Turene i Serengeti og Ngorongoro var noe man nesten ikke kan forklare. Det må oppleves. Anbefaler de som skal reise å ha noe på hodet, skaut eller safarihatt, med snor under haka. Det blåser ganske mye da takluka er oppe, og det er den stort sett hele tiden. Det er støv og sand, og smale humpete veier. Og de har ikke lov til å kjøre utenom veiene, pga dyrene. Altså, vi fulgte kun den veien Bonny valgte. Han visste alltid best.

Trodde aldri jeg skulle bli så rørt og glad over å se en flokk giraffer krysse en vei. Eller av at en stor flokk Wildebeasts, gnuer, skulle stå å gresse ved veien. Det var mange løver, oppi trær og i store knauser. Der dormet de, og fikk forbrendt maten etter nattens jakt.

Slik gikk dagene, så utrolig vakkert over alt. Vi stod opp rundt kl. 07. Spiste god frokost og var på hjul fra 08.30 tida. Med medbragt lunsj, i «white box», som vi lo mye av. Så var vi hjemme til middag, rundt 19.00. Da var det bare å spise og legge seg. Da var man stuptrøtt og sliten, etter å ha humpa rundt på veiene i så mange timer. Dusje kunne man stort sett glemme, da det enten var kokvarmt eller iskaldt vann. Så vi hadde med oss pakker med sånne baby-vaske-kluter.

Man drar ikke på en sånn tur for å pynte seg. Man må like litt villmannsliv. Lette, ledige klær…og gode lette sko. Legg igjen stasen hjemme, som sminke i hvert fall. En god fuktighetskrem og solkrem med høy faktor holder.

Hotellet High View, som vi overnattet tre netter på, var fint. Og husk en ting…de masaiene som jobber der, gjør alt de kan for deg, så ikke glem å tipse godt. Datter og jeg tipset hele tiden, om så de bare kom med en ekstra dorull. En dollar. Hver gang de bar bagasjen, to bager, ned til safaribilen, fikk de 5 eller 10 dollar hver. Dette sprer seg til wild campene, så der også fikk vi utmerket service. Så ja – vær raus med tips, klemmer og håndtrykk. De er fantastiske mennesker. Så blide, glade og fornøyde. Etter turen kaller jeg meg nå verdensmester i å pakke opp og ned i bagen…ja bruk bag, da dette passer best i bilene. Det er ikke store bagasjeplassen bak i bilene. Og du tar med bagasjen nesten hver dag.

Wild Camp ja. Der fikk man virkelig oppleve The Wild. En kveld under middagen, som vi spiste ute i åpent telt, brølte det løver, som vi fant ut var ganske nær. Noen valgte å bli fulgt til teltene sine, mens vi ble sittende sammen med våre svenske venner, i god tro om at ikke noe ville skje. Men det var både litt nifst og morsomt. Frokostene tilbragte vi gjerne sammen med giraffer, som spiste av trærne nesten bare en armlengde unna bordene.

Nettene var også fyldt av lyder i wild campene. Spesiellt hyener og løver. Da var det godt å krølle seg sammen i de gode sengene, og bare lytte i stillhet. Ja – det var utrolig gode senger og reint og fint over alt. En fryd å legge seg i det gode sengetøyet.

Maten? For de som elsker biff og kylling er dette flott. Det ble som regel servert annenhver dag. Med mye godt tilbehør, som bl.a søtpoteter og friske grønnsaker. Det var også pasta, ris og veldig gode sauser. Datter og jeg likte i hvert fall maten…og all den deilige, friske frukten. Hver dag var det masse gode frukter. Både til forrett og dessert. Og kaker. Selv i wild camp kunne man få både øl, vin og en drink.

Kaffi ungikk jeg. Drakk en kopp før middag. Det er ikke så lurt om mårran, før man skal ut på mange timers kjøring. Guiden stopper ikke hvor som helst for at folk skal på do, ingen veit hva som lurer i det høye gresset i Serengeti. Så da var det å vente til han fant et sted, der vi kunne være trygge…og skal si det var veldig fort gjort. Han hadde alltid med godt med vann til oss.

Alltid på reiser har jeg vært opptatt av å bli kjent med lokalbefolkningen. Også denne gangen. Ble kjent med en veldig trivelig ungdom, som sammen med kompisen tok datter og meg med på privat omvisning, i bl.a regnskogen og opp til et fossefall. Etterpå tok han oss med til en original masai familie, for å se dagliglivet der. Ellers var det litt sånn «turist-masaier». Dette er et fredelig, kristent og hyggelig folkeslag. Ingen fare å få venner blant dem. Så jeg er invitert ned igjen for å bo hos en familie to uker neste år, for å leve masai-livet. Noe jeg takket ja til, og gleder meg til.

Hva har jeg glemt nå? Husk å ta malariapillene, ta med tykk jakke/genser…det er kaldt om kvelden, på mårra og om natta. Jeg hadde også med skikkelig nattdrakt. Masse antibac servietter, våteservietter, og for de med snev av astma…husk inhalatoren. Det er veldig fuktig enkelte tider på døgnet, og veldig mye støv på dagtid.

Vil anbefale alle som har muligheten til det, og ta en slik tur. Tanzania er et fredelig land, med glade mennesker. Det er vakkert, det er hyggelig, man blir tatt godt vare på av reisearrangør, får nok mat og drikke…og ikke minst – man får en opplevelse for livet. Selv om reisa for oss tok nesten 15 timer ned og 20 timer hjem, inkl. flybytte og venting.

Men det var verd hvert minutt…og flyene? Fantastisk. God service, godt å spise, hver vår tv – og ro til å sove, da vi reiste om natta fra Amsterdam. Mellomlanda i Nairobi, og hele turen gikk strålende flott.

Husk å veksle inn mye 1-dollar sedler. Helst ikke større enn 20-dollar. Det er ikke lett å få vekslet f.eks en 100-dollar seddel. Og det går mye i 1, 5, 10 og 20 sedler. Også i butikkene.

Kunne sikkert skrevet ei hel bok om denne turen. Men det beste er å reise sjøl, og oppleve.

God tur…du vil ikke angre.

En stor takk til Afrikasafari og opplegget rundt vår reise

Av: Ken H. V. og Aasa S.

Vi får begynne med avreise fra Nairobi med Precesion Air. For en fantastisk flyopplevelse. Han fløy rundt toppen!

Guiden vår Athanas var en fantastisk, kunnskapsrik ung mann som tok i mot oss på flyplassen og var veldig behjelpelig når vi skulle kjøpe visum. Han kjørte oss så til Highiview Hotel hvor vi kunne slappe av resten av ettermiddagen i vakre omgivelser.

Så gikk det slag i slag med safari. Som den dyreelskeren jeg(Ken)er, var det ikke fritt for at jeg var dypt rørt over å få alle disse vakre dyrene så tett innpå. Og som Afrikasafari “lover” på sine hjemmesider, fikk vi oppleve alle de dyrene vi forventet å se. Store og små elefanter som nesten kom inntil bilene. Løvinner som spankulerte bare 3-4 meter fra oss. En hannløve som dovent poserte så flott, nesten som han tenkte: Ja,ja, dere for ta noen bilder da. En gepard som lå bare 5-6 meter fra veikanten, og villig lot seg fotografere. Jeg kunne fortsette å ramse opp, men da blir det et langt reisebrev.

I tillegg til opplevelsene med alle de herlige dyrene, var det også noe annet som rørte ved oss, besøket i et barnehjem. Barna virket glade de, de hadde jo et hjem. Men det var fattigslig og en stor tankevekker for oss “rike” turister. Og hele hjemmet ble drevet kun på donasjoner. Vi lekte litt med barna, før vi måtte dra videre. En meget sterk opplevelse.

