man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaTanzaniaSafari i Serengeti og Ngorongoro
7 dager:

Safari i Serengeti & Ngorongoro

Høydepunkter på denne reisen:

Serengeti nasjonalpark, Masai landsby, Ngorongoro Crater, Lake Manyara nasjonalpark

Følgende er inkludert i turen:

 • Fly fra Norge til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 4 overnattinger i Tanzania inkl. helpensjon
 • Besøk i Masai landsby
 • Serengeti nasjonalpark – på utkikk etter “The Big 5″
 • Ngorongoro krateret – safari i et paradis for permanent 30.000 dyr
 • Lake Manyara nasjonalpark – treklatrende løver og store flokker med elefanter
 • Vindusplass i 4-hjulstrekker og en gratis flaske med vann på safariturene
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Kilimanjaro til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende
Tillegg for enkeltrom 2.550 kr.
Velg denne reise fordi…

På denne reisen får du se alle de viktigste høydepunktene en safarireise i Tanzania kan by på: Serengeti nasjonalpark, Ngorongoro-krateret, Ngorongoro Conservation Area og Lake Manyara nasjonalpark. Her har du muligheten til å oppleve alle Afrikas berømte dyr på en kort og kompakt safarireise. Du skal bo på hotell, men også i en teltleir der du virkelig får nærkontakt med den storslåtte afrikanske naturen. Teltene har ordentlige senger og eget bad og toalett. Dette blir et høydepunkt på reisen din.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise til Tanzania
Dag 1: Flyreise til Tanzania

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen til Tanzania. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Highview Hotel, Karatu
Dag 2: Highview Hotel, Karatu

Du lander på Kilimanjaro flyplass som ligger rett ved Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Det berømte Mount Kilimanjaro er 5.895 meter høyt og ligger utrolig vakkert til på høysletten på grensen mellom Tanzania og Kenya.

På Kilimanjaro flyplass står sjåføren/guiden din og venter på deg, og du blir kjørt til Highview Hotel. Dette er en kombinert kjøre- og sightseeingtur på ca. 200 km, der du kjører gjennom landsbyene Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu og frem til det lett kuperte landskapet ved Karatu, der Highview Hotel ligger.

På Highview Hotel blir du tatt imot av de ansatte, som er masaier ikledt sine tradisjonelle drakter. Hotellet ligger på en bakketopp og har et fargestrålende panorama over vakre daler med mange små jorder og kaffeplantasjer. Her prøver bøndene mange forskjellige metoder for å forhindre at elefantene og andre dyr raserer avlingene, blant annet ved å plante hekker av chili.

Etter ankomst på hotellet er resten av dagen til fri disposisjon.

Merk: I dag kjører du til Highview Hotel i Karatu for å overnatte. Dette gir kortere kjøretid til Serengeti enn hvis man f.eks. overnatter på Springlands Hotel i Moshi.

Overnatting Highview Hotel

Dag 3: Ngorongoro Conservation Area og Serengeti nasjonalpark
Dag 3: Ngorongoro Conservation Area og Serengeti nasjonalpark

Etter frokost sjekker du ut av hotellet og kjører over den kuperte høysletten ved Ngorongoro Conservation Area mot Serengeti nasjonalpark.

Turen går inn i Ngorongoro Conservation Area, der du besøker de rødkledte masaiene i en lokal landsby. Masaiene er nomader, og deres rikdom er kveg og geiter. Landsbyene består av en rekke små runde hytter bygget i en sirkel. Hyttene er bygget av grener, leire og kukaker. Byggestilen og hyttestørrelsen vitner om at hele samfunnet raskt kan flyttes når gresset i et område tar slutt for å finne nye beiter. I landsbyen får du et innblikk i masaienes dagligliv, og du får også se kvinnenes tradisjonelle brukskunst, hovedsakelig perlearbeider. De vil gjerne handle med deg, men husk å prute på prisen.

Deretter går turen videre til det vakre savannelandskapet i Serengeti. Du kjører inn i Serengeti-nasjonalparken via den nordvestlige innfartsveien ved Nabi Hill Gate.

Serengeti er Tanzanias eldste nasjonalpark og strekker seg over mer enn 14.500 km².  De nærmest endeløse slettene avløse av små sjøer og enkelte elver, og spredt over parken lever så å si alle de mest berømte afrikanske dyrene: Elefanter, flodhester, neshorn, sjiraffer, bøfler, gnuer, sebraer, løver, leoparder, geparder og strutser, for bare å nevne noen. Serengeti har verdensrekorden i dyr, og her foregår også et av verdens største dyreunderverker, den store vandringen av flere hundre tusen gnuer, sebraer og gaseller på leting etter vann og beite fra sted til sted i parken.

