man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaKilimanjaroRongai-ruten inkl. en akklimatiseringsdag
11 dager:

Rongai-ruten inkl. akklimatiseringsdag

Høydepunkter på denne reisen:

Moshi, Nale Moru, Second Cave, Third Cave, Mawenzi, Kibo, Gilman’s Point, Uhuru Peak.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 2 overnattinger på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpensjon (én overnatting før og én etter bestigningen)
 • Bestigning av Kilimanjaro via Rongai-ruten
 • 6 overnattinger i telt på Kilimanjaro, inkl. helpensjon og en akklimatiseringsdag
 • All mat tilberedes av en lokal kokk
 • Profesjonelle guider og bærere hele veien
 • Fly fra Kilimanjaro til Norge inkl. transfer
 • Mulighet for å kjøpe safari eller badeferie etter bestigningen
 • Valgfri startdato og mulighet for bestigning året rundt
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
Rabatt for større grupper
Velg denne reise fordi…

Rongai starter ved den nordlige siden av fjellet, fra den lille landsbyen Nale Muru sør for den kenyanske grensen. Du vandrer gjennom mais- og potetåkre og videre inn i furuskogen. Landskapet åpner seg og blir til heilandskap med lyng, ville blomster og steinete stier. Underveis har du en fantastisk utsikt til Kibo og dens breer og Mawenzis tårnhøye spir. Jo høyere opp du kommer, jo tydeligere blir høylandet og det alpine ørkenlandskapet som preges av store og små vulkanstein. Fra Kibo Huts møtes Rongai- og Marangu-rutene. Du vandrer forbi Gilman’s Point, der du kan nyte utsikten før oppstigningen til toppen, som foregår østfra. Nedstigningen følger som Marangu-ruten på den sørøstlige siden, hvor du ser Kilimanjaros skjønnhet fra de mange utsiktspunktene.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro

Fly fra Norge til Kilimanjaro med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi
Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer Kilimanjaros internasjonale lufthavn, der du blir møtt av guiden din, som kjører deg til Springlands Hotel i den lille byen Moshi – en kjøretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimtet av Kilimanjaros snøkledte topp. Byen er sterkt preget av afrikansk kultur og atmosfære og byr på eksotiske opplevelser, ikke minst på det lokale markedet og i de mange små butikkene.

Om ettermiddagen er det et velkomstmøte der guiden gjennomgår utstyr og de neste dagenes vandring mot toppen av Kilimanjaro.

Høyder: Moshi: 915 moh.

Overnatting Springlands Hotel

Dag 3: Moshi – Nale Muru – Simba Camp
Dag 3: Moshi – Nale Muru – Simba Camp

Dagens opplevelser starter med kjøreturen gjennom landsbyer og kaffeplantasjer til den særpregede tre-landsbyen Nale Moru – en kjøretur på 4-5 timer.  Ved ankomst til Nale Moru er det innsjekking og registrering, og det er også her du møter ditt team av guider, kokker og bærere. Herfra starter vandringen til toppen av Kilimanjaro. Du vandrer på en bred sti gjennom mais- og potetåkre og videre inn i furuskogen. Jo lengre du kommer inn i skogen, jo mer stiger ruten gjennom den tette skogen som er hjemstedet til mange dyrearter. Etter et par timers vandring begynner skogen å tynnes ut og du ankommer Simba Camp,  der heilandskapet starter. Simba Camp ligger rett ved ”First Cave” med en fantastisk utsikt over Kenyas sletter.

Høyder: Moshi: 915 moh., Nale Muru: 1.950 moh., Simba Camp: 2.750 moh.

Avstand: 9 km

Vandretid: 4 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 4: Simba Camp – Second Cave
Dag 4: Simba Camp – Second Cave

Dagens etappe starter om formiddagen med en sterk stigning frem til Second Cave. Etappen går over heilandskapet, med lyng, ville blomster og steinete stier. Underveis kan du nyte utsikten til Kibo og de østvendte breene på kraterkanten. Etter lunsj forlater du hovedstien og vandrer videre på en mindre sti mot Mawenzis takkede tinder. Du ankommer til ”Second Cave”, som ligger i en beskyttet dal nær Kikelewa Caves omgitt av de kjempestore senecios-plantene.

