• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
13 dager

Safari i Sør-Afrika & Cape Town

Du bor med utsikt til Kruger nasjonalpark og får nærkontakt med Big 5 på safari i parken. Bli med på en spennende bushwalk med en ranger, se Panoramaruten og avslutt reisen i vakre Cape Town.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Safari i Sør-Afrika & Cape Town Safari i Sør-Afrika & Cape Town
13 dager

Safari i Sør-Afrika & Cape Town

Du bor med utsikt til Kruger nasjonalpark og får nærkontakt med Big 5 på safari i parken. Bli med på en spennende bushwalk med en ranger, se Panoramaruten og avslutt reisen i vakre Cape Town.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • Skandinavisk turkoordinator
 • 6 overnattinger på Pestana Kruger Lodge**** inkl. halvpensjon
 • Bushwalk med erfaren guide i Boulders Game Reserve
 • Sunset Game Drive med sundowner i Boulders Game Reserve
 • Heldags safaritur i Kruger nasjonalpark
 • Heldagstur på Panoramaruten i Drakensfjellene
 • Halvdags safaritur i Kruger nasjonalpark
 • Avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nelspruit til Cape Town inkl. transfer
 • 4 overnattinger i Cape Town på Premier Hotel Cape Manor **** inkl. frokost
 • Mulighet for å forlenge oppholdet i Cape Town
 • Fly fra Cape Town til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

Reisen kort & godt

På denne reisen bor du på Pestana Kruger Lodge ved Crocodile River med utsikt over den verdensberømte Kruger nasjonalpark. Du får muligheten til å komme tett innpå The Big 5, og du lærer å tolke naturens signaler på en spennende bushwalk med en flink ranger.

Du får oppleve Sør-Afrikas høyeste og lengste fjellkjede, Drakensfjellene. Fra Drakensfjellene er det  spektakulær utsikt til et av turens høydepunkter, Blyde River Canyon, verdens tredje største kløft. Du kommer også til utsiktspunktene God’s Window og Bourke’s Luck Potholes, der vannet fra elvene Blyde og Treur har formet dype, sylindriske formasjoner i klippene.

Hvis du ennå ikke er mett på opplevelser, har du mange spennende muligheter: du kan dra på canopy-tur, spille golf, oppdage Sudwalas flere millioner år gamle grotter, besøke en swazi-familie i Swaziland eller et rehabiliteringssenter for truede/foreldreløse dyr. Mulighetene er mange!

Du flyr videre til den vakre kystbyen Cape Town. Her kan du slappe av på de fantastiske strendene, nyte de mange utsiktspunktene, dra på hvalsafari, dykke i haibur, oppleve fengselsøya Robben Island eller besøke de sør-afrikanske vingårdene.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du får en perfekt kombinasjon av Big 5-safari og storby
 • Fra terrassen på lodgen har du fritt utsyn til selveste Krüger nasjonalpark
 • Opplev det vakre landskapet og den flotte utsikten langs Panoramaruten
 • Du kommer nær naturen på en bushwalk med en dyktig parkvokter – og ser de nattaktive dyrene på en gamedrive om kvelden

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise med kveldsfly fra Norge til Johannesburg med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst på Pestana Kruger Lodge

Etter ankomst i Johannesburg kjører du gjennom det vakre landskapet til den 4-stjerners Pestana Kruger Lodge. Lodgen ligger ved Crocodile River, med fargerik panoramautsikt over Kruger nasjonalpark. Ettermiddagen er til fri disposisjon, slik at du kan nyte den fantastiske utsikten fra terrassen eller slappe av ved bassenget.

Overnatting:
Dag 3: Bushwalk og Sunset Game Drive

Bushwalk
Tidlig om morgenen blir du hentet og kjører til Boulders Game Reserve. Her skal du ut legge på en bushwalk med en ranger som guider deg ute i bushen. Guiden har spesiell opplæring i bushwalks. Han lærer deg å tolke naturens signaler ved å lukte, lytte, speide og iaktta som en ekte stifinner. Du hører om dyrenes atferd og hvordan du kan kjenne dem igjen på sporene. På turen får du også interessant informasjon om mange av de små dyrene og plantene du ikke får øye på fra en safaribil.

