man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaSør-AfrikaVictoria Falls, Botswana & Cape Town
13 dager:

Victoria Falls, Botswana & Cape Town

Høydepunkter på denne reisen:

Victoria Falls, Chobe nasjonalpark med store elefantflokker og et rikt fugleliv, Cape Town med mulighet for spennende utflukter. Her får du vann, safari og storby på én og samme reise.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Livingstone, Zambia inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 3 overnattinger i Livingstone ved Victoria Falls, inkl. frokost
 • Transport fra Livingstone i Zambia til Chobe nasjonalpark i Botswana
 • 3 overnattinger ved Chobe nasjonalpark i Botswana, inkl. frokost og middag
 • Seilas på Chobe-elven
 • Game drive i Chobe nasjonalpark
 • Fly fra Kasane, Botswana til Cape Town, inkl. transfer
 • 4 overnattinger i Cape Town, inkl. frokost
 • Fly fra Cape Town til Norge, inkl. transfer
 • Mulighet for badeferieforlengelse på Mauritius
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Tillegg for enkeltrom 10.000 kr.
Rabatt for større grupper
Velg denne reisen fordi…

Denne reisen kombinerer tre av de aller største høydepunktene i det sørlige Afrika: de mektige Victoria-vannfallene på grensen mellom Zambia og Zimbabwe, safari i Botswanas fantastiske Chobe National Park og den dynamiske storbyen Cape Town i Sør-Afrika. Her får du vann, safari og storby på én og samme reise.

Allerede fra luften kan du være så heldig å få det første glimtet av et av verdens største vannfall. Det ligner nesten på en sky som stiger opp fra jorden, og det er ikke helt feil, for vannspruten og tåken fra vannfallet rager ofte flere hundre meter opp i luften. Du har gode muligheter til å oppdage området rundt Victoria Falls før turen går videre til Botswana.

I Botswana overnatter du tre netter rett utenfor den fantastiske Chobe National Park, som huser det største antallet elefanter i verden. Chobe er et fantastisk safarireisemål, for her får man både tradisjonell safari på land i nasjonalparken og en spennende safari til vanns på den livsviktige Chobe-elven. Dyrelivet er både rikt og mangfoldig.

Reisen avsluttes i vakre Cape Town, der det er mulig å kjøpe flere tilleggsutflukter, alt etter hva du har lyst til å oppleve. Det er også mulig å forlenge reisen med badeferie på Mauritius.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise, og turen går med fly til Zambia med mellomlanding(er) underveis. 

Dag 2: Ankomst ved Victoria Falls
Dag 2: Ankomst ved Victoria Falls

Ved ankomst i Livingstone i Zambia blir du hentet på flyplassen av vår lokale samarbeidspartner og kjørt til hotellet ditt. Du har tre overnattinger ved bredden av Zambezi-elven

Overnatting AVANI Victoria Falls Resort 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 3-4: Opplevelser ved Victoria Falls
Dag 3-4: Opplevelser ved Victoria Falls

Dagene ved Victoria Falls er til fri disposisjon. Vi anbefaler imidlertid å reservere et par utflukter hjemmefra, for det er ofte rift om plassene, og noen steder er det et begrenset antall deltagere på turene. 

Du må naturligvis ikke gå glipp av en vandring rundt vannfallene. Spesielt turen ut på Knife Edge Bridge er absolutt å anbefale. Herfra har du en enestående utsikt til vannfallene, og i regntiden (ca. november-april) må du være forberedt å bli gjennomvåt på denne turen. Men lufttemperaturen er høy, og det er flott å føle naturens krefter helt på nærmeste hold!  

Det er nok å ta seg til. Dette området er et ekte aktivitetsmekka med mange spennende opplevelser.  

Vi tilbyr et stort utvalg ekstrautflukter: En helikoptertur over vannfallene er etter vår mening en av de beste måtene å oppleve dem på. Det er bare fra luften at man kan se vannfallene i hele deres lengde. Vi kan også varmt anbefale et besøk på Elephant Café – det er en opplevelse for livet, og maten er kjempegod! En solnedgangstur på Zambezi-elven vil bli et minne for livet, og en togtur med The Royal Livingstone Express vil føre deg tilbake til kolonitiden. Valget er ditt. 

Nedenfor ser du et utvalg mulige ekstrautflukter: 

Overnatting AVANI Victoria Falls Resort 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 5: Transport fra Victoria Falls til Chobe nasjonalpark i Botswana
Dag 5: Transport fra Victoria Falls til Chobe nasjonalpark i Botswana

Du blir hentet på hotellet, og kjøreturen mot Botswana begynner. Turen tar ca. 2-4 timer – litt avhengig av ventetiden ved grenseovergangen i Kazungula. Kazungula er en liten landsby som ligger ved bredden av Zambezi-elven, og her møtes ikke mindre end 4 forskjellige land: Zambia, Zimbabwe, Botswana og Namibia. Du skal reise fra Zambia og inn i Botswana, og turen over elven foregår med en lokal ferge. Du går selv til fots inn i Botswana, og du blir bedt om å trå på en matte (med skoene på) som inneholder et kjemisk stoff som renser skoene dine for eventuelle smittsomme sykdommer (for planter og dyr). Det er en litt tidkrevende, men meget afrikansk opplevelse.  

