• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideInfo & KontaktSosialt ansvar

Sosialt ansvar

Sosialt ansvar

Vi gir noe tilbake til Afrika – og det kan du også!

Vi lever av å arrangere reiser til Afrika, og det er vi stolte av. Men for oss er Afrika også mye mer enn det rent forretningsmessige. Det er en verdensdel som har betydning for oss alle, med en natur og et dyreliv som er enestående og som må bevares til glede for kommende generasjoner. Afrika er også en verdensdel som har behov for hjelp for å kunne forbedre befolkningens levevilkår og fremme økonomisk utvikling.

Som en helt naturlig del av våre grunnleggende verdier ønsker vi derfor å gi noe tilbake til denne fascinerende verdensdelen og til de menneskene som har gitt oss og gjestene våre så mange fantastiske opplevelser gjennom årenes løp.

Hjelpen til Afrika kan skje på mange måter – men felles for dem alle er at vi kan komme langt med hjelpen vår og selv med få midler gjøre en merkbar forskjell. Vi er realistiske når det gjelder våre muligheter til å hjelpe, og derfor har vi valgt ut noen prosjekter som står våre hjerter nær. Prosjekter vi selv kjenner til, besøker med jevne mellomrom og som gjestene våre også får mulighet til å besøke på sin reise.

Vi vil være sikre på at den støtten vi gir havner i de riktige lommene, til de riktige menneskene og blir brukt til vedvarende og utviklende hjelp. Derfor har vi valgt ut enkelte prosjekter som vi støtter helhjertet gjennom økonomisk støtte og direkte deltakelse, og vi vil også gjerne gi gjestene våre de samme mulighetene. Vi støtter prosjektene gjennom direkte bidrag.

Det fungerer ganske enkelt slik at hvert prosjekt vi støtter har en konto, og slik kan vi sikre at alle bidrag går direkte og uten fratrekk til de rettmessige mottakerne. Kontoen bidragene betales til tilhører prosjektet vi støtter og disponeres av personer vi kjenner og stoler fullt og helt på. Derfor vet vi at pengene havner på riktig sted og blir brukt til det tiltenkte formålet. Hvis du ønsker å støtte et prosjekt, kan du innbetale ditt bidrag til kontonummeret som står under hvert enkelt prosjekt.

Vi understreker at bidraget ditt går direkte og uten fratrekk til prosjektet. Afrika Safari rører ikke bidraget ditt og beløpet overføres rett til våre samarbeidspartnere som sørger for at pengene brukes som planlagt.

De prosjektene vi støtter beskrives nærmere nedenfor.

Prosjektene vi støtter i Afrika

Masai Pre-School, Ngorongoro Reservation Area, Tanzania Masai Pre-School, Ngorongoro Reservation Area, Tanzania

Masai Pre-School, Ngorongoro Conservation Area, Tanzania

I samarbeid med vår partner Zara Charity i Tanzania støtter vi Ngorongoro Masai Pre-School. Skolen ligger i Ngorongoro Conservation Area, som i tillegg til å være hjemstedet til flere tusen masaier også er området der du finner Ngorongoro-krateret, et populært innslag i våre safarireiser til Tanzania.

Afrika Safari har donert USD 30.000 til byggingen av skolen og har, sammen med andre sponsorer, muliggjort dette prosjektet. Skolen fungerer som en slags barnehage der masaibarn i alderen 3-6 år får gå på førskole for å lære hvordan skolegangen foregår og slik er bedre forberedt på å gå på ”ordentlig” skole rundt 7-årsalderen. Skolen ble åpnet i mai 2015 og har i dag ca. 40 masaibarn som også bor i en bygning tilknyttet skolen.

Skolens drift er avhengig av fortsatte bidrag til betaling av lærer, skolemateriell og drikke til barna. Ett års undervisning koster ca. USD 850 per barn. Gjestene våre har mulighet til å besøke skolen på safarireisen i Tanzania.

For å gi et bidrag til Masai Pre-school, klikk her.

Husk å angi: ”Masai Pre-School” i ”Description”

Loving God Pre-School, Jeppes’ Reef, Sør-Afrika Loving God Pre-School, Jeppes’ Reef, Sør-Afrika

Loving God Pre-School, Jeppes’ Reef, Sør-Afrika

LOVING GOD PRE-SCHOOL, JEPPES’ REEF, SØR-AFRIKA

Loving God Pre-School ble stiftet i 2001 av en tidligere ansatt fra Pestana Kruger Lodge. Afrika-safari har i årenes løp gitt støtte til forskjellige prosjekter.

I dag er det Shadra Maseko som styrer skolen, og hun gjør det hun kan for å holde barnehagen åpen ved hjelp av donasjoner og sparsomme skolepenger.

