• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
15 dager

Kruger-safari, Cape Town & Garden Route

Tre sørafrikanske perler på én reise: spennende safari i Kruger nasjonalpark, fridager på egen hånd i flotte Cape Town og guidet tur på en av verdens vakreste kyststrekninger, Garden Route.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Kruger-safari, Cape Town & Garden Route Kruger-safari, Cape Town & Garden Route
15 dager

Kruger-safari, Cape Town & Garden Route

Tre sørafrikanske perler på én reise: spennende safari i Kruger nasjonalpark, fridager på egen hånd i flotte Cape Town og guidet tur på en av verdens vakreste kyststrekninger, Garden Route.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 3 overnattinger på Pestana Kruger Lodge ved Kruger nasjonalpark inkl. halvpensjon
 • 1 heldags safaritur i Kruger nasjonalpark
 • Fly fra Nelspruit til Cape Town inkl. transfer
 • 4 overnattinger på Premier Hotel Cape Manor i Cape Town inkl. frokost
 • 6 dages guidet rundreise på Garden Route, med start og slutt i Cape Town
 • 5 overnattinger på gode 3- eller 4-stjerners hoteller langs Garden Route inkl. frokost samt 1 x lunsj og 1 x middag
 • Inngangsbillett til Cango Caves
 • Inngangsbillett til Ostrich Safari Farm
 • Inngangsbillett til Monkeyland Primate Sanctuary
 • Båttur på Knysna-lagunen
 • Inngangsbillett til Bartolomeu Dias Museum Complex i Mossel Bay
 • Avgifter til nevnte nasjonalparker og viltreservater
 • Fly fra Cape Town til Norge inkl. Transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltakere

Reisen kort & godt

Det er mange høydepunkter i Sør-Afrika, og det kan være vanskelig å velge mellom dem. Det er ikke uten grunn at landet også kalles ”A World in One Country”.

Nettopp dette, at ett land på mange måter er en hel verden, opplever du til fulle på denne reisen.

Fra safari i en av verdens mest dyrerike nasjonalparker, Kruger nasjonalpark, går turen til en av verdens vakrest beliggende storbyer, Cape Town. Her er dagene til fri disposisjon, så du kan oppleve akkurat det du har lyst til – men vi hjelper deg naturligvis også gjerne hvis du vil på utflukt.

Fra Cape Town venter store kontraster når du på en guidet tur setter kursen for Klein Karoo og Oudtshoorn. Her venter det platålandskaper, fjell, vinmarker og strutsefarmer før du kjører over et fjellpass og plutselig havner i et ekte naturens spiskammer; Sør-Afrikas kjente Garden Route. Denne kyststrekningen er både dramatisk og vakker, og det er vanskelig å ikke bli imponert av Sør-Afrikas mange kontraster.

Hvis reisen foregår i perioden juni-november, er det også mulig å se hvaler langs kysten – så dette er virkelig ”A World in One Country”.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Dra på utkikk etter The Big Five i Kruger nasjonalpark
 • Nyt noen dager i Cape Town som du selv planlegger
 • Opplev en av verdens vakreste kyststrekninger, Garden Route
 • Len deg tilbake og gled deg over at det ikke er du som må kjøre

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avgang med fly fra Norge til Johannesburg med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst og transfer til Kruger nasjonalpark

Ved ankomst i Johannesburg blir du hentet på flyplassen og kjørt til lodgen der du skal tilbringe de neste tre nettene.

Om ettermiddagen kan du slappe av etter reisen. Kanskje har du lyst til å få en massasje efter flyturen? Eller hoppe i bassenget og avkjøle deg. Det er også fristende å bare sette seg til rette på lodgens terrasse med en kald drink i hånden og nyte utsikten til Kruger nasjonalpark. Kanskje du allerede nå ser de første elefantene, for de kommer ofte ned til elven foran deg for å drikke og bade.

