man-fre 9-16
Meny
HomeOvernattingTanzania

Overnatting: Tanzania

Her har du mulighet til å lese mer om de overnattingsstedene vi bruker på reiser til Tanzania.

Beveg musen over de små bildene for å se dem i større utgave.

Highview Hotel
Karatu

I vakre omgivelser på en fredfylt bakketopp ligger det flotte Highview Hotel. Herfra er der kun et par kilometer til det eksotiske markedet i landsbyen Karatu, og hotellet har en perfekt beliggenhet i forhold til nasjonalparkene.

Hotellet har 41 rom, som alle har veranda med utsikt til en frodig dal med kaffeplantasjer som elefantene elsker å rasere. Hotellet har også sin egen kaffeplantasje, og kaffen kan du både nyte på hotellet og kjøpe med deg hjem. Hotellet har dessuten egen økologisk frukt- og grønnsakshage.

Her er det svømmebasseng, spa med mulighet for massasje, en hyggelig utendørs bar og bålplass som inviterer til kveldshygge og safariprat rundt bålet. I tillegg til restauranten er det en stor lounge med peis og bar. Dessuten er der tilknyttet to masai-hus til hotellet. Her arbeider lokale masaikvinner som demonstrerer bruken av naturlegemidler og lager masaikunst, tradisjonelle drakter og smykker.

Flere smilende og hjelpsomme masaier iført stammedrakter fungerer som bærere og vakter.

Hotellet samarbeider med et lokalt barnehjem du også kan besøke hvis du ønsker det. Bidrag i form av klær eller mat kan leveres på barnehjemmet.

Du kan velge å oppgradere til Highview Coffee Lodge.

Highview Coffee Lodge
Karatu

Highview Coffee Lodge er en del av Highview Hotel og tilbyr derfor også de samme fasiliteter som Highview Hotel.

Rommene på Coffee Lodge ligger litt for seg selv, ca. 100 meter fra selve hotellet. Lodgen består av 4 dobbelthus med to rom i hvert hus. De er bygget litt adskilt fra hverandre og oppover en bakke, så det er luft og plass rundt dem. Alle rom er innredet med stort bad og toalett og har en egen veranda der det er god plass til å slappe av med en bok, Til rommene hører et eget spisetelt, der du kan spise frokost og/eller middag mens du nyter utsikten mot dalen med kaffeplantasjer.

Gjestene kan naturligvis bruke alle hotellets fasiliteter: svømmebasseng, restaurant, spa osv.

Rommene er dobbeltrom og beregnet til 2 personer, men to voksne og to mindre barn kan dele ett rom.

Pris for oppgradering:
Pr. natt 2 personer Pr. person:  1.250 kr.
Pr. natt 2 voksne / 2 barn u. 15 år Pr. person:  910 kr.
Ikoma Wild Camp
Serengeti nasjonalpark

Ikoma Wild Camp er vår favoritt-wildcamp. Her får du det beste av alt.

Leiren ligger rett utenfor den nordvestlige delen av Serengeti nasjonalpark – i en lomme mellom viltreservatene Grumeti og Ikorongo. Denne såkalte ”vestlige korridoren” er hovedruten for dyrenes vandring fra Serengeti til Masai Mara. Dyrene vandrer fritt inn og ut av reservatene, så her kan du se både elefanter, flodhester, sebraer, antiloper, giraffer, bøfler og andre planteetere rett fra utsiktsplattformen ved leirens restaurant. Det er naturligvis også løver, geparder og leoparder her, som iherdig prøver å sikre seg et godt måltid fra dette store koldtbordet av dyr som vandrer forbi. I vandringstiden (juni-juli) er der mulighet til å oppleve den verdensberømte migrasjonen av 1,2 million gnuer – rett utenfor teltet ditt! I store flokker vandrer de over savannen på leting etter nye beitemarker.

Beliggenheten utenfor nasjonalparken gir også leiren muligheten til å tilby opplevelser du ikke kan få hvis du bor inne i selve nasjonalparken.