I Ngorongoro Conservation Area besøkt vi også en masailandsby. Det var en spesiell opplevelse, samtidig som det også virket litt kommersielt. Vi fikk høre et “damekor”, menn som danset og laget sine særegne strupelyder. Hyttene var et kapittel for seg. Trange og ukomfortable, men masaiene var sikkert fornøyde de.

Ngorongorokrateret var nest siste stopp på safarien. Og der fikk vi komplementert “The Big Five” Der var nesehornet, The Black Rhino, vi “jaktet” på, og fikk med oss to stykker. Utrolig moro.

Lake Manyara var siste stopp før avreise til Zanzibar. Den minste parken. Men mye flott å se. Flokker med aper/bavianer og titusener av pelikaner.

Jeg vil også få fremheve to av overnattningsstedene. Ikoma Wild Camp med små telt. Veldig imponerende opplegg. Innlagt varmt og kaldt vann, dusj og toalett. Og ikke minst rent. Og DEN utsikten fra restauranten, som lå på en liten høyde. Vi bodde også på Ngorongoro Wild Camp, helt fantastisk, og vårt telt hadde en nydelig utsikt over “dalen”. Her var det godt å sitte på “verandaen” om kvelden og nyte forfriskninger. Pga. av faren for å møte dyr på vei fra restauranten om kvelden, ble vi geleidet ned til hyttene av masaier. Sto faktisk 4 sebraer på trappa vår en kveld. Hyttene var gedigne. Samme bekvemmeligheter som i Ikoma. Rett og slett herlige plasser å overnatte.

Vel, siste stopp var Zanzibar og vi ble innlosjert på Sultan Sands, med meget hyggelige på øst-siden av øya. Nærmere paradis kommer man vel ikke. Meget hyggelige ansatte. Vi var ikke med på noe spesielt på Zanzibar, bare en tur til en mangroveskog, og fikk oppleve en apesort som kun finnes på øya.

Så totalt sett, Afrikasafari svarte til alle våre forventninger. Alt klaffet 100%, fra avreise i Trondheim til hjemreise fra Zanzibar. Hjertlig tusen takk for oss. Og om alt går som planlagt, så kommer vi til å ta en ny tur i 2016, da til Kenya, men tilbake til Zanzibar etter endt safari.

En fantastisk safaritur til Tanzania

Av: Eva Berg

Vil takke dere for en fantastisk safaritur til Tanzania i juli! Vi hadde vårt livs opplevelse og det ga mersmak! Vi hadde en super guide, så flere dyr enn vi kunne drømme om, bodde flott og spiste nydelig mat. To av oss skulle ha glutenfri mat, og på alle overnattingsstedene tok de dette på alvor og ga oss supre alternativer.

Så igjen, tusen takk – vi kommer definitivt tilbake til Afrika Safari ved en senere anledning!

Fint organisert og av høg kvalitet

Av: Anne-Berit og Oddvar Holmøy

Hei Anne og Kristian!

Først vil vi si tusen tusen takk for ett flott opp hold på Pestana Kruger logde. Oppholdet i Cape Town var også vellykket.

Vi trefte mange både danske og svenske, alle fungerte fint i lag,
vi var de eneste fra Norge på denne turen. Turen var fint organisert, alle safariene var ledet av dyktige guider og sjåfører. De andre utfluktene var også av høg kvalitet. Turen til Cape Town var opplagt slik at en kunne styre tiden selv, men der var mulighet for hjelp. Vi hadde en hel dag for å oppleve Cape Town vinland, var fire personer som hadde en bil og guide. Vi fekk smake og smatte på mange sorter vin, var innom flere vin kjellere. Lunsjen spiste vi på Clos Malverne, en helt spesiel opplevelse. FANTASTISK. Må bare oppleves, bestill plass.
De to andre dagene brukte vi på engen hånd i Cape Town. Var innom alle de kjente turist atraksjoner.

Tusen takk Anne for at du laget til champange frokost den dagen Oddvar hadde gebursdag og den store fruktkorgen som kom på rommet vårt. Rommet var vi svært fornøyde med, flott utsikt over Crocodile River.

Vi er komt til vårt hjem i Spania, skal vere her en måned.

Lykke til videre begge to.

Min eventyrreise i Sør-Afrika

Av: Monica Staurbakk

Spesialprogram: Safari i Sør-Afrika & Cape Town, kombinert med Mauritius

Her kommer en hilsen fra Sør-Afrika. I Mandelas rike, ja… Mitt Afrika. For en opplevelse!!

Jeg startet med ”bush walk” tidlig første morgen ved soloppgang, for å se fra de minste kryp og til store dyr samt lære å være stille og respektere dyrenes områder. Veldig interessant og flott opplevelse. Etter frokost var det bare herlig å få sløve i sola ved bassenget, da temp. kom opp i 37-40 gr. Varmt, men utrolig godt!
På ettermiddagen drog vi i safaribiler ut for å følge med solnedgangen og se på de nattaktive dyrene. Så spennende og flott opplevelse!

Neste dag var heldags tur i Kruger Nasjonal Park. En park som er på størrelse med halve Danmark. Helt utrolig opplevelse og bl.a. har jeg sett alle Big Five dyrene (leopard, løve, elefant, neshorn og bøffel). Dette kan ikke beskrives, men enn må bare oppleve denne stillheten når vi kjører inn i parken og den ene opplevelsen overtar etter den andre. Fantastisk!

Hyggelige og positive hele veien

Av: Brit Burns

Jeg vil bare informere deg om at vi har hatt en helt fantastisk tur til Sør-Afrika  i oktober.

Vi var seks venninner som reiste sammen, og det var bare undertegnede som hadde vært der noen ganger før så jeg var veldig veldig spent på hvordan de andre ville like dette.  Men her gikk alt på skinner fra vi landet i Johannesburg. Representantene fra Afrikasafari, tok veldig godt i mot oss og var bare hyggelige og positive hele veien. Det samme gjaldt våre sjåfører og personalet både på lodgen og hotellet i Cape Town. Så når det gjelder hele oppholdet fra første dag er vi alle enige om at det  kunne ikke vært bedre.

Men jeg må likevel komme med et lite hjertesukk, og det er at det bør legges inn bedre tid mellom flybytte i London. Sikkerhetskontrollen er under enhver kritikk for de bryr seg overhodet ikke om en rekker neste fly. Så med et nødskrik rakk vi så vidt flyet til Johannesburg, men var ikke så heldige hjemover. Da kom vi for sent og fikk noen ekstra timer på Heathrow. Slik det er i dag har vi  en time hver vei, men det bør nok minst være to, kanskje tre timer. Det er jo store områder man skal orientere seg gjennom.

Da vil jeg til slutt hilse fra alle jentene og takke for en fantastisk tur.
Vi reiser gjerne med Afrikasafari igjen.

Dette ble et litt lang takk men måtte dele noen opplevelser med dere

Av: Solveig Marit og Ivar

Tur: Safari i Tanzania & Doha

Hei vi har kommet tilbake fra en fantastisk opplevelse og ønsker å takke for et meget godt opplegg.
Vi dro fra Norge 18 mai og kom til Tanzania etter regntiden var avsluttet (litt spent på det). Det var et flott tidspunkt å komme på med grønne nasjonalparker og lite folk. Guiden hentet oss på flyplassen og neste dag var vi i Tarangire nasjonalpark, Et nydelig landskap med en del dyr – selv om guiden sa det var litt tidlig og mange av dyrene var lengre inn i parken. Men elefanter ved baobab trær og  sebraer med mange andre mindre dyr, gjorde dette til en start vi kommer til å huske. Highview hotellet lå nydelig til på en høyde og servicen var utmerket med hyggelige folk – spesielt siden vi var de eneste gjestene den ene natten.

