man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaZambia
Victoria falls zambia

Reiser til Zambia

På våre reiser til Zambia får du oppleve enestående natur ved verdensberømte Victoria Falls, et av verdens mest imponerende fossefall.

Våre reiser til Zambia og Victoria Falls gir deg også mange kombinasjonsmuligheter, f.eks. safari i Sør-Afrika eller Botswana, storbyferie i Cape Town eller badeferie på Mauritius.

Hvis du har spørsmål om Zambia, skal du kontakte våre reisekonsulenter på tlf. 85 29 54 24.

Populære reiser: Zambia

Hvorfor skal du reise til Zambia?

Zambia ligger i det sørlige Afrika og grenser til bl.a. Zimbabwe og Tanzania.

Her finner du noen av Afrikas mest storslåtte naturopplevelser.

Våre reiser til Zambia tar deg med til området rundt vannfallet Victoria Falls. Her får du oppleve vannfallet, et av Zambias absolutte must-sees, men også i området rundt vannfallet er det mye flott å se og oppleve. Du bestemmer selv hva du har mest lyst til å oppleve.

Victoria Falls

Et av Zambias absolutte høydepunkter er det imponerende Victoria Falls.

Victoria Falls er et av verdens største vannfall, og det ligger faktisk på grensen mellom Zambia og Zimbabwe.

Vannfallet strekker seg over 1,7 km, og hvert sekund velter mer enn 1.000 kubikkmeter vann ned i sluktene cirka 100 meter nedenfor. Du må nesten se det for å tro det, men vannspruten rekker flere hundre meter opp i luften over fossene. Dette vannet ligner til forveksling røyk, og på det lokale språket har vannfallet fått navnet ”Mosi-oa-Tunya”. Det betyr ”røyken som tordner”.

Det er fantastisk å oppleve dette majestetiske vannfallet på nærmeste hold, f.eks. ved å gå en tur rundt det. Du kan også kjøpe en ekstra tur i helikopter over vannfallet, og vi synes dette er en av de aller beste måtene å oppleve vannmassene på. Det er nemlig først når du ser det hele ovenfra at du virkelig får oversikt over hvor stort det egentlig er.

Zambezi-elven

Zambezi-elven er den fjerde lengste elven i Afrika og flyter 2.700 km. gjennom 6 land – fra utspringet i det nordlige Zambia til Det indiske hav.

Både på og ved elven venter det mange interessante opplevelser. Du kan for eksempel bli med på elvesafari på den delen av Zambezi-elven som ligger nærmest Victoria Falls, og her er det mulig å komme helt nær øyene som ligger over vannfallet. Herfra har du en fantastisk utsikt til de mange flotte regnbuene som vanndråpene fra vannfallet lager på himmelen. Hvis du er heldig, kan du oppleve krokodiller og flodhester i vannet eller elefanter ved elvebredden.

Hvis du har lyst til å være aktiv, kan du også padle i kano, og det er en av de aller beste måtene på oppleve elven og dyrelivet på. Her får du virkelig nærkontakt med naturen og kan føle deg litt som David Livingstone, den berømte oppdagelsesreisende som «fant» det berømte vannfallet da han kom dit i en kano i 1855.

Elephant Café

Ikke langt fra Livingstone, ved Zambezi-flodens bredd, finner du Elephant Café.

Her bor det 10 elefanter. Noen av dem er reddet fra krypskytteri, mens andre er født i fangenskap og derfor ikke kan leve i det fri. Elefantene vandrer fritt omkring i området og inn og ut av bushen som de vil. Men de er sterkt knyttet til dyrepasserne, og derfor kommer de alltid tilbake. Her kan du få lov å bli bedre kjent med elefantene, f.eks. ved å fôre dem. Dette er en enestående opplevelse du aldri vil glemme.

Stedet har også en kafe, og der kan du spise lunsj med utsikt til Zambezi-elven.

Kombinasjonsmuligheter

Våre reiser til Zambia kan kombineres med mange ulike opplevelser. Nedenfor kan du lese mer om noen av dem.

Opplevelser i Sør-Afrika

Start reisen din med fantastiske Sør-Afrika, der det venter mange spennende opplevelser.

Kombiner f.eks. reisen til Zambia med safari i Kruger nasjonalpark, Sør-Afrikas største nasjonalpark, eller det private og malariafri viltreservatet Kariega Game Reserve.

Hvis du har lyst til å farte rundt i Sør-Afrika på egen hånd, kan du starte reisen din med en kjør-selv-reise på Garden Route, en vakker strekning på sørkysten av Sør-Afrika. Her venter det fantastisk natur og et interessant dyreliv.

Sist, men ikke minst, har Sør-Afrika en av verdens mest interessante storbyer, Cape Town. Her kan du tilbringe dagene med å rusle rundt i de hyggelige gatene og oppleve markeder, museer og de mange fantastiske restaurantene, eller du kan dra på en av de mange interessante utfluktene fra Cape Town, f.eks. til Robben Island.

Safari i Chobe nasjonalpark, Botswana

Kombiner Zambia med en safari i Chobe nasjonalpark i Botswana.

Botswana er kjent for å tilby tilreisende eksklusive safariopplevelser i Afrikas mest uberørte nasjonalparker. En safari i Chobe nasjonalpark er derfor en meget autentisk opplevelse, for selv i høysesongen er det relativt få turister her.

I Chobe lever den største konsentrasjonen av elefanter i Afrika, så her er du garantert å oppleve dette mektige dyret på nærmeste hold. Men dyrelivet i Chobe er mye mer enn elefanter, og du kan også treffe på sebraer, løver, gnuer, sjiraffer, flodhester, leoparder og mange flere av Afrikas berømte dyr.

Badeferie på Mauritius

Du kan også avslutte reisen din Zambia med badeferie på eksklusive Mauritius, en idyllisk øy i Det indiske hav.

I denne øystaten er det selvfølgelig fantastiske muligheter til å slappe av, enten på de paradisiske sandstrendene, der du har flott utsikt over det krystallklare havet, eller ved hotellets svømmebasseng. Du kan også utforske Mauritius’ varierte og meget vakre natur, for her er det både fjell, frodige skoger, fosser og små laguner.

Har du spørsmål om Zambia?

En reise til Zambia garanterer fantastiske naturopplevelser.

Hvis du har spørsmål om Zambia, de mange kombinasjonsmulighetene eller noe helt annet, må du gjerne kontakte reisekonsulentene våre, for de sitter klare til å hjelpe deg med å finne den perfekte reisen.

Afrikasafari.no – Kom helt tett på!

SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.