Tlf. 85 29 54 24 | man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaSør-AfrikaSafari & Victoriafallene
12 dager:

Safari i Sør-Afrika kombinert med Victoriafallene

Høydepunkter på denne reisen:
Naturen og dyrelivet i Kruger nasjonalpark, Drakensfjellene, Blyde River, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window, De tre rondavellene, Zambezi-elven, Victoria Falls.

Følgende er inkludert i turen:

 • Fly fra Norge til Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 6 overnattinger på Protea Kruger Gate **** inkl. halvpensjon
 • 2 X heldags safariturer i Kruger Nationalpark
 • Besøk på Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre og Khamai Reptile Centre
 • Heldagstur på Panoramaruten i Drakensfjellene
 • Avgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Nelspruit til Livingstone i Zambia inkl. transfer
 • 3 overnattinger på David Livingstone Safari Lodge and Spa i Livingstone ved Victoriafallene inkl. frokost
 • Mulighet for å forlenge oppholdet ved Victoriafallene
 • Fly fra Livingstone til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Tillegg for enkeltrom 5.100 kr.
Velg denne reise fordi…

På denne reisen bor du på det flotte hotellet Protea Hotel by Marriott Kruger Gate som ligger rett ved Sabie River. Fra hotellet har du en helt fantastisk utsikt til den verdensberømte Kruger nasjonalpark.

Reisen inkluderer flere heldagsturer til Kruger National Park, der du med litt flaks kan komme like i nærheten av The Big 5. Du opplever også Sør-Afrikas høyeste og lengste fjellkjede, Drakensfjellene. I Drakensfjellene er det en spektakulær utsikt over et av turens høydepunkter, Blyde River Canyon, verdens tredje største kløft. Du opplever også utsiktspunktene God’s Window og Bourke’s Luck Potholes, der elvene Blyde og Treur har erodert dype, sylindriske formasjoner i klippene. En av dagene er det dessuten inkludert et besøk på Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre, der man arbeider med å sette sårede eller foreldreløse dyr ut i naturen igjen. Dette er en stor opplevelse og en god mulighet til å lære litt mer om de dyrene du forhåpentligvis får se på safariturene.

Du flyr til Livingstone, der du har 3 overnattinger ved det imponerende Victoria Falls, fossefallet som utgjør grensen mellom Zambia og Zimbabwe. Her kan du kjøpe en helikoptertur og se fossefallet ovenfra, bli med på elvesafari eller cruise på Zambezi-elven, ri på hesteryggen eller utforske landskapet på quad bike.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

Avreise med kveldsfly fra Norge til Johannesburg med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst på Protea Kruger Gate, Sør-Afrika
Dag 2: Ankomst på Protea Kruger Gate, Sør-Afrika

Etter ankomsten i Johannesburg kjører du gjennom det vakre sør-afrikanske landskapet til det 4-stjerners hotellet Protea Hotel by Marriott Kruger Gate. Hotellet ligger ved Sabie River, med en fargerik panoramautsikt over Kruger National Park. Ettermiddagen kan brukes til å nyte den fantastiske utsikten fra den store fellesterrassen eller fra utsiktstårnet, eller til å slappe av ved svømmebassenget.

Overnatting Protea Hotel Kruger Gate 

Dag 3: Heldagstur i Kruger National Park
Dag 3: Heldagstur i Kruger National Park

I dag begynner de store naturopplevelsene for alvor. Nå venter en heldags safari i åpent kjøretøy, der du opplever Kruger nasjonalpark, en av verdens mest berømte nasjonalparker. Kruger nasjonalpark ble opprettet som viltreservat allerede i 1898 og fikk i 1926 status som nasjonalpark. Parken strekker seg ca. 350 km fra sør til nord og ca. 65 km fra øst til vest, og med sine ca. 20.000 km² er Kruger Sør-Afrikas største nasjonalpark. Her lever det 146 forskjellige slags pattedyr, ca. 520 fuglearter og 120 krypdyrarter. Parken har ikke bare et stort artsmangfold, det er også mange dyr av hver art, blant annet ca. 11.000 elefanter, 2.000 løver, 1.000 leoparder og 35.000 bøfler, 35.000 sebraer og langt over 150.000 antiloper. Floraen inneholder 2.000 forskjellige arter, som omfatter alt fra moser via gress og trær til lianer og kaktuser.

