Tlf. 85 29 54 24 | man-fre 9-16
ForsideReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaSør-AfrikaSafarireise & Mauritius
14 dager:

Safarireise til Sør-Afrika & 5 netter på Mauritius

Høydepunkter på denne reisen:

Boulders Game Reserve, Kruger nasjonalpark, Drakensfjellene, Blyde River, Bourke’s Luck Potholes, God’s Window, De Tre Rondavellene, Mauritius.

Følgende er inkludert i turen:

 • Fly fra Norge til Johannesburg inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • Skandinavisk turkoordinator
 • 6 overnattinger på Pestana Kruger Lodge **** inkl. halvpensjon
 • Bushwalk med erfaren guide i Boulders Game Reserve
 • Sunset Game Drive med sundowner i Boulders Game Reserve
 • Heldags safaritur i Kruger nasjonalpark
 • Heldagstur på Panoramaruten i Drakensfjellene
 • Halvdags safaritur i Kruger nasjonalpark
 • Nasjonalparkavgifter til de nevnte nasjonalparkene og viltreservatene
 • Fly fra Johannesburg til Mauritius inkl. transfer
 • 5 overnattinger på Veranda Paul & Virginie Hotel & Spa inkl. halvpensjon
 • Mulighet for å forlenge badeferien på Mauritius
 • Fly fra Mauritius til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Tillegg for enkeltrom: 3.250 kr.

Velg denne reise fordi…

På denne reisen bor du på Pestana Kruger Lodge ved Crocodile River med utsikt over den verdensberømte Kruger nasjonalpark. Du får muligheten til å komme tett innpå The Big 5, og du lærer å tolke naturens signaler på en spennende bushwalk med en flink ranger.

Du får oppleve Sør-Afrikas høyeste og lengste fjellkjede, Drakensfjellene. Fra Drakensfjellene er det  spektakulær utsikt til et av turens høydepunkter, Blyde River Canyon, verdens tredje største kløft. Du kommer også til utsiktspunktene God’s Window og Bourke’s Luck Potholes, der vannet fra elvene Blyde og Treur har formet dype, sylindriske formasjoner i klippene.

Hvis du ennå ikke er mett på opplevelser, har du mange spennende muligheter: du kan dra på canopy-tur, spille golf, oppdage Sudwalas flere millioner år gamle grotter, besøke en swazi-familie i Swaziland eller et rehabiliteringssenter for truede/foreldreløse dyr. Mulighetene er mange!

Du flyr til deilige Mauritius, der du har 5 overnattinger. Her venter der avslapping på de kritthvite sandstrendene omgitt av turkisblått hav og svaiende palmer.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Fly til Johannesburg
Dag 1: Fly til Johannesburg

Avreise med kveldsfly fra Norge til Johannesburg med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Pestana Kruger Lodge
Dag 2: Pestana Kruger Lodge

Etter ankomst i Johannesburg kjører du gjennom det vakre landskapet til den 4-stjerners Pestana Kruger Lodge. Lodgen ligger ved Crocodile River, med fargerik panoramautsikt over Kruger nasjonalpark. Ettermiddagen er til fri disposisjon, slik at du kan nyte den fantastiske utsikten fra terrassen eller slappe av ved bassenget.

Overnatting Pestana Kruger Lodge 

Dag 3: Bushwalk og Sunset Game Drive
Dag 3: Bushwalk og Sunset Game Drive

Bushwalk
Tidlig om morgenen blir du hentet og kjører til Boulders Game Reserve. Her skal du ut legge på en tre timers bushwalk med en ranger som guider deg ute i bushen. Guiden har spesiell opplæring i bushwalks. Han lærer deg å tolke naturens signaler ved å lukte, lytte, speide og iaktta som en ekte stifinner. Du hører om dyrenes atferd og hvordan du kan kjenne dem igjen på sporene. På turen får du også interessant informasjon om mange av de små dyrene og plantene du ikke får øye på fra en safaribil.

Sunset Game Drive
Ved solnedgang kjører du ut på en stemningsfull tre timers safari. Når du kommer frem til det private vildtreservatet Boulders Game Reserve får du en ”sundowner” – en drink som serveres i lyset fra solnedgangen. Når skumringen faller på, begynner en spennende kveldssafaritur der du får øye på dyrene med spotlights fra safaribilen. På den måten kan du se nattaktive dyr som skjuler seg og hviler om dagen. Du kommer også tett innpå de dyrene du så om dagen. Hvis været er klart, kan du også spørre guiden om noen av de vakre stjernebildene du ser på himmelen på den sørlige halvkule, for eksempel Sydkorset eller Orions belte.

Vi gjør oppmerksom på at både Bushwalk og Sunset Game Drive er tillatt for alle aldre. Vi anbefaler likevel at barn bør være 12 år eller eldre for å delta på Bushwalk og 6 år eller eldre for å delta på Sunset Game Drive.

Overnatting Pestana Kruger Lodge 

Dag 4: Heldagstur i Kruger nasjonalpark
Dag 4: Heldagstur i Kruger nasjonalpark

Heldags safari i åpent kjøretøy der du får oppleve Kruger nasjonalpark, en av verdens mest berømte nasjonalparker. Kruger nasjonalpark ble opprettet som viltreservat allerede i 1898, og fikk i 1926 status som nasjonalpark. Parken strekker seg ca. 350 km fra sør til nord og ca. 65 km fra øst til vest, og er med sine ca. 20.000 km² Sør-Afrikas største nasjonalpark. Her lever 146 forskjellige slags pattedyr, ca. 520 fuglearter og 120 krypdyrarter. Der er ikke bare mange arter her, det er også mange dyr og fugler av her art. Det er f.eks. beregnet at 11.000 elefanter, 2.000 løver, 1.000 leoparder og 35.000 bøfler, 35.000 sebraer og mer enn 150.000 antiloper lever her. Floraen omfatter mer enn 2.000 arter, med alt fra moser via gress og trær til lianer og kaktuser.

