Tlf. 85 29 54 24 | man-fre 9-16
ForsideReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaSør-AfrikaBig 5 Malaria-Fri safari
9 dager:

Big 5 Malaria-fri Safari i Kariega, Sør-Afrika

Høydepunkter på denne reisen:

Kariega Game Reserve, safari på Kariega-elven, seiltur på Bushman River.

Følgende er inkludert i turen:

 • Fly fra Norge til Port Elizabeth inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 4 overnattinger på Main Lodge i chalet
 • 2 overnattinger på River Lodge i suite room
 • Helpensjon med lokale drikkevarer (også vin og øl)
 • 6 safariturer i Kariegas egne åpne 4-hjulstrukne safaribiler
 • 1 tur til stranden ved Sunshine Coast med piknik-lunsj
 • 1 guidet vandresafari
 • 1 guidet kanotur (ettermiddag)
 • Fly fra Port Elizabeth til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

OBS. Rekkefølgen på opplevelser som er beskrevet er forbeholdt endringer hvis lokale forhold tilsier det.

Turen kan kombineres med storbyferie i Cape Town, med Victoriafallene eller med badeferie på Mauritius.

Tillegg for enkeltrom: 11.300 kr.
Video fra safari
Video fra Main Lodge
Video fra River Lodge
Video fra safari
Video fra Main Lodge
Video fra River Lodge
Velg denne reise fordi…

Det malariafrie Kariega Game Reserve ligger i hjertet av den enestående, frodige Kariega-dalen. Naturen er vakker og meget variert med de to elvene Kariega River og Bushman’s River, og med skogkledde lier og åpne gressletter. Viltreservatet har fem ulike biotoper, noe som skaper perfekte forhold for mange forskjellige dyr. I tillegg til «Big Five» (elefanter, løver, bøfler, nesehorn og leoparder) har viltreservatet flodhester, hyener, elander, giraffer, gnuer, impalaer, sjakaler, sebraer og mange, mange andre dyr som naturlig hører til i området. Fuglelivet er svært rikt, og du kan oppleve sekretærfugl, isfugl, hegrer, storker, elveørn, gjøglerørn og mange andre. I viltreservatet er det forskjellige lodger, som byr på fortreffelig 4-stjerners innkvartering og service. Oppholdet er dessuten «all-inclusive». Og hvis du får lyst på en Wellness-dag under oppholdet, kan du hygge deg ved Kariega Wellness Centre.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

Avgang med fly fra Norge til Port Elizabeth. Det er mellomlanding et sted i Europa, og enten i Johannesburg eller Cape Town.

Dag 2: Port Elizabeth – Kariega Game Reserve
Dag 2: Port Elizabeth – Kariega Game Reserve

Etter ankomst blir du møtt av den engelsktalende sjåføren, som kjører deg til Kariega Game Reserve. Turen er på ca. 120 km og varer i omtrent 1½ time.

Kariega Game Reserve er et privat familieeid viltreservat på ca. 10 000 ha. Viltreservatet ble opprettet for 20 år siden i et meget naturskjønt område med åser, daler og 2 elver. I reservatet finnes det både buskland og åpne gressområder, som består av våtmark og tørre skråninger. Alt sammen gir fantastiske forhold for dyrene. Og dyr er det mange av! Først og fremst «big 5»: løver, elefanter, nesehorn, leoparder og bøfler. Men det er også mange andre spennende og eksotiske dyr som den vakre impalaen, waterbuck som gjenkjennes ved den hvite ringen rundt halen, elanden som er den største av antilopene med en vekt på nesten 1 tonn, kudu med de imponerende snodde hornene, den skye sjakalen, samt dyrene vi kanskje har bedre kjennskap til slik som sebra, flodhest, giraff, gnu, vortesvin og bavianer. Og det er selvfølgelig også mange spennende fugler.

Etter ankomst blir dere innkvartert på den 4- stjernede «Main Lodge» i et luksus chalet. I tillegg til 15 chalets som hver har 3 soverom er det et flott fellesområde med restaurant , svømmebasseng og spa. Hvis dere reiser 2 voksne og vil bo alene, kan dere opgradere til et chalet med bare et soverom mot et samlet tillegg på 2300 kr.

Etter  at dere har sjekket inn er resten av dagen til fri disposisjon.

Overnatting Main Lodge 

Dag 3: Safari i Kariega Game Reserve
Dag 3: Safari i Kariega Game Reserve

Du blir vekket ved soloppgang, og i restauranten får du servert en kopp kaffe eller te før dagens safariopplevelser starter. Dyrene er aktive om morgenen. Da skal det ut for å finne mat, og det er et riktig godt tidspunkt å dra på safari. I Kariega kjører du i åpne 4-hjulstrekkere med plass til maks. 10 personer. (Det er flere safaribiler tilgjengelig ved grupper på over 10 personer.) Dere kjører rundt på utkikk etter dyrene, og de velutdannede guidene forteller om dyrene og naturen. Midt på formiddagen drar du tilbake til fellesområdet ved «Main Lodge», og i restauranten får du en deilig frokost med alt du kunne ønske deg. Så er det tid til en hvil i luksushuset ditt. Tidlig på ettermiddagen blir det servert lunsj, og omtrent kl. 16.00 er det tid til nok en safaritur. Sent på ettermiddagen trekker mange av de større dyrene ned til vannhullene for å drikke, og når solnedgangen nærmer seg gjør du et stopp og får servert «sundowners» – vin, jus og snacks som avslutning på en deilig safaridag.

