• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideSosialt ansvar

Sosialt ansvar

Sosialt ansvar

Vi gir noe tilbake til Afrika – og det kan du også!

Som en naturlig del av våre kjerneverdier arbeider vi kontinuerlig for å bevare, forbedre og gi noe tilbake til det kontinentet og de menneskene som hver dag gir oss og gjestene våre så mange fantastiske opplevelser. Faktisk mener vi – med vår tilstedeværelse i Afrika – at vi er med på å forbedre vilkårene til både dyr og mennesker.

Over hele Afrika samarbeider vi med forskjellige organisasjoner, som på ulike måter arbeider for å bedre miljøforhold, levevilkår, arbeidsforhold osv. Ofte velger vi samarbeidspartnere etter hva DE aktivt gjør for å forbedre sosiale og miljømessige forhold lokalt. Noen plukker plast ved havet, noen samarbeider med barnehjem, og andre planter trær, bygger skoler eller arbeider aktivt for å redde truede dyr og planter.

På mange av stedene har DU mulighet til å involvere deg i arbeidet – hvis du har lyst. Det er viktig for oss å poengtere at deltakelsen er frivillig. Som virksomhet støtter vi en rekke prosjekter gjennom både indirekte og direkte donasjoner – og vi gir deg muligheten til å hjelpe, hvis du vil.

Både de prosjektene vi selv støtter gjennom donasjoner og de prosjektene du kan støtte, er prosjekter vi kjenner, som vi selv besøker med jevne mellomrom, og som gjestene våre også får sjansen til å besøke på reisen. Vi ønsker å forsikre oss om at den støtten vi gir havner i de rette lommene, hos de rette menneskene og blir omsatt til varig og utviklende hjelp.

Hvert av prosjektene som du kan støtte direkte med donasjoner, har en egen konto. På den måten sikrer vi at donasjonene går direkte og i sin helhet til de riktige mottakerne. Kontoen som donasjonene betales til, tilhører prosjektet, og den håndteres av personer vi kjenner og har full tillit til. Slik vet vi at pengene går til riktig sted og blir brukt til formålet. Ønsker du å støtte et prosjekt, kan du sende din donasjon til kontonummeret under det aktuelle prosjektet nedenfor.

Vi understreker at donasjonen går direkte og i sin helhet til prosjektet. Afrika Safari rører ikke ved donasjonen, og donasjonsbeløpet overføres direkte til våre samarbeidspartnere, som sørger for at pengene går direkte til formålet.

På en del av reisene våre er det også mulig å besøke de prosjektene vi er involvert i – hvilke kan du se nedenfor, og du kan også lese mer om noen av de mange prosjektene vi og/eller våre samarbeidspartnere er involvert i.

Våre støtteprosjekter i Tanzania

Forhold for guider og bærere på Kilimanjaro

En av de viktigste faktorene for at du kommer deg trygt til toppen av Afrikas høyeste fjell, er våre dyktige guider og bærere. Derfor er det også viktig for oss at de arbeider under gode forhold.

Det finnes en rekke forskjellige organisasjoner som er med på å sikre at bærerne arbeider under ordnede forhold. De enkelte turoperatørene velger selv hvilken organisasjon de samarbeider med. Noen av de største organisasjonene er Tanzania Porters Organization, Kilimanjaro Porter Assistance Project og Mount Kilimanjaro Porter Society.

Vår samarbeidspartner i Tanzania er medlem av KIATO – Kilimanjaro Association Of Tour Operators og Mount Kilimanjaro Porters Society (MKPS), som er en av de største og eldste organisasjonene for bærere i Tanzania. Det betyr at alle de bærerne vi bruker på Kilimanjaro er medlemmer av MKPS.

MKPS ble startet på initiativ fra bærerne selv, og den uavhengige organisasjonen arbeider for å bedre vilkår for guider og bærere på Kilimanjaro.

Gjennom tanzaniansk lovgivning er bærere på Kilimanjaro sikret en minstelønn, og et medlemskap i MKPS sikrer at den enkelte bæreren får mer enn minstelønnen. Gjennom MKPS får alle bærere dessuten tre måltider daglig, ordentlige fjellklær (jakker, sko, hansker osv.), telt, sovepose, madrass m.m. Det er dessuten avtalt regler for hvor mye hver enkelt bærer faktisk kan bære, og alle bærere har sykeforsikring. De får i tillegg førstehjelpskurs, engelskkurs og veiledning i hvordan de oppretter bankkonto osv. Bærerne hos MKPS forplikter seg til gjengjeld til å være med på å samle søppel på vei til toppen av Kilimanjaro to ganger i året. MKPS er 100 % tanzaniansk.

Ettersom MKPS er en NGO (ikke-statlig organisasjon), kommer pengene hovedsakelig fra donasjoner. Imidlertid har MKPS blant annet startet et bilvaskeri i Moshi, som tjener penger til organisasjonen.