Hvis du har lyst til å besøke prosjektet under oppholdet ditt på Pestana Kruger Lodge, betaler Afrika-safari for transporten, slik at det blir gratis for deg å dra dit. Kanskje du i stedet har lyst til å gi en liten donasjon til skolen? Det spiller ingen rolle om det er klær, leketøy eller andre ting du har tatt med hjemmefra, eller om du vil at vi skal stoppe på veien og kjøpe noe. Kontakt oss gjerne for flere detaljer, eller ta en prat med vår turkoordinator, som du møter på Pestana Kruger Lodge.

Barna er 3–5 år gamle, elsker å få besøk av gjestene våre – og gjengjelder gavene med klemmer og store smil.

Gjestene våre har kontinuerlig besøkt barnehagen siden 2010, og i årenes løp er det gjort mange forbedringer og flotte donasjoner, som bl.a. ett nytt skolebygg, toalettbygg, kjøleskap, fliser + maling, halvtak, vannpumpe og tank, samt massevis av matvarer, klær og leketøy.

Følg skolen på Facebook-gruppen: Loving God Pre-School, South Africa

Du kan støtte prosjektet via følgende konto:

Standard Bank Malelane

Kontonummer: 081 48 60 73

Branch-kode: 053252

Swift-nummer: SB ZA ZA JJ

(Vennligst merk at man ikke bruker IBAN-nummer i Sør-Afrika)

 

OBS: Hvis du velger å støtte dette prosjektet, ber vi om at du sender oss en e-post (info@afrika-safari.no) når du har overført pengene. Da gir vi skolen beskjed om å følge med på at pengene kommer frem.

Undervisning i Nairrataat Primary School ved byen Emali Nairrataat Primary School Nairrataat Primary School Lærer og barn ved Mwamunga Primary School Gutt fra Mwamunga Primary School Inngangen til Mwamunga Primary School

Pack for a Purpose

I Kenya arbeider vi og våre samarbeidspartnere sammen med organisasjonen Pack for a Purpose. Organisasjonen samarbeider med en rekke barnehjem, skoler, barnehager osv. rundt omkring i verden hvor man kan levere inn leketøy, blyanter, klær, fotballer osv. Prosjektene melder fra om hva som mangler i sitt nærområde på hjemmesiden – slik at du ikke tar med ti fotballer til en landsby eller et barnehjem som mangler viskelær.

Gjennom Afrikasafari og våre samarbeidspartnere har du mulighet til å støtte tre prosjekter i Kenya – avhengig av hvilken Kenyareise du skal på.

Alle de tre prosjektene har bruk for følgende:

Skoleutstyr:
Blyanter, kulepenner, fargeblyanter, limstifter, linjaler, penaler, viskelær, vinkelmålere, blyantspissere

Sportsutstyr:
Ballpumper, baller (fotballer, tennisballer, basketballer m.m.), fotballuniformer, fløyter

Kjøkkenutstyr:
Gryter og panner, skåler, plastkopper og tallerkener (ikke engangs)

Personlig hygiene:
Bind og tamponger

 

Du kan støtte prosjektene på følgende reise:

 

På denne reisen har du mulighet til å støtte en skole i byen Voi i nærheten av Tsavo nasjonalpark.

Badeferie i Mombasa og safari i tre nasjonalparker

Foruten det ovennevnte mangler skolen også:
Barneklær og sko, solcellekalkulatorer, sakser, skolesekker

 

Karibu Kenya og badeferie i Mombasa
Safari i Kenya & Tanzania
Karibu Kenya-safari
Karibu Kenya & Badeferie på Zanzibar

På disse fire reisene har du mulighet til å støtte en barnehage/skole i byen Emali.

Foruten det ovennevnte mangler barnehagen/skolen også:
Kritt, solcellekalkulatorer, bøker om hagearbeid (på engelsk)

 

På disse reisene har du mulighet til å støtte et barnehjem ca. en times kjøretur utenfor Nairobi.

Karibu Kenya og badeferie i Mombasa
Karibu Kenya-safari
Karibu Kenya & Badeferie på Zanzibar
Familiesafari i Kenya
Hakuna Matata-safari
Hakuna Matata & badeferie på Zanzibar
Hakuna Matata & badeferie i Mombasa

Foruten det ovennevnte mangler barnehjemmet også:
Skolesekker, puslespill, sysaker, perler, barneklær og sko, myggnett, sengetøy, tepper, puter, håndklær, hårbørster, såpe, hårnåler og hårstrikker, tannbørster, håndkrem, tannkrem, lesebriller

 

Ønsker du å støtte et av disse prosjektene på din reise til Kenya, kan du si fra når du bestiller reisen. Vi vil arrangere et stopp hvor du kan avlevere donasjonene dine!

Våre mest populære reiser
Hit reiser andre
Kontakt reisekonsulent Ingun H. Nikolajsen

Skriv til:
info@afrikasafari.no

Ring til:
85 29 54 24

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 15.45

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.