• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaSør-AfrikaBig 5 malariafri safari i Kariega, Sør-Afrika
9 dager

Big 5 malariafri safari i Kariega, Sør-Afrika

Dra på safari i et malariafritt, privat viltreservat med eksklusive safariopplevelser, kanotur, bush walk og besøk i en lokal landsby. Lodgen har 4*, og alle måltider og drikkevarer er inkludert.

Big 5 malariafri safari i Kariega, Sør-Afrika Big 5 malariafri safari i Kariega, Sør-Afrika
9 dager

Big 5 malariafri safari i Kariega, Sør-Afrika

Dra på safari i et malariafritt, privat viltreservat med eksklusive safariopplevelser, kanotur, bush walk og besøk i en lokal landsby. Lodgen har 4*, og alle måltider og drikkevarer er inkludert.

Velg denne reise fordi…

Dra på safari i Sør-Afrikas Eastern Cape-provins. Her er det flott natur, temperert klima, et rikt dyreliv – og ingen malaria!

Det 10.000 hektar store Kariega Game Reserve er et privat viltreservat. Her må du ikke dele de store dyre- og naturopplevelsene med andre enn de få gjestene i reservatet. Da området er privat, er det dessuten mulig å kjøre ”off-road”, dra på bushwalk og padle gjennom naturen i kano – og alt dette bidrar absolutt til å skape en eksklusiv safariopplevelse.

Vi har inkludert gamedrives hver dag. Det er jo på grunn av dyrene at du er på safari! I tillegg til ”Big Five” har viltreservatet flodhester, hyener, eland-antiloper sjiraffer, gnuer, impalaer, sjakaler, sebraer og mange, mange andre av de naturlig hjemmehørende dyrene i området. Fuglelivet er også meget mangfoldig, og du kan bl.a. oppleve sekretærfugler, isfugler, hegrer, storker, elveørner, gjøglerørner og mange andre. Vi har dessuten inkludert et par andre lokale opplevelser, slik at du får mest mulig ut av ditt sørafrikanske eventyr.

Vi har også gjort oppholdet ”all inclusive”. Dvs. at all mat og drikke er inkludert.

Det eneste du må tenke på er om det egentlig er nok plass på minnekortet til kameraet ditt.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Port Elizabeth inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 4 overnattinger på Main Lodge i chalet
 • 2 overnattinger på River Lodge i suite room
 • Helpensjon med lokale drikkevarer (også vin og øl)
 • 6 safariturer i Kariegas egne åpne 4-hjulstrukne safaribiler
 • 1 guidet safari til fots
 • Besøk i lokal township, inkl. lunsj
 • 1 tur til stranden ved Sunshine Coast med piknik-lunsj
 • 1 guidet kanotur
 • Fly fra Port Elizabeth til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

OBS. Aktivitetenes rekkefølge er ikke nødvendigvis slik det beskrives her. Guidene tar hensyn til både vind, vær, dyreliv osv. når dagene planlegges.

Turen kan kombineres med storbyferie i Cape Town, med Victoriafallene eller med badeferie på Mauritius.

Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

Avgang med fly fra Norge til Port Elizabeth. Det er mellomlanding et sted i Europa, og enten i Johannesburg eller Cape Town.

Dag 2: Port Elizabeth – Kariega Game Reserve

Etter ankomst blir du møtt av den engelsktalende sjåføren, som kjører deg til Kariega Game Reserve. Turen er på ca. 120 km og varer i omtrent 1½ time.

Kariega Game Reserve er et privat familieeid viltreservat på ca. 10 000 ha. Viltreservatet ble opprettet for 20 år siden i et meget naturskjønt område med åser, daler og 2 elver. I reservatet finnes det både buskland og åpne gressområder, som består av våtmark og tørre skråninger. Alt sammen gir fantastiske forhold for dyrene. Og dyr er det mange av! Først og fremst «big 5»: løver, elefanter, nesehorn, leoparder og bøfler. Men det er også mange andre spennende og eksotiske dyr som den vakre impalaen, waterbuck som gjenkjennes ved den hvite ringen rundt halen, elanden som er den største av antilopene med en vekt på nesten 1 tonn, kudu med de imponerende snodde hornene, den skye sjakalen, samt dyrene vi kanskje har bedre kjennskap til slik som sebra, flodhest, giraff, gnu, vortesvin og bavianer. Og det er selvfølgelig også mange spennende fugler.

Etter ankomst blir dere innkvartert på den 4- stjernede «Main Lodge» i et luksus chalet. Etter  at dere har sjekket inn er resten av dagen til fri disposisjon.

Dag 3: Safari i Kariega Game Reserve

Du blir vekket ved soloppgang. I restauranten serveres det en kopp kaffe eller te før du legger ut på dagens safariopplevelser. Om morgenen er dyrene aktive. De skal ut for å finne mat, så dette er tid som passer utmerket til safari. På Kariega kjører du i åpne 4-hjulsdrevne biler med plass til maks. 10 personer. (Hvis dere er flere enn 10 som reiser sammen, står det flere safaribiler til disposisjon.) Dere kjører rundt på utkikk etter dyrene, og de kunnskapsrike guidene forteller om dyrene og naturen. Midt på formiddagen kommer du tilbake til fellesområdet ved ”Main Lodge”, og i restauranten får du en deilig frokost med alt hjertet begjærer. Så er det tid til en liten hvil i «luksushuset» ditt.