Dag to gjennom Ngorongoro til Serengeti hvor møtet med de første løvene, elefanter, sebraer, gnuer og mange hjortedyr var en stor opplevelse. At det var parringstid for løvene ga spesielle videoer og bilder. Så kom møtet med den store migrasjonen med et hav av gnuer og sebraer – et minne for livet, Vi hadde ikke trodd at tidspunktet var riktig for dette. Bak gnuene så vi løver og en stor leopard i et tre med sitt bytte. Overnatting i Ikoma wildcamp hvor vi var de eneste gjestene. Etter middagen ble vi fulgt av en vakt med spyd og en med gevær ned til teltet.

Neste dag i Serengeti med flere løver, elefanter, krokodiller, bøffel , store strutser og flodhester. Ved veien holdt gribber og ørner et festmåltid på en død impala. I et tre så vi igjen leopard som lå og så ned på gnuene under. I et annet tre var det også en løve – ganske høyt oppe.
Tilbake til Ikoma wild camp med middag og en kveld hvor vi hørte hyenene utenfor teltet- men aldri utrygge.

Neste dag gjennom Serengeti med stopp ved flodhestkulp og ikke minst en avstikker hvor guiden fanget opp et spektakulært syn: 5 sheetaher som jagde vekk sjakaler som truet ungene. En utrolig fart og jakt. Tilbake til Highview for en god middag.

Dagen etter kom turen til selve Ngorongoro krateret. Tåken var som vanlig tilstede på østsiden og mens vi kjører langs kraterkanten dukker det en stor leopard opp 5 meter foran bilen før den forsvinner inn i regnskogen. Turen ned til et krater fullt av dyr var nydelig og de fleste dyrene var tilstede i store mengder. Høydepunket var 4 løver som hadde felt en bøffel. Vi kom mens hunnløvene fikk spise mens hannløvene lå en meter fra bilene gode og mette. Sjakalen og hyenene samlet seg ved bøffelen og etter å ha kalt på forsterkninger jagde de hunnløvene. Gleden varte ikke lenge før hannløvene dro tilbake til byttet, og jagde over 30 sjakaler og hyener. En video som tatt ut av National Geographic..

Neste dag til Lake Manyara nasjonalpark med en helt annen tett regnskog vegetasjon og nye dyr,  noe ødelagte veier pga mye regn tidligere og så til flyplassen i Kilimanjaro.
Det tre dagers oppholdet på et luksushotell i Doha var også en bra avslutning på reisen med besøk i museer og ikke minst i den arabiske souq’en med salg av hester, falker, fugler og souvenirer, og ikke minst gode restauranter. Hyggelige og imøtekommende folk gjorde oppholdet behagelig.

Dette ble et litt lang takk men måtte dele noen opplevelser med dere. Tidspunktet med få folk i parkene, dyrene og grønn natur og møtet med den store gnuvandringen har gjort dette til en opplevelse for livet – snart vil vi lengte tilbake…

Imøtekommende og profesjonelle

Av: Marianne Holmen

Ville bare gi dere tilbakemelding på at alle 8 er STRÅLENDE FORNØYD med turen!!

Jeg er veldig glad for at jeg valgte Afrikasafari – dere har vært svært imøtekommende og profesjonelle fra første kontakt ble etablert for over et år siden, gjennom all kommunikasjon og informasjon i forkant av reisen, og med et vel gjennomført turopplegg som innfridde alle forventninger! Guidene vi hadde var veldig dyktige og trivelige, utfluktene var varierte og spennende og hotellene var ypperlige. Spektakulært å sitte på den fantastiske terrassen på Pestana og kikke på krokodiller og flodhester til morgenkaffen!

Et lite tips i forhold til vingårder i Stellenboch: Vi hadde selv booket lunsj på vingården Clos Malverne – og dette stedet kan anbefales på det varmeste. Nydelige viner og god mat – ”wine paring lunch menu” – 4 retter med 6 rause vinglass til 198 rand per pers. Vanvittig billig for en slik kvalitet!

Jeg kommer tilå anbefale Afrikasafari til alle jeg kjenner!

Alt fungerte som lovet, og vi er kjempefornøyd med turen vår

Av: Bjørn Roheim

Vi var 5 familier (totalt 15 personer) som hadde bestemt oss for en kombinasjonstur til Afrika, med en uke safari og en uke ”slaraffenliv”  på en badedestinasjon. Vi var i utgangspunktet litt usikre på å bestille en såpass dyr tur via et internettbasert firma, men vår skepsis skulle vise seg å være helt uberettiget. Alt fungerte som lovet, og vi er kjempefornøyd med turen vår. I tillegg ble prisen adskillig lavere enn de andre alternativ vi sjekket ut.

På Kilimanjaro airport ble vi møtt av en blid sjåfør med et skilt hvor det sto ”Afrika reiser”. Vi ble fordelt i tre store Toyota Lancruisere, som vi forøvrig hadde hele uken mens vi var på safari. Turen til High Wiew tar rundt 4 timer og veiene er langt ifra norsk standar, selv om disse heller ikke alltid er bra. Du ser nesten ingen biler i dette området som ikke er av samme kaliber som disse Toyotaene, veiene er rett og slett ikke laget for annet enn høye  firehjulstrekkere.

Safariturene som går i 4 forskjellige parker er kjempebra. Spesielt Serengeti med 2 overnattinger i telt (faktisk mer hytter enn telt, med dusj og toalett) var mer eksotisk enn vi på forhånd hadde trodd. Med bjeffende hyener og brølende løver om natten. Maten ute i bushen var faktisk også bedre enn på High Wiew hotell, selv om denne heller ikke er dårlig. Vi fikk se alle de ”5 store” som det heter, inklusiv en leopard som hadde tatt en bøffelunge som den dro med seg opp i et tre. Dette var nok høydepunktet på safarituren. Gode og mette av opplevelser etter en uke på safari tok vi farvel med sjåførene våre dro vi videre til Zanzibar. Zanzibar var akkurat like vakker og deilig som reklamen lover. Sultan hotell som vi bodde på er virkelig et 5 stjerners hotell på alt, inklusivt maten. Vi var på guidet tur til Stone Town for å se det tidligere slavemarkedet, og råvaremarkedet som yrer av liv. Dette var ok, men øytur til Prison Island er ikke det helt store med mindre du er betatt av store skilpadder. Vurder en snorklingstur til et av revene, dette var også ok.

Et godt tips er at dere bør ta med godt med dollar, og mange 1 dollar sedler til tips. Det er nesten umulig å få tak i dollar her nede og dette er en valuta som er kjekk å ha. Noen ganger svikter telefonlinjene slik at kreditkortbetaling blir umulig og da er det cash som gjelder. Vi måtte betale kontant på High Wiew hotell fordi det var problemer med betalingsautomaten?? Hmmm, ikke bra. Vi er 3 i min familie og hadde med oss 4000 kroner i dollarsedler, dette var for lite. Ellers må du belage deg på et Afrikansk tempo, men med blide og hyggelige mennesker over alt. Dette er ikke Europa på noen måte, det merker du raskt. Nettsurfing er så godt som umulig, fordi telelinjene ikke er gode nok. Om dere velger besøke et barnehjem som vi gjorde så ta med dere noen leker, klær og kanskje litt godteri.  Dette blir det satt utrolig  stor pris på og anbefales på det varmeste.

Om du vil se noen flere bilder fra turen enn det du finner her kan du gå inn på denne bloggen. I tillegg finner du her også noen tips i forhold til fotografering og valg av utstyr for en safari.