Høyder: Simba Camp: 2.750 moh., Second Cave: 3.450 moh.

Avstand: 7 km

Vandretid: 3-4 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 5: Second Cave – Third Cave
Dag 5: Second Cave – Third Cave

I dag har du en akklimatiseringsdag. Dette gir det bedre sjanser til å nå toppen, og risikoen for høydesyke reduseres. Morgenen kan du bruke på å slappe av og nyte omgivelsene. Ved middagstid forlater du leiren og vandrer over heilandskapet, der du følger en mindre sti mot Mawenzis takkede tinder til Third Cave.

Høyder: Second Cave: 3.450 moh., Third Cave: 3.870 moh.

Avstand: 10 km

Vandretid: 4 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 6: Third Cave – Mawenzi Tarn Hut
Dag 6: Third Cave – Mawenzi Tarn Hut

Dagens etappe går til Mawenzi Tarn Hut. Etter en kort, men bratt stigning opp gresskledte fjellskråninger belønnes du med en fantastisk panoramautsikt. Heilandskapet erstattes av klippefylt høyland preget av store og små vulkanstein som vitner om den tidligere vulkanske aktiviteten. Etter ytterligere et par timers vandring når du dagens overnattingssted, som har en spektakulær beliggenhet i en dal under Mawenzis tårnhøye spir.

Høyder: Third Cave: 3.870 moh., Mawenzi Tarn Hut: 4.330 moh.

Avstand: 9 km

Vandretid: 4-5 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 7: Mawenzi Tarn Hut – Kibo Huts
Dag 7: Mawenzi Tarn Hut – Kibo Huts

I dag vandrer du gjennom månelandskapet ”The saddle”, som forbinder Mawenzi og Kibo. Du ankommer til Kibo Huts, som ligger ved foten av Kibos kratervegg. Etter ankomst skal du forberede utstyret ditt og legge frem varme klær til neste dags vandring til toppen. Oppbevar drikkevann i en termosflaske, så det ikke fryser til is. Bruk resten av dagen til å slappe av, og sørg for at gå tidlig til sengs for å få ladet de menneskelige batteriene opp til Kilimanjaros ultimative utfordring.

Høyder: Mawenzi Tarn Hut: 4.330 moh., Kibo Huts: 4.695 moh.

Avstand: 9 km

Vandretid: 4-5 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 8: Kibo Huts – Gilman’s Point - Uhuru Peak – Horombo Huts
Dag 8: Kibo Huts – Gilman’s Point - Uhuru Peak – Horombo Huts

Rundt midnatt står du opp, og etter et lett måltid går turen ut i natten. Det vanskelige terrenget med løse stein du skal gå i de neste timene er for de fleste den største utfordringen på hele turen. Målet er å være fremme ved Gilman’s Point ved daggry, så du kan nå Kibos høyeste punkt Uhuru kort tid etter soloppgang. Du tar en kort pause ved Gilman’s Point, der det er flott utsikt. Du fortsetter langs kraterkanten, og det siste stykke til Uhuru Peak er det jevn stigning. Avhengig av årstiden kan der være snø det siste stykket til Uhuru Peak, som er ditt endelige mål, toppen av Kilimanjaro og toppen av Afrika. Når du står på toppen i 5.895 moh., kan du klappe deg selv på skulderen, nyte den fantastiske utsikten og ta en selfie ved Uhuru Peak skiltet, som et minne for livet.

Deretter starter nedstigningen til Kibo Huts, og den går overraskende raskt. Her får du lunsj og en velfortjent hvil før du vandrer videre ned til Horombo Huts, der det venter en velfortjent god natts søvn.

