• Fornøyde gjester siden 2006
  • Dedikerte reiseeksperter
  • Gjennomtestede kvalitetsreiser
  • Lokale guider valgt med omhu
  • Prisgaranti
  • Assistanse 24/7
  • Medlem av Reisegarantifonden
ForsideHistorisk Stone Town tur
Historisk Stone Town tur

Stone Town er navnet på den gamle arabiske bydelen i hovedstaden Zanzibar by, der forskjellige kulturer lever fredelig side om side. Her er det smale, svingete gater lagt som labyrinter mellom de vakre, historiske steinbygningene. De arabiskinspirerte husene særpreges av de flotte, utskårne tredørene og messingbeslagene. Overalt i bydelen henger duften av krydder og frukt fra de travle markedene og basarene. Du kan med egne øyne se hvordan arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere og europeiske oppdagelsesreisende har satt sitt spesielle preg på byen. Her står bygningene fra øyas høydramatiske historie fremdeles vegg i vegg.

På dagens sightseeingtur får du bl.a. også se det elegante House of Wonders (Beit al-Ajaib), et tidligere sultanpalass fra 1883 og nå Zanzibars nasjonalmuseum med utstillinger som inneholder historiske objekter fra det 19. århundre og Det indiske havets dhow- og swahilikultur. Du ser slavehandler Tippu Tips palé ved enden av gaten Suicide Alley, David Livingstones hus, der han bodde mens han forberedte sin siste ekspedisjon, samt Det gamle fort (Ngome Kongwe) fra år 1700 og derfor Stone Towns eldste byggverk. Det ble oppført av araberne som forsvar mot portugiserne, men har aldri vært brukt i krig. En del av fortet er bygd som et amfiteater, og der avholdes det musikk-, film- og dansearrangementer.

Stone Town har en tragisk fortid med slavehandel, og du besøker derfor det gamle slavemarkedet og den anglikanske kirken. Zanzibar var i mange år Øst-Afrikas største eksporthavn for slaver. På handelens høydepunkt ble 50.000 afrikanere solgt på det store slavemarkedet i Stone Town hvert år. Da britene kom til øya i 1873 ble slavehandelen avskaffet. Øst-Afrikas første anglikanske kirke ble symbolsk oppført på det stedet slavemarkedet i sin tid lå. Ved siden av kirken er det reist et monument til ære for slavene og bygd et museum om slaveriets historie.

Varighet: Halvdagstur

Bestilles og betales og på stedet.
Prisen er veiledende.

Pris:
Pr. person:  88 USD

Lignende reiser

Kontakt reisekonsulent Ingun H. Nikolajsen

Skriv til:
info@afrikasafari.no

Ring til:
85 29 54 24

Åpningstider:
Hverdager fra 9.00 - 15.45

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.

Velkommen til ny design på Afrikasafari.no

Vi har fått ny design siden du sist besøkte oss, men reisene våre er fremdeles de samme.