I Ikoma Wild Camp er der f.eks. mulighet til å kjøpe en ”Walking safari”, ”Sundowner” og ikke minst en ”Night Game Drive”. Dette er helt unike opplevelser, som kun kan tilbys når du bor utenfor Serengeti nasjonalpark, der restriksjonene er litt mindre strenge enn inne i selve nasjonalparken.

Hvis du er i god form og frisk, kan det også arrangeres en morgen- eller kveldsløpetur rundt leiren. Dette foregår naturligvis i følge med sikkerhetsvakter, og omgivelsene er helt fantastiske!

Når du bor på Ikoma Wildcamp, foregår safariene naturligvis i Serengeti nasjonalpark. Det betyr at det er litt kjøring frem og tilbake mellom leiren og nasjonalparken (ca. 30-45 minutter hver vei). De ekstra opplevelsene du kan få i denne leiren som ligger utenfor nasjonalparken, med mindre strenge regler, samt leirens høye standard, er likevel absolutt verdt litt ekstra kjøring.

Endringsmulighet
Hvis du ønsker å bo inne i Serengeti nasjonalpark, har du naturligvis også mulighet til det. Du kan (mot et tillegg) velge å overnatte på Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp.

Serengeti Wildcamp
Serengeti nasjonalpark

Serengeti Wild Camp ligger i Seronera-området, som er den sentrale delen av Serengeti nasjonalpark.

Leiren er en klassisk afrikansk safaricamp med rustikke og komfortable kanvastelt. Naturen er rett utenfor døren. Det er ikke ualminnelig at det kommer ville dyr gjennom leiren om natten, og du kan forvente å se både gaseller, antiloper, sebraer og til tider elefanter og hyener rundt leiren.

Her er det 24 telt med plass til 2 eller 3 personer i hvert telt. Teltene er store, og alle har dusj og toalett, skrivebord og store senger med myggnett. Hvert telt har dessuten en liten ”terrasse” med hagestoler, der du kan slappe av og nyte de fantastiske omgivelsene. I tillegg er det et stort fellestelt som blir brukt som spisetelt.

Serengeti Wild Camp er for deg som drømmer om ekte ”Out of Africa”-safaristemning. Du bor inne i selve nasjonalparken, og fokus i Serengeti Wild Camp er på klassisk safarikjøring. Hvis du ønsker å bo i en wildcamp som tilbyr ekstra aktiviteter, som f.eks. walking safari eller gamedrive om kvelden, der du ser de nattaktive dyrene, skal du i stedet bo på Ikoma Wildcamp.

Pris:
Pr. natt Pr. person:  575 kr.
pr. barn under 12 år pr. natt Pr. person:  400 kr.
Serengeti Wildebeest Camp
Serengeti nasjonalpark

Serengeti Wildebeest Camp ligger i Seronera-området, som er den sentrale delen av Serengeti nasjonalpark. Leiren består av 12 komfortable telt med plass til to personer i hvert telt. I tillegg er det et stort fellestelt som blir brukt som restaurant.

Teltene har dusj og toalett, senger med myggnett og sitteplass innen- og utendørs der du kan slappe av med en god bok og nyte de fantastiske omgivelsene.

Leiren er en klassisk afrikansk safaricamp, der naturen står i sentrum. De ville dyrene kommer ofte på besøk om natten, og du kan forvente å se både gaseller, antiloper, sebraer og til tider elefanter og hyener rundt campen.

Serengeti Wildebeest Camp har fokus på klassisk safari i bil. Hvis du ønsker å bo i en wildcamp som tilbyr ekstra aktiviteter som f.eks. walking safari eller gamedrive om kvelden, der du ser de nattaktive dyrene, skal du i stedet bo på Ikoma Wildcamp.

Pris:
Pr. natt Pr. person:  575 kr.
Pr. barn under 12 år pr. natt Pr. person:  400 kr.
Serengeti Safari Lodge
Serengeti nasjonalpark

Serengeti Safari Lodge er helt enestående 4-stjerners lodge som ligger midt i Serengeti nasjonalpark.

Lodgen består av 15 individuelle luksustelt som er bygget i en stilfull kombinasjon av kanvas og stein. Teltets sider er laget av kanvas, slik at du får oppleve ekte safaristemning med lydene og duftene fra naturen utenfor, taket er av strå og deler av veggene er bygget av stein. Teltene er nesten mer som rom enn som telt. Luksusteltene er bygget på steinpæler og svæver nærmest over jorden, noe som både gir god lufting en enestående utsikt.