Høyder: Kibo Huts: 4.695 moh., Uhuru Peak: 5.895 moh., Horombo Huts: 3.690 moh.

Avstand: 6 km opp og 15 km ned

Vandretid: 8 timer op og 6 timer ned.

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 9: Horombo Huts – Mandara Huts - Moshi
Dag 9: Horombo Huts – Mandara Huts - Moshi

Den siste etappen på Kilimanjaro går over åpent heilandskap, ned til Mandara Huts, der du spiser frokost. Deretter fortsetter du ned gjennom regnskogen til nasjonalparkens inngang. Ved Marungu Gate sjekker du ut, og så blir du kjørt tilbake til Moshi, der du får servert en velsmakende middag. Her får alle som har gjennomført bestigningen overrakt et diplom.

Høyder: Horombo Huts: 3.695 moh., Marangu gate: 1.830 moh., Moshi: 915 moh.

Avstand: 20 km

Vandretid: 6 timer

Overnatting Springlands Hotel

Dag 10: Hjemreisen starter
Dag 10: Hjemreisen starter

I dag sjekker du ut fra hotellet og blir kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter. Det er mellomlanding(er) underveis.

Dag 11: Hjemkomst i Norge
Dag 11: Hjemkomst i Norge

Du ankommer Norge etter en opplevelse for livet.

Kombiner safari med:
Safari (1n) og badeferie på Zanzibar (6n) 8 dager/7 netter
Safari (1n) og badeferie på Zanzibar (6n) 8 dager/7 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 
11.875 kr.
Enkeltromstillegg: +  4.995 kr.

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største nasjonalpark og har landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er hjemstedet til rundt 3.000 elefanter, og du kan oppleve flokker på hele 300 dyr. Tarangire har også en annen velkjent beboer, nemlig den treklatrende pytonslangen, som kan slynge seg høyt opp i trekronene. Du kan dessuten få se løver, leoparder, hyener og vortesvin. I nasjonalparken lever også store flokker av sebraer, gnuer, gaseller, kuantiloper, vannbukker og impalaer. Den lille svarthodede dvergpapegøyen er bare én av parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara nasjonalpark er, i motsetning til Tarangire, en av Tanzanias minste nasjonalparker, men den er også den mest varierte. Etter inngangen til nasjonalparken kommer du inn i den frodige regnskogen som gjennomstrømmes av klare elver. Her kan du få se bavianer og sykesaper. Rett ved Lake Manyara, som utgjør en tredjedel av parken, åpner savannen seg med bøfler, gnuer og elefant- og sebraflokker. Hvis du er heldig, kan du også se leoparder, hyener og de uvanlige treklatrende løvene. I og omkring sjøen Lake Manyara kan du bl.a. beundre flodhester, flamingoer og pelikaner.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Overnatting Highview Hotel / Ocean Paradise Resort 

Safari (4n) og badeferie på Zanzibar (6n) 11 dager/10 netter
Safari (4n) og badeferie på Zanzibar (6n) 11 dager/10 netter

Pris:
Pr. person i delt dobbeltrom: + 21.995 kr.

Tanzania er kjent for sine vakre landskaper og fantastiske nasjonalparker. Du skal til Ngorongoro Conservation Area, der du besøker de rødkledte masaiene i en lokal landsby, og tre av landets viktigste nasjonalparker.

Serengeti nasjonalpark er Tanzanias eldste. De nærmest endeløse slettene brytes bare av akasietrær, små sjøer og enkelte elver. Spredt over den store parken lever så å si alle Afrikas mest berømte dyr. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er berømt for den store migrasjonen der gnuer og sebraer i millionvis vandrer fra sted til sted på jakt etter vann og beite.

Det er ikke mye gir større inntrykk enn Serengeti, det måtte i tilfelle være Ngorongoro-krateret som ligger som et sunket paradis sørøst for Serengeti. På bunnen av denne utslukte vulkanen kan du nemlig oppleve alle de kjente savannedyrene.