Tidlig på ettermiddagen serveres det lunsj, og sent på ettermiddagen er det tid for en ny safaritur. På denne tiden av dagen vandrer mange av de større dyrene til vannhullene for å drikke, og når solnedgangen nærmer seg, stopper du for å nyte en klassisk afrikansk ”sundowner”: vin, juice og en liten snack som avslutning på en flott safaridag.

Vel tilbake på ”Main Lodge” serveres middagen mens dere tenker tilbake på alle dagens opplevelser.

Dag 4: Vandresafari

I ettermiddag skal du på safari til fots, noe som gir deg en helt annen opplevelse av naturen og dyrene. Her er det ikke lenger de store dyrene som er i fokus, men derimot mindre dyr, planter, lyder og lukter. Kanskje får du øye på en kameleon eller noen utrettelige dung beetles – store tordivler som ruller kuler av elefantavføring til eggene sine. Guiden lærer deg også hvordan du skjelner mellom de forskjellige dyresporene. En vandresafari gir deg et meget godt innblikk i og forståelse for den naturen du befinner deg i. Også i dag serveres alle måltider i restauranten på ”Main Lodge”.

Dag 5: Safari i Kariega Game Reserve og besøk i lokal township

Morgensafarien er i dag kombinert med en seilas på Kariegaelven. Fra elven opplever du dyre- og fuglelivet på en helt annen måte. Sent på formiddagen er du tilbake på lodgen, der det serveres brunch. Deretter har du noen timer til fri disposisjon før en sen lunsj med påfølgende ettermiddagssafari.

En av dagene på Kariega besøker du en lokal ”township”. Kariega har støttet en gruppe unge entreprenører som hadde lyst til å organisere omvisninger i lokalområdet sitt, og takket være The Kariega Foundation er dette blitt mulig. Turen varer i vel 3 timer, og underveis besøker du bl.a. et lokalt hjem og en ”Sangoma” – en tradisjonell healer. Lunsjen serveres i liten restaurant. Dette er en veldig interessant tur der du har gode muligheter til å lære mer om Sør-Afrika og den lokale kulturen.

Dag 6: Safaritur og hotellbytte

Etter dagens morgensafari og brunch skal du pakke tingene dine og flytte til ”River Lodge”, der du skal bo de kommende to nettene. ”River Lodge” har en fantastisk flott beliggenhet i en helt annen del av viltreservatet, rett ved den brede og rolige Bushmans River.  Her skal du bo i en suite med stråtak. I den stille middagstimen kan du nyte livet ved svømmebassenget. Etter en lett lunsj venter ettermiddagssafarien.

Oppgraderingsmuligheter

Vil du virkelig unne deg selv noe ekstra, anbefaler vi at du oppgraderer fra 4-stjerners River Lodge til 5-stjerners Settlers Drift.

Dag 7: Safari, strand og kanotur

Dagen starter med en morgensafari. Etter brunch venter en fin seiltur på Bushman-elven. Du tar båten helt ut til stranden ved Kenton-on-Sea, Her er der mulighet til å ta en dukkert i Det indiske hav på den ene siden eller i lagunen på den andre. Husk at vannet her kommer fra Sørpolen, så tropiske temperaturer får du ikke. Hvis du ikke har lyst til å bade, kan du rusle en tur langs stranden eller bare slappe av, kanskje med en god bok.  Utpå ettermiddagen venter en guidet kanotur på den rolige Bushman’s River. Mens du stille padler av gårde opplever du naturens uforstyrrede ro mens du holder utkikk etter alle fuglene og dyrene som gresser nær elvebredden.  Dette er en helt annen type safari enn det du opplever når du sitter i en bil.

Dag 8: Hjemreise

Etter frokost blir du kjørt til flyplassen i Port Elizabeth. Herfra flyr du tilbake til Norge.

Dag 9: Hjemkomst

Du ankommer Norge etter en deilig ferie fylt med opplevelser.

Forleng reisen din

Victoriafallene, 3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 8.200 kr.

Pr. barn u/12 år: + 3.800 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.600 kr.

Victoriafallene regnes som en av de mest spektakulære fossene i verden. Fossen er ikke bare et av verdens villeste og mest imponerende naturvidundre, den har også en fantastisk beliggenhet midt i det tropiske Afrika.

Dagene ved Victoriafallene er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Cape Town, 4 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 5.700 kr.
Pr. barn u/12 år: + 7.000 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.100 kr.

Cape Town har en imponerende beliggenhet ved foten av Table Mountain og en vakker havnefront ut til Atlanterhavet. Trendy cafeer og restauranter kombinert med en avslappet atmosfære, markeder og spennede seværdigheter gjør Cape Town til en fascinerende storby, hvor shopping, avslappning og utflukter kan kombineres fritt.

Dagene i Cape Town er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Mauritius for voksne, 5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Merk: Hotel Le Meridien er stengt frem til 31. oktober 2019 pga. renovering. I denne perioden vil du i stedet bli innlosjert på The Westin Turtle Bay & Spa.

Tillegg for enkeltrom 11.300 kr.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Ingun H. Nikolajsen

Skriv til:
info@afrikasafari.no

Ring til:
85 29 54 24

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 15.45

Hvorfor reise med Afrikasafari.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av afrikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.