• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
13 dager

Victoria Falls, Botswana & Cape Town

Vannfall, safari og storby. Opplev tre av de største høydepunktene i det sørlige Afrika på én reise: de mektige Victoria Falls, nasjonalparken Chobe i Botswana og fantastiske Cape Town.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Victoria Falls, Botswana & Cape Town Victoria Falls, Botswana & Cape Town
13 dager

Victoria Falls, Botswana & Cape Town

Vannfall, safari og storby. Opplev tre av de største høydepunktene i det sørlige Afrika på én reise: de mektige Victoria Falls, nasjonalparken Chobe i Botswana og fantastiske Cape Town.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Livingstone, Zambia inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 3 overnattinger i Livingstone ved Victoria Falls, inkl. frokost
 • Transport fra Livingstone i Zambia til Chobe nasjonalpark i Botswana
 • 3 overnattinger ved Chobe nasjonalpark i Botswana, inkl. frokost og middag
 • Seilas på Chobe-elven
 • Game drive i Chobe nasjonalpark
 • Fly fra Kasane, Botswana til Cape Town, inkl. transfer
 • 4 overnattinger i Cape Town, inkl. frokost
 • Fly fra Cape Town til Norge, inkl. transfer
 • Mulighet for badeferieforlengelse på Mauritius
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

Reisen kort & godt

Denne reisen kombinerer tre av de aller største høydepunktene i det sørlige Afrika: de mektige Victoria-vannfallene på grensen mellom Zambia og Zimbabwe, safari i Botswanas fantastiske Chobe National Park og den dynamiske storbyen Cape Town i Sør-Afrika. Her får du vann, safari og storby på én og samme reise.

Allerede fra luften kan du være så heldig å få det første glimtet av et av verdens største vannfall. Det ligner nesten på en sky som stiger opp fra jorden, og det er ikke helt feil, for vannspruten og tåken fra vannfallet rager ofte flere hundre meter opp i luften. Du har gode muligheter til å oppdage området rundt Victoria Falls før turen går videre til Botswana.

I Botswana overnatter du tre netter rett utenfor den fantastiske Chobe National Park, som huser det største antallet elefanter i verden. Chobe er et fantastisk safarireisemål, for her får man både tradisjonell safari på land i nasjonalparken og en spennende safari til vanns på den livsviktige Chobe-elven. Dyrelivet er både rikt og mangfoldig.

Reisen avsluttes i vakre Cape Town, der det er mulig å kjøpe flere tilleggsutflukter, alt etter hva du har lyst til å oppleve. Det er også mulig å forlenge reisen med badeferie på Mauritius.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du opplever Victoria Falls, Chobe nasjonalpark og Cape Town – tre land og tre store severdigheter på én reise
 • Se hvor Dr. Livingstone seilte med kano og bli klissvåt i regnet fra fossefallene
 • Gled deg til de store elefantflokkene i Chobe og dra på safari på Chobe-elven
 • Nyt Sør-Afrikas flotte storby med historie, sjarm, god mat og vin

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise, og turen går med fly til Zambia med mellomlanding(er) underveis. 

Dag 2: Ankomst ved Victoria Falls

Ved ankomst i Livingstone i Zambia blir du hentet på flyplassen av vår lokale samarbeidspartner og kjørt til hotellet ditt. Du har tre overnattinger ved bredden av Zambezi-elven

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3-4: Opplevelser ved Victoria Falls

Dagene ved Victoria Falls er til fri disposisjon. Vi anbefaler imidlertid å reservere et par utflukter hjemmefra, for det er ofte rift om plassene, og noen steder er det et begrenset antall deltagere på turene. 

Du må naturligvis ikke gå glipp av en vandring rundt vannfallene. Spesielt turen ut på Knife Edge Bridge er absolutt å anbefale. Herfra har du en enestående utsikt til vannfallene, og i regntiden (ca. november-april) må du være forberedt å bli gjennomvåt på denne turen. Men lufttemperaturen er høy, og det er flott å føle naturens krefter helt på nærmeste hold!  

Det er nok å ta seg til. Dette området er et ekte aktivitetsmekka med mange spennende opplevelser.  

