• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
10 dager

Afrika uten filter

Inne i den verdensberømte Kruger nasjonalpark finner du Nkambeni Tented Camp. Her bor du i et komfortabelt telt med utsikt til bushen og drar på safari inne i nasjonalparken.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Afrika uten filter Afrika uten filter
10 dager

Afrika uten filter

Inne i den verdensberømte Kruger nasjonalpark finner du Nkambeni Tented Camp. Her bor du i et komfortabelt telt med utsikt til bushen og drar på safari inne i nasjonalparken.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Johannesburg, inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • Skandinavisk turkoordinator
 • 7 overnattinger på Nkambeni Safari Tented Camp i Kruger nasjonalpark, inkl. halvpensjon
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Johannesburg til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Omfattende utfluktspakke:

 • Sunset game drive med sundowner
 • To heldags safariturer
 • Bush walk med kunnskapsrike rangere
 • Halvdags safaritur etterfulgt av bush braai under den afrikanske himmelen
 • Heldagstur på Panoramaruten i Drakensfjellene
 • Besøk på Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre og Khamai Reptile Centre

Reisen kort & godt

På denne reisen bor du på Nkambeni Safari Tented Camp, og denne leiren ligger inne i selve Kruger nasjonalpark. Du opplever parkens fantastiske landskap med de vakre granittfjellene og endeløse gressletter, der det er mulighet for å komme tett innpå The Big Five, sjiraffer, sebraer, gnuer, antiloper, impalaer og mange, mange flere dyr. Du får spise en vaskeekte afrikansk bush braai (BBQ) under den stjerneklare afrikanske himmelen og se etter nattaktive dyr på en ”Sunset Game Drive”, noe som er en helt annerledes måte å oppleve dyrelivet på. Hvis du ikke har fått nok av savannens mange dyr, kan du besøke et rehabiliterings- og bevaringssenter for de sårede, foreldreløse ungene til noen av Sør-Afrikas truede dyrearter. Har du lyst på fart og spenning, kan du med fordel kjøpe en av våre utflukter til Hazyview, der du har mulighet til å kjøre quad bike eller få adrenalinet til å rase gjennom kroppen på en canopy-tur.

Samtidig er dette også en reise for deg som ønsker å gi barna dine en fantastisk safariopplevelse. På Nkambeni er det telt med to køyesenger til barna i samme telt, så to voksne og to barn kan bo sammen.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du overnatter inne i selve Krüger nasjonalpark
 • Du bor i «tented camp» med naturen rett utenfor døren – men likevel med god komfort
 • Kom tett på «The Big 5» på safari i Krüger nasjonalpark
 • Du kan forlenge reisen til Mauritius, Victoria Falls, Cape Town eller Chobe nasjonalpark

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Sør-Afrika med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Johannesburg – Sunset Game Drive i Kruger nasjonalpark

Etter ankomsten på Johannesburgs internasjonale flyplass går du gjennom passkontrollen, henter bagasjen din og fortsetter gjennom tollen. Ute i ankomstområdet venter din engelsktalende sjåfør som kjører deg til Nkambeni Safari Camp i den sørlige delen av den verdensberømte Kruger nasjonalpark. Parken strekker seg 350 km fra sør til nord og ca. 65 km fra øst til vest, og er dermed en av verdens største nasjonalparker.

Turen fra flyplassen går østover forbi Nelspruit og videre nordover til Numbi Gate, inngangen til Kruger nasjonalpark. Etter ca. 5 timer er du fremme ved Nkambeni Safari Camp, ditt overnattingssted under hele reisen.

Ved solnedgang kjører du ut på en stemningsfull game drive i Kruger nasjonalpark. Du starter med en ”sundowner”, en drink som serveres i solnedgangens vakre lys. Når skumringen faller på, begynner en spennende kveldssafari, der du ser dyrene med spotlights fra safaribilen. Slik får du også se nattaktive dyr som skjuler seg og hviler om dagen.

Hvis himmelen er skyfri, kan du be guiden vise noen av den sørlige halvkulens flotte stjernebilder, som f.eks. Sørkorset eller Orions belte.

