Tlf. 85 29 54 24 | man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaSør-AfrikaEksklusiv safarireise med Lisa & Skigh
11 dager:

Eksklusiv safarireise med Lisa & Skigh

Høydepunkter

Safari i Nkomazi Game Reserve, Afrika under teltduken, Swaziland, Big-5, Little-5, Thanda Safari private Game Reserve, St. Lucia, UNESCO-verdensarv i iSimangaliso Wetland Park, Cape Vidal.

Prisen inkluderer

 • Flyreise fra Norge til Johannesburg og hjem fra Durban
 • Transfer fra flyplassen til hotell i Johannesburg
 • Transport mellom alle overnattingssteder som beskrevet i programmet i bil med aircondition
 • Transfer fra St. Lucia til flyplassen i Durban
 • 8 netter på 4-stjerners hoteller, safarileirer eller lodger
  • 8 x frokost
  • 2 x high tea
  • 3 x lunsj
  • 4 x middag
 • Innreisegebyr til Swaziland
 • Lokal engelsktalende guide på hele turen fra ankomst i Johannesburg til avreise fra Durban
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
 • Avreisegaranti ved minimum 2 personer

Følgende utfluktspakke er inkludert:

 • 7 safariturer i private viltreservater (game drives om morgenen og kvelden)
 • 1 kveldsbåttur på St. Lucia Estuary, inkl. ett glas vin
 • 1 dagstur i iSimangaliso Westland Park til Cape Vidal, inkl. snorkletur
 • 1 besøk på glassblåseri i Swaziland
Tillegg for enkeltrom 2.600 kr.
Velg denne turen fordi...

Denne reisen er for deg som ønsker å reise i en liten gruppe med en flink, lokal engelsktalende guide, og som samtidig ønsker å oppleve safari og natur borte fra de gjengse turistområdene. Du bor i to private viltreservater, der du og turens øvrige gjester nærmest har enerett til dyreopplevelsene. Du får også med deg lokalt byliv i den sjarmerende kystbyen St. Lucia.

Reisen ledes av Lisa og Skigh Rinaldi Coetzee. Skigh er sørafrikaner og utdannet ranger. Han vet alt om naturen og dyrelivet, og deler gjerne med seg av sine store kunnskaper. Han har tidligere bl.a. jobbet på bl.a. Bongani Mountain Lodge. Lisa er tysker og flyttet for flere år siden til Sør-Afrika, der hun har jobbet som serviceguide på Bongani Mountain Lodge. På turen oversetter hun for tysktalende gjester og hjelper samtidig til med de mange praktiske tingene underveis. Lisa og Skigh bor i St. Lucia, som ligger i UNESCO-verdensarvområdet iSimangaliso Wetland Park og har derfor en helt spesiell innsikt i dette fantastiske området.

På reisen har du mulighet til å se både The Big 5 og The Little 5, og ved Cape Vidal kan du snorkle ved korallrev og kanskje dra på utflukt for å oppleve de imponerende havskilpaddene. Om kvelden i St. Lucia kan du, som det eneste stedet i verden, se flodhester som går i gatene for å gresse på folks plener, og de flykter ikke ved synet av mennesker som andre steder. Fuglelivet er nesten et kapittel for seg, for iSimangaliso Wetland Park er hjemsted for over 500 fuglearter, og det er spesielle fugletitter-skjul i parken.

På denne guidede reisen blir du kjørt gjennom det sørafrikanske landskapet i en behagelig bil med maksimalt 9 passasjerer. På safariturene brukes det spesielle safaribiler.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

Avgang med kveldsfly fra Norge til Johannesburg med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Johannesburg
Dag 2: Ankomst i Johannesburg

Etter ankomst blir du møtt av Lisa og Skigh, som kjører deg til hotellet.

Etter innsjekking på hotellet avholdes det et felles velkomstmøte der Lisa og Skigh gjennomgår turen og svarer på praktiske spørsmål. Samtidig deler de ut en informasjonspakke.

Resten av dagen er til fri disposisjon.

Overnatting Peermont Mondior At Emperors Palace 

Dag 3: Johannesburg – Nikolai Game Reserve
Dag 3: Johannesburg – Nikolai Game Reserve

Etter frokosts og utsjekking er det tidlig avgang fra hotellet. Du kan slappe av og nyte det varierte landskapet på turen fra Johannesburg til Nikolai Game Reserve i Mpumalanga. Turen er på ca. 300 km og tar ca. 4½ time. Straks etter ankomst blir det servert lunsj.

Nikolai Game Reserve omfatter over 15.000 hektar med vakker natur og noen av Afrikas eldste fjellformasjoner, bølgende åser, åpen savanne, Komati-elven og grønt bush-land. Nikolai har et rikt dyreliv med elefanter, nesehorn, giraffer, løver, geparder og mange antiloper og gaseller, som f.eks. vannbukk, kudu, impala og steinbukk. Det lever også mange fuglearter her. Komati-elven løper gjennom viltreservatet, og vannet fra elven sikrer dyrenes livsgrunnlag.

