• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
7 dager

Safari i Serengeti & Ngorongoro

Drømmer du om safari – men har begrenset tid til rådighet? Da er denne korte safarireisen perfekt. Du opplever Afrikas enestående dyreliv og bor i teltleir i Serengeti, midt i naturen.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Safari i Serengeti & Ngorongoro Safari i Serengeti & Ngorongoro
7 dager

Safari i Serengeti & Ngorongoro

Drømmer du om safari – men har begrenset tid til rådighet? Da er denne korte safarireisen perfekt. Du opplever Afrikas enestående dyreliv og bor i teltleir i Serengeti, midt i naturen.

Vi støtter bæredyktig utvikling i Afrika. For hver reise du kjøper hos oss, planter vi 10 trær i Zambia. Les mere om bæredyktighetsprosjektet her.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 4 overnattinger i Tanzania inkl. helpensjon
 • Besøk i Masai landsby
 • Serengeti nasjonalpark – på utkikk etter “The Big 5″
 • Ngorongoro krateret – safari i et paradis for permanent 30.000 dyr
 • Lake Manyara nasjonalpark – treklatrende løver og store flokker med elefanter
 • Vindusplass i 4-hjulstrekker og en gratis flaske med vann på safariturene
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Kilimanjaro til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres ved min. 2 reisende

Reisen kort & godt

På denne reisen får du se alle de viktigste høydepunktene en safarireise i Tanzania kan by på: Serengeti nasjonalpark, Ngorongoro-krateret, Ngorongoro Conservation Area og Lake Manyara nasjonalpark. Her har du muligheten til å oppleve alle Afrikas berømte dyr på en kort og kompakt safarireise. Du skal bo på hotell, men også i en teltleir der du virkelig får nærkontakt med den storslåtte afrikanske naturen. Teltene har ordentlige senger og eget bad og toalett. Dette blir et høydepunkt på reisen din.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du har begrenset tid tilgjengelig og ønsker deg en ekte afrikansk safariopplevelse med gode sjanser for å se «The Big 5»
 • Du kommer tett på naturen når du kjører fra Serengetis flate sletter til det frodige Ngorongoro-krateret
 • Du drømmer om å se de store dyreflokkene i Serengeti og Ngorongoro
 • Du overnatter i «wildcamps», hvor du kan høre og lukte naturen utenfor, samtidig som du har en god seng og eget bad

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger
Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise til Tanzania

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen til Tanzania. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Highview Hotel, Karatu

Du lander på Kilimanjaro flyplass som ligger rett ved Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro. Det berømte Mount Kilimanjaro er 5.895 meter høyt og ligger utrolig vakkert til på høysletten på grensen mellom Tanzania og Kenya.

På Kilimanjaro flyplass står sjåføren/guiden din og venter på deg, og du blir kjørt til Highview Hotel. Dette er en kombinert kjøre- og sightseeingtur på ca. 200 km, der du kjører gjennom landsbyene Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu og frem til det lett kuperte landskapet ved Karatu, der Highview Hotel ligger.

På Highview Hotel blir du tatt imot av de ansatte, som er masaier ikledt sine tradisjonelle drakter. Hotellet ligger på en bakketopp og har et fargestrålende panorama over vakre daler med mange små jorder og kaffeplantasjer. Her prøver bøndene mange forskjellige metoder for å forhindre at elefantene og andre dyr raserer avlingene, blant annet ved å plante hekker av chili.

Etter ankomst på hotellet er resten av dagen til fri disposisjon.

Merk: I dag kjører du til Highview Hotel i Karatu for å overnatte. Dette gir kortere kjøretid til Serengeti enn hvis man f.eks. overnatter på Springlands Hotel i Moshi.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 3: Ngorongoro Conservation Area og Serengeti nasjonalpark

Etter frokost sjekker du ut av hotellet og kjører over den kuperte høysletten ved Ngorongoro Conservation Area mot Serengeti nasjonalpark.