Våre rammer for tips er avtalt med MKPS. Tips er en helt naturlig del av lønnen i Tanzania – det er en del av kulturen, akkurat slik vi kjenner det fra f.eks. USA. Bærerne våre (og guidene!) får altså BÅDE lønn og tips, og for å sikre en rettferdig fordeling av pengene har vi i samarbeid med MKPS avtalt faste rammer for tips.

Vi har en avtale om at våre gjester betaler et fast beløp på 250 USD per person i tips til guidene og bærerne. Dette gjelder for alle de ulike rutene på Kilimanjaro.

Beløpet leveres i en konvolutt i resepsjonen på Springlands Hotel til Nur, Joram, Linda eller Frank, som sørger for korrekt fordeling av pengene blant guider og bærere.

Retningslinjene våre for tips er utviklet i fellesskap med våre samarbeidspartnere og MKPS, som tar aktivt del i forbedringen av vilkår for guider og bærere for å sikre at de får tilstrekkelig lønn. Vi følger dessuten alle etablerte retningslinjer mht. lønn og arbeidsforhold (herunder mat, overnattinger, lønn og generell velferd).

Masai Pre-School, Ngorongoro Conservation Area

I samarbeid med den frivillige organisasjonen Zara Charity i Tanzania har Afrika Safari vært med på å bygge Ngorongoro Masai Pre-School. Barnehagen ligger i Ngorongoro Conservation Area, som i tillegg til å være hjemsted for tusenvis av masaier også omfatter Ngorongoro-krateret, som inngår i våre safariprogrammer i Tanzania.

Afrika Safari har donert 30 000 USD til byggingen, og har sammen med andre sponsorer dermed muliggjort byggingen av barnehagen. Barnehagen fungerer som en slags førskole, der masaibarn i alderen 3–6 år kommer til skolen for å lære hvordan skolegangen foregår, og slik forberede seg til å begynne på den «ordentlige» skolen i 7-årsalderen. Skolen ble åpnet i mai 2015 og huser i dag ca. 40 masaibarn, som også bor på internatet som er tilknyttet barnehagen.

Barnehagens drift er avhengig av vedvarende donasjoner til betaling av lærer, utdanningsmateriell, samt mat og drikke til barna. Det koster ca. 850 USD å undervise ett barn i ett år.

For å donere til Masai Pre-School, klikk her.

Husk å oppgi: «Masai Pre-School» i «Description».

Ngorongoro Pre-School, Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Pre-School ligger, i likhet med Masai Pre-School, i Ngorongoro Conservation Area, men på motsatt side av krateret. Også denne skolen drives av Zara Charity og ble innviet i april 2019. Her er det plass til 52 barn i alderen 3–6 år. Om formiddagen hjelper barna til hjemme, og midt på dagen møter de på skolen. Skoledagen starter med et solid måltid, slik at de er mette og klare til å lære. Når barna begynner på skolen, kan de bare snakke det lokale masai-språket. De starter derfor med å lære swahili og deretter engelsk (som er de to offisielle språkene i Tanzania) før de kan begynne å lære seg å lese.

Afrika Safari har donert kjøkkenbygget på skolen, og vi gir i tillegg et månedlig bidrag til uniformer, skolemateriell og mat.

Hvis det er nok tid og alle i bilen har lyst til det, er det mulig å besøke skolen på dag 5:

Skolens drift er avhengig av vedvarende donasjoner for betaling av lærer, utdanningsmateriell, samt mat og drikke til barna. Det koster ca. 850 USD å undervise ett barn i ett år.

For å donere til Ngorongoro Pre-school, klikk her.

Husk å oppgi: «Ngorongoro Pre-School» i «Description»

Plant et træ, Moshi

Hvis du på reisen i Tanzania bor på Springlands Hotel i Moshi (f.eks. i forbindelse med en tur til Kilimanjaro), har du mulighet til å plante et tre (eller flere) i samarbeid med den frivillige organisasjonen Zara Charity. Trærne plantes på en planteskole, og når de er store nok blir de plantet ut på forskjellige steder i nærområdet: Kilimanjaro National Forest Reserve, Pasua Primary School eller et annet sted i Moshi, som styres av det lokale byrådet. På den måten sikrer Zara Charity at trærne plantes et sted hvor de blir passet på, ikke er til sjenanse eller i fare for å bli hugget ned. Zara Charity underviser dessuten lokalbefolkningen i hvordan – og hvorfor – de skal passe på trærne i nærmiljøet.

Prisen for å plante et tre er 15 USD, og pengene går til forvaltning av treet. Du kan arrangere treplanting fra Springlands Hotel i Moshi.

Plastprosjekt

Pr. 1. juni 2019 ble all produksjon og import av plastposer forbudt i Tanzania.

Men plast er som kjent mye mer enn bare plastposer.

Vår samarbeidspartner i Tanzania jobber med å redusere bruken av plast, i tillegg til å samle inn og resirkulere plast.

På mange av leirene og hotellene vi benytter i Tanzania blir derfor f.eks. plastflasker samlet inn og returnert til Arusha, der de blir gjenbrukt til blant annet møbler (https://www.duniadesigns.org/).

