Tlf. 85 29 54 24
Kundeservice man-fre 9-16
12 dager:

Luksus safari i Sør-Afrika

Høydepunkter på denne reisen:

Boulders Game Reserve, Kruger nasjonalpark, Drakensfjellene, Blyde River, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window, De Tre Rondavellene, Swaziland.

Følgende er inkludert i turen:

 • Fly fra Norge til Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • Skandinavisk turkoordinator
 • 9 overnatninger på  Pestana Kruger Lodge**** inkl. halvpensjon
 • Bushwalk med erfaren guide i Boulders Game Reserve
 • Sunset Game Drive med sundowner i Boulders Game Reserve
 • 2 heldags safariturer i Kruger nasjonalpark
 • Heldagstur på Panoramaruten i Drakensfjellene
 • Heldagstur til Swaziland
 • Avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Johannesburg til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

Tillegg for enkeltrom: 3.250 kr.

Velg denne reise fordi…

På denne reisen bor du på Pestana Kruger Lodge ved Crocodile River med utsikt over den verdensberømte Kruger nasjonalpark. Du får muligheten til å komme tett innpå The Big 5, og du lærer å tolke naturens signaler på en spennende bushwalk med en flink ranger.

Du får oppleve Sør-Afrikas høyeste og lengste fjellkjede, Drakensfjellene. Fra Drakensfjellene er det spektakulær utsikt til et av turens høydepunkter, Blyde River Canyon, verdens tredje største kløft. Du kommer også til utsiktspunktene God’s Window og Bourke’s Luck Potholes, der vannet fra elvene Blyde og Treur har formet dype, sylindriske formasjoner i klippene.

Sør-Afrika er et spennende land med mange forskjellige kulturer og stammer, og du besøker en swazi-familie landsbyen deres i Swaziland, der du får et innblikk i deres kultur og levemåte.

Hvis du ennå ikke er mett på opplevelser, har du mange spennende muligheter: du kan dra på canopy-tur, spille golf, oppdage Sudwalas flere millioner år gamle grotter eller et rehabiliteringssenter for truede/foreldreløse dyr. Mulighetene er mange!

Detaljert dagsprogram
(Klikk på et bilde for å se det i full størrelse)

Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise med kveldsfly fra Norge til Johannesburg med mellomlanding(er) underveis.

Overnatting Pestana Kruger Lodge ****

Dag 2: Ankomst til Pestana Kruger Lodge

Etter ankomst i Johannesburg kjører du gjennom det vakre landskapet til den 4-stjerners Pestana Kruger Lodge. Lodgen ligger ved Crocodile River, med fargerik panoramautsikt over Kruger nasjonalpark. Ettermiddagen er til fri disposisjon, slik at du kan nyte den fantastiske utsikten fra terrassen eller slappe av ved bassenget.

Overnatting Pestana Kruger Lodge ****

Dag 3: Bushwalk og Sunset Game Drive

Bushwalk
Tidlig om morgenen blir du hentet og kjører til Boulders Game Reserve. Her skal du ut legge på en tre timers bushwalk med en ranger som guider deg ute i bushen. Guiden har spesiell opplæring i bushwalks. Han lærer deg å tolke naturens signaler ved å lukte, lytte, speide og iaktta som en ekte stifinner. Du hører om dyrenes atferd og hvordan du kan kjenne dem igjen på sporene. På turen får du også interessant informasjon om mange av de små dyrene og plantene du ikke får øye på fra en safaribil.

Sunset Game Drive
Ved solnedgang kjører du ut på en stemningsfull tre timers safari. Når du kommer frem til det private vildtreservatet Boulders Game Reserve får du en ”sundowner” – en drink som serveres i lyset fra solnedgangen. Når skumringen faller på, begynner en spennende kveldssafaritur der du får øye på dyrene med spotlights fra safaribilen. På den måten kan du se nattaktive dyr som skjuler seg og hviler om dagen. Du kommer også tett innpå de dyrene du så om dagen. Hvis været er klart, kan du også spørre guiden om noen av de vakre stjernebildene du ser på himmelen på den sørlige halvkule, for eksempel Sydkorset eller Orions belte.

Vi gjør oppmerksom på at både Bushwalk og Sunset Game Drive er tillatt for alle aldre. Vi anbefaler likevel at barn bør være 12 år eller eldre for å delta på Bushwalk og 6 år eller eldre for å delta på Sunset Game Drive.

