• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideInfo & KontaktSosialt ansvar

Sosialt ansvar

Sosialt ansvar

Vi gir noe tilbake til Afrika – og det kan du også!

Vi lever av å arrangere reiser til Afrika, og det er vi stolte av. Men for oss er Afrika også mye mer enn det rent forretningsmessige. Det er en verdensdel som har betydning for oss alle, med en natur og et dyreliv som er enestående og som må bevares til glede for kommende generasjoner. Afrika er også en verdensdel som har behov for hjelp for å kunne forbedre befolkningens levevilkår og fremme økonomisk utvikling.

Som en helt naturlig del av våre grunnleggende verdier ønsker vi derfor å gi noe tilbake til denne fascinerende verdensdelen og til de menneskene som har gitt oss og gjestene våre så mange fantastiske opplevelser gjennom årenes løp.

Hjelpen til Afrika kan skje på mange måter – men felles for dem alle er at vi kan komme langt med hjelpen vår og selv med få midler gjøre en merkbar forskjell. Vi er realistiske når det gjelder våre muligheter til å hjelpe, og derfor har vi valgt ut noen prosjekter som står våre hjerter nær. Prosjekter vi selv kjenner til, besøker med jevne mellomrom og som gjestene våre også får mulighet til å besøke på sin reise.

Vi vil være sikre på at den støtten vi gir havner i de riktige lommene, til de riktige menneskene og blir brukt til vedvarende og utviklende hjelp. Derfor har vi valgt ut enkelte prosjekter som vi støtter helhjertet gjennom økonomisk støtte og direkte deltakelse, og vi vil også gjerne gi gjestene våre de samme mulighetene. Vi støtter prosjektene gjennom direkte bidrag.

Det fungerer ganske enkelt slik at hvert prosjekt vi støtter har en konto, og slik kan vi sikre at alle bidrag går direkte og uten fratrekk til de rettmessige mottakerne. Kontoen bidragene betales til tilhører prosjektet vi støtter og disponeres av personer vi kjenner og stoler fullt og helt på. Derfor vet vi at pengene havner på riktig sted og blir brukt til det tiltenkte formålet. Hvis du ønsker å støtte et prosjekt, kan du innbetale ditt bidrag til kontonummeret som står under hvert enkelt prosjekt.

Vi understreker at bidraget ditt går direkte og uten fratrekk til prosjektet. Afrika Safari rører ikke bidraget ditt og beløpet overføres rett til våre samarbeidspartnere som sørger for at pengene brukes som planlagt.

De prosjektene vi støtter beskrives nærmere nedenfor.

Prosjektene vi støtter i Afrika

Masai Pre-School, Ngorongoro Reservation Area, Tanzania Masai Pre-School, Ngorongoro Reservation Area, Tanzania Masai Pre-School, Ngorongoro Reservation Area, Tanzania

Masai Pre-School, Ngorongoro Conservation Area, Tanzania

I samarbeid med vår partner Zara Charity i Tanzania støtter vi Ngorongoro Masai Pre-School. Skolen ligger i Ngorongoro Conservation Area, som i tillegg til å være hjemstedet til flere tusen masaier også er området der du finner Ngorongoro-krateret, et populært innslag i våre safarireiser til Tanzania.

Afrika Safari har donert USD 30.000 til byggingen av skolen og har, sammen med andre sponsorer, muliggjort dette prosjektet. Skolen fungerer som en slags barnehage der masaibarn i alderen 3-6 år får gå på førskole for å lære hvordan skolegangen foregår og slik er bedre forberedt på å gå på ”ordentlig” skole rundt 7-årsalderen. Skolen ble åpnet i mai 2015 og har i dag ca. 40 masaibarn som også bor i en bygning tilknyttet skolen.

Skolens drift er avhengig av fortsatte bidrag til betaling av lærer, skolemateriell og drikke til barna. Ett års undervisning koster ca. USD 850 per barn. Gjestene våre har mulighet til å besøke skolen på safarireisen i Tanzania.

For å gi et bidrag til Masai Pre-school, klikk her.

Husk å angi: ”Masai Pre-School” i ”Description”

Loving God Pre-School, Jeppes’ Reef, Sør-Afrika Loving God Pre-School, Jeppes’ Reef, Sør-Afrika Loving God Pre-School, Jeppes’ Reef, Sør-Afrika

Loving God Pre-School, Jeppes’ Reef, Sør-Afrika

Loving God Pre-School ble grunnlagt i 2001 av Deborah Nkosi, som den gangen jobbet som kelner i restauranten på Pestana Kruger Lodge.

Afrika Safari og gjestene våre har besøkt denne barnehagen i snart 6 år, og opp gjennom årene har sjenerøse bidrag gjort oss i stand til å fjennomføre mange forbedringer, blant annet en ny skolebygning, toaletter og toalettbygning, kjøleskap, fliser og maling og mye mat, klær og leker.

Barnehagen støttes av Afrika Safari gjennom direkte bidrag og ved at vi tilbyr gjeestene våre å besøke barnehagen i forbindelse med deres opphold på Pestana Kruger Lodge i Sør-Afrika.

Du kan støtte prosjektet via følgende konto:
Standard Bank Malelane
Kontonummer: 081 48 60 73
Branch kode: 053252
Swift Nummer: SB ZA ZA JJ

OBS: Hvis du ønsker å støtte dette prosjektet, bes du sende oss en mail (info@afrikasafari.no) når du har overført pengene. Vi gir skolen beskjed om transaksjonen, så de kan følge med på at pengene kommer inn.

Husk at du er gjest i Afrika

I tillegg til at de kan hjelpe direkte oppfordrer vi alle våre gjester til å huske på at de er gjester i Afrika når de reiser med oss. Derfor vil vi be deg om å:

 • Bruke lit tid på å sette deg inn i kulturen, skikk og bruk og ”do’s and dont’s”, og fremfor alt vise respekt for landet og menneskene du besøker
 • Altid spørre om lov før du fotografer mennesker eller deres eiendom
 • Sørge for at du ikke etterlater deg noen spor – rydd opp etter deg, overalt
 • Være fair når du handler – det er vanlig å forhandle om prisen, men husk at de siste USD 2 betyr mer for selgeren enn for deg
 • Smile – det får du mye igen for – garantert!

Sist, men ikke minst: Nyte din fantastiske og uforglemmelige reise til Afrika.

Våre mest populære reiser
Hit reiser andre
Kontakt reisekonsulent Ingun H. Nikolajsen

Skriv til:
info@afrikasafari.no

Ring til:
85 29 54 24

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 15.45

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.