Det var noe helt spesielt – som bar må oppleves

Av: Reidar & Berit Solberg

Hei Anne og Sofie,

Så er vi hjemme igjen og hverdagen har atter funnet sin plass. Men det er ikke fritt for at vi savner dere allerede. Den herlige avslappende atmosfæren som var både på Pestana og på alle turene vi hadde. Heldigvis har vi mange bilder, videoer og gode minner fra denne uforglemmelige turen.

At den virkelig har satt sine spor, merket vi allerede da vi kom til Mauritius. Selv om vi hadde noen fine avslappende dager her, savnet vi Sør-Afrika ganske fort. Det var noe helt spesielt – som bar MÅ oppleves.

Dere gjorde en fantastisk jobb slik at vi som gjester fikk et helt fantastisk og uforglemmelig opphold. Dere må også være så grei å bringe dette videre til personalet på Pestana samt Clint, Washington, Beth og de andre guidene.

Jeg driver nettstedet www.fototips.no, og har skrevet et reisebrev fra turen som dere kan lese om dere har tid. Her finner dere også mange bilder fra vårt opphold. Mest fra safariene, men det vil også komme fra de andre turene etter hvert.

På nytt tusen takk for et fantastisk opphold. Vi kommer til å anbefale dere til alle vi møter på vår vei.

Sofie – Berit takker for den fine «turen» dere hadde da jeg jaktet etter ATM’en etter
pannekaker på Harrie’s ;-)

Alt i alt - en opplevelse for livet!

Av: Grethe Bøhren

Vår safari i Tanzania har vært en opplevelsesrik og fantastisk tur. Vi har sett “the big five” i mange varianter; en løvefamilie på jakt, en leopard i et tre 50 m fra bilen, mange og store elefantflokker og bøfler og to nesehorn på laaaang avstand. Og giraffer, sebraer, gnu, hyener og apekatter i fleng. I tillegg alt annet av dyr og fugler som Tanzania kan by på. Og vi har på alle måter blitt tatt godt imot og godt behandlet. Hotellet og lodgen var utmerket og alle vi har møtt har vært blide, hyggelige, hjelpsomme og imøtekommende.

Safariuken inneholdt mange – og tankevekkende – opplevelser. De kulturelle og sosiale forholdene er så veldig forskjellig fra hva vi er vant til her i Norge. Besøket i masailandsbyen ga oss mye å tenke på, men også de forholdene som vanlige folk levde under. Spesielt var besøket på barnehjemmet en gripende opplevelse.

Vi hadde en kjempeflink guide – som var utstyrt med falkeblikk! Han hadde en egen evne til å oppdage dyr som vi overhodet ikke ville ha fått øye på. Og han var blid, hjelpsom og hyggelig. Og en dyktig sjåfør.

Safariuken var slitsom, ja, med veldig mange inntrykk å fordøye. Skulle vi ønsket noe annerledes, så måtte det være at man hadde en valgmulighet når det gjaldt reisen fra Karatu over Serengetisletten. Veien var elendig, det var få dyr å se og støvet var plagsomt. Selv om det ville fordyret turen, tror jeg nok at vi ville foretrukket å benytte småfly på denne turen.

Zanzibar var tilnærmet lik paradis! Et fantastisk hotell, med nydelige hotellrom (hytter), praktfullt grøntanlegg med et vell av blomster, god mat, flott underholdning på kveldene, mange aktiviteter å delta i på dagtid (hvis vi ønsket) og også her bare smilende og hjelpsomme mennesker. Været var strålende, med bare en dag med noen regnbyger, og med en temperatur i havet som vi bare kan drømme om her i Norge. Et besøk i Stone Town var også en spesiell opplevelse. Også her hadde vi en flink, blid og hyggelig guide.

Alt i alt – en opplevelse for livet!

Fantastisk flott tur

Av: Inge Haugen & Thomas Nag

Vi vil bare takke og bukke så hjertelig for en fantastisk flott tur! Alle dagene var en ren nytelse med bra struktur og innhold! Passe forhold mellom safari og badeferie.

Tusen takk for en flott opplevelse!

Dere har gjort ferieturen vår til en uforglemmelig opplevelse

Av: Snorre Aalberg

Jeg har skytt av dere i hele prosessen fra vi bestillte og til vi reiste. Flott oppfølging og vi har følt oss ivaretatt.

Nå er turen gjennomført og vi har ikke sett maken til å ha ting på stell. Ikke en eneste gang har det manglet noe og alle personer og steder har vært forberedt til minste detalj! Vi skjønner at logistikken med syv personer og en ganske komplisert reiserute kan by på utfordringer. Vi har ikke merket noe av de evt. vanskene som har måtte vært.

Sjåføren var var superflink, Highview Hotel var veldig bra, VillmarksCampen var “interessant” :-), mens Sultan Sands på Zanzibar var ut av en annen verden.

Vi er rett og slett imponert over måten dere har forholdt dere til oss og hvordan dere har gjort ferieturen vår til en uforglemmelig opplevelse! Helt fra vi første gang kontaktet dere og til vi landet på Kjevik i Kristiansand. Kompensasjonen for dagen vi mista er allerede kommet og båtturen dere spanderte var turens høydepunkt.

Igjen, tusen takk.

Vi er så fornøyd med ALT som dere hadde lagt opp til

Av: Kirsten Fidje

Hei Marianne :)

Vi kom hjem fra vår afrikatur i går.
Tenkte jeg ville sende en mail til deg for å si at det var en helt utrolig flott opplevelse av både land, kultur og personer vi var i kontakt med.

Vi er så fornøyd med ALT som dere hadde lagt opp til, og jeg anbefaler dere sterkt videre.
Tusen takk for et flott opplegg og en ubeskrivelig fin ferieopplevelse.

Safaridelen av turen var fantastisk

Av: Familien Hekneby

Vi deltok på Afrikareisers tur til Tanzania og Zanzibar i november i 2011. Vi vil gjerne dele våre inntrykk av turen:

Safaridelen av turen var fantastisk, mye takket være vår sjåfør og guide som både for egen del og ved hjelp av kolleger fant fram til «alle» dyrene. Vi var også heldige med tiden slik at vi fikk se den store migrasjonen med kjempestore flokker gnuer og sebraer på vandring. Men vi fikk også se store flokker giraffer. Vi så også en stor andel av alle løvene i området, 63 kom vi til. To voksne geparder og fem unger og tre leoparder hvorav et par som lekte i treet sitt. En stor menge elefanter så vi også både enkeltvis og i større flokker. I tillegg så vi en mengde antiloper, tikitikier, impalaer og andre «byttedyr». Vi kan ikke tenke oss at noen annen safari kan toppe denne.

Besøket på Zanzibar var også en opplevelse. Vi deltok bare på en utflukt til, Stone Town, av flere mulige. Så tiden gikk hovedsakelig med til soling og bading, spising og å følge med på underholdningen på det fantastiske hotellet ved Det Indiske Hav (som var for varmt til å bade i).

Turen til Stone Town var interessant med den dystre historien byen har. Avslutningen med solnedgang og gin and tonic på terrassen på Africa House var et flott punktum.

Minner for livet

Av: Rikke Bjurstrøm og Gunnar Jahren

Vi vil takke Afrikasafari for vår aller beste ferie, både safaridelen og oppholdet på hotellet i Mombasa har fyllt våre forventninger fullt ut. Vi har fått minner for livet om fantastik natur, rikt dyreliv om smilende hyggelige mennesker.

