man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaTanzaniaSerengeti fly-in-safari & Ngorongoro
13 dager:

Serengeti fly-in-safari & Ngorongoro

Høydepunkter på denne reisen:

Fly-in safari i Seregenti, ”wildcamps”, Ngorongoro-krateret, badeferie på eksotiske Zanzibar

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Kilimanjaro, inkl. transfer
 • Flyreise i mindre fly direkte fra Kilimanjaro til Serengeti nasjonalpark
 • Transfer fra den lokale landingsstripen på Serengeti-sletten til leiren din
 • Transport i safaribil fra Serengeti nasjonalpark til Ngorongoro-krateret og videre til Arusha
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 4 overnattinger i Tanzania, inkl. helpensjon
 • Serengeti nasjonalpark – på utkikk etter ”The Big Five”
 • Ngorongoro-krateret – et paradis for 30.000 permanent hjemmehørende dyr
 • Lake Manyara nasjonalpark – treklatrende løver og elefantflokker
 • Vindusplass i 4-hjulstrækker og en gratis flaske vann på safariturene
 • Nasjonalparkavgifter
 • Fly fra Tanzania til Zanzibar, inkl. transfer
 • 6 overnattinger på Zanzibar på Ocean Paradise Resort ****, inkl. halvpensjon
 • Mulighet for å forlenge badeferien på Zanzibar
 • Fly fra Zanzibar til Norge, inkl. transfer
 • Døgnbemannet nødtelefon på hele reisen
 • Avreisegaranti – reisen gjennomføres uansett antall deltagere
Tillegg for enkeltrom 11.050 kr.
Rabatt ved større grupper
Velg denne reisen fordi …

På denne reisen venter det to av Afrikas aller største safariopplevelser. Vi har minimert transporttiden, slik at du får mest mulig safaritid, men likevel får du oppleve både Serengeti OG Ngorongoro-krateret.

Fra Kilimanjaro flyplass flyr du direkte til Serengeti, der du tilbringer 3 netter i en ”wild camp”. Leiren ligger midt på Serengetisletten, og du trenger nesten ikke en gang å forlate det hyggelige og komfortable teltet ditt for å oppleve naturen og dyrelivet.

Men selvfølgelig skal du forlate teltet. For de neste dagene skal du ut på  safari på den enorme sletten, og her venter det store dyre- og naturopplevelser.

Fra Serengeti går turen videre til Ngorongoro-krateret. Turen foregår i bil, så du er nesten på én lang game drive hele dagen.

Både Serengeti og Ngorongoro er oppført på UNESCOs liste over bevaringsverdig natur – og disse fantastiske safarireisemålene er helt forskjellige! Gled deg til synet som møter deg når du forlater Serengetis flate gressletter og kjører inn mot Ngorongoro-krateret. Kontrasten er nesten overveldende. Også ved Ngorongoro overnatter du i en wild camp, der sjiraffene ofte kommer helt nær teltene.

Reisen avrundes med badeferie på Zanzibar. Nyt livet på de idylliske, kritthvite strendene ved det turkisblå havet og bli med på utflukter på denne frodige paradisøya.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Avreise fra Norge
Dag 1: Avreise fra Norge

I dag er det avreise fra Norge til Tanzania. Det vil være mellomlandinger underveis.

Dag 2: Ankomst på Kilimanjaro flyplass, Tanzania
Dag 2: Ankomst på Kilimanjaro flyplass, Tanzania

Du lander på Kilimanjaro flyplass i Tanzania. Hvis været var klart, var du kanskje så heldig å få et glimt av Afrikas høyeste fjell fra luften?

Vår lokale representant venter på deg på flyplassen og hjelper deg med å komme gjennom passkontrollen. Du får visum ved ankomst, og med vår hjelp går alt greit og smertefritt.

Du henter bagasjen din og gjør deg klar til neste flytur. Du flyr nemlig direkte til Serengeti og unngår på den måten en lang kjøretur. Allerede ved frokosttid er du på plass i det som skal være leiren din de kommende tre nettene. Om ettermiddagen kan du glede deg til reisens første game drive.

Her kan du lese mer om hva en ”wild camp” er.

Merk: Serengeti Wildebeest Camp er stengt i april og mai 2019 pga. renovering. I denne perioden vil du i stedet bli innlosjert på en annen wild camp.

Overnatting Serengeti Wildebeest Camp / Serengeti Wild Camp

Oppgraderingsmulighet:

Dag 3-4: Serengeti nasjonalpark
Dag 3-4: Serengeti nasjonalpark

De neste dagene er avsatt til game drives i Serengeti nasjonalpark.

Økosystemet her i parken regnes for at å være blant verdens eldste, og man føler seg både ydmyk og imponert når man sitter i landcruiseren og suger til seg alle inntrykkene.

De store, treløse gresslettene er fulle av gnuer, sebraer og antiloper – og de rovdyrene som nyter godt av dette store naturens spiskammer. I den vestlige korridoren lever det krokodiller og flodhester, og fra mai til juli kommer den store migrasjonen gjennom denne delen av Serengeti.