I viltreservatet er det en luksuriøs teltleir, Komati Tented Camp, med kun 10 telt. Leiren ligger hevet over Komati-elven og har en fantastisk utsikt over landskapet.

Majilis lounge-telt har en utsiktsterrasse der du kan sitte og slappe av og kanskje nyte en drink før du skal ut på safari om ettermiddagen.

Avhengig av været serveres middagen enten i den utendørs, tradisjonelle boma-en eller i spiseteltet. Hvis det er stjerneklart, kan du få forklart hva du kan se på den sørlige stjernehimmelen.

Overnatting Komati Tented Lodge 

Dag 4: Safari og andre aktiviteter i Nikolai Game Reserve
Dag 4: Safari og andre aktiviteter i Nikolai Game Reserve

Rangeren kommer rundt og vekker gjestene i morgengryet. Før morgenens safari starter serveres det en kopp kaffe eller te og en liten snack. En morgensafari varer vanligvis mellom 2½ og 3½ time, og når du kommer tilbake til lodgen, blir frokosten servert.

Deretter har du noen timer til disposisjon. Det er en guidet bushwalk (vandresafari) i middagstimene, hvis du har lyst til å prøve det. Du kan også velge å slappe av i luksusteltet ditt, som har en liten plunge pool på terrassen foran teltet. Mot ekstra betaling kan du også bestille en mountainbike-tur, en fisketur eller en behandling i spa-et som ligger helt usjenert, men likevel med en fantastisk utsikt.

Sent på ettermiddagen skal du igjen ut på safari i det vakre og meget varierte viltreservatet på utkikk etter Afrikas imponerende dyreliv.

I kveld serveres igjen middagen enten i den utendørs boma-en eller i spiseteltet – hvor avhenger av været.

Overnatting Komati Tented Lodge 

Dag 5: Nikolai – Swaziland – Thanda
Dag 5: Nikolai – Swaziland – Thanda

I dag venter spennende opplevelser i et nytt land, nemlig Swaziland. På vei fra Nikolai til neste safarilodge i Zululand går turen gjennom det lille kongeriket Swaziland. Etter et kort stopp ved grensen for å kontrollere passene kjører du inn i Swaziland, et vakkert, fjellrikt land. Landet er preget av landbruk og noe skogbruk. Befolkningen er smilende og vennlige, og landets forskjellige stammer har alltid levd sammen i fred og fordragelighet. Underveis på turen gjennom Swaziland besøker du et glassblåseri, og du har mulighet til å se hele prosessen der glass blåses og formes. Det er et lite fabrikkutsalg der, og du kan kjøpe noen av de fine glasstingene.

Senere stopper du på en lokal restaurant og spiser lunsj. Lunsjen i dag er ikke inkludert i reisens pris.

Midt på ettermiddagen er du fremme ved Thanda Safai Private Game Reserve. I alt kjører du ca. 300 km, og turen tar ca. 6 timer. Etter innsjekking og en kort hvil er det tid til ettermiddagens safaritur.

Thanda Safari Private Game Reserve er et Big 5-reservat på 14.000 hektar. Big 5 betyr at du her kan se elefant, bøffel, nesehorn, løve og leopard. Men du trenger du ikke nøye deg med dette, for hvis du er heldig, får du også øye på geparder, de sjeldne ville hundene, hyener, sebraer, gnuer, antiloper og mange forskjellige fugler. Her lever det 90 forskjellige fuglearter, fra vevere via isfugler til gjøglerørner og gribber. I viltreservatet er det ikke mange andre besøkende, for her kan kun reservatets egne gjester dra på safari. Så du kan uforstyrret se og oppleve dyrelivet og naturen.

Thanda har kun elektrisitet fra solpaneler, og derfor er belysningen om kvelden begrenset. På ekte afrikansk safarivis finner du mange steder oljelamper og stearinlys. Det skaper en helt fantastisk stemning.

Etter safarien serveres middagen enten under stjernene i friluft, på den åpne terrassen ved restauranten eller kanskje innendørs, i skjæret av stearinlys og oljelamper.

Overnatting Thanda Tented Camp 

Dag 6: Safari i Thanda Safari Private Game Reserve
Dag 6: Safari i Thanda Safari Private Game Reserve

Du blir vekket i morgengryet, og etter en kopp kaffe eller te i morgengryet skal du ut på safari. Om morgenen er dyrene aktive, og det er da du kan se dem på vei ut for å lete etter mat. Her i Thanda kan du i tillegg til The Big 5 også få se «The Little 5»: springspissmus, neshornbille, leopardskilpadde, maurløve (med enorm appetitt som larve og imponerende vinger som voksen) og den rødnebbede bøffelveveren. Naturguiden har ekspertkunnskap om området og ser spor og tegn på dyr som det utrente øyet lett kan overse. Samtidig forteller guiden historier og anekdoter om området og om sin tid som guide i dette storslagne landet.

Etter safarien serveres frokosten, og deretter har du noen timer til fri disposisjon.

