man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaSør-AfrikaKjør-selv-tur på Garden Route (Port Elizabeth – Cape Town)
13 dager:

Kjør-selv-tur på Garden Route

Høydepunkter på denne reisen:
Vakker kjør-selv-tur der du opplever Garden Routes flotte natur, strutser, pingviner, hvaler, hyggelige kystbyer, dramatiske utsikter og fine dager i Cape Town.

Følgende er inkludert i reisen:

  • Fly fra Norge til Port Elizabeth
  • 7 døgns billeie, inkl. fri km og nødvendige forsikringer
  • 10 overnattinger på gode hoteller
  • 10 x frokost
  • Aktivitetspass: ”Nelson Mandela Bay Pass” med gode rabatter på Garden Route
  • Individuell rundreise
  • Mulighet for å forlenge oppholdet i Cape Town
  • Fly fra Cape Town til Norge inkl. transfer
  • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
  • Avreisegaranti –reisen gjennomføres uansett antall deltagere

Mulighet for forlengelse til Victoria Falls eller Mauritius.

Tillegg for enkeltrom 6.200 kr.
Rabatt for større grupper
Velg denne reisen fordi ...

Sør-Afrika er mye mer enn safari. Det er ikke uten grunn at dette landet har fått tilnavnet ”A World in One Country”.

I den sørligste delen av landet ligger den verdensberømte kyststrekningen The Garden Route. Denne strekningen egner seg perfekt til en kjør-selv-tur, og det er nettopp det du skal gjøre på denne reisen. I egen leiebil utforsker du den flotte naturen, vandrer i fjellene, nyter utsikten over de mange lagunene, smaker på den gode lokale maten og opplever hvorfor dette område har blitt så populært.

Hele området har et behagelig mildt klima. Om vinteren når temperaturen sjelden under 10 grader, og om sommeren blir det nesten aldri varmere enn 28 grader her. Regnet faller jevnt året rundt og bidrar til frodigheten.

Det er vanskelig å si om turens høydepunkt er strutsefarmene i Oudtshoorn, hvalene i Hermanus eller pingvinene ved Bettys Bay. Kanskje er det kontrastene mellom dramatikken til Det indiske hav og de vakre fjellandskapene i Klein Karoo du vil like aller best. Vi kan i hvert fall love deg mange flotte, nye opplevelser.

Reisen avsluttes med et par dager i den flotte storbyen Cape Town, og det er også mulig å forlenge reisen med en tur til Victoria Falls – eller en badeferie på Mauritius.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge, og turen går til Sør-Afrika med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Port Elizabeth
Dag 2: Ankomst i Port Elizabeth

Etter ankomst på Port Elizabeth flyplass går du gjennom passkontrollen, henter bagasjen din og fortsetter gjennom tollen. På flyplassen henter du også ditt Nelson Mandela Bay Pass, et sightseeing-pass med gode rabatter som du kan bruke i uken som kommer. Passet ligger klart på Mandela Bay Tourism Information-kontoret som du finner i ankomsthallen. Deretter henter du bilen hos utleiefirmaet og setter kursen for hotellet ditt. Du tilbringer de to første nettene i Port Elizabeth.

Overnatting The Beach Hotel 

Dag 3: Port Elizabeth
Dag 3: Port Elizabeth

Du har dagen til å utforske området i og rundt Port Elizabeth, Sør-Afrikas femte største by. PE, som byen ofte kalles i dagligtale er ikke så veldig interessant i seg selv, men i området rundt finnes det mange fine aktiviteter, både for store og små. Du kan f.eks. kjøre til Addo Elephant National Park, som ligger ca. en halv times kjøring nord for byen. Med ditt Nelson Mandela Bay Pass får du gratis adgang til parken, men du må bestille besøket her dagen før (det kan du gjøre på kontoret på flyplassen når du henter passet ditt). I Addo kan du selv kjøre på ”gamedrive” i leiebilen din. Det er også mulig å kjøpe guidede gamedrives. I tillegg til elefanter kan du være så heldig å se både løver, bøfler og flodhester – og kanskje til og med en leopard.

Du kan også kjøre en tur til stranden og hoppe i bølgene – eller finne et fint utsiktspunkt der du kan se delfinene, som ofte kommer helt nær kysten. Ditt Nelson Mandela Bay Pass gir også gratis adgang eller rabatt på adgang til mange ulike severdigheter og attraksjoner.

Overnatting The Beach Hotel 

Dag 4: Port Elisabeth – Knysna (ca. 270 km – 3 timer)
Dag 4: Port Elisabeth – Knysna (ca. 270 km – 3 timer)

I dag begynner ditt sørafrikanske kjør-selv-eventyr for alvor.