Dette er den beste ferien vi har hatt

Av: Geir-Børre Dahl og Arve Lima

Vil bare takke for en fantastisk tur til Kenya. Vi ble møtt med av sikkert den mest smilende og hyggeliger sjøføer Josef i Nairobi. Det var bare oss to i bilen og vi fikk sett mange dyr og opplevd utrolig mye, og Josef kunne sitt fag. Hotellene var flotte både på safarien og i Mombasa. Vi har reist mye gjennon årene, og dette er den beste ferien vi har hatt, har vert mange ganger i smilets land Thailand, men for oss er Kenya smilets land. Takk igjenn ,vi snakkes sikker neste gang vi skal på ferie:).

Super guide

Av: Aileen Murdoch-Larsen og Jan Larsen

We have just returned from the 10 day Ha Kuna Matata trip and I just had to write and say how super our guide George was. He was an amazingly knowledgeable fellow, always courteous and helpful with a great sense of humour. The trip was super but became very special thanks to him. I do hope you will pass this on.

Opplevelsene sto i kø

Av: Familien Ramberg — Aug, 2010

Vi er tilbake til hverdagen, etter tidenes opplevelsestur i Kenya! Og for en reise det ble! Opplevelsene sto i kø fra ankomst i Nairobi 3/8 , til avreise fra Mombasa 13/8-2010. Minner som hele storfamilien bestående av 10 personer fra 6 til 61 år, vil ta med seg resten av livet!

Det er vanskelig å plukke ut enkeltopplevelser som gjorde ekstra stort inntrykk, siden slike dukket opp mange ganger hver dag! Det var eventyrlige smaksopplevelser på restaurant Carnivore, spesiell atmosfære på Karen Blixens Farm. Båttur på Lake Naivasha, med flodhester dukkende opp rundt oss på alle kanter! Lake Nakuru, med dens “teppe” av rosa flamingoer. Vi fikk se en hunn-løves jakt på-, og fangst av-, et vortesvin, og hvordan to hann-løver etterpå kom luskende for å ta del i måltidet. (Hann-løver jakter ikke selv, men venter til hunnen har gjort jobben, kunne en av våre to eminente guider/sjåfører fortelle.) Vi så hundrevis av gnuer som krysset Mara-elven, der krokodillene åpenlyst lå og ventet på et bytte. Noen av oss opplevde til og med å se en krokodilles angrep på en sliten gnu, idet den strevde seg opp av elven. Opp kom den aldri… Spesielt var det også å se en flodhestmamma sin måte å forsvare “barnet” sitt på mot et krokodilleangrep! Mot den enorme mora hadde krokodilla ingen ting å stille opp med, mens den lille straks hadde bukket under uten mora`s beskyttelse. Lunchen vi hadde under et akasie-tre ute på savannen var også helt spesiell, med sebraer og gnuer ruslende rundt oss i forholdsvis “nær fjernhet”!

Opplevelser på rekke og rad, altså, i løpet av de fem hele dagene med safari/game drive. Kveldene og nettene ble tilbragt på flotte lodger, med utsøkt mat og strålende service. Avslutningen vi hadde, med 5-6 dager på Voyager Beach Resort, Nyali Beach i Mombasa, gjorde vår Kenya-opplevelse komplett!

Hele familien er svært takknemmelige for det gode opplegget Afrikasafari hadde ordnet for oss! God oppfølging og service fra første kontakt vi hadde med firmaet høsten 2009, til evaluering etter hjemkomst i august 2010. Bedre kan det neppe bli: Perfekte flytider, bra hoteller og lodger, utmerkede sjåfører/guider (Patric og Peter), samt god mottakelse av Allan da vi ankom Mombasa. Sist, men ikke minst: En STOR takk til Elisabeth, som var vår kontaktperson i Afrikasafari under hele planleggingen. Hun gjorde en STRÅLENDE jobb!

Takk for god bistand til planlegging av turen

Av: Familien Amundsen/Lysne — Aug, 2010

Så var vi tilbake i hverdagen, etter en strålende Afrika tur. Tenkte det kunne være ok med en tilbakemelding ifht turen… Ville først takk for god bistand til planlegging av turen. Alt har fungert ifht å bli hentet, fraktet, flytider, bagasje osv. Når det var avtalt å bli hentet på Tembo hotel kl 16 feks, så kom det en å hentet oss til den tiden. Så en tur hvor alt klaffet praktisk.Og opplevelses messig har det vært mange inntrykk! Fikk en svært hyggelig guide på safari turen- en opplevelse for livet! Var også å besøkte et barnehjem. Skulle gjerne hatt tips fra andre som har vært på en slik tur, om å ta med leker. Noe barna sårt trengte. Zanzibar var vakker, fattig, spennende… Vi bodde på sultan sand som jo var litt mindre enn blue bay, noe som var helt etter min smak. Utrolig hyggelige atmosfære og et nydelig lukseriøst hotel. Men opplevde stor avstand mellom oss og afrikanerne som naturlig er iom vi hadde en slik luksus og de har sin fattigdom. Var derfor veldig ok å ha noen netter i Stone town. Der kunne vi nok vært lengre! Å vandre i byen der, gå på markedet, slavemarkede. bare sitte på Livingston resturant ved sjøen og se på by livet; afrikanske gutter som turnet og ferger som ble losset innpå alt mulig-i afrikansk stil! Vi opplevde at der var det litt mindre kunstig skille mellom oss og de fastboende. En fantastisk avslutning på en tur vi aldri vil glemme! Tusen takk for veldig god service!

God service og blide mennesker alle steder

Av: Jon-Helge Norseth og Tone F. — Jul, 2010

Vi vil bare takke for en fantastisk ferie. Vi nøt innholdsrike dager i Tanzania, god service og blide mennesker alle steder. Hele opplegget var veldig bra og vi fikk sett og opplevd enormt mye. I Tanzania hadde vi en veldig flink og hyggelige sjåfør/guide (Hamsi) som tok godt vare på oss.

At menneskene fra Sverige og Danmark som vi havnet i samme gruppe som, også var veldig hyggelige gjorde bare det hele enda bedre.

Toppen av lykke var oppholdet på Sultan Sands. Facilitetene, servicen og for ikke å snakke om maten, var helt fantastisk og unnskyld utrykket, men langt over “afrika”-standard! Vi har allerede anbefalt til andre.

Forventningene våre var høye, men de ble mer enn tilfredsstilt

Av: Familien Byrkjedal/Svihus/Cingano — Jul, 2010

Vi var en gruppe på 6 personer som reiste med Afrikasafari på en kombinert 15-dagers safari i Kilimanjaro-området og deretter Zanzibar sommeren 2010. Forventningene våre var høye, men de ble mer enn tilfredsstilt. Alle praktiske og organisatoriske detaljer fungerte perfekt både på safarien og på Zanzibar. Og kvaliteten på ”produktet” var gjennomgående høy. Vi vil særlig framheve vår guide/sjåfør på safarien, som var svært kunnskapsrik med flotte personlige egenskaper. Han hadde gode svar på alle våre spørsmål om dyr, natur, geografi mv. Et bra fungerende radiosamband med kolleger og venner i nærområdet, sikret at vi fikk med oss maksimalt av gode opplevelser av mange ville dyr. Vi hadde ikke drømt om at vi kom så nær dyrene; få meter fra løver, elefanter som tråkket rundt bilen og mye mer. Et avslappende opphold på Sultan Sands, Zanzibar, etter safarien var helt perfekt. Hotellets beliggenhet helt på stranden og gourmet standard på alle måltider gjorde oppholdet også her til en stor opplevelse.

Vi retter en stor takk til Afrikasafari for glimrende tilrettelegging. Vi gir våre beste anbefalinger til alle.

