Tlf. 85 29 54 24
Kundeservice man-fre 9-16

Regnskog og røde aper (halvdagstur)

På denne turen får du oppleve Zanzibars fantastiske fauna og flora i øyas største skog, Jozani, som ligger midt i Jozani Chwaka Bay nasjonalpark, Zanzibars eneste nasjonalpark. Den 50 km2 store parken består av marsk, buskland og mangroveskoger. Vegetasjonen ligner mye på den du finner i regnskoger, selv om det ikke regner så mye Zanzibar. Forklaringen er at området har store mengder grunnvann som forsyner skogen med vann hele året rundt.

I tillegg til de mange vakre plantene blir du også kjent med skogens fantastiske dyreliv. Der er flere små stier i skogen og de lokale rangers er flinke til å finne dyrene og forklare hvilke dyrelyder du hører underveis.

Skoven er spesielt kjent for sine sjeldne, røde colobusaper, som ikke finnes andre steder i verden. På fotturen kan du også få øye på galagoer, de blå sykesapene, busksvin, springspissmus, kameleoner og antiloper. Skoven er også hjemstedet til over 50 sommerfuglarter og 40 fuglearter, blant annet de særpregede neshornfuglene.

Fra Jozani fortsetter turen til en annen mangroveskog, der du kan gå på små gangbroer mellom de enorme røttene mens tidevannet løper under broen.

Overskuddet fra de besøkende går til bevaring av skogen og støtte til lokalsamfunnet.

Varighet: Halvdagstur

Bestilles og betales og på stedet.
Prisen er veiledende.

Pris:

Pr. person 70 USD