man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaTanzaniaSafarireise til Tanzania
9 dager:

Safarireise til Tanzania

Høydepunkter på denne reisen:

Tarangire nasjonalpark, Serengeti nasjonalpark, Masai landsby, Ngorongoro Crater, Lake Manyara nasjonalpark

Følgende er inkludert i turen:

 • Fly fra Norge til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 6 overnattinger i Tanzania inkl. helpensjon
 • Tarangire nasjonalpark – flokker med flere hundre elefanter
 • Serengeti nasjonalpark – på utkikk etter ”The Big Five”
 • Besøk i Masai landsby
 • Ngorongoro krateret – et paradis for permanent 30.000 dyr
 • Lake Manyara nasjonalpark – treklatrende løver og store flokker med elefanter
 • Vindusplass i 4-hjulstrekker og en gratis flaske med vann på safariturene
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Kilimanjaro til Norge inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Tillegg for enkeltrom 3.350 kr.
Velg denne reise fordi…

Tanzania er kjent som et av verdens beste safariland, med spektakulær natur og et både fascinerende og mangfoldig dyreliv.

På denne reisen får du oppleve hele fire av Tanzanias verdenskjente nasjonalparker, og hver av dem har sitt særpreg. Vær på utkikk etter The Big Five, geparder, hyener, flodhester, giraffer, bavianer, forskjellige fuglearter og byttedyr som sebraer, impalaer, antiloper og bøfler, mens du betrakter Tarangires majestetiske baobab- og akasietrær, Ngorongoros inaktive vulkankrater, Serengetis endeløse sletter og Lake Manyaras frodige natur.

På safarien din bor du på hotell og i teltleir med ordentlige senger, eget bad og toalett.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Flyreise til Tanzania
Dag 1: Flyreise til Tanzania

I dag er det avreise fra den valgte flyplassen, og turen går til Tanzania med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Highview Hotel
Dag 2: Highview Hotel

Flyet lander rett ved Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro, som majestetisk reiser seg hele 5.895 meter opp fra savannen. Snøen på toppen av fjellet gjør det nesten vanskelig å tro at du nå faktisk befinner deg i Afrika.

På flyplassen står sjåføren/guiden og venter på deg. Nå venter en interessant sightseeingtur på godt 200 km før du ankommer Highview Hotel. Turen går bl.a. forbi landsbyene Chini, Kisongo, Makuyuni, Mto Wa Mbu og Karatu.

Hvis tiden tillater det, kan ettermiddagen brukes til avslapning på hotellet eller et besøk i Karatu by og det lokale markedet.

Merk: I dag kjører du til Highview Hotel i Karatu for å overnatte. Dette gir kort kjøretid til Tarangire Nasjonalpark i morgen og dermed mest mulig tid i Tarangire nasjonalpark.

Overnatting Highview Hotel

Dag 3: Tarangire National Park
Dag 3: Tarangire National Park

I dag går turen til nasjonalparken Tarangire, den sjette største nasjonalparken i Tanzania.

Parken har fått sitt navn fra Tarangire-elven som renner gjennom parken. I tørre perioder er elven dyrenes eneste vannkilde.

Landskapet og vegetasjonen er utrolig variert. Det kuperte kanskapet har ni ulike vekstsoner, og du får oppleve en savanne med mange majestetiske baobab- og akasietrær, så flotte at de nesten tar oppmerksomheten fra de mange dyrene.

Den mangfoldige vegetasjonen betyr også mange ville dyr. Parken er spesielt kjent for sitt store antall elefanter. Her finner du en av verdens største konsentrasjoner av elefanter, og det er ikke uvanlig å se flokker med flere hundre dyr. Mange gnuer og sebraer har hjemstedet sitt i denne nasjonalparken, og kuduer, impalaer og gaseller trives også godt her. Byttedyrene tiltrekker både løver, leoparder og hyener, og hvis du er riktig heldig, kommer det kanskje en vill hund forbi.

Om ettermiddagen drar du tilbake til Highview Hotel for å slappe av.

Overnatting Highview Hotel

Dag 4: Via Ngorongoro Conservation Area til Serengeti National Park
Dag 4: Via Ngorongoro Conservation Area til Serengeti National Park

Etter frokost og utsjekking fra hotellet går turen gjennom Ngorongoros kuperte høysletter, der de rødkledte masaiene bor i sine runde hytter og kveget deres beiter mellom savannens sebraer, gnuer og sjiraffer. Underveis er det tid til å nyte den medbrakte lunsjen.

Via Nabi Hill Gate dreier ruten nå mot nordvest og inn på Serengetis endeløse sletter, der det venter dyr i massevis: flere millioner gnuer og sebraer, tusenvis av antiloper og bøfler, hundrevis av løver, elefanter, leoparder, flodhester, krokodiller og tusenvis av fugler. Serengeti kan by på noen av verdens mest fantastiske og unike dyre- og naturopplevelser.