Vel tilbake på Main Lodge blir det servert middag mens du tenker gjennom dagens opplevelser.

Overnatting Main Lodge 

Dag 4: Vandresafari
Dag 4: Vandresafari

I ettermiddag skal du på en vandresafari som gir deg en helt annen opplevelse av naturen og dyrene. Et område av reservatet er uten rovdyr, og det er derfor mulig å tilby en sikker vandresafari. Kanskje du får øye på kameleonen eller de utrettelige dungbeetles – møkkbiller, som ruller kuler av elefantmøkk til eggene sine. Guiden lærer deg også hvordan du skjelner mellom de forskjellige dyresporene.

Alle måltider blir igjen servert i restauranten på Main Lodge.

Overnatting Main Lodge 

Dag 5: Safari i Kariega Game Reserve
Dag 5: Safari i Kariega Game Reserve

Morgensafarien er i dag kombinert med båttur på Kariega-elven. På elven opplever du dyre- og fuglelivet på en helt ny måte. Sent på formiddagen er du tilbake på lodgen, der det serveres brunsj. Deretter har du noen timer til fri disposisjon før du spiser en sen lunsj og drar ut på ettermiddagssafari.

Overnatting Main Lodge 

Dag 6: Safaritur og hotellbytte
Dag 6: Safaritur og hotellbytte

Etter dagens morgensafari og brunsj pakker du tingene dine og flytter til ”River Lodge”, der du skal bo de kommende to nettene. ”River Lodge” har en fantastisk vakker beliggenhet i en helt annen del av viltreservatet, direkte ved den brede og stilleflytende Bushmans River.  Her skal du bo i en strådekket suite. I den rolige middagstiden kan du nyte svømmebassenget. Etter en lett lunsj venter ettermiddagssafarien.

Overnatting River Lodge 

Dag 7: Safari, strand og kanotur
Dag 7: Safari, strand og kanotur

Dagen starter med en morgensafari.  Etter brunsj venter en fin båttur på Bushman-elven. Du seiler helt ut til stranden ved Kenton-on-Sea, og her har du mulighet til å bade i Det indiske hav eller i lagunen på den andre siden. Hvis du ikke har lyst til å bade, kan du vandre langs stranden eller bare slappe av, kanskje med en god bok. Utpå ettermiddagen skal du ut på en guidet kanotur på den rolige Bushman’s River. Mens du stille padler av sted kan du nyte naturens ro mens du observerer det rike fuglelivet og dyrene som beiter nær elvebredden.  Dette er en helt annerledes safari, der du kommer tett innpå dyrene på en ny og spennende måte.

Overnatting River Lodge 

Dag 8: Hjemreise
Dag 8: Hjemreise

Etter frokost blir du kjørt til flyplassen i Port Elizabeth. Herfra flyr du tilbake til Norge.

Dag 9: Hjemkomst
Dag 9: Hjemkomst

Du ankommer Norge etter en deilig ferie fylt med opplevelser.

Kombiner safari med:
4 dager/3 netter | Victoriafallene
4 dager/3 netter | Victoriafallene

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 8.200 kr.

Pr. barn u/12 år: + 3.800 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.600 kr.

Victoriafallene regnes som en av de mest spektakulære fossene i verden. Fossen er ikke bare et av verdens villeste og mest imponerende naturvidundre, den har også en fantastisk beliggenhet midt i det tropiske Afrika.

Dagene ved Victoriafallene er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilvalgsture: 

Overnatting David Livingstone Safari Lodge and Spa

5 dager/4 netter | Cape Town
5 dager/4 netter | Cape Town

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 5.395 kr.
Pr. barn u/12 år: + 3.600 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.800 kr.

Cape Town har en imponerende beliggenhet ved foten av Table Mountain og en vakker havnefront ut til Atlanterhavet. Trendy cafeer og restauranter kombinert med en avslappet atmosfære, markeder og spennede seværdigheter gjør Cape Town til en fascinerende storby, hvor shopping, avslappning og utflukter kan kombineres fritt.

Dagene i Cape Town er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilvalgsture: 

Overnatting Premier Hotel Cape Manor

6 dager/5 netter | Mauritius for voksne
6 dager/5 netter | Mauritius for voksne

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.600 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.900 kr.

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Veranda Paul & Virginie

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

6 dager/5 netter | Mauritius for familier med barn
6 dager/5 netter | Mauritius for familier med barn

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.600 kr.
Pr. barn u/12 år: + 9.795 kr.
Enkeltromstillegg: + 3.450 kr.

Tropeøyen Mauritius er en av de mest fascinerende øyene i Det indiske hav og et ekte paradis hvis du reiser med barn. Her er et deilig klima året rundt og en utrolig vennlig lokalbefolkning. Øya er omkranset av krystallklart vann og vakre, barnevennlige strender som er beskyttet av et fargestrålende korallrev som gjør det til et perfekt sted å snorkle. Mauritius har en utrolig vakker natur med frodige skoger, små laguner og fosser som bruser nedover fjellsidene.

Mauritius er det perfekte stedet for hele familien, og det er mange aktiviteter både på land og til vanns. 8 km fra stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, der du kan se kjempeskilpadder, sebraer, tigere, løver, giraffer, aber og 1500 fuglearter. Der er også mulighet til å kjøre segway, gå på hengebroer og mye, mye mer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Anelia Resort & Spa

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Trustpilot

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.