I Kasane – hovedbyen ved Chobe – tilbringer du tre netter. 

Overnatting Chobe Marina Lodge 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 6: Chobe nasjonalpark
Dag 6: Chobe nasjonalpark

I dag skal du oppleve nasjonalparken. Du skal både være med på en avslappende seilas på elven, der du har meget gode muligheter til å komme tett innpå flodhestene, og en helt tradisjonell game drive på land.  

Botswanas regjering satser på bærekraftig turisme, og du opplever derfor en uberørt, vakker natur med et fantastisk og allsidig dyreliv. I Chobe nasjonalpark kan du bl.a. oppleve bøfler, elefanter, løver, geparder og leoparder. Legg også merke til det utrolige fuglelivet på denne turen – med bl.a. Botswanas flotte nasjonalfugl, blåråken. 

Om kvelden er du tilbake på lodgen, der middagen venter. 

Overnatting Chobe Marina Lodge 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 7: Chobe nasjonalpark
Dag 7: Chobe nasjonalpark

Dagen i dag er til fri disposisjonKanskje har du bare lyst til å slappe av ved svømmebassenget og nyte utsikten til elven? Det er også mulig å kjøpe ekstra utflukter i nasjonalparken, både hjemmefra og på lodgen 

Du kan kjøpe følgende tur hjemmefra: 

Overnatting Chobe Marina Lodge 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 8: Kasane – Cape Town
Dag 8: Kasane – Cape Town

Du forlater hotellet, og veien går til flyplassen. Med mindre det står en elefant i veien (et ikke helt uvanlig problem i Kasane), tar det ca. 7 minutter å kjøre til flyplassen. 

Herfra flyr du til Cape Town i Sør-Afrika, der vår lokale representant venter på deg på flyplassen. Du blir kjørt til hotellet der du skal tilbringe de siste 4 nettene av ditt afrikanske eventyr. 

Overnatting Premier Hotel Cape Manor 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 9-11: Cape Town
Dag 9-11: Cape Town

Dagene i Cape Town er til fri disposisjon, og her er det mer enn nok å fordrive tiden med. 

Cape Town ligger ved foten av det vakre og berømte Taffelberget, og derfra kan du se helt til Kapp det gode håp, vinlandet og det mørkeblå Atlanterhavet med Nelson Mandelas fengselsøy Robben Island. Et besøk på nettopp Robben Island er høy oppe på listen over ”must-do’s” i Cape Town.  

Det helt sentrale stedet for alle besøkende i Cape Town er området rundt Waterfront. Her kan man lett tilbringe en hel dag med å titte i butikker, se på morsomme artister, drikke kaffe, smile av de morsomme selene og spise en is.  

Cape Town har også mange historiske severdigheter, flotte bygninger, interessante museer og massevis av gode restauranter.  

Nedenfor ser du et utvalg av mulige ekstrautflukter:

Overnatting Premier Hotel Cape Manor 

Oppgraderingsmulighet:

Dag 12: Hjemreisen starter
Dag 12: Hjemreisen starter

Tiden er kommet til å si farvel til Sør-Afrika. Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen, der du flyr til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 13: Hjemkomst
Dag 13: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en spennende og opplevelsesrik ferie. 

Kombiner safari med:
Mauritius for voksne 6 dager/5 netter
Mauritius for voksne 6 dager/5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Le Meridien 

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Mauritius for familier med barn 6 dager/5 netter
Mauritius for familier med barn 6 dager/5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Pr. barn u/12 år: + 7.200 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøyen Mauritius er en av de mest fascinerende øyene i Det indiske hav og et ekte paradis hvis du reiser med barn. Her er et deilig klima året rundt og en utrolig vennlig lokalbefolkning. Øya er omkranset av krystallklart vann og vakre, barnevennlige strender som er beskyttet av et fargestrålende korallrev som gjør det til et perfekt sted å snorkle. Mauritius har en utrolig vakker natur med frodige skoger, små laguner og fosser som bruser nedover fjellsidene.

Mauritius er det perfekte stedet for hele familien, og det er mange aktiviteter både på land og til vanns. 8 km fra stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, der du kan se kjempeskilpadder, sebraer, tigere, løver, giraffer, aber og 1500 fuglearter. Der er også mulighet til å kjøre segway, gå på hengebroer og mye, mye mer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Le Meridien 

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.