De ville dyrene er generelt mest aktive tidlig om morgenen og så igjen utpå ettermiddagen. Derfor kjører du på game drive tidlig om morgenen for å oppleve så mange dyr som mulig før de trekker inn i skyggen for å hvile seg midt på dagen. På grunn av den tidlige starten får du en frokostpakke med fra hotellet som du spiser på et passende sted og tidspunkt.

Sent på dagen er du tilbake på hotellet – forhåpentligvis med kameraet fullt av blinkskudd.

Overnatting Protea Hotel Kruger Gate 

Dag 4: Besøk på Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre og Khamai Reptile Park
Dag 4: Besøk på Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre og Khamai Reptile Park

I dag besøker du Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre og Khamai Reptile Park.

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre er et rehabiliteringssenter for Sør-Afrikas ville dyr, dyr som enten er blitt forlatt, såret eller forgiftet. Senteret ble etablert av forretningsmannen Johan Strijdom i 1991 og drives av Brian Jones som bidrar med sine enorme kunnskaper og erfaring, for han har hjulpet og pleiet sårede og foreldreløse dyr siden han var 4 år gammel. Senteret er hjemstedet til både løver, leoparder, servaler, gauper, grevlinger, ville hunder, ørner og gribber.

Moholoholo Wildlife Rehabilitation Centre arbeider hardt for å bringe flest mulige dyr tilbake til naturen og har også klart å etablere et fremgangsrikt avlsprosjekt. Etter å ha avlet og brakt flere enn 160 dyr tilbake til naturen har senteret fått rapporter om at noen av hunnløvene faktisk har paret seg med ville hanner.

Filosofien bak senteret er at kunnskap må spres hvis dyrelivet skal kunne reddes. Du vil derfor få en guidet omvisning, der du lærer og hører om dyrene og deres historier samt om de utfordringene bevaring og beskyttelse av dyrenes habitater innebærer.

Khamai Reptile Centre

Khamai Reptile Park er et bevaringssenter for Sør-Afrikas padder og krypdyr som eies av Donald Strydom. Senteret kombinerer utdanning og forskning for å verne om og redde disse dyrene. Det dedikerte teamet mener at spesielt kunnskap er et av de viktigste redskapene for å verne om dyrene, og derfor får du på denne turen innblikk i arbeidet og lærer om de mange dyreartene, blant annet krokodiller, firfirsler, slanger, frosker, kameleoner, skilpadder og edderkopper.

Overnatting Protea Hotel Kruger Gate 

Dag 5: Fridag
Dag 5: Fridag

Dagen er til fri disposisjon. Kanskje foretrekker du å slappe av ved poolen, eller kanskje du har lyst til å bli med på en av Afrika-safaris ekstrautflukter.

Nedenfor kan du se et utvalg av mulige tilvalgsturer som bestilles og betales på hotellet. Prisene er i sør-afrikanske rand.

Overnatting Protea Hotel Kruger Gate 

Dag 6: Heldagstur til Drakensfjellene
Dag 6: Heldagstur til Drakensfjellene

I dag skal du på en heldagstur med mye vakker natur langs Panoramaruten i de dramatiske Drakensfjellene. Drakensfjellene er røde og danner en fantastisk kontrast til de grønne trærne og plantene i fjellskråningene. Du får se Blyde River Canyon, som er nesten 700 m dyp og 60 km lang og derfor er verdens tredje største kløft. Du stopper ved de tre viktigste utsiktspunktene langs kløften: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes og De tre rondavellene. De tre rondavellene er 3 vakre og markante klippeformasjoner som minner om de runde hyttene man fremdeles kan se i landsbyene mange steder i det sørlige Afrika. Det er også mange fosser på Panoramararuten, og du skal stoppe ved en av dem. Det kan være Berlin Falls, der vannet faller 150 meter ned i en sjø. Eller kanskje du stopper ved Lisbon Falls, fossefallet som ligger der Blyde River deler seg i to og deretter faller 92 m ned over en nesten loddrett klippe og igjen samles til ett løp. Det ligger mange flere fosser på strekningen, og det er guiden som avgjør hvor dere stopper. Et av dagens mest spektakulære besøk vil helt klart være Bourke’s Luck Potholes, sylindriske hull slitt ned i klippene av vann og sand gjennom tusenvis av år. Du kan komme helt tett innpå dette eventyrlige naturfenomenet på broer som er bygget over de særegne hullene. Du er tilbake på hotellet igjen sist på dagen.