Turen går inn i Ngorongoro Conservation Area, der du besøker de rødkledte masaiene i en lokal landsby. Masaiene er nomader, og deres rikdom er kveg og geiter. Landsbyene består av en rekke små runde hytter bygget i en sirkel. Hyttene er bygget av grener, leire og kukaker. Byggestilen og hyttestørrelsen vitner om at hele samfunnet raskt kan flyttes når gresset i et område tar slutt for å finne nye beiter. I landsbyen får du et innblikk i masaienes dagligliv, og du får også se kvinnenes tradisjonelle brukskunst, hovedsakelig perlearbeider. De vil gjerne handle med deg, men husk å prute på prisen.

Deretter går turen videre til det vakre savannelandskapet i Serengeti. Du kjører inn i Serengeti-nasjonalparken via den nordvestlige innfartsveien ved Nabi Hill Gate.

Serengeti er Tanzanias eldste nasjonalpark og strekker seg over mer enn 14.500 km².  De nærmest endeløse slettene avløse av små sjøer og enkelte elver, og spredt over parken lever så å si alle de mest berømte afrikanske dyrene: Elefanter, flodhester, neshorn, sjiraffer, bøfler, gnuer, sebraer, løver, leoparder, geparder og strutser, for bare å nevne noen. Serengeti har verdensrekorden i dyr, og her foregår også et av verdens største dyreunderverker, den store vandringen av flere hundre tusen gnuer, sebraer og gaseller på leting etter vann og beite fra sted til sted i parken.

Mens du er på game-drive beveger du deg samtidig i retning overnattingsstedet ditt, Serengeti Wild Camp. Her skal du bo i to netter.

Overnatting:
Dag 4: Safari i Serengeti nasjonalpark

Du spiser frokost i det store fellesteltet med utsikt over savannen. Deretter drar du ut på heldagssafari i Serengeti-nasjonalparken. Du skal på fotojakt etter The Big Five: Løver, leoparder, elefanter, neshorn og bøfler. På savannen lever også mange gnuer, Thompson-gaseller, Grant-gaseller, impalaer, topi-antiloper, elandantiloper, vortesvin og et utall fuglearter, blant annet gjøglerørn, sekretærfugl, perlehøns, blåråke og krontrane. Du får også se (og lukte) flodhester som samles i såkalte ”hippo-pools”, småsjøer der opptil 50 flodhester klumper seg sammen.

Etter en hel dags safari på Serengeti-sletten, med pikniklunsj underveis, kommer du sent på dagen tilbake til Serengeti Wild camp. Her venter et godt kveldsmåltid før du går til sengs omgitt av savannens lyder og den klare stjernehimmelen.

Dag 5: Safari i Serengeti og Ngorongoro-krateret

I dag venter nye spennende safariopplevelser.  Fra Serengeti Wild Camp kjører du mot sørøst i retning Ngorongoro-krateret. Underveis passerer du fra tid til annen en masailandsby, for masaiene har alltid bodd i Serengeti, og det har ikke endret seg selv om Serengeti i dag er en nasjonalpark. Utpå formiddagen kommer du frem til Ngorongoro og kjører opp langs krateret, der du ser hvordan vegetasjonen endrer seg. Fra kraterkanten snor veien seg 600 meter nedover på innsiden av det utslukkede vulkankrateret til den 260 km² store, frodige kraterbunnen. I krateret er det både savanner, sumper, sjøer, små elver, akasieskog og en saltvannssjø. Krateret er hjemstedet til for 25.000 – 30.000 dyr. Opplevelsene på kraterbunnen sammenlignes av og til med å ”kjøre en tur i Jurassic Park”, fordi det er dyr overalt. På dette forholdsvis lite området lever det fem løvefamilier, store bøffelflokker og flamingoer, ja selv det sorte neshornet har funnet veien ned i krateret. Det eneste dyret du ikke kommer til å se her er sjiraffen, som aldri har tatt turen fra Serengeti til Ngorongoro-krateret.

Du spiser den medbrakte pikniklunsjen på et av de utvalgte stedene i krateret.

Sent om ettermiddagen kjører du opp av krateret og tilbake til Highview Hotel, der du skal bo én natt. Hvis du vil gi deg selv en ekstraordinær opplevelse, kan du (mot et tillegg) velge å oppgradere til Ngorongoro Wild Camp.