Flere ganger i året gjennomfører vår samarbeidspartner i samarbeid med Zara Charity og MKPS dessuten et «Ocean Clean-up-prosjekt», der frivillige plukker plast på stranden ved kysten av Tanzania. Zara Charity og MKPS samler dessuten søppel på Kilimanjaro to ganger i året.

For å donere til Ocean Clean-up-prosjektet, klikk her.

Husk å oppgi: «Ocean Clean-up Project» i «Description»

Våre støtteprosjekter i Sør-Afrika

Loving God Pre-School, Jeppes Reef

Loving God Pre-School ble stiftet i 2001 av en tidligere ansatt fra Pestana Kruger Lodge. Afrika-safari har i årenes løp gitt støtte til forskjellige prosjekter.

I dag er det Shadra Maseko som styrer skolen, og hun gjør det hun kan for å holde barnehagen åpen ved hjelp av donasjoner og sparsomme skolepenger.

Hvis du har lyst til å besøke prosjektet under oppholdet ditt på Pestana Kruger Lodge, betaler Afrika-safari for transporten, slik at det blir gratis for deg å dra dit. Kanskje du i stedet har lyst til å gi en liten donasjon til skolen? Det spiller ingen rolle om det er klær, leketøy eller andre ting du har tatt med hjemmefra, eller om du vil at vi skal stoppe på veien og kjøpe noe. Kontakt oss gjerne for flere detaljer, eller ta en prat med vår turkoordinator, som du møter på Pestana Kruger Lodge.

Barna er 3–5 år gamle, elsker å få besøk av gjestene våre – og gjengjelder gavene med klemmer og store smil.

Gjestene våre har kontinuerlig besøkt barnehagen siden 2010, og i årenes løp er det gjort mange forbedringer og flotte donasjoner, som bl.a. ett nytt skolebygg, toalettbygg, kjøleskap, fliser + maling, halvtak, vannpumpe og tank, samt massevis av matvarer, klær og leketøy.

Følg skolen på Facebook-gruppen: Loving God Pre-School, South Africa

Du kan støtte prosjektet via følgende konto:

Standard Bank Malelane

Kontonummer: 081 48 60 73

Branch-kode: 053252

Swift-nummer: SB ZA ZA JJ

(Vennligst merk at man ikke bruker IBAN-nummer i Sør-Afrika)

OBS: Hvis du velger å støtte dette prosjektet, ber vi om at du sender oss en e-post (info@afrika-safari.no) når du har overført pengene. Da gir vi skolen beskjed om å følge med på at pengene kommer frem.

Våre støtteprosjekter i Kenya

Pack for a Purpose

I Kenya arbeider vi og våre samarbeidspartnere sammen med organisasjonen Pack for a Purpose. Organisasjonen samarbeider med en rekke barnehjem, skoler, barnehager osv. rundt omkring i verden hvor man kan levere inn leketøy, blyanter, klær, fotballer osv. Prosjektene melder fra om hva som mangler i sitt nærområde på hjemmesiden – slik at du ikke tar med ti fotballer til en landsby eller et barnehjem som mangler viskelær.

Gjennom Afrikasafari og våre samarbeidspartnere har du mulighet til å støtte tre prosjekter i Kenya – avhengig av hvilken Kenyareise du skal på.

Alle de tre prosjektene har bruk for følgende:

Skoleutstyr:
Blyanter, kulepenner, fargeblyanter, limstifter, linjaler, penaler, viskelær, vinkelmålere, blyantspissere

Sportsutstyr:
Ballpumper, baller (fotballer, tennisballer, basketballer m.m.), fotballuniformer, fløyter

Kjøkkenutstyr:
Gryter og panner, skåler, plastkopper og tallerkener (ikke engangs)

Personlig hygiene:
Bind og tamponger

 

Du kan støtte prosjektene på følgende reise:

På denne reisen har du mulighet til å støtte en skole i byen Voi i nærheten av Tsavo nasjonalpark:

Foruten det ovennevnte mangler skolen også:
Barneklær og sko, solcellekalkulatorer, sakser, skolesekker

 

På disse fire reisene har du mulighet til å støtte en barnehage/skole i byen Emali:

Foruten det ovennevnte mangler barnehagen/skolen også:
Kritt, solcellekalkulatorer, bøker om hagearbeid (på engelsk)

 

På disse reisene har du mulighet til å støtte et barnehjem ca. en times kjøretur utenfor Nairobi:

Foruten det ovennevnte mangler barnehjemmet også:
Skolesekker, puslespill, sysaker, perler, barneklær og sko, myggnett, sengetøy, tepper, puter, håndklær, hårbørster, såpe, hårnåler og hårstrikker, tannbørster, håndkrem, tannkrem, lesebriller

 

Ønsker du å støtte et av disse prosjektene på din reise til Kenya, kan du si fra når du bestiller reisen. Vi vil arrangere et stopp hvor du kan avlevere donasjonene dine!

Våre mest populære reiser
Hit reiser andre

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.