Dag 3: Heldagssafari i Kruger nasjonalpark

Det første naturvernområdet som skulle bli del av Kruger nasjonalpark ble opprettet av myndighetene i 1898, da Paul Kruger (president for republikken Transvaal) etablerte Sabie Game Reserve mellom Sabie og Crocodile River som et kontrollert jaktområde. I 1926 ble også naboreservatet Shingwedzi Game Reserve og forskjellige private farmer del av Sabie Game Reserve og etter hvert ble de samlet til ett område som fikk navnet Kruger nasjonalpark. Parken ble åpnet for offentligheten i 1927. I 2002 ble Kruger nasjonalpark del av ”The Great Limpopo Transfrontier Park” sammen med Gonarezhou nasjonalpark i Zimbabwe og Limpopo nasjonalpark i Moçambique.

I dag skal du på heldagssafari, og den foregår i den sørvestlige delen av Kruger nasjonalpark. Dette området sies å være den vakreste delen av parken, med spektakulære granittfjell, også kalt kopjes, som pryder bushlandskapet. Her vokser det også tett med akasietrær, pilekratt, morbær-fikentrær og blomstrende trearter, som bl.a. de rødoransje koralltrærne.

Du kjører av gårde tidlig om morgenen, for det er da dyrene leter mest aktivt etter føde. I Kruger nasjonalpark kan du bl.a. oppleve elefanter, impalaer, flodhester, sjiraffer, neshorn, bøfler, sebraer, gnuer, kudus, vannbukker, bavianer, marekatter, leoparder og mindre rovdyr. Parken er hjemstedet til i alt 147 forskjellige pattedyrarter og 114 krypdyrarter. Også fuglelivet er helt fantastisk, for her finner du ikke mindre enn 517 forskjellige arter, bl.a. hornravner, vakre og fargerike europeiske bietere, koritrapper og sadelnebbstorker, som best kan oppleves ved vannhullene. Mens du holder utkikk, forteller den kunnskapsrike guiden om parkens dyr og natur.

Sent på ettermiddagen er du tilbake på lodgen – og forhåpentligvis har du kameraet fullt av blinkskudd!

Dag 4: Bush Walk og Game Drive med Bush Braai

Etter frokost skal du ut på en helt spesiell opplevelse, nemlig en bush walk med to flinke rangere, som har spesiell opplæring i bush walks. Den ene danner fortroppen mens den andre går bakerst – begge er bevæpnet med rifler for sikkerhets skyld. De guider deg ut i bushen, og der lærer du å tolke naturens signaler ved å lukte, lytte, speide og iaktta. Du får lære om dyrenes atferd og hvordan du identifiserer dem på sporene. Kanskje er du heldig og får se elefanter, neshorn, løver eller noen av parkens mange byttedyr og mindre dyr du ikke får med deg når du kjører i safaribil. Barn under 12 år kan ikke delta på denne bushwalken.

Om ettermiddagen drar du på game drive, der du kan se dyrene i solnedgangens lys. Dyrelivet oppleves helt annerledes når tussmørket faller på. Barn under 6 år kan ikke delta på denne utflukten.

Deretter går turen til en leir i friluft der du skal spise middag i form av en bush braai (BBQ) med kjøtt, grønnsaker og salat under den afrikanske himmelen. Ved ankomst merker du umiddelbart den hyggelige stemningen med tente lanterner og åpent ildsted. Her kan du nyte kvelden og bushens mange dyrelyder før turen går tilbake til Nkambeni Safari Camp. Husk å ta med en genser, for det kan bli kjølig etter solnedgang.