Det er nesten umulig å si hva du kommer til å oppleve. Her er det naturen som bestemmer. Vi kan likevel love deg massevis av dyr! Kanskje tar du med deg matpakke på game drive, slik at du kan kjøre rundt lenger, og kanskje blir det lunsj hjemme i leiren. Alt planlegges sammen med guiden og avhenger av vær og natur. Guidene er imponerende flinke og kjenner Serengeti som sin egen bukselomme. De vil garantert sørge for at du får mange store opplevelser!

Du er tilbake i leiren før det blir mørkt. Det finnes nesten ikke noe bedre enn å sitte rundt leirbålet, se opp på stjernene og tenke på at du skal sove der dyrene bor! De blir verken fôret eller bevisst sluppet inn her. Du skal imidlertid slippes inn i ditt behagelige og helt trygge telt i natt, mens dyrene skal på jakt!

Merk: Serengeti Wildebeest Camp er stengt i april og mai 2019 pga. renovering. I denne perioden vil du i stedet bli innlosjert på en annen wild camp.

Det er mulighet for å kjøpe følgende utflukter:

Overnatting Serengeti Wildebeest Camp / Serengeti Wild Camp

Oppgraderingsmulighet:

Dag 5: Serengeti nasjonalpark – Ngorongoro-krateret
Dag 5: Serengeti nasjonalpark – Ngorongoro-krateret

Tiden er kommet til å si farvel til Serengeti, men heldigvis har du nye, fantastiske eventyr i vente. Nå venter en fin kjøretur over Serengetis gressletter og mot Ngorongoro-krateret. Overalt er det dyr, så selv om veien kan se lang ut på kartet, kjører du nesten på en flott game drive med Ngorongoro som mål. Nyt utsikten over slettene fra bakketoppen ved Naabi Hill og si farvel til Serengeti på beste måte. Når du kommer ut av selve nasjonalparken, møter du masaiene i deres fargerike klær. Selv om mange av dem fremdeles lever som semi-nomader, har de tatt i bruk enkelte moderne oppfinnelser. Det er ikke uvanlig å se en masai vokte over dyrene sine med en hyrdestav i den ene hånden og en mobiltelefon i den andre.

Ngorongoro-krateret er – som Serengeti – oppført på UNESCOs verdensarvliste, og det er ikke vanskelig å forstå hvorfor. Det er fascinerende å se landskapet endre seg etter hvert som du nærmer deg krateret. Fra kraterkanten snor veien seg 600 meter ned på innsiden av det utslukte vulkankrateret til den 260 km² store, frodige kraterbunnen. I krateret er det både savanne, sumper, sjøer, små elver, akasieskog og en saltvannssjø. Krateret er hjemsted for 25.000 – 30.000 dyr. Opplevelsen på kraterbunnen blir av mange sammenlignet med å ”kjøre en tur i Jurassic Park” fordi det er dyr overalt. Det er 5 løvefamilier på det forholdsvis lille området: store bøffelflokker, flamingoer, ja selv det sorte nesehornet har funnet veien ned i krateret. Det eneste dyret du ikke kommer til å oppleve her er sjraffen. Sjiraffer har aldri beveget seg ned i krateret – trolig fordi de bratte skrentene er vanskelige å forsere for lange, tynne ben

Når safarien i krateret er over, kjører du til dagens overnattingssted, og hvis du er litt heldig, får du møte noen av stedets beboere, sjiraffer, som ofte kommer helt nær leiren.

Overnatting Ngorongoro Wild Camp

Oppgraderingsmuligheter:

Dag 6: Ngorongoro-krateret – Lake Manyara – Zanzibar
Dag 6: Ngorongoro-krateret – Lake Manyara – Zanzibar

Fra Ngorongoro går turen til Lake Manyara. Med sine 330 km² er dette en av Tanzanias minste nasjonalparker, og sjøen utgjør hele 200 km² av den.

Området mellom sjøen og de 600 meter høye Rift Valley-åsene i vest har åpne gressletter, en jungellignende skog og sumper.

Lake Manyara er et eldorado for store flokker av elefanter, bøfler og bavianer, og her er det registrert mer enn 400 fuglearter. Det er også her du kan være så heldig å få se de berømte treklatrende løvene.

Etter denne siste safariopplevelsen blir du kjørt til flyplassen. Her avrundes safarien på beste måte når du i et vaskeekte safaritelt får servert en ”hot lunch” før du flyr videre til den eksotiske øya Zanzibar.

Overnatting Ocean Paradise Resort 

Oppgraderingsmuligheter på Zanzibar:

Dag 7-11: Avslapning og badeferie på Zanzibar
Dag 7-11: Avslapning og badeferie på Zanzibar

Dagene er til fri disposisjon.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (uoffisielt kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er velsignet med både flott natur og interessant kultur. Her finner du kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt klima året rundt. Øya har en dramatisk historie med arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende, og alle har de satt sitt preg på øya. Her finner du også en av Afrikas mest spennende byer, med flotte eksempler på arabisk arkitektur. For ikke å forglemme det velsmakende swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen.

Nedenfor ser du et utvalg turer du kan kjøpe under oppholdet på Zanzibar:

Overnatting Ocean Paradise Resort 

Dag 12: Avreise fra Zanzibar
Dag 12: Avreise fra Zanzibar

Du blir hentet på hotellet og kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 13: Ankomst i Norge
Dag 13: Ankomst i Norge

Du kommer tilbake til Norge etter en fantastisk reise

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.