Overnatting Protea Hotel Kruger Gate 

Dag 7: Heldags safaritur i Kruger nasjonalpark
Dag 7: Heldags safaritur i Kruger nasjonalpark

I dag venter enda en heldags safaritur i Kruger nasjonalpark i firehjulstrukken safaribil.

Kruger nasjonalpark kom under regjeringens beskyttelse i 1898, da Paul Kruger (president for republikken Transvaal) etablerte Sabie Game Reserve mellom Sabie og Crocodile River som et kontrollert jaktområde. I 1926 ble også naboreservatet Shingwedzi Game Reserve og forskjellige private farmer del av Sabie Game Reserve, som ble samlet under navnet Kruger nasjonalpark. Parken ble åpnet for offentligheten i 1927. I 2002 ble Kruger nasjonalpark en del av ”The Great Limpopo Transfrontier Park” sammen med Gonarezhou nasjonalpark i Zimbabwe og Limpopo nasjonalpark i Mocambique.

Parken har både store gressletter og områder med klipper, sjøer og elver. Ved sjøer og elver flokkes dyrene utpå ettermiddagen for å drikke, og kanskje får du også se elefanter som bader. Guiden prøver å få øye på så mange forskjellige dyr som mulig på safarien og leter sikkert etter antiloper. For der det er antiloper er der også rovdyr. Med et litt hell får du også se den sky leoparden.

Overnatting Protea Hotel Kruger Gate 

Dag 8: Fra Nelspruit til Livingstone, Zambia
Dag 8: Fra Nelspruit til Livingstone, Zambia

Du bliver hentet på lodgen og kørt til lufthavnen, hvorfra du flyver til Livingstone i Zambia. I ankomsthallen bliver du mødt af en chauffør, som kører dig til din lodge, der ligger på bredden af Zambezi floden i nærheden af det imponerende vandfald Victoria Falls. Her venter dig tre overnatninger, så der er tid nok til at udforske de fantastiske omgivelser.

Overnatting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 9-10: Opplevelser ved Victoriafallene
Dag 9-10: Opplevelser ved Victoriafallene

Victoriafallene utgjør en dramatisk grense mellom Zambia og Zimbabwe og regnes for å være en av de mest spektakulære fossene i verden. Vannføringen er enorm; med bredde på 1,6 km og et fritt fall på 108 meter, velter det ca. 1000 kubikkmeter vann – per sekund – ned i kløftene av vulkansten i Batoka Gorge.

Det er ikke uten grunn at de lokale kaller fossen “Mosi-oa-Tunya” – røyken som buldrer. Tåkesløret fra vannkaskadene som reiser seg fire hundre meter over fossen kan ses 20 km borte. Du hører den tordnende lyden lenge før du ser fossen.

Under oppholdet ditt ved Victoriafallene har du mulighet til å kjøpe forskjellige ekstraturer. Hva med å se Victoriafallene fra luften i et helikopter, eller et cruise på Zambezi-elven i solnedgangen?

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilvalgsture.

Overnatting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Dag 11: Hjemreisen starter
Dag 11: Hjemreisen starter

I dag er tiden kommet til å si farvel til fantastiske Afrika. Du blir hentet på lodgen og kjørt til Livingstone flyplass, der du flyr til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 12: Hjemkomst
Dag 12: Hjemkomst

Du lander i Norge efter en spennende og opplevelsesrik ferie.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Trustpilot

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.