Blogg fra Sør-Afrika

Av: Marthe Borge

Marthe Borge og kjæresten, Jonas, reiste med Afrikasafari.no til Sør-Afrika i juli. Les alt om turen deres på Marthes spennende blogg. Her finner du alt om turen deres, dag for dag + svar på mange spørsmål!

Vi fikk en opplevelse for livet

Av: Else-Marie og Henrik

Forventningene var store og ventetiden lang for våre sønner Oliver på 5 og Simon på 8. Men takket være morfar Johannes på 68 var det en velforberedt eldre og yngre generasjon, som nå var parate til en opplevelse – iført nytt ranger tøy og med reisebeskrivelser i forberedelsenes ryggsekk.

Nå skulle forventningene briste eller bære. Etter mange timer i luften burde guttene være kjempetrøtte, men nei, dertil var allting for nytt og spennende, så de lukket stort sett ikke et øye på den lange kjøreturen fra flyplassen på Johannesburg og til Pestana Kruger Lodge, hvor vi skulle bo de neste ni dagene.

Til guttenes store overraskelse fikk de den bungalowen med privat svømmebasseng, som vi i all hemmelighet hadde lagt billett inn på.

Safari på terrassen
Pestana er en oase helt ned til Crocodile River, som er grensen inn til Kruger Nasjonalpark. Kanskje var det hull i gjerdet, for vi så virkelig mange dyr ved elven – alt sammen veldig nære innpå fra lodgens store terrasse.

En dag kom en flokk på 35 elefanter i gåsegang på den motsatte bredden, små unger mellom de voksne, og som på kommando dreide de over elven og koste seg rett nedenfor oss. Ungene plasket og lekte seg i vannet, mens deres mødre slo ring om dem for å holde krokodillene vekk. Den elven lever nemlig opp til sitt navn, for på 300 meter telte vi en dag opp 17 krokodiller. Da de er vanskelige å få øye på, kan det nok ha vært ennå flere.

Hele tiden kom det nye dyr til elven, deriblant bøfler, flodhester, forskjellige slags antiloper, bavianer og så et vell av forskjellige fugler, og inne i Pestanas flotte park var det små aper, som flyktet opp i trærne, når vi nærmet oss.

Krokodille kaos
Den første store safarituren gikk til Kruger Nasjonalpark i åpent kjøretøy, og dermed kom vi tett inn på naturens lyder, dufter og atmosfære. Ved soloppgang kjørte vi igjennom gaten, været var perfekt til shorts, solkrem og ranger hatter.

Vi ble overrasket over, hvor nære vi kom inn på dyrene – og hvor nære dyrene kom inn på oss.

Høydepunktet var, da vi krysset vannløpet, og der på den ene siden stod et kjempestort hvitt nesehorn og på den andre siden var en flokk elefanter. Ennå større var opplevelsen, da den store hann ble rasende og for frem mot oss med blafrende ører, mens den svingte vilt med snabelen og stampet i jorden. Vi ble naturligvis nervøse, men da en stor feit krokodille plutselig reiste seg i gresset foran raserianfallet og gled ut i elven, falt hannen til ro. Herregud, den ville jo bare beskytte sine elefantunger fra å bli bitt i snabelen.

Vi fikk fort se The Big Four – løver, nesehorn, bøfler og elefanter – men måtte lete et par timer for å finne leoparden, så det kunne bli til The Big Five. Det lykkedes, fordi rangerne forteller hverandre over radiotelefon, når de oppdager, hvor de mest spennende dyr opholder seg. Vi så ingen geparder.

Hell i uhell
Det er tankevekkende, at man nå om dagen skal oppfatte det som et hell å få sett geparder og villhunder. Vi var heldige og glade over å oppleve en flokk villhunder leike på veien foran oss, men trist å høre, at så mange av savannens ville dyr nærmest er utryddet.

Vi må nok erkjenne, at de safariopplevelsene, som vi fikk sammen med Oliver og Simon, dem får man ikke med sine barn ellers. Jo, i zoologiske hager, men det blir jo aldri helt det samme.

Vi trodde ikke våres egne ører, da vi besøkte Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre og hørte eieren Brian Jones fortelle om, hva som er skjedd i Afrika i de 40 år, han har vært engasjert i og redde truede dyrearter. Akkkurat nå er han med i forskjellige yngleprosjekter, som skal redde kattedyrene servalen, geparden og den brune berberløve fra å utdø, akkurat som han forsøker å redde savannens ”søppeltømmere” , gribbene, fra å lide samme skjebne. Uten å ha dem til å rydde opp, vil det oppstå epidemier, og så går det fryktelig galt.

Storslått natur
Sør-Afrika er også flott, flott natur, og det opplevde vi på den store utsiktsturen til de rød-grønne Drakensberg-fjellene med deres rondaveller på toppen og utsikt ned til verdens tredjestørste canyon, Blyde River Dam, som vi senere seilte rundt på og derfor så det hele igjen i frøperspektiv.

De små canyons ved Burkes Luck Pot Holes, hvor elvene Treu og Blyde møtes, var makeløse. Luften var krystalklar den dagen, så fra utsiktspunktet Gods Eye kunne vi se milesvis ut over de grønne dalene, og da vi gikk videre oppover fjellet og var kommet igjennom en regnskog, fikk vi en så fantastisk panoramautsikt til tre verdenshjørner, at det slettest ikke kan beskrives.

Kanskje så vi helt til Mosambikk den dagen.

Skal vi danse
Inspirasjonen var stor til nye dansetrinn og afrikansk tøy-innkjøp, da vi besøkte Matsamo Cultural Village på grensen til Swaziland og hilste på høvdingen med de to konene og 25 barn, han iført lendeklær, vi i safari tøy. Vi så hans landsby, hvor han bor nærmest innpå sin mor, og konene har hver sin hytte. I den ene enden av landsbyen bor de ugifte jentene over 12 år sammen i en hytte og i den andre enden guttene over 12 år. Midt imellom er det et sted, hvor de kan møtes under de eldres oppsyn.

Etter denne sosiokulturelle innsprøytningen ble vi satt ned på benker for å oppleve stammedans og sang. De ER flotte, de danser og synger praktfullt, og så er de usjenerte og lykkelig fri for sivilisasjonenes klønethet. Det gikk vilt for seg, akkompagnert av inciterende trommerytmer. Plutselig ble vi trukket ut for å danse med. Det ble som ”Skal vi danse” og de der hjemme på TV kunne ikke ha gjort det bedre.

Jo, såmen fikk vi innfridd våre forventninger. Og vi fikk sett det vi ville. En stor takk til reisebyrået Afrikasafari.no og en særlig takk til vår guide Ove, som ga oss og våre tre gutter, de to unge og den eldre, en opplevelse for livet.

Late løver og dykkersertifikat

Av: Mehrnaz Amiri fra Gøteborg

I oktober reiste jeg og min mann til Kenya på en tur med Afrikasafari . Vi var vekkreist i 14 dager. Turen var en gave til min mann, for han hadde lenge gått og drømt om å dra på safari.

Vi reiste fra Sverige til Amsterdam og så videre til Nairobi, der vi hadde to uker med spennende opplevelser foran oss!

Mange av våre beste opplevelser fikk vi i Amboseli Nasjonalpark, som vi besøkte etter at vi hadde vært i Nairobi, der vi blant annet hadde besøkt Karen Blixens farm. I Amboseli så vi en leopard, noe jeg ikke tror man ser hvar gang man er på safari. Turen til Amboseli var en stor opplevelse. Det var den første nasjonalparken vi besøkte på turen og alt var nytt og spennende.

Jeg kommer aldri til å glemme når vi fikk øye på to løver ute på savannen. Det var i alt åtte biler som kjørte forbi et sted, stoppet og tok bilder av dyrene. Men løvene brydde seg overhodet ikke om oss – de beveget seg ikke engang!