Overnatting Pestana Kruger Lodge ****

Dag 4: Heldagstur i Kruger nasjonalpark

Heldags safari i åpent kjøretøy der du får oppleve Kruger nasjonalpark, en av verdens mest berømte nasjonalparker. Kruger nasjonalpark ble opprettet som viltreservat allerede i 1898, og fikk i 1926 status som nasjonalpark. Parken strekker seg ca. 350 km fra sør til nord og ca. 65 km fra øst til vest, og er med sine ca. 20.000 km² Sør-Afrikas største nasjonalpark. Her lever 146 forskjellige slags pattedyr, ca. 520 fuglearter og 120 krypdyrarter. Der er ikke bare mange arter her, det er også mange dyr og fugler av her art. Det er f.eks. beregnet at 11.000 elefanter, 2.000 løver, 1.000 leoparder og 35.000 bøfler, 35.000 sebraer og mer enn 150.000 antiloper lever her. Floraen omfatter mer enn 2.000 arter, med alt fra moser via gress og trær til lianer og kaktuser.

De ville dyrene er generelt mest aktive tidlig om morgenen og igjen utpå ettermiddagen. Derfor kjører du tidlig fra lodgen for å oppleve så mange dyr som mulig før du trekker inn i skjul og skygge for å hvile seg midt på dagen. Fordi dere starter tidlig, får du en frokostmatpakke med deg fra logden, og den kan du nyte på et sted og en tid som passer. Til lunsj blir det et stopp i et av de autoriserte områdene, der det både er kafe og en liten forretning.

Sent på dagen er du tilbake på lodgen – og du har forhåpentligvis kameraet fullt av blinkskudd!

Overnatting Pestana Kruger Lodge ****

Dag 5: Til fri disposisjon

Dagen er til fri disposisjon. Kanskje har du lyst til å slappe av ved bassenget, eller heller vil bli med på med en av Afrika-safaris ekstraturer.

Nedenfor ser du et utvalg av disse tilleggsutfluktene, som bestilles og betales på lodgen via vår danske turkoordinator. Prisene er i sør-afrikanske rand.

Overnatting Pestana Kruger Lodge ****

Dag 6: Heldagstur til Drakensfjellene

I dag skal du ut på en heldagstur med store naturopplevelser langs Panoramaruten i de dramatiske Drakensfjellene. Drakensfjellene er røde og danner en fantastisk kontrast til de grønne trærne og plantene. Du kan beundre Blyde River Canyon, en nesten 700 m dyp og 60 km lang kløft, verdens tredje største. Du stopper ved de tre viktigste utsiktspunktene langs kløften: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes og de tre rondavellene. Rondavellene er 3 vakre og markante klippeformasjoner som ligner på de runde hyttene man tidligere fant i lokale landsbyer mange steder i det sørlige Afrika. Der er også mange fosser på panoramaruten, og du skal stoppe ved ett av dem. Det kan være Berlin Falls, der vannet faller 150 meter ned i en sjø. Eller kanskje det blir Lisbon Falls, fossen som ligger de Blyde River deler seg i to og deretter faller 92 m ned over en nesten loddrett klippe og igjen samles til ett elveløp. Det er også mange andre fosser, og guiden bestemmer hvor dere skal stoppe. Et av dagens mest spektakulære opplevelse blir helt klart Bourke’s Luck Potholes, sylindriske hull slitt gjennom klippene av vann og sant gjennom mange tusen år. Du kommer nær innpå dette naturfenomenet på broene som er bygd over disse helt spesielle hullene.

Overnatting Pestana Kruger Lodge ****

Dag 7: : Til fri disposisjon

Dagen er til fri disposisjon. Kanskje har du lyst til å slappe av ved bassenget, eller heller vil bli med på med en av Afrika-safaris ekstraturer.

Du ser et utvalg av disse tilleggsutfluktene under dag 5.

Overnatting Pestana Kruger Lodge ****

Dag 8: 100 år tilbake i Swaziland

Du følger paradisruten høyt oppe i fjellene til Maguga Dam.

Du vandrer på uveisomme stier ned i en avsondret dal, der du besøker en lokal Swazi-familie – opplev kontrastene mellom tradisjon, kultur og fremskritt. Flere av husene er fremdeles selvforsynt, uten elektrisitet og innlagt vann – mens ungdommen går rundt med mobiltelefoner. Dette er virkelig en verden full av kontraster. Til tross for skolepenger og tørke er menneskene glade og stolte. Det er en guidet tur i landsbyen. Bar spør løs, fotografer alt du vil og vis gjerne frem noen av bildene dine. Da blir du populær hos lokalbefolkningen! Det er mulighet for å kjøpe lunsj underveis.