Sunset Game Drive
Ved solnedgang kjører du ut på en stemningsfull safari. Når du kommer frem til det private vildtreservatet Boulders Game Reserve får du en ”sundowner” – en drink som serveres i lyset fra solnedgangen. Når skumringen faller på, begynner en spennende kveldssafaritur der du får øye på dyrene med spotlights fra safaribilen. På den måten kan du se nattaktive dyr som skjuler seg og hviler om dagen. Du kommer også tett innpå de dyrene du så om dagen. Hvis været er klart, kan du også spørre guiden om noen av de vakre stjernebildene du ser på himmelen på den sørlige halvkule, for eksempel Sydkorset eller Orions belte.

Vi gjør oppmerksom på at både Bushwalk og Sunset Game Drive er tillatt for alle aldre. Vi anbefaler likevel at barn bør være 12 år eller eldre for å delta på Bushwalk og 6 år eller eldre for å delta på Sunset Game Drive.

Overnatting:
Dag 4: Heldagstur i Kruger Nasjonalpark

Heldags safari i åpent kjøretøy der du får oppleve Kruger nasjonalpark, en av verdens mest berømte nasjonalparker. Kruger nasjonalpark ble opprettet som viltreservat allerede i 1898, og fikk i 1926 status som nasjonalpark. Parken strekker seg ca. 350 km fra sør til nord og ca. 65 km fra øst til vest, og er med sine ca. 20.000 km² Sør-Afrikas største nasjonalpark. Her lever det 146 forskjellige slags pattedyr, ca. 520 fuglearter og 120 krypdyrarter. Parken har ikke bare et stort artsmangfold, det er også mange dyr av hver art, blant annet ca. 11.000 elefanter, 2.000 løver, 1.000 leoparder og 35.000 bøfler, 35.000 sebraer og langt over 150.000 antiloper. Floraen inneholder 2.000 forskjellige arter, som omfatter alt fra moser via gress og trær til lianer og kaktuser.

De ville dyrene er generelt mest aktive tidlig om morgenen og igjen utpå ettermiddagen. Derfor kjører du tidlig fra lodgen for å oppleve så mange dyr som mulig før de trekker inn i skjul og skygge for å hvile seg midt på dagen. Fordi dere starter tidlig, får du en frokostmatpakke med deg fra logden, og den kan du nyte på et sted og en tid som passer. Til lunsj blir det et stopp i et av de autoriserte områdene, der det både er kafe og en liten forretning.

Sent på dagen er du tilbake på lodgen – og du har forhåpentligvis kameraet fullt av blinkskudd!

Overnatting:
Dag 5: Halvdags safaritur i Kruger nasjonalpark

Formiddagen er til fri disposisjon. Om ettermiddagen er det gamedrive i Kruger nasjonalpark i safaribil med firehjulstrekk. Parken har store gressletter, men også områder med klipper, sjøer og elver. Ved sjøene og elvene flokker dyrene seg utpå ettermiddagen for å drikke, og hvis du er heldig kan du få se badende elefanter. På turen prøver guiden å få øye på så mange forskjellige dyr som mulig, og speider sikkert etter antiloper. For der det er antiloper, er det også rovdyr. Hvis du har flaks, får du også se den sky leoparden.

Dag 6: Heldagstur til Drakensfjellene

I dag skal du ut på en heldagstur med store naturopplevelser langs Panoramaruten i de dramatiske Drakensfjellene. Drakensfjellene er røde og danner en fantastisk kontrast til de grønne trærne og plantene. Du kan beundre Blyde River Canyon, en nesten 700 m dyp og 60 km lang kløft, verdens tredje største. Du stopper ved de tre viktigste utsiktspunktene langs kløften: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes og de tre rondavellene. Rondavellene er 3 vakre og markante klippeformasjoner som ligner på de runde hyttene man tidligere fant i lokale landsbyer mange steder i det sørlige Afrika. Der er også mange fosser på panoramaruten, og du skal stoppe ved ett av dem. Det kan være Berlin Falls, der vannet faller 150 meter ned i en sjø. Eller kanskje det blir Lisbon Falls, fossen som ligger de Blyde River deler seg i to og deretter faller 92 m ned over en nesten loddrett klippe og igjen samles til ett elveløp. Det er også mange andre fosser, og guiden bestemmer hvor dere skal stoppe. Et av dagens mest spektakulære opplevelse blir helt klart Bourke’s Luck Potholes, sylindriske hull slitt gjennom klippene av vann og sant gjennom mange tusen år. Du kommer nær innpå dette naturfenomenet på broene som er bygd over disse helt spesielle hullene.