Dag 5: Transport fra Victoria Falls til Chobe nasjonalpark i Botswana

Du blir hentet på hotellet, og kjøreturen mot Botswana begynner. Turen tar ca. 2-4 timer – litt avhengig av ventetiden ved grenseovergangen i Kazungula. Kazungula er en liten landsby som ligger ved bredden av Zambezi-elven, og her møtes ikke mindre end 4 forskjellige land: Zambia, Zimbabwe, Botswana og Namibia. Du skal reise fra Zambia og inn i Botswana, og turen over elven foregår med en lokal ferge. Du går selv til fots inn i Botswana, og du blir bedt om å trå på en matte (med skoene på) som inneholder et kjemisk stoff som renser skoene dine for eventuelle smittsomme sykdommer (for planter og dyr). Det er en litt tidkrevende, men meget afrikansk opplevelse.  

I Kasane – hovedbyen ved Chobe – tilbringer du tre netter. 

Dag 6: Chobe nasjonalpark

I dag skal du oppleve nasjonalparken. Du skal både være med på en avslappende seilas på elven, der du har meget gode muligheter til å komme tett innpå flodhestene, og en helt tradisjonell game drive på land.  

Botswanas regjering satser på bærekraftig turisme, og du opplever derfor en uberørt, vakker natur med et fantastisk og allsidig dyreliv. I Chobe nasjonalpark kan du bl.a. oppleve bøfler, elefanter, løver, geparder og leoparder. Legg også merke til det utrolige fuglelivet på denne turen – med bl.a. Botswanas flotte nasjonalfugl, blåråken. 

Om kvelden er du tilbake på lodgen, der middagen venter. 

Overnatting:
Dag 7: Chobe nasjonalpark

Dagen i dag er til fri disposisjonKanskje har du bare lyst til å slappe av ved svømmebassenget og nyte utsikten til elven? Det er også mulig å kjøpe ekstra utflukter i nasjonalparken, både hjemmefra og på lodgen 

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 8: Kasane – Cape Town

Du forlater hotellet, og veien går til flyplassen. Med mindre det står en elefant i veien (et ikke helt uvanlig problem i Kasane), tar det ca. 7 minutter å kjøre til flyplassen. 

Herfra flyr du til Cape Town i Sør-Afrika, der vår lokale representant venter på deg på flyplassen. Du blir kjørt til hotellet der du skal tilbringe de siste 4 nettene av ditt afrikanske eventyr. 

Dag 9-11: Cape Town

Dagene i Cape Town er til fri disposisjon, og her er det mer enn nok å fordrive tiden med. 

Cape Town ligger ved foten av det vakre og berømte Taffelberget, og derfra kan du se helt til Kapp det gode håp, vinlandet og det mørkeblå Atlanterhavet med Nelson Mandelas fengselsøy Robben Island. Et besøk på nettopp Robben Island er høy oppe på listen over ”must-do’s” i Cape Town.  

Det helt sentrale stedet for alle besøkende i Cape Town er området rundt Waterfront. Her kan man lett tilbringe en hel dag med å titte i butikker, se på morsomme artister, drikke kaffe, smile av de morsomme selene og spise en is.  

Cape Town har også mange historiske severdigheter, flotte bygninger, interessante museer og massevis av gode restauranter.  

Dag 12: Hjemreisen starter

Tiden er kommet til å si farvel til Sør-Afrika. Du blir hentet på hotellet ditt og kjørt til flyplassen, der du flyr til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 13: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en spennende og opplevelsesrik ferie. 

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Sør-Afrikas vinland, 2 netter

Velsmakende viner, god mat, fascinerende historie og vakker natur – alt dette venter deg på en reise til Sør-Afrikas vinland.

Bare en halv times kjøring fra Cape Town finner du det vakre vinlandet. Her er det myke åser med frodige skrenter, og her og der brytes landskapet av forrevne klipper, små hyggelige landsbyer med hus bygget i den sjarmerende kapp-hollandske stilen – og naturligvis vinmarker og vingårder.

Dalene rundt Cape Town er ideelle til vindyrking. Fjellene sørger for både vann og le for vinden, jordbunnen er godt drenert og klimaet er omtrent som ved Middelhavet.

Byen Stellenbosch ble grunnlagt i 1679 av guvernøren for kappkolonien, og den er den nest eldste europeiske bosetningen i Sør-Afrika etter Cape Town.

I 1690 brakte hugenottene de første vinstokkene til dalen og startet vinproduksjonen.

På denne forlengelsen til vinlandet, tilbringer du to netter på den verdenskjente vingården Spier og du skal naturligvis på en guidet heldagstur til både Stellenbosch, Paarl og Franschhoek.

Overnatting:
Tillegg for enkeltrom 11.770 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 6 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Afrikasafari.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av afrikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.