Med sine kun 330 km2 er Lake Manyara nasjonalpark en av Tanzanias minste. Men det den mangler i størrelse, tar den igjen når det gjelder natur og dyreliv. Parken er den mest varierte i Tanzania med både regnskog, elver, savanne og den 200 km2 store sjøen med samme navn. Her kan du se bavianer, rosa flamingoer, de uvanlige treklatrende løvene, elefanter, flodhester og mange byttedyr.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Overnatting Highview Hotel / Ocean Paradise Resort 

Safari Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara 5 dager/4 netter
Safari Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara 5 dager/4 netter

Pris:
Pr. person i delt dobbeltrom: + 13.600 kr.

Tanzania er kjent for sine vakre landskaper og fantastiske nasjonalparker. Du skal til Ngorongoro Conservation Area, der du besøker de rødkledte masaiene i en lokal landsby, og tre av landets viktigste nasjonalparker.

Serengeti nasjonalpark er Tanzanias eldste. De nærmest endeløse slettene brytes bare av akasietrær, små sjøer og enkelte elver. Spredt over den store parken lever så å si alle Afrikas mest berømte dyr. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er berømt for den store migrasjonen der gnuer og sebraer i millionvis vandrer fra sted til sted på jakt etter vann og beite.

Det er ikke mye gir større inntrykk enn Serengeti, det måtte i tilfelle være Ngorongoro-krateret som ligger som et sunket paradis sørøst for Serengeti. På bunnen av denne utslukte vulkanen kan du nemlig oppleve alle de kjente savannedyrene.

Med sine kun 330 km2 er Lake Manyara nasjonalpark en av Tanzanias minste. Men det den mangler i størrelse, tar den igjen når det gjelder natur og dyreliv. Parken er den mest varierte i Tanzania med både regnskog, elver, savanne og den 200 km2 store sjøen med samme navn. Her kan du se bavianer, rosa flamingoer, de uvanlige treklatrende løvene, elefanter, flodhester og mange byttedyr.

Overnatting Highview Hotel / Serengeti Wildcamp

Badeferie på Zanzibar 7 dager/6 netter
Badeferie på Zanzibar 7 dager/6 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 7.475 kr.
Enkeltromstillegg: +  3.100 kr.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Overnatting Ocean Paradise Resort 

Oppgraderingsmuligheter på Zanzibar:

Safari i Tarangire nasjonalpark og Lake Manyara nasjonalpark 2 dager/1 natt
Safari i Tarangire nasjonalpark og Lake Manyara nasjonalpark 2 dager/1 natt

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 4.400 kr.
Enkeltromstillegg: +  2.100 kr.

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største nasjonalpark og har landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er hjemstedet til rundt 3.000 elefanter, og du kan oppleve flokker på hele 300 dyr. Tarangire har også en annen velkjent beboer, nemlig den treklatrende pytonslangen, som kan slynge seg høyt opp i trekronene. Du kan dessuten få se løver, leoparder, hyener og vortesvin. I nasjonalparken lever også store flokker av sebraer, gnuer, gaseller, kuantiloper, vannbukker og impalaer. Den lille svarthodede dvergpapegøyen er bare én av parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara nasjonalpark er, i motsetning til Tarangire, en av Tanzanias minste nasjonalparker, men den er også den mest varierte. Etter inngangen til nasjonalparken kommer du inn i den frodige regnskogen som gjennomstrømmes av klare elver. Her kan du få se bavianer og sykesaper. Rett ved Lake Manyara, som utgjør en tredjedel av parken, åpner savannen seg med bøfler, gnuer og elefant- og sebraflokker. Hvis du er heldig, kan du også se leoparder, hyener og de uvanlige treklatrende løvene. I og omkring sjøen Lake Manyara kan du bl.a. beundre flodhester, flamingoer og pelikaner.

Overnatting Highview Hotel

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.