Etter en fanstastisk uke, med utrolig mange opplevelser, var det herlig å reise videre til Mombasa. Både min mann og jeg tok dykkersertifikat under den avsluttende uken i Mombasa. Dykkersertifikatet er gyldig i hele verden.

Alt i alt en fantastisk tur og en kjempefin bursdagsgave til mannen min!

Først løvenes rike, deretter det asurblå havet

Av: Stine og Kenneth

Vår safari til Kenya var på alle måter en suksess, blant annet takket være den fantastiske og allesteds nærværende guide Raffi. Opplevelsene kom som perler på en snor, ja, forløpet var skrudd riktig godt sammen, og alle overnattingssteder var gode og innbydende.

Vi var især imponert over, hvor tett inn på, vi kunne komme på dyrene og de utrolige situasjoner, vi fikk lov å se dyrene i. Vi så f.eks. en sjiraff stå nærmest i spagat for å drikke, hvoretter den ble så overrasket over å se sitt eget speilbilde, at den løp sin vei. Selv guiden sperret øynene opp, da vi på nærmeste hold opplevde, hvordan en flokk hann-elefanter oppdrar hverandre, for så å stå på parringsritualer med den uoppdragne elefant nederst.

Vi fikk også oppleve The Big Five: elefanter, løver, leoparder, bøfler og både de hvite og sorte nesehorn. Alle naturparkerne var utrolig flotte – hver med sine fantastiske særpreg. Således opplevde vi noe nytt og unikt i hver park, vi besøkte.

Spesielt Masai Mara var frodig og fylt med dyr, som var migrert dertil på deres årlige vandring, vekk fra tørkeperioden på Serengeti sør for. Det var overveldende å oppleve kjempestore flokker av gnuer, sebraer, bøfler, gaseller, antiloper, elefanter, sjiraffer og andre planteetere og så naturligvis mange løvefamilier pluss hyener, geparder og leoparder. Når oppholdet i Masai Mara i tillegg bød på overnatting i luksus telt med utsikt til en flokk bøfler på vei til det nærliggende vannhull, ja, så fikk vi fantastiske opplevelser, selv når vi slappet av på terrassen etter en lang dag med dyr ute på savannen.

Etter safarien i Kenya avsluttet vi med fire dagers bade & avslappingsferie i Zanzibar, hvor vi bodde på et nytt, firestjerners hotell med lekre værelser, fantastiske velkrydrede menyer og en storslått panoramautsikt, ut over det Indiske Hav. Vi seilte i dhow, en lokal båt med et trekantet seil, til en bitteliten sand-øy, hvor vi var på safari under vannet med snorkel i munnen.
Deretter spiste vi frokost under store parasoller og prøvde mange slags forskjellige lokale spesialiteter. Zanzibar er et nydelig Paradis, som avgjort kan måle seg med Karibien.

Bare vi snart skulle av sted igjen…

En opplevelse for livet!!

Av: Cathrine Sletvold og Albert Fossli

Hei.

Vi kom hjem fra Kilimanjaro i går, og er kjempefornøyd med turen! Både opplegget, hotellet, guiden og kommunikasjonen underveis i løpet av bestillingsprosessen, alt er vi fornøyd med!
Prisen på turen dere kunne tilby, var også uten tvil den mest prisfornuftige!

Tusen takk for en opplevelse for livet!!

En drøm gikk i oppfyllelse

Av: Lena Ervik

Da er jeg hjemme igjen etter fantastisk tur til Afrika.
Jeg kom til toppen av Killimanjaro og en drøm gikk i oppfyllelse.

Flott safari og fint hotell på Zanzibar.

Guiden John Msika var fantastisk.
Kunnskapsrik og en god menneskekjenner. Han gjorde en super jobb.

Anbefaler John på det varmeste.

Vi er veldig førnøyd med hele opplegget

Av: Anne Mette Rynning

Vi var fem personer som la i vei på tur mot toppen av Kilimansjaro. Det var et veldig profft team som sto for alt fra mat til guiding. Etterhvert som dagene gikk ble det mer og mer tungt å gå. Den ene av deltakerne hadde en sår hals på turens begynnelse og som etterhvert gav store problemer. Magetrøbbel ble også et problem for noen.

På toppnatta kom tre av fire opp på toppen. En av deltakerne ble igjen på den siste campen.
Å ferdes i høyden er en stor utfordring og selv den minste infeksjon kan gi store problemer som man må være klar over. Vi valgte å ta en dag ekstra, noe jeg anbefaler alle å gjøre. Vi er veldig førnøyd med hele opplegget på denne turen. Alt fra fjellbestigning til safari og Zanzibar har vært helt fantastisk.

En opplevelse utenom det vanlige

Av: Trond Bjerke

Vi er kjempefornøyd med turen, det var en opplevelse utenom det vanlige. Hele opplegget virket knirkefritt, hotellet var bra, maten var bra, servicen upåklagelig!

Vi var en tur i Moshi den første dagen, fikk spørsmål om vi ville ha med en guide rundt i byen og det takket vi ja til. Det tror jeg var lurt, det ble en morsom og minnerik opplevelse.

Dagen etter startet vandreturen, og hvilken tur!!! Meget spennende gjennom et fantastisk landskap hele veien. Alt gikk problemfritt helt til vi hadde forlatt Barafu camp i halv 11-tiden på kvelden, da var det vindstille i campen. Etter et par timer begynte det imidlertid å blåse ganske kraftig og vinden ble merkbart sterkere etter hvert som vi krabbet oss oppover (ca. -15 grader og storm), vi blåste stadig ut av sporet og de to første valgte og snu på ca. 5300 moh. En til snudde på 5400, mens de 3 staeste av oss måtte gi tapt etter drøyt 5600 moh. Dette tok vi imidlertid pent, stemningen og humøret i gruppa var på topp hele veien ned igjen også, været er en faktor vi ikke kan påvirke. Vi fikk også høre av flere guider at vi hadde vært ekstremt uheldige. På den annen side gir det oss en god unnskyldning for å dra ned igjen senere en gang! Skryt til guiden, Emmanuel John og teamet hans, for bra service og proft opplegg!

Safarien var også en opplevelse verdt å få med seg, mye spennende å se. Guiden (også en Emmanuel) var helt topp på alle måter, tok seg også tid til en lengre pause med oss i Mosquito River fordi vi hadde lyst på en øl og litt shopping.

Eventyrreisen til 5895

Av: Ole-Asbjørn Fauske

”Så er et stort mål her – reisen til Kilimanjaro i Tanzania er i gang! I sikkert så lenge som 15 år har jeg hatt et stort ønske om å få besøke Afrikas høyeste fjell. Jeg har sett de dokumentarene som jeg har fått med meg på TV; lest de reiseskildringene jeg har kommet over; hørt beretninger fra venner og kolleger; funnet fram informasjon på nettet – men nå skal jeg endelig få oppleve det selv.

Les fortsettelsen på hans spennende blogg her.

Den store utfordringen var turen til Kilimanjaro

Av: Sølve Ims Ottesen

Jeg er vel tilbake etter 3 ukers opplevelse i Tanzania.

Den store utfordringen var turen til Kilimanjaro.  Selv om jeg har gått topper tidligere, har jeg aldri vært så høyt før, så jeg var spent på hvordan kroppen ville reagere.  Var og spent på gruppe-deltakerne.  Alt var helt fint.  Vi var 7 stk. i gruppen, og hadde det veldig fint sammen.  Kom meg opp til topps uten noen problemer, ingen tegn til ubehag av noe slag.  Guide og bærere, inkl. kokk var fine, maten som ble laget underveis var, utfra de mulighetene de hadde, helt ok.