På veien hjem skal du besøke et kunsthåndverkssenter som gir jobb til mange fattige i lokalområdet. Her kan du kjøpe fine suvenirer.

Overnatting Pestana Kruger Lodge ****

Dag 9: Heldags safaritur i Kruger nasjonalpark

Det er gamedrive i Kruger nasjonalpark i safaribil med firehjulstrekk. Parken har store gressletter, men også områder med klipper, sjøer og elver. Ved sjøene og elvene flokker dyrene seg utpå ettermiddagen for å drikke, og hvis du er heldig kan du få se badende elefanter. På turen prøver guiden å få øye på så mange forskjellige dyr som mulig, og speider sikkert etter antiloper. For der det er antiloper, er det også rovdyr. Hvis du har flaks, får du også se den sky leoparden.

Overnatting Pestana Kruger Lodge ****

Dag 10: Til fri disposisjon

Dagen er til fri disposisjon. Kanskje har du lyst til å slappe av ved bassenget, eller heller vil bli med på med en av Afrika-safaris ekstraturer.

Du ser et utvalg av disse tilleggsutfluktene under dag 5.

Overnatting Pestana Kruger Lodge ****

Dag 11: Hjemreise

Etter frokost blir du kjørt til Johannesburg, der du tar flyet hjem til Norge. Det er mellomlanding(er) underveis.

Dag 12: Hjemkomst til Norge

Etter flybytte i de tidlige morgen- eller formiddagstimene lander du i Norge etter en fantastisk uke i Sør-Afrika.

Du lander i Norge etter en fantastisk uke i Sør-Afrika.

Kombiner safari med:

4 dager/3 netter | Victoriafallene

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 8.200 kr.

Pr. barn u/12 år: + 3.800 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.600 kr.

Victoriafallene regnes som en av de mest spektakulære fossene i verden. Fossen er ikke bare et av verdens villeste og mest imponerende naturvidundre, den har også en fantastisk beliggenhet midt i det tropiske Afrika.

Dagene ved Victoriafallene er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilvalgsture: 

Overnatting David Livingstone Safari Lodge and Spa ****

5 dager/4 netter | Cape Town

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 5.395 kr.
Pr. barn u/12 år: + 3.600 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.800 kr.

Cape Town har en imponerende beliggenhet ved foten av Table Mountain og en vakker havnefront ut til Atlanterhavet. Trendy cafeer og restauranter kombinert med en avslappet atmosfære, markeder og spennede seværdigheter gjør Cape Town til en fascinerende storby, hvor shopping, avslappning og utflukter kan kombineres fritt.

Dagene i Cape Town er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilvalgsture: 

Overnatting Premier Hotel Cape Manor ****

6 dager/5 netter | Mauritius for voksne

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.600 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.900 kr.

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Veranda Paul & Virginie ****

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

6 dager/5 netter | Mauritius for familier med barn

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.600 kr.
Pr. barn u/12 år: + 9.795 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.450 kr.

Tropeøyen Mauritius er en av de mest fascinerende øyene i Det indiske hav og et ekte paradis hvis du reiser med barn. Her er et deilig klima året rundt og en utrolig vennlig lokalbefolkning. Øya er omkranset av krystallklart vann og vakre, barnevennlige strender som er beskyttet av et fargestrålende korallrev som gjør det til et perfekt sted å snorkle. Mauritius har en utrolig vakker natur med frodige skoger, små laguner og fosser som bruser nedover fjellsidene.

Mauritius er det perfekte stedet for hele familien, og det er mange aktiviteter både på land og til vanns. 8 km fra stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, der du kan se kjempeskilpadder, sebraer, tigere, løver, giraffer, aber og 1500 fuglearter. Der er også mulighet til å kjøre segway, gå på hengebroer og mye, mye mer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Anelia Resort & Spa ****

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Høydepunkter på denne reisen:

Boulders Game Reserve, Kruger nasjonalpark, Drakensfjellene, Blyde River, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window, De Tre Rondavellene, Swaziland.

Følgende er inkludert i turen:

 • Fly fra Norge til Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • Skandinavisk turkoordinator
 • 9 overnatninger på  Pestana Kruger Lodge**** inkl. halvpensjon
 • Bushwalk med erfaren guide i Boulders Game Reserve
 • Sunset Game Drive med sundowner i Boulders Game Reserve
 • 2 heldags safariturer i Kruger nasjonalpark
 • Heldagstur på Panoramaruten i Drakensfjellene
 • Heldagstur til Swaziland
 • Avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Johannesburg til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

Tillegg for enkeltrom: 3.250 kr.

12 dager, Luksus safari i Sør-Afrika