Dag 5: Heldagstur til Drakensfjellene

I dag skal du ut på en heldagstur med store naturopplevelser langs Panoramaruten i de dramatiske Drakensfjellene. Drakensfjellene er røde og danner en fantastisk kontrast til de grønne trærne og plantene. Du kan beundre Blyde River Canyon, en nesten 700 meter dyp og 60 km lang kløft, verdens tredje største. Du stopper ved de tre viktigste utsiktspunktene langs kløften: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes og de tre rondavellene. Rondavellene er 3 vakre og markante klippeformasjoner som ligner på de runde hyttene man tidligere fant i lokale landsbyer mange steder i det sørlige Afrika. Der er også mange fosser på panoramaruten, og du skal stoppe ved ett av dem. Det kan være Berlin Falls, der vannet faller 150 meter ned i en sjø. Eller kanskje det blir Lisbon Falls, fossen som ligger de Blyde River deler seg i to og deretter faller 92 meter ned over en nesten loddrett klippe og igjen samles til ett elveløp. Det er også mange andre fosser, og guiden bestemmer hvor dere skal stoppe. Et av dagens mest spektakulære opplevelse blir helt klart Bourke’s Luck Potholes, sylindriske hull slitt gjennom klippene av vann og sant gjennom mange tusen år. Du kommer nær innpå dette naturfenomenet på broene som er bygd over disse helt spesielle hullene.

Dag 6: Dagen er til fri disposisjon

Dagen er til fri disposisjon, og du kan slappe av ved bassenget eller delta på en av våre utflukter som du kan lese mer om nedenfor:

Dag 7: Besøk på Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre og Khamai Reptile Park

I dag besøker du Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre og Khamai Reptile Park.

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre er et rehabiliteringssenter for Sør-Afrikas ville dyr, dyr som enten er blitt forlatt, såret eller forgiftet. Senteret ble etablert av forretningsmannen Johan Strijdom i 1991 og drives av Brian Jones som bidrar med sine enorme kunnskaper og erfaring, for han har hjulpet og pleiet sårede og foreldreløse dyr siden han var 4 år gammel. Senteret er hjemstedet til både løver, leoparder, servaler, gauper, grevlinger, ville hunder, ørner og gribber.

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre arbeider hardt for å bringe flest mulige dyr tilbake til naturen og har også klart å etablere et fremgangsrikt avlsprosjekt. Etter å ha avlet og brakt flere enn 160 dyr tilbake til naturen har senteret fått rapporter om at noen av hunnløvene faktisk har paret seg med ville hanner.

Filosofien bak senteret er at kunnskap må spres hvis dyrelivet skal kunne reddes. Du vil derfor få en guidet omvisning, der du lærer og hører om dyrene og deres historier samt om de utfordringene bevaring og beskyttelse av dyrenes habitater innebærer.

Khamai Reptile Centre

Khamai Reptile Park er et bevaringssenter for Sør-Afrikas padder og krypdyr som eies av Donald Strydom. Senteret kombinerer utdanning og forskning for å verne om og redde disse dyrene. Det dedikerte teamet mener at spesielt kunnskap er et av de viktigste redskapene for å verne om dyrene, og derfor får du på denne turen innblikk i arbeidet og lærer om de mange dyreartene, blant annet krokodiller, firfirsler, slanger, frosker, kameleoner, skilpadder og edderkopper.

Dag 8: Heldagssafari i Kruger nasjonalpark

Etter frokost skal du på heldagssafari i Kruger nasjonalpark. Du kjører ut på de store gresslettene, der det går store flokker antiloper og andre byttedyr som tiltrekker seg morgensultne rovdyr som løver og leoparder. Husk kameraet!

Sent på ettermiddagen kan du se elefanter, bøfler, sebraer og sjiraffer som kommer til vannhullene for å drikke.

Hvis du er heldig, kommer du hjem med bilder av The Big Five, et kjent uttrykk blant storviltjegere i Afrika. The Big Five er de fem afrikanske dyrene som vanskeligst og farligst å nedlegge; bøfler, elefanter, leoparder, løver og neshorn.

Dag 9: Hjemreise

Du blir hentet og kjørt til Johannesburgs internasjonale flyplass, der du flyr til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 10: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en ferie full av fantastiske opplevelser.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Storbyferie i Cape Town, 4 netter

Cape Town har en imponerende beliggenhet ved foten av Table Mountain og en vakker havnefront ut til Atlanterhavet. Trendy cafeer og restauranter kombinert med en avslappet atmosfære, markeder og spennede seværdigheter gjør Cape Town til en fascinerende storby, hvor shopping, avslappning og utflukter kan kombineres fritt.

Dagene i Cape Town er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Opplevelser ved Victoria Falls, 3 netter

Victoriafallene regnes som en av de mest spektakulære fossene i verden. Fossen er ikke bare et av verdens villeste og mest imponerende naturvidundre, den har også en fantastisk beliggenhet midt i det tropiske Afrika.