Overnatting:
Dag 3: Safari i Kruger nasjonalpark

Du skal tidlig opp i dag, for du skal på safari i selveste Kruger nasjonalpark!  Dyrelivet i parken er fantastisk, og selv om vi ikke kan love deg hva du kommer til at se, tør vi likevel love at det blir en opplevelse for livet. Parken er en av de mest dyrerike i verden, og på de knapt 20 000 km2 regner man f.eks. med at det lever ca. 12 000 elefanter, 27 000 bøfler, rundt 90 000 impalaer – og bortimot 1 500 løver.

Du tilbringer hele dagen i parken, kun avbrutt av en lunsjpause på en liten kafeteria.

Først på dagen, før solen er blitt for varm, er dyrene mest aktive. Her er det løver som labber hjem etter nattens jakt, elefanter som gumler blader og impalaer som gresser i den våte morgenduggen.

Midt på dagen bliver hele parken litt sløv. Solen varmer, dyrene slapper av og du spiser lunsj. Denne tiden på dagen er også bra til å fokusere på landskapet du befinner deg i. Observer de forskjellige trærne og de mange fuglene, og øv deg på å se etter fotspor i sanden ved siden av bilen.

Om ettermiddagen våkner dyrene til liv igjen. Elefantene begynner å vandre i retning vannhullene for å drikke og bade. Kattedyrene strekker seg dovent i skyggen og begynner å forberede seg på den kommende nattens jakt.

Parken er stengt for offentligheten om natten. Da skal dyrene ha fred for biler, lys og mennesker. Du forlater derfor parken rundt solnedgang og kjører tilbake til lodgen, der en kald øl og en god middag venter.

Overnatting:
Dag 4: Dagen er til fri disposisjon

Dagen kan du tilbringe som du vil. Du kan velge å bare slappe av på lodgen og nyte utsikten fra terrassen, svømme en lengde eller to i bassenget eller kanskje få en massasje. Det er også mulig å kjøpe ekstra utflukter (bestilles samtidig med reisen).

Dag 5: Kruger nasjonalpark – Cape Town

Du blir hentet på lodgen og kjørt til flyplassen, der du flyr til Cape Town. Her blir du igjen mottatt av vår lokale samarbeidspartner, som kjører deg til hotellet der du skal tilbringe de neste fire nettene.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Dag 6-8: Opplevelser i Cape Town

Du kan velge å oppleve byen på egen hånd – her er det mye å ta seg til, som f.eks. shopping og god mat ved den flotte Victoria & Alfred Waterfront, som ligger ved Cape Towns historiske havn eller å legge inn en tur til noen av byens mange interessante museer.

Du kan også kjøpe forskjellige utflukter hvis det er noe bestemt du har lyst til å oppleve. Vi anbefaler at du bestiller utfluktene hjemmefra, for mange av dem er ofte meget populære, og det kan være vanskelig å få plass på kort varsel (f.eks. turen til Robben Island, vandreturer på Table Mountain, hvalsafari og haidykking).

Dag 9: Cape Town – Oudtshoorn

Etter frokost blir du hentet på hotellet ditt, og nå starter siste del av reisen, nemlig en guidet rundreise på Garden Route. Den offisielle ”Garden Route” er en 300 km lang kyststrekning mellom Mossel Bay (Western Cape) og Storms River (Eastern Cape).

Første stopp på denne reisen er Oudtshoorn. Selv om Oudtshoorn ikke offisielt ligger på Garden Route, er det en naturlig avstikker. Oudtshoorn er også kjent som verdens strutsehovedstad, og turen dit foregår på den kjente veien R62, med tilnavnet ”verdens lengste vinrute”. Turen til Klein Karoo, der Oudtshoorn ligger, er vakker og litt annerledes enn selve Garden Route. Du kjører gjennom et platålignende landskap med både fjell og vinmarker rundt deg. Underveis stopper du i en av de små byene på ruten, der du har mulighet til å kjøpe lunsj.

I tillegg til strutsene er den helt store severdigheten i Oudtshoorn Cango Caves. De 20 millioner år gamle dryppsteinshulene er fulle av imponerende stalagmitter og stalaktitter som er opplyst på kunstferdig vis. Du besøker hulene på en guidet omvisning.

