• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden
15 dager

Safari i Tanzania & badeferie på Zanzibar

Få nærkontakt med Tanzanias enestående natur og dyreliv og se de store dyreflokkene når du besøker fire av landets ikoniske nasjonalparker. Avslutt reisen med 4* badeferie på Zanzibar.

Safari i Tanzania & badeferie på Zanzibar Safari i Tanzania & badeferie på Zanzibar
15 dager

Safari i Tanzania & badeferie på Zanzibar

Få nærkontakt med Tanzanias enestående natur og dyreliv og se de store dyreflokkene når du besøker fire av landets ikoniske nasjonalparker. Avslutt reisen med 4* badeferie på Zanzibar.

Derfor skal du velge denne reisen

 • Du får den perfekte blandingen av safariopplevelser i verdensklasse og avslappende badeferie
 • Nyt den vakre naturen og det rike dyrelivet i nasjonalparkene Serengeti, Ngorongoro, Lake Manyara og Tarangire
 • Føl suget i magen når løver, elefanter og giraffer går tett forbi landcruiseren, og se de store gnuflokkene på savannen
 • Gled deg til å avslutte reisen med 4* badeferie på eksotiske Zanzibar inkl. halvpensjon

Prisene våre inkluderer alltid

 • Alle fly – både internasjonale og innenriks
 • Alle transfers på destinasjonen
 • Alle planlagte utflukter og aktiviteter
 • Alle overnattninger

Reisen kort & godt

Tanzania er kjent som et av verdens beste safariland, med spektakulær natur og et både fascinerende og mangfoldig dyreliv.

På denne reisen får du oppleve hele fire av Tanzanias verdenskjente nasjonalparker, og hver av dem har sitt særpreg. Vær på utkikk etter The Big Five, geparder, hyener, flodhester, giraffer, bavianer, forskjellige fuglearter og byttedyr som sebraer, impalaer, antiloper og bøfler, mens du betrakter Tarangires majestetiske baobab- og akasietrær, Ngorongoros inaktive vulkankrater, Serengetis endeløse sletter og Lake Manyaras frodige natur.

På safarien din bor du på hotell og i teltleir med ordentlige senger, eget bad og toalett.

Etter uforglemmelige safariopplevelser går turen videre til deilige Zanzibar. Her kan du slappe av på de kritthvite sandstrendene, utforske den historiske byen Stone Town, smake på øyas krydder og eksotiske frukter, dra på seiltur i en tradisjonell Dhow eller gå på oppdagelse i Jozani Chwaka Bay nasjonalpark.

Hva er inkludert i prisen?
Følgende er inkludert i turen
 • Fly fra Norge til Kilimanjaro, inkl. transfer t/r
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 6 overnattinger i Tanzania inkl. helpensjon
 • Tarangire nasjonalpark – flokker med flere hundre elefanter
 • Serengeti nasjonalpark – på utkikk etter ”The Big Five”
 • Besøk i Masai landsby
 • Ngorongoro krateret – paradis for permanent 30.000 dyr
 • Lake Manyara nasjonalpark – treklatrende løver og store flokker med elefanter
 • Vindusplass i 4-hjulstrekker og en gratis flaske med vann på safariturene
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Tanzania til Zanzibar inkl. transfer
 • 6 overnattinger på Zanzibar på Ocean Paradise Resort **** inkl. halvpensjon
 • Mulighet for å forlenge badeferien på Zanzibar
 • Fly fra Zanzibar til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere

 

Merk: Du kan spare 1.200 kr. per person hvis du velger Langi Langi *** med frokost.

Se all bilder
Bilder
Detaljert dagsprogram
Dag 1: Flyreise til Tanzania

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen, og turen går til Tanzania med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Highview Hotel

Flyet lander rett ved Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro, som majestetisk reiser seg hele 5.895 meter opp fra savannen. Snøen på toppen av fjellet gjør det nesten vanskelig å tro at du nå faktisk befinner deg i Afrika.

På flyplassen står sjåføren/guiden og venter på deg. Nå venter en interessant sightseeingtur på vel 200 km før du ankommer Highview Hotel. Turen går bl.a. forbi landsbyene Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu og Karatu.

Hvis tiden tillater det, kan ettermiddagen brukes til avslapning på hotellet eller et besøk i Karatu by og det lokale markedet.

Merk: I dag kjører du til Highview Hotel i Karatu for å overnatte. Dette gir kort kjøretid til Tarangire Nasjonalpark i morgen og dermed mest mulig tid i Tarangire nasjonalpark.

Dag 3: Tarangire National Park

I dag går turen til nasjonalparken Tarangire, den sjette største nasjonalparken i Tanzania.

Parken har fått sitt navn fra Tarangire-elven som renner gjennom parken. I tørre perioder er elven dyrenes eneste vannkilde.

Landskapet og vegetasjonen er utrolig variert. Det kuperte kanskapet har ni ulike vekstsoner, og du får oppleve en savanne med mange majestetiske baobab- og akasietrær, så flotte at de nesten tar oppmerksomheten fra de mange dyrene.