Overnatting:
Dag 7: Til fri disposisjon

Dagen er til fri disposisjon. Kanskje har du lyst til å slappe av ved bassenget, eller heller vil bli med på med en av Afrika-safaris ekstraturer.

Har du lyst til å støtte og besøke en sørafrikansk barnehage?
Afrika-safari støtter barnehagen Loving God Pre-School, som ble grunnlagt i 2001 av en av medarbeiderne på Pestana Kruger Lodge. Under besøket får du vite mer om driften av barnehagen og barnas hverdag med læring og lek. Barnehaven er avhengig av bidrag til betaling av lærer, undervisningsmateriell og mat og drikke til barna.
Du kan lese mer om støtteprosjektet her: Sosial ansvarlighet.

Dag 8: Fly fra Nelspruit til Cape Town

Du blir hentet på lodgen og kjørt til flyplassen der du flyr til Cape Town.

I ankomsthallen blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet der du skal bo de kommende 4 nettene.

Hotellet ligger sentralt og derfor nær mange interessante severdigheter. Det er den perfekte basen for å utforske Cape Town og de mange fascinerende områdene både i og rundt byen.

Samarbeidspartneren vår møter deg på hotellet, og du kan stille spørsmål og få mer informasjon om Cape Town. Resten er dagen er til fri disposisjon.

Dag 9-11: Avslapping og opplevelser i Cape Town

Dagene er til fri disposisjon.

Cape Town er en fantastisk by! Med den flotte beliggenheten ved foten av det berømte Table Mountain kan man lett tilbringe flere dager bare med å vandre rundt og se på byen, ta en tur til havneområdet, oppleve de mange historiske severdighetene og bygningene, besøke museer og spise på gode restauranter.

Det kan også varmt anbefales å bevege seg litt utenfor byen. En guidet dagstur til Kapp det gode håp er en stor opplevelse. Underveis stopper du ved Boulders Beach, der du kan se de små søte pingvinene. Utsikten fra Chapman’s Peak Drive er helt utrolig flott.

En tur til toppen av Table Mountain er nesten et must når du er i Cape Town. Ta kabelbanen opp og nyt den enestående utsikten over byen og havet. Du kan også nesten være sikker på å møte en klippegrevling eller to her oppe på fjellet.

Vinmarkene rundt Cape Town er verdenskjent. På en dagstur besøker du både Stellenbosch, Paarl og Franschoek – og naturligvis får du også smake på de gylne dråpene.

Glem heller ikke Robben Island, der Nelson Mandela satt fengslet i mange år. Tidligere fanger viser rundt på øya, som helt klart er verdt et besøk.

Nedenfor kan du se et utvalg ekstrautflukter du kan kjøpe. Vi anbefaler å reservere utfluktene hjemmefra, slik at du er garantert plass. Noen av disse turene er meget populære, så det er stor rift om plassene.

Dag 12: Hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å ta avskjed med Sør-Afrika. Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der du flyr til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 13: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en spennende og opplevelsesrik ferie.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Sør-Afrikas vinland, 2 netter

Velsmakende viner, god mat, fascinerende historie og vakker natur – alt dette venter deg på en reise til Sør-Afrikas vinland.

Bare en halv times kjøring fra Cape Town finner du det vakre vinlandet. Her er det myke åser med frodige skrenter, og her og der brytes landskapet av forrevne klipper, små hyggelige landsbyer med hus bygget i den sjarmerende kapp-hollandske stilen – og naturligvis vinmarker og vingårder.

Dalene rundt Cape Town er ideelle til vindyrking. Fjellene sørger for både vann og le for vinden, jordbunnen er godt drenert og klimaet er omtrent som ved Middelhavet.

Byen Stellenbosch ble grunnlagt i 1679 av guvernøren for kappkolonien, og den er den nest eldste europeiske bosetningen i Sør-Afrika etter Cape Town.

I 1690 brakte hugenottene de første vinstokkene til dalen og startet vinproduksjonen.