Natten tilbringes i Oudtshoorn, der middagen på hotellet er inkludert i prisen.

Dag 10: Oudtshoorn – Knysna

Etter frokost er det tid til å se nærmere på Oudtshoorns andre severdighet, strutsene. Du besøker en strutsefarm og lærer mer om hvordan Oudtshoorn i det hele tatt endte opp som verdens strutsehovedstad. Det er mulig å kjøpe flotte suvenirer i butikken.

Deretter går turen til den hyggelige byen Knysna. Før avreise stopper vi ved en restaurant der du kan kjøpe lunsj.

Turen fra Oudtshoorn til Knysna tar et par timer, og landskapet endrer seg dramatisk underveis. Første del går gjennom Klein Karoo, som du nå kjenner, men etter Outeniqua-passet kommer Garden Routes kystlandskaper til syne.

Garden Route har – kanskje mot forventning – ikke fått sitt navn på grunn av sirlig anlagte hager eller massevis av maisåkre, gulerotrekker og squashplantasjer. Tilnavnet ”The Garden Route” er egentlig bare et resultat av en særdeles effektiv markedsføringskampanje. Med sitt store biologiske mangfold, grønne skoger, lange hvite sandstrender, beskyttede laguner med et rikt dyreliv og små hyggelige byer, hver med sitt særpreg, er tilnavnet likevel ikke helt misvisende. Kontrastene er store, avstandene relativt små, og området er perfekt for alle som er glade i flott natur.

Vel ankommet i Knysna sjekker du inn på hotellet ditt, der du har to overnattinger. Resten av dagen er til fri disposisjon. Guiden kan gi deg råd om restauranter – det er et stort utvalg i Knysna, spesielt hvis du setter pris på fisk og skalldyr!

Dag 11: Knysna – besøk i Monkeyland og ved Bloukrans Bridge

Fra hotellet i Knysna er det ca. en halv times kjøring til Plettenberg Bay og Monkeyland Primate Sanctuary. Her kan du møte ca. 550 aper som alle er reddet fra fangenskap og nå lever ”vilt” i et av verdens største fristeder for aper. Du går gjennom regnskogen med en guide som forteller deg om de mange apeartene du finner her. Et av de helt store høydepunktene er turen over den 128 meter lange hengebroen der du går mellom tretoppene og kommer helt nær apene i deres naturlige miljø.

Fra Plettenberg Bay er det ytterligere 30 minutters kjøring til enda et av høydepunktene på Garden Route, nemlig Bloukrans Bridge, en av verdens høyeste bungeejumping-broer. Bare synet av de modige strikkspringerne tar pusten fra de fleste!

Sent på ettermiddagen går turen tilbake til Knysna, der du har enda en overnattning. Om kvelden har du fri til å gå ut og spise.

Dag 12: Knysna – Hermanus

Formiddagen tilbringes på en seiltur på lagunen ved Knysna, til Featherbed Nature Reserve. Naturreservatet har flotte utsiktspunkter og en helt unik flora og fauna. En vandring på ca. 2 km bringer deg gjennom vill skog og forbi ”fynbos”, den helt karakteristiske vegetasjonen i området.

Du spiser en god lunsj før turen går til Mossel Bay. Du spiser en god lunsj før turen går til Mossel Bay. Her skal du til Bartolomeu Dias Museum Complex, som både er et natur- og kulturhistorisk museum. På museet kan du bl.a. se en kopi av det skipet Dias seilte med da han og besetningen gikk i land i Mossel Bay i 1488.

Sent på dagen kommer du til den hyggelige lille byen Hermanus, kjent som Sør-Afrikas hvalhovedstad. Her har du to overnattinger.

Overnatting:
Dag 13: Hermanus

Dagen i dag er til fri disposisjon. Du kan kjøpe én eller flere utflukter (skal bestilles hjemmefra sammen med reisen), eller du kan hygge deg på egen hånd i den lille byen.