Den mangfoldige vegetasjonen betyr også mange ville dyr. Parken er spesielt kjent for sitt store antall elefanter. Her finner du en av verdens største konsentrasjoner av elefanter, og det er ikke uvanlig å se flokker med flere hundre dyr. Mange gnuer og sebraer har hjemstedet sitt i denne nasjonalparken, og kuduer, impalaer og gaseller trives også godt her. Byttedyrene tiltrekker både løver, leoparder og hyener, og hvis du er riktig heldig, kommer det kanskje en vill hund forbi.

Om ettermiddagen drar du tilbake til Highview Hotel for å slappe av.

Dag 4: Via Ngorongoro Conservation Area til Serengeti National Park

Etter frokost og utsjekking fra hotellet går turen gjennom Ngorongoros kuperte høysletter, der de rødkledte masaiene bor i sine runde hytter og kveget deres beiter mellom savannens sebraer, gnuer og sjiraffer. Underveis er det tid til å nyte den medbrakte lunsjen.

Via Nabi Hill Gate dreier ruten nå mot nordvest og inn på Serengetis endeløse sletter, der det venter dyr i massevis: flere millioner gnuer og sebraer, tusenvis av antiloper og bøfler, hundrevis av løver, elefanter, leoparder, flodhester, krokodiller og tusenvis av fugler. Serengeti kan by på noen av verdens mest fantastiske og unike dyre- og naturopplevelser.

Merk: Ikoma Wild Camp ligger rett utenfor den nordvestlige delen av Serengeti Nasjonalpark. Her er det en fenomenal utsikt over Serengeti-sletten samt mulighet for helt spesielle opplevelser som du ikke kan få ikke i selve nasjonalparken. Hvis du ønsker å bo inne i Serengeti nasjonalpark, kan du (mot et tillegg) velge å overnatte i Serengeti Wild Camp.

Dag 5: Safari i Serengeti National Park

Heldagssafari i Serengeti på utkikk etter “The Big Five”: løver, leoparder, elefanter, nesehorn og bøfler. Du  kan også få se bl.a. hyener og krokodiller. Du har hele dagen på deg til å beundre dyrene og naturen i fantastiske Serengeti.

Økosystemet her i parken regnes for å være et av verdens eldste, og det er vanskelig å ikke føle seg ydmyk og helt overveldet når man sitter i en landcruiser og suger til seg alle inntrykkene. Når det ikke er tørketid, huser nasjonalparken også mange Thompson-gaseller, bøfler, topi-antiloper, Grant-gaseller, elander (verdens største antiloper), vortesvin, ørner, struts og andre dyr. I dag vil du sikkert både se og lukte flodhester som velter seg i såkalte hippo-pools.

Lunsjen er en såkalt ”hot lunch” og serveres i Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp.

En fantastisk dag du bare skal oppleve og nyte!

Ekstrautflukter

Hva med å oppleve Serengeti mens solen står opp – flyvende i en luftballong?

For å kunne delta på ballongsafari må du bo på Serengeti Wild Camp i stedet for Ikoma Wild Camp. Hvis du velger å kjøpe ballongsafarien, koster det naturligvis ikke noe ekstra å bo på Serengti Wild Camp.

Dag 6: Via Serengeti til masailandsby i Ngorongoro

I dag venter nye opplevelser, for nå går safarireisen sørøstover. Den medbrakte lunsjen nytes i det fri ved middagstid.

Deretter går turen inn i Ngorongoro Conservation Area, der du besøker rødkledte masaier i en lokal landsby. Her får du vite mer om hverdagen i en masailandsby, og du kan beundre masaienes håndverk, som hovedsakelig er perlearbeider. De vil gjerne handle med deg, men husk å “prute” på prisen!

Merk: I dag kjører du til Highview Hotel for å overnatte. Slik får du mest mulig tid i Ngorongoro-krateret i morgen. Hvis du vil gi deg selv en ekstraordinær opplevelse, kan du (mot et tillegg) velge å oppgradere til Ngorongoro Wild Camp.

Dag 7: Ngorongoro-krateret

Ngorongoro-krateret er verdens største inaktive vulkankrater. Vulkanen eksploderte for 2-3 millioner år siden, falt sammen og etterlot seg et gigantisk hull som i dag er hjemstedet til 30.000 dyr og 350 forskjellige fuglearter som alle har tilgang til vann året rundt i krateret.

Etter at innkjøringen til Ngorongoro er passert kjører du først gjennom et område med frodig regnskog før du kjører nedover langs innsiden av krateret. Etter en interessant kjøretur kommer du ned til den 260 km2 store kraterbunnen. 600 meter over deg tårner kraterkanten, hele veien rundt. Selv om du nå befinner deg på bunnen av krateret, er du faktisk høyt oppe, for kraterkanten ligger 2.200 meter over havet.

Dagen tilbringes i krateret – og her er det nok å se! Løver, gaseller, elefanter, gnuer og sebraer i hopetall. Hvis du er heldig, får du også se det truede, sorte nesehornet som nesten er utryddet i hele Afrika på grunn av krypskyting. I Ngorongoro beskyttes de av bevæpnede rangers.

Lunsjen nytes i fantastiske omgivelser på kraterbunnen, og sent på dagen blir du kjørt tilbake til hotellet.