På denne forlengelsen til vinlandet, tilbringer du to netter på den verdenskjente vingården Spier og du skal naturligvis på en guidet heldagstur til både Stellenbosch, Paarl og Franschhoek.

Overnatting:
Elefantopplevelser i Chobe nasjonalpark, 3 netter

Hvis du drømmer om safari med elefantgaranti, skal du dra til nasjonalparken Chobe i Botswana. Det er nemlig her du finner den største konsentrasjonen av elefanter på hele det afrikanske kontinentet. Minst 50.000 elefanter lever her – noen hevder til og med at det er opptil 120.000. I tillegg kan du se massevis av bøfler, gnuer, sebraer, sjiraffer, antiloper, løver, flodhester, krokodiller og et rikt fugleliv med f.eks. storker, bietere og gribber. Det er heller ikke uvanlig å se både hyener, leoparder eller de sjeldne ville hundene. Det er ikke uten grunn at Botswana ofte blir kåret til et av Afrika beste safarireisemål!

Nasjonalparken Chobe byr på helt enestående og varierte safariopplevelser, med både tradisjonell game drives og mange aktiviteter på den livgivende Chobe-elven.

Denne 4 dagers safariforlengelse til Chobe gir deg det beste av begge verdener, både til lands og til vanns, og vi har til og med lagt inn en fridag i programmet der du f.eks. kan kjøpe en tur til de mektige Victoria Falls, en ekstra elveseilas eller flere game drives. Dette er en enestående mulighet til å oppleve Botswana, nå som du har reist hele veien til Afrika!

Safariopplevelser i Okavango-deltaet, 4 netter

Forleng reisen din med en safaritur til et av verdens mest unike naturområder.

I begynnelsen av januar begynner det å regne i Angolas fjell. Regnet renner ned fjellsidene og oversvømmer store landområder. Når jorden ikke kan oppta mer vann, begynner regnvannet å renne sørover – bort fra havet. I løpet av noen måneder når det frem til Okavango-elven, og scenariet gjentar seg; når elven ikke lenger kan oppta vann, blir de omliggende landområdene oversvømmet, og vannet fortsetter sin reise mot sør – mot Botswana. Ca. 6 måneder etter at vannet falt som regnvann i Angolas fjell, kommer det frem til Botswanas Kalahariørken. Her renner det ut i sanden. Her er det ikke hav eller elver – bare gold ørken, som uten dette vannet ville være helt tørr og uten liv det meste av året. Takket være Angolas regnvann blir imidlertid dette området til et av verdens største innlandsdeltaer og et av Afrikas mest dyrerike områder – og et fantastisk safarireisemål.

Deltaet er naturligvis også et paradis for fugleelskere. Hele 530 forskjellige fuglearter lever her. Du kan også se flodhester, krokodiller, elefanter, sjiraffer, sebraer og mange antilopearter. Med byttedyr følger rovdyrene, så verken løver, leoparder eller ville hunder er et uvanlig syn her.

Du overnatter i en rustikk, men komfortabel og meget hyggelig teltleir, der alle telt har eget bad og toalett i bush-variant. Herfra kjører du på safariturer i deltaet. Det er mulig å kjøpe en tur i en tradisjonell kano hvis du har lyst til å oppleve det hele fra vannsiden.

Merk: Denne forlengelsen gjennomføres kun hvis det er min. 2 reisende og anbefales ikke for barn under 12 år.

Oppgraderingsmulighet: Hvis du har lyst kan du velge å oppgradere til en permanent teltleir med basseng – se nedenfor. Hvis du velger å oppgradere, flyr du i stedet fra Maun og inn i deltaet t/r.

Merk at teltleirene i Okavangodeltaet som regel har få rom (telt) og ofte er utsolgt mange måneder i forveien. Derfor anbefaler vi at du bestiller i god tid hvis du vil oppgradere. Vi har valgt ut tre leirer som alle ligger svært nær hverandre og er svært like i innredning og stil. Vi kan ikke på forhånd si hvilken av de tre leirene du kommer til å bo i, men vi vil selvfølgelig gjøre vårt beste for å oppfylle ønskene dine!

Forlengelsen må bestilles senest 60 dager før avreise.

Tillegg for enkeltrom 8.515 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Afrikasafari.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av afrikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.