Fra Port Elizabeth går turen mot vest. Det endelige målet er Cape Town om fem dager – men først venter mange spennende opplevelser på den verdensberømte kyststrekningen Garden Route.

Det er ca. 800 km fra Port Elizabeth til Cape Town, men faktisk er det kun de 300 km mellom Mossel Bay og Storms River som offisielt betegnes som ”The Garden Route”. Mot nord ligger fjellkjedene Outeniqua og Tsitsikamma med fenomenale vandreveier, og mot sør dundrer bølgene fra Det indiske hav inn mot kysten.

Garden Route har – kanskje i motsetning til det man kunne forvente – ikke fått navnet sitt på grunn av de mange sirlig anlagte hagene eller de utallige maisåkrene, gulrotrekkene og squashplantasjene i området. Tilnavnet ”The Garden Route” er snarere bare et resultat av en særdeles effektiv markedsføringskampanje. Med sitt store biologiske mangfold, grønne skoger, lange hvite sandstrender, beskyttede laguner med et rikt dyreliv og små hyggelige byer, hver med sitt særpreg, passer navnet jo egentlig meget godt. Kontrastene er store og avstandene relativt små, så dette området egner seg perfekt til naturelskere og kjør-selv-entusiaster.

På dagens rute vil du kanskje stoppe i Jeffrey’s Bay, som med sin fantastiske strand tiltrekker seg surfere fra hele verden. En annen mulighet er å ta en avstikker til St. Francis Bay, en malerisk liten by med hyggelige kanaler. Hit kommer det ikke mange turister, og fyrtårnet, Seal Point Lighthouse, er meget fotogent.

Like etter den offisielle starten på Garden Route, Storms River, kan du legge inn et stopp ved Tsitsikamma National Park. Her er det et godt utvalg korte og lengre vandreruter som blant annet gir deg nærkontakt med de høye yellowwood-trærne. Like i nærheten ligger Bloukrans Bridge, som er verdens høyeste bungy jump-bro, og bare synet av de modige strikkhopperne kan ta pusten fra de fleste! Her forlater du også Eastern Cape-provinsen og kjører inn i Western Cape.

En halv times kjøring øst for Knysna ligger Plettenberg Bay, som i dagligtale ofte bare kalles ”Plett”. Det er hyggelig å ta en kopp kaffe på en av byens mange hyggelige kafeer før du setter kursen mot Knysna.

Overnatting Premier Resort the Moorings 

Dag 5: Knysna
Dag 5: Knysna

Dagen i Knysna er til fri disposisjon. Du kan evt. ta en seiltur på lagunen med et tilhørende besøk i Featherbed Nature Reserve, eller kanskje du foretrekker å dra til Knysna Elephant Park, der man tar seg av hjemløse elefanter. Pass også på å kjøre ut til ”The Heads” for å nyte synet av den flotte innseilingen til lagunen. Knysna er en hyggelig by, så du kan med fordel bruke en del av dagen til å vandre rundt og kanskje sette deg ned med en kopp kaffe og sjekke ut folkelivet. Du bestemmer selv.

Overnatting Premier Resort the Moorings 

Dag 6: Knysna – Oudtshoorn (ca. 130 km - 2 timer)
Dag 6: Knysna – Oudtshoorn (ca. 130 km - 2 timer)

Vi anbefaler at du forlater Knysna relativt tidlig på morgenen, så du får ettermiddagen i Oudtshoorn. Fra Knysna går turen via George og nordpå langs hovedvei N12 til Oudtshoorn: Du kjører gjennom Outeniqua-passet, som ligger i 800 meters høyde. Du er nå i et område som heter ”Klein Karoo”og primært består av semi-ørken og små landsbyer med landbruk rundt. Naturen står i skarp kontrast til de myke åsene, brusende bølgeneogblå lagunene ved kysten.

Hovedbyen i Klein Karoo er Oudtshoorn, verdens strutsehovedstad. Overalt er det strutsefarmer, og alle restauranter tilbyr retter med strutsekjøtt– som forøvrig regnes for å være blant verdens sunneste kjøtt, for fettinnholdet er tilnærmet null. I denne byen er det nesten obligatorisk å legge inn et besøk på en strutsefarm. En annen stor attraksjon er de flotte dryppsteinshulene, Cango Caves, som ligger litt utenfor byen.

Du har én overnatting her i byen. Hvis du har lyst til å smake på strutsekjøtt, er du kommet til riktig sted – nesten alle restauranter i Knysna har dette på menyen.