Teltene er store og har god plass og mye luft rundt de to kingsize-sengene. Fra oppholdsrommet kommer du rett ut på en stor, gjennomgående veranda, og herfra har du den mest fantastiske utsikten over Serengeti Plains. Alle teltene har eget bad med toalett og dusj. Det er også et badekar der du kan ligge og slappe av med direkte utsikt over nasjonalparken. Det er også privat utendørsdusj, og også herfra er det flott utsikt over Serengetis sletter.

Fra svømmebassenget har du også direkte utsikt over Serengeti, og du kan ligge i bassenget og nyte landskapet og den vakre utsikten. Her kan du slappe av eller ta en forfriskende dukkert etter en lang og opplevelsesrik dag. Hvis du har lyst til å skjemme deg selv bort litt, kan du bruke lodgens spaavdeling, der det bl.a. tilbys massasjebehandlinger.

Restauranten har panoramautsikt, og du får ikke bedre mat i Serengeti enn her.

Der finnes også lounge med bar, peis, underholdning og Internett.

Du finner ikke en bedre 4* lodge i Serengeti.

Pris for oppgradering:
For 2 netter Pr. person:  3.250 kr.
Ngorongoro Wild Camp
Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Wild Camp ligger vakkert til i Ngorongoro Conservation Area med en enestående utsikt over den nærliggende saltvannssjøen, Lake Eyasi, på den utvendige siden av kraterkanten og i passende avstand til krateret.

Ngorongoro Wild Camp består av 20 store telt med god takhøyde og fast gulv. Teltene er bygget på pæler, noe som gir en helt utrolig utsikt over området fra terrassen foran selve teltet. Alle teltene har eget stort bad bygget av klinkermurstein og fliser. Her er det rennende vann, toalett og dusj.

Det er ganske vanlig at sjiraffer og sebraer kommer gjennom leiren om natten og blir der utover formiddagen. Hvis du er heldig, kan du si god morgen til en av dem når du står opp.

Fra restauranten er det en naturskjønn utsikt over området, som ligger på migrasjonsruten. Området er dessuten hjemsted til store flokker av forskjellige antilopearter, bøfler, elefanter, flamingoer og andre fugler.

Leirens spa tilbyr massasje, noe som helt klart kan anbefales etter en lang safaridag.

Pris for oppgradering:
Pr. natt Pr. person:  975 kr.
For 2 netter Pr. person:  1.425 kr.
Serengeti Sopa Lodge
Serengeti nasjonalpark

Den 4-stjerners Serengeti Sopa Lodge ligger i et område med vakker natur, på en bakkekam med utsikt  over slettene i den sørvestlige delen av Serengeti nasjonalpark, hjemstedet til mange tusen ville dyr. Lodgens beliggenhet er helt perfekt for å kunne beundre den store migrasjonen av gnuer og antiloper.

Serengeti Sopa Lodge er designet i afrikansk stil og består av 69 store rom med dobbeltseng, minibar og eget bad med hårtørker. Fra verandaen har du fantastisk utsikt, og du skjønner raskt hvorfor Serengeti har fått tilnavnet ”endeløs slette”, for den strekker seg så langt øyet rekker.

Lodgens fasiliteter inkluderer lounge, svømmebasseng, restaurant, bar og utendørsområder der du kan nyte måltidene dine, samt cocktails og sundowners.

I fellesområdene er det WiFi.

Pris:
Pr. natt Pr. person:  4.100 kr.
Barn under 12 år per natt Pr. person:  2.990 kr.
Ngorongoro Wildlife Lodge
Ngorongoro Conservation Area

Det er mulighet for oppgradering til Ngorongoro Wildlife Lodge.

Ngorongoro Wildlife Lodge er strategisk plassert på kanten til Ngorongoro Krateret, 600 meter over kraterbunden, og derfor har man en fantastisk utsikt fra lodgens store panoramavinduer.

Lodgen er utformet hovedsaklig i naturstein og lokalt tre, og glir derfor godt inn i landskapet.