Overnatting:
Oppgraderingsmuligheter:
Dag 6: Lake Manyara - Hjemreise

Du sjekker tidlig ut fra Highview Hotel og kjører deretter til en av Tanzanias minste nasjonalparker, Lake Manyara. Parken er kun 330 km², og selve sjøen utgjør 200 km². Området mellom sjøen og Rift Valleys 600 meter høye skråninger mot vest er et frodig landskap med åpne gressletter, jungellignende skog og et sumpområde. Dette er et ekte eldorado for fugler, og Lake Manyara er mest berømt for sine enorme flokker av rosa flamingoer. Nasjonalparken har også både flodhester, elefanter, sebraer og bavianer.

Etter lunsj kjører du til Kilimanjaro flyplass, og derfra flyr du hjem.

Dag 7: Hjemkomst

Du ankommer Norge etter en fantastisk og opplevelsesrik safarireise du vil huske resten av livet.

Kombiner med
Velg mellom alternativene nedenfor
Gorillasporing i Uganda, 4 netter

Du har garantert sett bilder av de ville, hårete fjellgorillaene i Bwindi Impenetrable nasjonalpark i Uganda.

Hvorfor ikke gjøre reisen i Øst-Afrika komplett og forlenge ferien med en tur til Uganda for å se de enestående fjellgorillaene?

Vi har gjort det enkelt for deg og laget denne fem dagers forlengelsen, hvor du i tillegg til gorillasporing også drar på «walking safari» i Lake Mburo nasjonalpark.

Vi har selvfølgelig inkludert fly, gorillatillatelse og helpensjon nesten alle steder.

Enklere blir det ikke!

Merk: Denne forlengelsen gjennomføres kun ved min. 2 reisende.

Forlengelsen må bestilles senest 70 dager før avreise.

Masai-eventyr på Osiligilai Maasai Lodge, 2 netter

Ønsker du å skjemme bort deg selv etter å ha stått på toppen av Kilimanjaro eller tilbrakt mange timer i en safaribil? Drømmer du om å komme tett på masaikulturen og oppleve masaienes skikker og tradisjoner – uten at det går på bekostning av komforten? Vil du våkne til soloppgangen over Kilimanjaro og ligge ved et basseng som har utsikt mot Afrikas høyeste fjell? Da kan du forlenge reisen din med to netter på Osiligilai Maasai Lodge.

Du finner denne lekre og autentiske lodgen cirka to timers kjøring fra Moshi, og vi kan nesten forsikre deg om at både naturen og kulturopplevelsen her vil ta pusten fra deg.

Lodgen ligger i et typisk masai-savanneområde med åpne sletter, beitemarker så langt øyet kan se og utsikt mot både Mount Meru og Mount Kilimanjaro. Den er eid av lokale masaier, som driver stedet med en stor porsjon entusiasme, noe som gjør at du føler deg svært velkommen og priviligert. Du får mange muligheter til å komme inn under huden på dette seminomadiske folket.

Du overnatter i en tradisjonell masaihytte med alle ønskede nødvendigheter, som toalett, elektrisitet og dusj med varmt vann – og en strategisk plassert seng, slik at du kan ligge og se solen gå opp over Kilimanjaro i de tidlige morgentimene.

Oppholdet på lodgen inkluderer alle måltider og en lang rekke aktiviteter, bl.a. spydkast og tradisjonell masaidans og -sang, mens du ser solen gå ned bak Mount Meru. Dessuten er det mulighet for å kjøpe forskjellige utflukter etter ytterligere aktiviteter, men du kan også velge å bare ligge ved bassenget og la deg oppsluke av utsikten mot Kilimanjaro, mens du nyter en kald øl og leser en god bok.

Vil du vite mer om hvordan det er å bo i Osiligilai Maasai Lodge? Da kan du lese reisebrevet fra vår Afrika-ekspert.

Tillegg for enkeltrom 2.725 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Alle oppgitte priser er pr. person
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Hvorfor reise med Afrikasafari.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av afrikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.