Overnatting Protea Hotel Rimpie Estate 

Dag 7: Oudtshoorn – Hermanus (ca. 370 km - 4 timer/alternativ rute ca. 425 km - 5 timer)
Dag 7: Oudtshoorn – Hermanus (ca. 370 km - 4 timer/alternativ rute ca. 425 km - 5 timer)

Du sier farvel til Oudtshoorn og strutsene og fortsetter din kjøretur på R62, også kjent som verdens lengste vinrute. Området rundt Calitzdorp er spesielt kjent for sine fremragende portviner. Det tørre, varme klimaet gir portvinene mer dybde og intensitet, og vi kan anbefale et besøk på en vingård der du også kan lære mer om produksjonenav portvin. Ta deg god tid til å beundre det vakre Tradouw Pass i Langeberg-fjellene. Ta evt. en lunsjpause i Swellendam og kikk på de vakre husene som er bygget i den unike kap-hollandske stilen.

Fra Swellendam er det ca. 1½ times kjøring til Sør-Afrikas hvalhovedstad, Hermanus, som er dagens mål. Her tilbringer du en natt.

Hvis tiden tillater det, kan du kjøre en liten omvei fra Swellendam til Hermanus. Hvis du velger denne ruten, er det ca. 2½ timers kjøring fra Swellendam til Hermanus. Fra Swellendam kjører du mot Bredasdorp på R319 og videre på R43 ned til kysten, der du kan nyte den vakre naturen. Pearly Beach har rykte på seg for å ha den lengste stranden i hele Western Cape. Kappsvarttjelden legger ofte rede ved stranden, og du finner et rikt fugleliv her. Hvis du er heldig, kan du få øye på delfiner i bukten. Utenfor Pearly Beach ligger Dyer Island og Geyser Island. Det lille stredet mellom de to øyene er kjent som ”haistredet”. På de små øyene lever det nemlig store selkolonier, og vannet rundt øyene og i stredet mellom dem er derfor rene koldtbordet for den store hvite haien.

Litt lengre mot nordvest kommer du til Gansbaai, i Walker Bay-området. Hvert år mellom juni og desember (ca.) er Walker Bay hjemsted for hundrevis av sørkapere, også kalt sørlige retthvaler, som nyter godt avdet rolige vannet her i bukten for å pare seg og oppfostre avkommet sitt. Walker Bay regnes for at være et av de aller beste steder i verden å dra på hvalsafari – uten at man i det hele tatt trenger å bevege seg ut på havet! Fra kysten har du nemlig en fantastisk utsikt til de lekne småhvalene og de avslappede store hvalene som nyter godt av områdets gode matressurser. De liker å hoppe og springe, og du skal ha uflaks hvis ikke et par av hvalene kommer helt nær kysten. Ja, noen ganger kommer de til og med helt inn i havnen ved Hermanus.

Overnatting Harbour House Hotel 

Dag 8: Hermanus – Cape Town (ca. 140 km – 2 timer)
Dag 8: Hermanus – Cape Town (ca. 140 km – 2 timer)

I flylinje er det vel 120 km fra Hermanus til Cape Town, og du kan kjøre turen på litt over 1½ time. Som alltid anbefaler vi likevel at du ikke kjører den direkte ruten, men tar deg tid til å nyte den vakre naturen og severdighetene underveis. Kystruten går sør for Kogelberg Nature Reserve, kjent for sine mange vandreruter og sitt enorme biologiske mangfold.

Ved Bettys Bay holder en stor pingvinkoloni til, og Gordon’s Bay er et perfekt sted å legge inn en lunsjpause. Det er gode fasiliteter ved Bikini Beach, så kanskje du også har lyst til å bade litt etter formiddagens kjøretur? Fra Gordon’s Bay er det vel en times kjøring til Cape Town. Her leverer du bilen og sjekker inn på hotellet der du skal bo de neste 4 nettene.

Overnatting Premier Hotel Cape Manor 

Oppgraderingsmuligheter i Cape Town:

Dag 9-11: Avslapning og opplevelser i Cape Town
Dag 9-11: Avslapning og opplevelser i Cape Town

Dagene er til fri disposisjon.

Cape Town ligger ved foten av det flotte og berømte Taffelfjellet, der du kan nyte utsikten til Kapp det gode håp, vinlandet og det mørkeblå Atlanterhavet med Nelson Mandelas fangeøy Robben Island. Cape Town har også mange historiske severdigheter og bygninger samt museer og gode restauranter.

Nedenfor kan du se et utvalg utflukter du kan kjøpe i tillegg. Disse utfluktene kan du bestille allerede nå.

Overnatting Premier Hotel Cape Manor 

Dag 12: Hjemreise
Dag 12: Hjemreise

Du blir hentet og kjørt til Cape Town internasjonale flyplass, der du flyr til Norge med mellomlanding(er) underveis.