Hvis du har lyst, kan du fra Thanda delta på en meget interessant zulukultur-utflukt. På denne turen besøker du et tradisjonelt zuluhjem og får høre om zuluenes kultur og historie. Turen bestilles lokalt og betales ekstra.

Som viltreservat deltar Thanda i et bevaringsprosjekt for nesehorn, et dyr som er sterkt utrydningstruet på grunn av krypskyting. På denne turen blir du med en nesehornmedarbeider i det daglige arbeidet i 3-4 timer. Du mål ha på deg klær i nøytrale jordfarger, og turen betales ekstra. Det meste av betalingen går til å støtte prosjektet.

 

Sent på ettermiddagen skal du enda en gang ut på safari. Sent på dagen søker mange dyr vanligvis til vannet for å drikke. Så her kan det ligge til rette for helt fantastiske opplevelser der du ser sjiraffene like ved elefantene, og litt lenger bort står kanskje impalaene – og alle dyrene er litt urolige, for kanskje ligger det løver på lur et eller annet sted i nærheten.

Du kommer tilbake til leiren når solen er gått ned, og igjen serveres middagen i skjæret av stearinlyset og oljelampene.

Overnatting Thanda Tented Camp 

Dag 7: Thanda – St. Lucia
Dag 7: Thanda – St. Lucia

Dagen begynner med en siste safaritur i Thanda før frokosten serveres. Etter frokost sjekker du ut av luksusteltet ditt og drar videre til St. Lucia. Det er ca. 100 km, og turen tar ca. 1½ time.

Etter ankomst og innsjekking er det en kort omvisning i byen. Deretter har du et par timer på egenhånd.

Byen St. Lucia ligger i iSimangaliso Wetland Park, som ble utnevnt til UNESCO-verdensarv i 1999. Byen er liten og hyggelig og lever i nærhet med naturen. Det indiske hav ligger på den ene siden av byen, og på den andre finner du våtområdet St. Lucia Estuary. iSimangaliso Wetland Park er et helt unikt område, der The Big 4 har sitt naturlige habitat. I tillegg har parken mange av de dyrene som krever våtområder – blant annet flodhester, krokodiller og vannfugler som flamingoer og fiskeørner.

Byen St. Lucia utmerker seg ved at alle dyrene får lov til å ferdes fritt. Det betyr at det ikke er uvanlig at flodhestene om kvelden og natten vandrer gjennom gatene på jakt etter friskt, grønt gress. Det er heller ikke sjelden at du ser antiloper.

Sent på ettermiddagen skal du på båttur i solnedgangen på St. Lucia Estuary. Her kommer du helt nær flodhestene, og dette er det eneste stedet i verden der de ikke flykter fra båter og mennesker. Du får servert et deilig glas vin mens båten stille glir avsted på utkikk etter dyr og fugler. Selve båtturen tar ca. 2 timer.

Deretter kan guiden kjøre deg til en restaurant du velger selv. Etter middagen henter han deg igjen.

Overnatting Turtle Bay Lodge 

Dag 8: Dagstur gjennom iSimangaliso Wetland Park til Cape Vidal
Dag 8: Dagstur gjennom iSimangaliso Wetland Park til Cape Vidal

I åpen safaribil går turen i dag gjennom iSimangaliso Wetland Park til Cape Vidals hvite sandstrand og krystallklare turkisfargede vann. iSimangaliso Wetland Park er 332.000 hektar stor, og også her bor The Big 4: elefant, bøffel, nesehorn (både det hvite og det svarte) og leopard. Det er mange forskjellige typer landskap i parken, bl.a. har iSimangaliso verdens høyeste bevokste sanddyner. Området er ikke innhegnet, så dyrene kan ferdes helt fritt. Den åpne safaribilen stopper så snart det er noe å se. Vel fremme ved Cape Vidals vakre strand får du utlevert snorkleutstyr, slik at du kan beundre det flotte korallrevet. Hvis du ikke har snorklet før, får du god instruksjon. En klassisk sørafrikansk BBQ-lunsj er inkludert. Du er tilbake på lodgen sent på dagen.

Kvelden er til fri disposisjon.

Overnatting Turtle Bay Lodge 

Dag 9: St. Lucia på egenhånd
Dag 9: St. Lucia på egenhånd

Dagen er til fri disposisjon. Guiden bistår med råd og veiledning, og hjelper deg med å bestille ekstrautflukter hvis du har lyst til det. Her er det mange muligheter: fra dyphavsfiske via kajakkpadling, havskilpaddetur, hvalsafari til zulukultur-utflukt.

Naturligvis kan du også bare slappe av ved lodgens svømmebasseng.

Overnatting Turtle Bay Lodge 

Dag 10: Hjemreise fra Durban
Dag 10: Hjemreise fra Durban

Etter frokosten sjekker du ut, og deretter kjører guiden deg til Durban, der du flyr hjem til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 11: Ankomst i Norge
Dag 11: Ankomst i Norge

Du lander i Norge etter en fantastisk guidet rundreise med mange flotte ferieopplevelser.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Trustpilot

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.