Tilbake på lavlandet hadde jeg 3 dagers safari.  De andre i gruppen hadde valgt 2, og jeg fikk derfor en bil alene.  Det var både sjåfør og guide, noe som ble “overkill”, det hadde holdt med sjåfør.  Det ble til at disse to pratet svært meget sammen, selv om jeg nok fikk den informasjonen jeg skulle.

Zanzibar var flott, hotellet topp.  Eneste ulempen var stor avstand til Stonetown, med dyr transport, dersom en ikke ønsket å benytte seg av lokalbuss.
Meget godt fornøyd med Afrika Safari, og har allerede anbefalt det videre.

Kilimanjaro – en opplevelse for livet!

Av: Line Røge og Christian Andreasen

En reise til Afrika hvor vi skulle bestige Kilimanjaro var noe vi hadde gått og snakket lenge om, og endelig ble drømmen til virkelighet! I juli måned i år dro vi sørover, og det var virkelig en helt fantastisk opplevelse. Vi hadde bestilt en kombinasjonstur med turen til Kilimanjaro kombinert med safari i fire nasjonalparker i Tanzania.

Vi startet turen opp Kilimanjaro dagen etter ankomst i Tanzania. Alt var grønt og frodig ved foten av fjellet, nesten jungelaktig med lianer ned fra trærne. Første etappe var ganske lett og bød ikke på de helt store anstrengelsene. Vi gikk sammen med 3 dansker og så hadde vi 2 afrikanere med, som var bærere og guider. Det var helt utrolig å se hvordan de gikk i fjellet så lett som ingenting med en oppakning på 25 kilo! Jeg var veldig fornøyd med servicen vi fikk fra afrikanerne på turen. De laget god mat til oss tre ganger om dagen; morgen, middag og aften, bar bagasjen vår og sørget for at vi hadde det bra. Man følte seg litt som en ”luksus vandrer”!

Etterhvert som vi kom lenger oppover begynte omgivelsene å endre seg. Færre trær og brattere terreng. For ikke å snakke om utsikten, som jo bare ble bedre og bedre jo lenger opp vi kom.
Da Christian og jeg var kommet opp i 4200 meters høyde, måtte vi kapitulere fordi Christian var blitt kvalm pga. den tynne luften. Derfor valgte vi å ikke ta noen sjanser, og gå ned fra fjellet. På tross av at vi selvfølgelig var skuffet over ikke å ha nådd toppen, fikk vi jo en ekstra dag til safari – og safarien er virkelig en opplevelse jeg ikke kommer til å glemme! De ville dyrene og den fantastiske naturen er det vi husker tilbake på som det største. På en av safaridagene fikk vi se noen løver som jaktet et flokk gaseller. Vi var også heldige å se det sjeldne sorte neshornet.

Det er overveldende å se dyrene i deres naturlige element. Særlig når det vi sammenligner med er en tur i dyreparken! Da blir safari noe helt annet, i en klasse for seg. Vi satte veldig pris på at servicen var så god som den var. Dette var en tur vi hadde spart opp til og snakket lenge om, og da satte vi ekstra pris på at alt var i orden. Det er vanskelig på forklare en sånn stor opplevelse for folk hjemme – det skal nesten oppleves på egen hånd. Men en ting er sikkert: Christian og jeg skal tilbake til Afrika og bestige Kilimanjaro!

Hvit masai til sort stammemøte

Av: Ove Kingod

”Den dag, masaiene bandt deres klanstoff om skuldrene mine, følte jeg meg opptatt i deres stamme”

De kaller mig Jambo, og jeg er nok den eneste hvite masai i Tanzania og i Danmark. I forrige uke var jeg til stammemøte hos mine sorte brødre, som passer på turistene og bærer kofferter på det vakre Highview Hotell, ute mellom Tanzanias mest eventyrlige nasjonalparker: Tarangire, Lake Manyara og Ngorongoro. Og det var kanskje den største opplevelsen på den ni dagers spennende fotosafarien, som brakte meg rundt i fire av Tanzanias nasjonalparker.

Hjemme i Danmark heter jeg bare Ove. Jeg kom til Tanzania for å oppleve Afrikas ville dyr i deres naturlige omgivelser, og det lyktes fullt ut. Jeg kom helt tett inn på elefanter, bøfler, nesehorn, bavianer, løver, geparder, og jeg så tusenvis av gnuer og sebraer gresse på savannen mellom sjiraffer og mine stammefellers kveg. På en dag kjørte jeg igjennom ni forskjellige klimasoner – noen med et fantastisk fugleliv, andre med så mange majestetiske baobab-trær, at det tok pusten fra meg. Jeg følte meg som i en annen tid og i en annen verden – det var jeg jo også.

Men for meg var den største opplevelsen møtet med den smilende, vennlige, hjelpsomme og servicemindede lokalbefolkningen. På Highview Hotell og på den fantastiske Seronora Wildlife Lodge ute på Serengeti sletten – og i landsbyer, på markeder og gater. Den varme, som strømmet mot meg, glemmer jeg aldri.

Jeg lærte ti gloser på masai språket, og med dem kom jeg langt. De stolte masaier, som er ansatt som vaktfolk på Highview Hotell, ble mine venner, og den dag de bandt deres ”klanstoff” om mine skuldre, følte jeg meg oppatt i deres stamme. Vi nådde å holde møter, og de er nå blant de kjæreste minner fra min reise til paradis på jorden. Det ønsker jeg andre også kan få oppleve.

Zanzibar, sol og strand

Av: Carsten Billund

I barndommens Illustrerte Klassikere stiftet jeg for første gang bekjentskap med to av historiens magiske navn – Livingstone, som bekjent foretok reisen inn til “Mørkets hjerte” i Afrika for å finne Nilens utspring – og Stanley, som fandt Livingstone. Utgangspunktet for reisene var øya med den fantastiske historien og det fortryllende navnet Zanzibar. En øy, hvis historie er tett forbundet med kolonitiden, slavehandel, sultaner og spenndende myter.

Vi valgte å reise på en luksusferie dit, slappe av i flotte omgivelser samtidig med at de forskjellige utfluktene ga et godt innblikk i lokalbefolkningens levevilkår. Det femstjerners Bluebay Resort levde fullt oop til alle våres forventninger. Store værelser, praktfull utsikt ut over det indiske ocean, hvor man kunne nyte morgenkaffen samtidig med en flott solopgang, innen vi gikk igjennom den særdeles flotte og velpleide hagen, hvor frangipani-, hibiscus- og bourgainvillablomster spredde en forførende søt duft, for å få dagens første dukkert. Deretter var det tid for det store frokostbord, som ga rikelig med kalorier til dagens anstrengelser. Om kvelden ventet en overdådig buffet i Aladdins hule, der ble det servert seafood, arabiske, indiske og afrikanske spesialiteter. Betjeningen var helt topp, og vi følte oss som små sultaner på dette vidunderlige resortet.

Pole pole – ta det rolig, det gjorde vi så sannelig også, men det ble heldigvis også tid til å oppleve spenndende Stonetown, krydderplantasjer, røde colobus-aper, havskildpadder, seilturer i dhows ut til revet for å snorkle mellom stimer av fargestrålende fisk. Det er også landsbyer på østkysten, og selv om vi bodde på resortet ble vi allikevel invitert innenfor for å se indbyggernes hjem på nærmeste hold, og oppleve undervisningen i den lokale Koranskole. I de små bodene fikk vi massasje, ordnet føttene og lagd hennategninger. Zanzibar – en opplevelse for livet for familiens to voksne, og to barn på 13 og 15 år.

Våre mest populære reiser
Hit reiser andre

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.