Alle 80 rom har uforstyrret utsikt og fra den åpne terrassen Rhino Lounge Bar kan man nyte synet av krateret mens man slapper av med en forfriskning. Det finnes også gratis trådløs internett.

Pris:
Pr. natt Pr. person:  3.400 kr.
Barn u/12 år pr. natt Pr. person:  2.340 kr.
Kaliwa Lodge
Moshi

I regnskogen ved foten av Kilimanjaro ligger den flotte 4-stjerners Kaliwa Lodge. Dette er det perfekte stedet å slappe av etter en lang flytur eller som avslutning på en safari.

Her er du omgitt av velduftende eukalyptustrær, bananpalmer, kaffeplantasjer og eksotiske blomster. Fra den store terrassen av tre, som i likhet med resten av lodgen ligger i ca. 1300 meters høyde, har du en utrolig vakker utsikt over Kilimanjaros snøkledte topp og dalen under deg.  Ta en drink i baren og nyt den fabelaktige solnedgangen over Afrikas høyeste fjell. Her på lodgen er det ro og fred og nær samhørighet med naturen, og vi kan nesten garantere at vil føle deg behagelig avslappet etter oppholdet her.

All maten på Kaliwa tilberedes fra bunnen av, og med friske råvarer. Tidlig om morgenen drar kokken på det lokale markedet og velger ut de beste ingrediensene til dagens meny – naturligvis tilpasset årstiden.

Lodgen består av 10 individuelle bungalower som er minimalistisk, men pent innredet og har eget bad og toalett. Vær oppmerksom på at det ikke er TV på lodgen.

De største attraksjonene her er nok likevel naturen rett utenfor døren, den store utsiktsterrassen og ikke minst den gjestfriheten du møter på lodgen.

Det er Wi-Fi overalt på lodgen.

Springlands Hotel
Moshi

Springlands Hotel ligger på sørsiden av Kilimanjaros fot, i nærheten av byen Moshi, og er et ideelt utgangspunkt for turer i regnskogen samt bestigning av Kilimanjaro. Hotellet tilbyr god service, nytt svømmebasseng, fine hager, samt både innendørs og utendørs bar. Alle rom er utstyrt med myggnetting.

Springlands Hotel er oppkalt etter ferskvannskildene som ligger i nærheten. Vannet stammer fra regn og smeltet snø fra Kilimanjaro.

Teltleir på Kilimanjaro
Kilimanjaro

På vandreturen til toppen av Kilimanjaro overnatter du i telt i forskjellige leirer. Du sover på tynne liggeunderlag i tomannstelt.

Det er et offentlig, primitivt fellestoalett i leiren. Det er mulig å leie et eget toalettelt.

Pris for toalettelt: 100 USD

Hytter på Marangu-ruten
Kilimanjaro

Hyttene har plass til 6-8 personer og er innredet med køyesenger med enkle madrasser. Du må selv ta med deg en varm sovepose. (Du kan leie sovepose på Springlands Hotel hvis du ikke vil ta med din egen.) Du deler spisesal og toaletter med de andre fjellbestigerne.

Vær oppmerksom på at forholdene i disse hyttene er meget primitive. Det er rennende vann ved Mandara huts og Horombo huts, men ikke ved Kibo huts.

Det kan være opptil ca. 120 gjester i hver leir av gangen.

Det er ikke mulig å leie en privat hytte.

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Topp reiser
Tanzania & Zanzibar
Tanzania & Zanzibar
Opplevelsesrik safari og hvite sandstrender.
 
Safari i Tanzania
Safari i Tanzania
Opplev det fantastiske dyrelivet og den fantastiske naturen i 4 av de mest kjente nasjonalparkene.
 
Safari i Sør-Afrika & Mauritius
Safari i Sør-Afrika & Mauritius
Utforsk Sør-Afrikas natur og dyreliv, og slapp av på de eksotiske strendene i Mauritius.
 
Sydafrika & Cape Town
Sydafrika & Cape Town
Unik safari kombineret med storbyoplevelser.
 
Luksus safari i Sør-Afrika
Luksus safari i Sør-Afrika
Opplev den fantastiske naturen og dyrelivet i Kruger National Park.
 

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.