Mens du er på game-drive beveger du deg samtidig i retning overnattingsstedet ditt, Serengeti Wild Camp. Her skal du bo i to netter.

Overnatting Serengeti Wild Camp

Dag 4: Safari i Serengeti nasjonalpark
Dag 4: Safari i Serengeti nasjonalpark

Du spiser frokost i det store fellesteltet med utsikt over savannen. Deretter drar du ut på heldagssafari i Serengeti-nasjonalparken. Du skal på fotojakt etter The Big Five: Løver, leoparder, elefanter, neshorn og bøfler. På savannen lever også mange gnuer, Thompson-gaseller, Grant-gaseller, impalaer, topi-antiloper, elandantiloper, vortesvin og et utall fuglearter, blant annet gjøglerørn, sekretærfugl, perlehøns, blåråke og krontrane. Du får også se (og lukte) flodhester som samles i såkalte ”hippo-pools”, småsjøer der opptil 50 flodhester klumper seg sammen.

Etter en hel dags safari på Serengeti-sletten, med pikniklunsj underveis, kommer du sent på dagen tilbake til Serengeti Wild camp. Her venter et godt kveldsmåltid før du går til sengs omgitt av savannens lyder og den klare stjernehimmelen.

Hva med å oppleve Serengeti ved soloppgang – mens du svever over savannen i luftballong?

Overnatting Serengeti Wild Camp

Dag 5: Safari i Serengeti og Ngorongoro-krateret
Dag 5: Safari i Serengeti og Ngorongoro-krateret

I dag venter nye spennende safariopplevelser.  Fra Serengeti Wild Camp kjører du mot sørøst i retning Ngorongoro-krateret. Underveis passerer du fra tid til annen en masailandsby, for masaiene har alltid bodd i Serengeti, og det har ikke endret seg selv om Serengeti i dag er en nasjonalpark. Utpå formiddagen kommer du frem til Ngorongoro og kjører opp langs krateret, der du ser hvordan vegetasjonen endrer seg. Fra kraterkanten snor veien seg 600 meter nedover på innsiden av det utslukkede vulkankrateret til den 260 km² store, frodige kraterbunnen. I krateret er det både savanner, sumper, sjøer, små elver, akasieskog og en saltvannssjø. Krateret er hjemstedet til for 25.000 – 30.000 dyr. Opplevelsene på kraterbunnen sammenlignes av og til med å ”kjøre en tur i Jurassic Park”, fordi det er dyr overalt. På dette forholdsvis lite området lever det fem løvefamilier, store bøffelflokker og flamingoer, ja selv det sorte neshornet har funnet veien ned i krateret. Det eneste dyret du ikke kommer til å se her er sjiraffen, som aldri har tatt turen fra Serengeti til Ngorongoro-krateret.

Du spiser den medbrakte pikniklunsjen på et av de utvalgte stedene i krateret.

Sent om ettermiddagen kjører du opp av krateret og tilbake til Highview Hotel, der du skal bo én natt. Hvis du vil gi deg selv en ekstraordinær opplevelse, kan du (mot et tillegg) velge å oppgradere til Ngorongoro Wild Camp.

Overnatting Highview Hotel / Ngorongoro Wild Camp

Dag 6: Lake Manyara - Hjemreise
Dag 6: Lake Manyara - Hjemreise

Du sjekker tidlig ut fra Highview Hotel og kjører deretter til en av Tanzanias minste nasjonalparker, Lake Manyara. Parken er kun 330 km², og selve sjøen utgjør 200 km². Området mellom sjøen og Rift Valleys 600 meter høye skråninger mot vest er et frodig landskap med åpne gressletter, jungellignende skog og et sumpområde. Dette er et ekte eldorado for fugler, og Lake Manyara er mest berømt for sine enorme flokker av rosa flamingoer. Nasjonalparken har også både flodhester, elefanter, sebraer og bavianer.

Etter lunsj kjører du til Kilimanjaro flyplass, og derfra flyr du hjem.

Dag 7: Hjemkomst
Dag 7: Hjemkomst

Du ankommer Norge etter en fantastisk og opplevelsesrik safarireise du vil huske resten av livet.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.