Dag 13: Hjemkomst
Dag 13: Hjemkomst

Du lander i Norge etter en flott, opplevelsesrik ferie.

Kombiner safari med:
Mauritius for familier med barn 6 dager/5 netter
Mauritius for familier med barn 6 dager/5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Pr. barn u/12 år: + 7.200 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøyen Mauritius er en av de mest fascinerende øyene i Det indiske hav og et ekte paradis hvis du reiser med barn. Her er et deilig klima året rundt og en utrolig vennlig lokalbefolkning. Øya er omkranset av krystallklart vann og vakre, barnevennlige strender som er beskyttet av et fargestrålende korallrev som gjør det til et perfekt sted å snorkle. Mauritius har en utrolig vakker natur med frodige skoger, små laguner og fosser som bruser nedover fjellsidene.

Mauritius er det perfekte stedet for hele familien, og det er mange aktiviteter både på land og til vanns. 8 km fra stranden Flic-en-Flac ligger Casela Nature Park, der du kan se kjempeskilpadder, sebraer, tigere, løver, giraffer, aber og 1500 fuglearter. Der er også mulighet til å kjøre segway, gå på hengebroer og mye, mye mer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Le Meridien 

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Victoriafallene 4 dager/3 netter
Victoriafallene 4 dager/3 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 8.200 kr.

Pr. barn u/12 år: + 3.800 kr.
Enkeltromstillegg: + 2.600 kr.

Victoriafallene regnes som en av de mest spektakulære fossene i verden. Fossen er ikke bare et av verdens villeste og mest imponerende naturvidundre, den har også en fantastisk beliggenhet midt i det tropiske Afrika.

Dagene ved Victoriafallene er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer frokost.

Herunder kan du se et udvalg af mulige tilvalgsture: 

Overnatting David Livingstone Safari Lodge and Spa 

Oppgraderingsmuligheter:

Mauritius for voksne 6 dager/5 netter
Mauritius for voksne 6 dager/5 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 12.500 kr.
Enkeltromstillegg: + 1.300 kr.

Tropeøya Mauritius er en av de mest eksklusive og fascinerende øyene i Det indiske hav. Med sitt deilige klima og vennlige lokalbefolkning er denne lille paradisøya det perfekte stedet for en eksotisk ferie. Øya forbindes oftest med avslapping og romantikk, men den passer også perfekt for deg som liger god mat, vannsport og flott natur. Mauritius er omkranset av vakre strender med vaiende palmer, krystallklart vann og fargestrålende korallrev. Her finner du frodige skoger, sukkerrørsmarker, fjell, brusende fosser og dramatiske kyststrekninger med små laguner. I hovedstaden Port Louis er det fine butikker og spennende museer.

Dagene på Mauritius er til fri disposisjon.

Oppholdet inkluderer halvpensjon.

Overnatting Hotel Le Meridien 

Oppgraderingsmuligheter på Mauritius:

Chobe nasjonalpark 4 dager/3 netter
Chobe nasjonalpark 4 dager/3 netter

Pr. person i dobbeltrom: + 9.200 kr.
Pr. barn u/12 år: + 5.700 kr.
Enkeltromstillegg: + 2. 200 kr.

Hvis du drømmer om safari med elefantgaranti, skal du dra til nasjonalparken Chobe i Botswana. Det er nemlig her du finner den største konsentrasjonen av elefanter på hele det afrikanske kontinentet. Minst 50.000 elefanter lever her – noen hevder til og med at det er opptil 120.000. I tillegg kan du se massevis av bøfler, gnuer, sebraer, sjiraffer, antiloper, løver, flodhester, krokodiller og et rikt fugleliv med f.eks. storker, bietere og gribber. Det er heller ikke uvanlig å se både hyener, leoparder eller de sjeldne ville hundene. Det er ikke uten grunn at Botswana ofte blir kåret til et av Afrika beste safarireisemål!
Nasjonalparken Chobe byr på helt enestående og varierte safariopplevelser, med både tradisjonell game drives og mange aktiviteter på den livgivende Chobe-elven.
Denne 4 dagers safariforlengelse til Chobe gir deg det beste av begge verdener, både til lands og til vanns, og vi har til og med lagt inn en fridag i programmet der du f.eks. kan kjøpe en tur til de mektige Victoria Falls, en ekstra elveseilas eller flere game drives. Dette er en enestående mulighet til å oppleve Botswana, nå som du har reist hele veien til Afrika!

Overnatting Chobe Safari Lodge 

Oppgraderingsmuligheter:

Få gratis tilbud
Video
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.