Dagene ved Victoriafallene er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Safariopplevelser i Okavango-deltaet, 4 netter

Forleng reisen din med en safaritur til et av verdens mest unike naturområder.

I begynnelsen av januar begynner det å regne i Angolas fjell. Regnet renner ned fjellsidene og oversvømmer store landområder. Når jorden ikke kan oppta mer vann, begynner regnvannet å renne sørover – bort fra havet. I løpet av noen måneder når det frem til Okavango-elven, og scenariet gjentar seg; når elven ikke lenger kan oppta vann, blir de omliggende landområdene oversvømmet, og vannet fortsetter sin reise mot sør – mot Botswana. Ca. 6 måneder etter at vannet falt som regnvann i Angolas fjell, kommer det frem til Botswanas Kalahariørken. Her renner det ut i sanden. Her er det ikke hav eller elver – bare gold ørken, som uten dette vannet ville være helt tørr og uten liv det meste av året. Takket være Angolas regnvann blir imidlertid dette området til et av verdens største innlandsdeltaer og et av Afrikas mest dyrerike områder – og et fantastisk safarireisemål.

Deltaet er naturligvis også et paradis for fugleelskere. Hele 530 forskjellige fuglearter lever her. Du kan også se flodhester, krokodiller, elefanter, sjiraffer, sebraer og mange antilopearter. Med byttedyr følger rovdyrene, så verken løver, leoparder eller ville hunder er et uvanlig syn her.

Du overnatter i en rustikk, men komfortabel og meget hyggelig teltleir, der alle telt har eget bad og toalett i bush-variant. Herfra kjører du på safariturer i deltaet. Det er mulig å kjøpe en tur i en tradisjonell kano hvis du har lyst til å oppleve det hele fra vannsiden.

Merk: Denne forlengelsen gjennomføres kun hvis det er min. 2 reisende og anbefales ikke for barn under 12 år.

Oppgraderingsmulighet: Hvis du har lyst kan du velge å oppgradere til en permanent teltleir med basseng – se nedenfor. Hvis du velger å oppgradere, flyr du i stedet fra Maun og inn i deltaet t/r.

Merk at teltleirene i Okavangodeltaet som regel har få rom (telt) og ofte er utsolgt mange måneder i forveien. Derfor anbefaler vi at du bestiller i god tid hvis du vil oppgradere. Vi har valgt ut tre leirer som alle ligger svært nær hverandre og er svært like i innredning og stil. Vi kan ikke på forhånd si hvilken av de tre leirene du kommer til å bo i, men vi vil selvfølgelig gjøre vårt beste for å oppfylle ønskene dine!

Forlengelsen må bestilles senest 60 dager før avreise.

Elefantopplevelser i Chobe nasjonalpark, 3 netter

Hvis du drømmer om safari med elefantgaranti, skal du dra til nasjonalparken Chobe i Botswana. Det er nemlig her du finner den største konsentrasjonen av elefanter på hele det afrikanske kontinentet. Minst 50.000 elefanter lever her – noen hevder til og med at det er opptil 120.000. I tillegg kan du se massevis av bøfler, gnuer, sebraer, sjiraffer, antiloper, løver, flodhester, krokodiller og et rikt fugleliv med f.eks. storker, bietere og gribber. Det er heller ikke uvanlig å se både hyener, leoparder eller de sjeldne ville hundene. Det er ikke uten grunn at Botswana ofte blir kåret til et av Afrika beste safarireisemål!

Nasjonalparken Chobe byr på helt enestående og varierte safariopplevelser, med både tradisjonell game drives og mange aktiviteter på den livgivende Chobe-elven.

Denne 4 dagers safariforlengelse til Chobe gir deg det beste av begge verdener, både til lands og til vanns, og vi har til og med lagt inn en fridag i programmet der du f.eks. kan kjøpe en tur til de mektige Victoria Falls, en ekstra elveseilas eller flere game drives. Dette er en enestående mulighet til å oppleve Botswana, nå som du har reist hele veien til Afrika!

Tillegg for enkeltrom 2.995 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Afrikasafari.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av afrikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.