Dag 8: Lake Manyara National Park

Etter frokost og utsjekking fra hotellet går turen til Lake Manyara. Dette er en av Tanzanias minste nasjonalparker. Den dekker et område på kun 330 km2, og derav utgjør sjøen 200 km2.

Området mellom sjøen og de 600 meter høye Rift Valley-dalsidene i vest har åpne gressletter, en jungellignende skog og sumper.

Lake Manyara er et eldorado for store flokker av elefanter, bøfler og bavianer, og her er det registrert mer enn 400 fuglearter. Det er også her man kan være heldig nok til å se de berømte treklatrende løvene.

Etter denne siste safariopplevelsen blir du kjørt til flyplassen. Her avrundes safarien på beste måte: i et vaskeekte safaritelt blir du servert enda en ”hot lunch” før du flyr videre til den eksotiske øya Zanzibar.

Dag 9-13: Avslapning og opplevelser på Zanzibar

Dagene er til fri disposisjon.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Et varmt og solrikt klima året rundt innbyr til avslapning og badeferie.

Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Merk: Du kan spare 1.200 kr. per person hvis du velger Langi Langi *** med frokost.

Dag 14: Hjemreisen starter

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 15: Hjemkomst

Du ankommer Norge etter en fantastisk reise.

Dag Strekning Ca. i km
Dag 2 Kilimanjaro International Airport - Highview Hotel 200
Dag 3 Highview Hotel – Tarangire Nationalpark 80
Dag 4 Highview Hotel via Ngorongoro Conservation Area – Ikoma Wild Camp 250
Dag 5 Safari i Serengeti – gamedrive ---
Dag 6 Via Serengeti til Ngorongoro Conservation Area til Highview Hotel 250
Dag 7 Highview hotel til Ngorongoro Crater og tilbake 130
Dag 8 Lake Manyara ca. 25 km og til Kilimanjaro Airport ca. 170 km 195

I alt ca 1000 km uten gamedrive

Husk alle avstander og tidsangivelser er omtrentlige, og med forbehold for vær -og føreforhold.

Velg mellom alternativene nedenfor
Kombiner med

Opplev Stone Town, 2 netter

Hvis du elsker Marrakech, vil du også elske Stone Town. Smale, svingete gater uten fortau. Et livlig mylder av barn og voksne, sykler, esler og kjøpmenn som tilbyr alt mellom himmel og jord fra de små butikkene som ligger helt ut mot gaten. På torgenes ”barazaer” (benker) midt i labyrinten sitter mennene og snakker over en kopp sterk kaffe mens barna spiller ball og en katt strekker seg dovent i solen.

Ved første øyekast ser byen kanskje ganske falleferdig ut, men se nærmere på dørene! Zanzibars største by er med god grunn blitt berømt for sine store, tunge og flott utsmykkede tredører.

Her er det markeder og museer, massevis av utfluktsmuligheter og et livlig havneområde. Om dagen finner du mange av Stone Towns innbyggere her, mange av  dem rusler en tur i dette hyggelige området. Unge gutter hopper og stuper fra kaien, og fisker- og turistbåter ankommer og legger fra. Om kvelden er det marked her.

Stone Town er en opplevelse for alle sanser. Her er det lukter og lyder, smaksinntrykk, farger, historie og kultur – Stone Town har alt. Ikke rart at denne byen til og med er oppført på UNESCOs verdensarvliste.

Tillegg for enkeltrom 7.260 kr.
Unike fordeler ved grupper fra 4 personer – innhent tilbud i dag for å se alle fordelene.
Når vil du reise?
Avreisedato
Reisebrev
Fortellinger fra reisende
Kontakt reisekonsulent Ingun H. Nikolajsen

Skriv til:
info@afrikasafari.no

Ring til:
85 29 54 24

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 15.45

Hvorfor reise med Afrikasafari.no?
Hvorfor så mange velger oss

Vi er alltid med deg

 • Personlig service fra reisekonsulenter med personlig erfaring
 • Dedikert bestillingsteam sørger for en god begynnelse på reisen
 • Assistanse døgnet rundt på reisen

100 % praktisk

 • Gjennomtenkte programmer med nøye utvalgte høydepunkter
 • Alle reiser inkluderer flyreise, transport og overnatting
 • Du kan ofte tilpasse reisen etter dine egne ønsker
 • Overnatting på flotte steder
 • Nøye utvalgte lokale guider med meget gode kunnskaper

Erfaring

 • Valgt av tusenvis av gjester siden 2006
 • Alle reiser er utprøvd og kvalitetssjekket av vårt eget team
 • Langsiktig samarbeid med et stort nettverk av afrikanske samarbeidspartnere

Best verdi for pengene & Full beskyttelse

 • Vi garanterer de beste prisene
 • Et utmerket samarbeidsforhold med partnerne våre sikrer den beste kvaliteten og prisen
 • Vi optimerer logistikken og prosessene våre, slik at du kun betaler for det som betyr mest
 • Vårt medlemskap i Rejsegarantifonden (nr. 1778) er din sikkerhet mot en eventuell konkurs

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.