Merk: Ikoma Wild Camp ligger rett utenfor den nordvestlige delen av Serengeti Nasjonalpark. Her er det en fenomenal utsikt over Serengeti-sletten samt mulighet for helt spesielle opplevelser som du ikke kan få ikke i selve nasjonalparken. Hvis du ønsker å bo inne i Serengeti nasjonalpark, kan du (mot et tillegg) velge å overnatte i Serengeti Wild Camp.

Hvis du velger å bo på Ikoma Wild Camp, er det mulig å kjøpe følgende turer:

Overnatting Ikoma Wild Camp / Serengeti Wildcamp

Oppgraderingsmulighet:

Dag 5: Safari i Serengeti National Park
Dag 5: Safari i Serengeti National Park

Heldagssafari i Serengeti på utkikk etter “The Big Five”: løver, leoparder, elefanter, nesehorn og bøfler. Du  kan også få se bl.a. hyener og krokodiller. Du har hele dagen på deg til å beundre dyrene og naturen i fantastiske Serengeti.

Økosystemet her i parken regnes for å være et av verdens eldste, og det er vanskelig å ikke føle seg ydmyk og helt overveldet når man sitter i en landcruiser og suger til seg alle inntrykkene. Når det ikke er tørketid, huser nasjonalparken også mange Thompson-gaseller, bøfler, topi-antiloper, Grant-gaseller, elander (verdens største antiloper), vortesvin, ørner, struts og andre dyr. I dag vil du sikkert både se og lukte flodhester som velter seg i såkalte hippo-pools.

Lunsjen er en såkalt ”hot lunch” og serveres i Serengeti Wild Camp eller Serengeti Wildebeest Camp.

En fantastisk dag du bare skal oppleve og nyte!

Hva med å oppleve Serengeti mens solen står opp – flyvende i en luftballong?

For å kunne delta på ballongsafari må du bo på Serengeti Wild Camp i stedet for Ikoma Wild Camp. Hvis du velger å kjøpe ballongsafarien, koster det naturligvis ikke noe ekstra å bo på Serengti Wild Camp.

Overnatting Ikoma Wild Camp / Serengeti Wildcamp

Oppgraderingsmulighet:

Dag 6: Via Serengeti til masailandsby i Ngorongoro
Dag 6: Via Serengeti til masailandsby i Ngorongoro

I dag venter nye opplevelser, for nå går safarireisen sørøstover. Den medbrakte lunsjen nytes i det fri ved middagstid.

Deretter går turen inn i Ngorongoro Conservation Area, der du besøker rødkledte masaier i en lokal landsby. Her får du vite mer om hverdagen i en masailandsby, og du kan beundre masaienes håndverk, som hovedsakelig er perlearbeider. De vil gjerne handle med deg, men husk å “prute” på prisen!

Merk: I dag kjører du til Highview Hotel for å overnatte. Slik får du mest mulig tid i Ngorongoro-krateret i morgen. Hvis du vil gi deg selv en ekstraordinær opplevelse, kan du (mot et tillegg) velge å oppgradere til Ngorongoro Wild Camp.

Overnatting Highview Hotel / Ngorongoro Wild Camp

Dag 7: Ngorongoro-krateret
Dag 7: Ngorongoro-krateret

Ngorongoro-krateret er verdens største inaktive vulkankrater. Vulkanen eksploderte for 2-3 millioner år siden, falt sammen og etterlot seg et gigantisk hull som i dag er hjemstedet til 30.000 dyr og 350 forskjellige fuglearter som alle har tilgang til vann året rundt i krateret.

Etter at innkjøringen til Ngorongoro er passert kjører du først gjennom et område med frodig regnskog før du kjører nedover langs innsiden av krateret. Etter en interessant kjøretur kommer du ned til den 260 km2 store kraterbunnen. 600 meter over deg tårner kraterkanten, hele veien rundt. Selv om du nå befinner deg på bunnen av krateret, er du faktisk høyt oppe, for kraterkanten ligger 2.200 meter over havet.

Dagen tilbringes i krateret – og her er det nok å se! Løver, gaseller, elefanter, gnuer og sebraer i hopetall. Hvis du er heldig, får du også se det truede, sorte nesehornet som nesten er utryddet i hele Afrika på grunn av krypskyting. I Ngorongoro beskyttes de av bevæpnede rangers.

Lunsjen nytes i fantastiske omgivelser på kraterbunnen, og sent på dagen blir du kjørt tilbake til hotellet.

Overnatting Highview Hotel / Ngorongoro Wild Camp

Dag 8: Lake Manyara Nasjonalpark
Dag 8: Lake Manyara Nasjonalpark

Vi sjekker tidlig ut fra hotellet og besøker en av Tanzanias minste nasjonalparker på 330 km2, hvor innsjøen utgjør 200 km2. Området mellom innsjøen og de 600 meter høye Rift Valleyskråningene i vest byr på åpne gressletter, en jungellignende skog og sump. Et eldorado for 380 fuglearter, og ikke minst store elefant- og bavian flokker.

Etter lunsj kjører vi til Kilimanjaro Airport. Her starter vi hjemreisen til Norge, etter noen dager med herlige safariopplevelser.

Dag 9: Ankomst i Norge
Dag 9: Ankomst i Norge

Flyet lander i Norge sent på formiddagen.

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.