De ville dyrene er generelt mest aktive tidlig om morgenen og igjen utpå ettermiddagen. Derfor kjører du tidlig fra lodgen for å oppleve så mange dyr som mulig før du trekker inn i skjul og skygge for å hvile seg midt på dagen. Fordi dere starter tidlig, får du en frokostmatpakke med deg fra logden, og den kan du nyte på et sted og en tid som passer. Til lunsj blir det et stopp i et av de autoriserte områdene, der det både er kafe og en liten forretning.

Sent på dagen er du tilbake på lodgen – og du har forhåpentligvis kameraet fullt av blinkskudd!

Overnatting Pestana Kruger Lodge 

Dag 5: Til fri disposisjon
Dag 5: Til fri disposisjon

Dagen er til fri disposisjon. Kanskje har du lyst til å slappe av ved bassenget, eller heller vil bli med på med en av Afrika-safaris ekstraturer.

Nedenfor ser du et utvalg av disse tilleggsutfluktene, som bestilles og betales på lodgen via vår skandinaviske turkoordinator. Prisene er i sør-afrikanske rand.

Overnatting Pestana Kruger Lodge 

Dag 6: Heldagstur til Drakensfjellene
Dag 6: Heldagstur til Drakensfjellene

I dag skal du ut på en heldagstur med store naturopplevelser langs Panoramaruten i de dramatiske Drakensfjellene. Drakensfjellene er røde og danner en fantastisk kontrast til de grønne trærne og plantene. Du kan beundre Blyde River Canyon, en nesten 700 m dyp og 60 km lang kløft, verdens tredje største. Du stopper ved de tre viktigste utsiktspunktene langs kløften: God’s Window, Bourke’s Luck Potholes og de tre rondavellene. Rondavellene er 3 vakre og markante klippeformasjoner som ligner på de runde hyttene man tidligere fant i lokale landsbyer mange steder i det sørlige Afrika. Der er også mange fosser på panoramaruten, og du skal stoppe ved ett av dem. Det kan være Berlin Falls, der vannet faller 150 meter ned i en sjø. Eller kanskje det blir Lisbon Falls, fossen som ligger de Blyde River deler seg i to og deretter faller 92 m ned over en nesten loddrett klippe og igjen samles til ett elveløp. Det er også mange andre fosser, og guiden bestemmer hvor dere skal stoppe. Et av dagens mest spektakulære opplevelse blir helt klart Bourke’s Luck Potholes, sylindriske hull slitt gjennom klippene av vann og sant gjennom mange tusen år. Du kommer nær innpå dette naturfenomenet på broene som er bygd over disse helt spesielle hullene.

Overnatting Pestana Kruger Lodge 

Dag 7: Halvdags safaritur i Kruger nasjonalpark
Dag 7: Halvdags safaritur i Kruger nasjonalpark

Formiddagen er til fri disposisjon. Om ettermiddagen er det gamedrive i Kruger nasjonalpark i safaribil med firehjulstrekk. Parken har store gressletter, men også områder med klipper, sjøer og elver. Ved sjøene og elvene flokker dyrene seg utpå ettermiddagen for å drikke, og hvis du er heldig kan du få se badende elefanter. På turen prøver guiden å få øye på så mange forskjellige dyr som mulig, og speider sikkert etter antiloper. For der det er antiloper, er det også rovdyr. Hvis du har flaks, får du også se den sky leoparden.

Overnatting Pestana Kruger Lodge 

Dag 8: Videre til Mauritius
Dag 8: Videre til Mauritius

Du blir hentet på lodgen og kjørt til flyplassen der du flyr til Mauritius. I ankomsthallen blir du møtt av en sjåfør som kjører deg til hotellet ditt.

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Det behagelige klimaet og den vennlige lokalbefolkningen gjør dette paradiset til et perfekt reisemål for en eksotisk ferie. Øya forbindes ofte med avslapping og romantikk, men den er også perfekt for alle som setter pris på gastronomi, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her kan du oppleve frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis finner du gode butikker og interessante museer.

Overnatting Hotel Veranda Paul & Virginie  / Anelia Resort & Spa 

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Dager 9-12: Afslapning og oplevelser på Mauritius
Dager 9-12: Afslapning og oplevelser på Mauritius

Dagene er til fri disposisjon. Du kan slappe av ved bassenget, boltre deg i det klare vannet, lese en bok under de vaiende palmene, oppleve Mauritius’ undersjøiske verden eller utforske denne tropiske øya. Hotellets resepsjonsmedarbeidere hjelper deg gjerne med å arrangere forskjellige utflukter.

Overnatting Hotel Veranda Paul & Virginie  / Anelia Resort & Spa 

Dag 13: Hjemreisen starter
Dag 13: Hjemreisen starter

Du bli hentet på hotellet og kjørt til flyplassen der du setter kursen mot Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 14: Hjemkomst
Dag 14: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en spennende og deilig ferie.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Trustpilot

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.