Er du i Hermanus i hvalsesongen (ca. juni – desember), behøver du ikke en gang dra ut på havet for å se hvalene. Fra kysten kan du være så heldig å oppleve de lekne små hvalene og de roligere store hvalene som nyder godt av den rikelige maten i området. De hopper og springer gjerne, og du skal være ganske uheldig hvis ikke et par av hvalene kommer helt nær kysten. Ja, noen ganger kommer de til og med helt inn i havnen ved Hermanus. Fra hotellet ditt kan du gå den vel 5 km turen langs kysten via ”Cliff Path” inn til Hermanus’ by. Det er mange ”hvalspots” underveis, med benker der du kan sitte og nyte utsikten – også utenfor hvalsesongen.

Dag 14: Hermanus – Cape Town – Hjemreisen starter

Etter frokost går turen tilbake til Cape Town, og nå er tiden kommet til å ta avskjed med Sør-Afrika. Du kan også velge å kombinere reisen med en av våre forlengelser.

Dag 15: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en flott og opplevelsesrik ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Sør-Afrikas vinland, 2 netter

Velsmakende viner, god mat, fascinerende historie og vakker natur – alt dette venter deg på en reise til Sør-Afrikas vinland.

Bare en halv times kjøring fra Cape Town finner du det vakre vinlandet. Her er det myke åser med frodige skrenter, og her og der brytes landskapet av forrevne klipper, små hyggelige landsbyer med hus bygget i den sjarmerende kapp-hollandske stilen – og naturligvis vinmarker og vingårder.

Dalene rundt Cape Town er ideelle til vindyrking. Fjellene sørger for både vann og le for vinden, jordbunnen er godt drenert og klimaet er omtrent som ved Middelhavet.

Byen Stellenbosch ble grunnlagt i 1679 av guvernøren for kappkolonien, og den er den nest eldste europeiske bosetningen i Sør-Afrika etter Cape Town.

I 1690 brakte hugenottene de første vinstokkene til dalen og startet vinproduksjonen.

På denne forlengelsen til vinlandet, tilbringer du to netter på den verdenskjente vingården Spier og du skal naturligvis på en guidet heldagstur til både Stellenbosch, Paarl og Franschhoek.

Overnatting:
Badeferie på Mauritius, 5 netter

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Opplevelser ved Victoria Falls, 3 netter

Victoriafallene regnes som en av de mest spektakulære fossene i verden. Fossen er ikke bare et av verdens villeste og mest imponerende naturvidundre, den har også en fantastisk beliggenhet midt i det tropiske Afrika.

Dagene ved Victoriafallene er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Elefantopplevelser i Chobe nasjonalpark, 3 netter

Hvis du drømmer om safari med elefantgaranti, skal du dra til nasjonalparken Chobe i Botswana. Det er nemlig her du finner den største konsentrasjonen av elefanter på hele det afrikanske kontinentet. Minst 50.000 elefanter lever her – noen hevder til og med at det er opptil 120.000. I tillegg kan du se massevis av bøfler, gnuer, sebraer, sjiraffer, antiloper, løver, flodhester, krokodiller og et rikt fugleliv med f.eks. storker, bietere og gribber. Det er heller ikke uvanlig å se både hyener, leoparder eller de sjeldne ville hundene. Det er ikke uten grunn at Botswana ofte blir kåret til et av Afrika beste safarireisemål!

Nasjonalparken Chobe byr på helt enestående og varierte safariopplevelser, med både tradisjonell game drives og mange aktiviteter på den livgivende Chobe-elven.

Denne 4 dagers safariforlengelse til Chobe gir deg det beste av begge verdener, både til lands og til vanns, og vi har til og med lagt inn en fridag i programmet der du f.eks. kan kjøpe en tur til de mektige Victoria Falls, en ekstra elveseilas eller flere game drives. Dette er en enestående mulighet til å oppleve Botswana, nå som du har reist hele veien til Afrika!

Tillegg for enkeltrom 5.430 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Afrikasafari.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av afrikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.