man-fre 9-16
Meny
HomeReiser til Afrika – Se våre reisemål i AfrikaKilimanjaroShira-ruten
10 dager:

Shira-ruten

Høydepunkter på denne reisen:

Moshi, Mt. Meru, Kibo, Lava Tower, Great Barranco Wall, Heim-breen, Karanga Valley, Mawenzi, Stella Point, Uhuru Peak.

Følgende er inkludert i reisen:

 • Fly fra Norge til Kilimanjaro inkl. transfer
 • Lokal engelsktalende guide/sjåfør
 • 2 overnattinger på Springlands Hotel i Moshi inkl. helpensjon (én overnatting før og én etter bestigningen)
 • Bestigning av Kilimanjaro via Shira-ruten
 • 5 overnattinger i telt på Kilimanjaro, inkl. helpensjon
 • All mat tilberedes av en lokal kokk
 • Profesjonelle guider og bærere hele veien
 • Fly fra Kilimanjaro til Norge inkl. transfer
 • Mulighet for å kjøpe safari eller badeferie etter bestigningen
 • Valgfri startdato og mulighet for bestigning året rundt
 • Døgnbemannet nødtelefon under hele reisen
Ekstra akklimatiseringsdag: kr. 2.580
Rabatt for større grupper
Velg denne reise fordi…

Shira-ruten ligner mye på Lemosho-ruten. Forskjellen er at Shira-ruten er kortere og har en hardere og mere krevende start, for det første overnattingsstedet ligger i hele 3.840 meters høyde. På Shira-ruten vandrer du gjennom et variert landskap av regnskog, hei og alpin ørken til Uhuru Peak, 5.895 meter over havet. Underveis har du fantastisk utikt til Mt. Meru, det enorme Kibo-massivet og Mawenzis takkede tinder, som rager opp i den afrikanske himmelen. Du spiser lunsj ved foten av det berømte Lava Tower og bestiger Great Barranco Wall ved Heim-breen, som henger utover massivet som kjempestore gardiner av is. Siste oppstigning til toppen foregår østfra, der du er vitne til en utrolig vakker soloppgang ved Stella Point. Nedstigningen følger Mweka-ruten mot sør.

Detaljert dagsprogram
Klikk på et bilde for å se det i full størrelse
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro
Dag 1: Fly fra Norge til Kilimanjaro

Fly fra Norge til Kilimanjaro med mellomlanding(er) underveis.

Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi
Dag 2: Ankomst i Kilimanjaro – Moshi

Du ankommer Kilimanjaros internasjonale lufthavn, der du blir møtt av guiden din, som kjører deg til Springlands Hotel i den lille byen Moshi – en kjøretur på ca. 1 time. Fra Moshi får du det første glimtet av Kilimanjaros snøkledte topp. Byen er sterkt preget av afrikansk kultur og atmosfære og byr på eksotiske opplevelser, ikke minst på det lokale markedet og i de mange små butikkene.

Om ettermiddagen er det et velkomstmøte der guiden gjennomgår utstyr og de neste dagenes vandring mot toppen av Kilimanjaro

Høyder: Moshi: 915 moh.

Overnatting Springlands Hotel

Dag 3: Moshi - Shira Gate– Shira 2 Camp
Dag 3: Moshi - Shira Gate– Shira 2 Camp

Du kjører fra Moshi til Shira Gate, som er den vestlige inngangen til Kilimanjaro nasjonalpark. Ved ankomst til Shira Gate er der innsjekking og registrering, og det er også her du møter ditt team av guider, kokker og bærere. Herfra starter bestigningen til toppen av Kilimanjaro. Kilimanjaro består av tre utslukte vulkaner; Kibo med det høyeste punktet Uhuru (5.895 moh.), Mawenzi (5.149 moh.) og Shira (3.962 moh.).

Dagens etappe er hard og krevende med hele 2010 høydemeter. (Du må også legge til de legge 915 høydemeter du kjører fra Moshi til Shira Gate.) Ruten går på vakre stier gjennom regnskog, og kanskje er du heldig og får se noen av skogens dyr. Etter regnskogen åpner heilandskapet seg. Du ser bl.a. lyng, ville blomster, de kjempestore dendrosenecios-plantene og steinete stier. Underveis har du en fantastisk utsikt til det enorme Kibo-massivet. Bærerne går i forveien, slik at teltet ditt står klart når du ankommer til Shira 2 Camp.

Oppstigningen i dag er meget stor, så derfor er det viktig at du tar det rolig og lytter til kroppen din, og at du er oppmerksom på tegn på høydesyke.

Høyder: Moshi: 915 moh., Shira Gate: 1.830 moh., Shira 2 Camp: 3.840 moh.

Avstand: 10 km

Vandretid: 4 timer 

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 4: Shira Camp 2 – Lava Tower - Barranco Camp
Dag 4: Shira Camp 2 – Lava Tower - Barranco Camp

I dag vandrer du østover. Landskapet blir tørrere, barere og mer steinete jo høyere opp du kommer. Underveis bliver du belønnet med flott utsikt til Kibo og Mt. Meru som stikker opp av de hvite skyene bak deg. Etter et par timers vandring når du det berømte Lava Tower som stammer fra Kilimanjaros tidligere vulkanske aktivitet.

Etter lunsj ved foten av Lava Tower venter nedstigningen til Barranco Camp, som ligger i en dal under Great Barranco Wall. Hvis været tillater det, kan du nyte en fantastisk solnedgang fra Barranco Camp, der det også er en storslått utsikt til toppen av Kilimanjaro, nedover fjellsiden mot dalen og mot øst og den 300 meter høye Great Barranco Wall.

Dagens etappe vil by på utfordringer, både terreng- og høydemessig, så husk å ta det rolig og lytte til kroppen din. Selv om du avslutter dagen med kun 110 flere høydemeter, har du nådd en økning på 790 høydemeter ved Lava Tower, før du går ned til Barranco Camp.  Der er mange som merker de første tegn på høydesyke i disse høydene, så vær oppmerksom på selv de minste tegn, og informer guiden om det.

Høyder: Shira 2 Camp: 3.840 moh., Lava Tower: 4.630 moh., Barranco Camp: 3.950 moh.

Avstand: 6 km

Vandretid: 5 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 5: Barranco Camp - Karanga Camp
Dag 5: Barranco Camp - Karanga Camp

Etter en natt under den imponerende Great Barranco Wall klatrer du opp den beryktede klippeveggen – noe som heldigvis er lettere enn det ser ut til. Over veggen, like under Heim-breen, folder Kilimanjaros skjønnhet seg ut på fantastisk vis. Ruten fører ned gjennom Karanga Valley, der Karanga Camp ligger. Herfra har du utsikt til Mawenzis takkede tinder som rager opp i den afrikanske himmelen.

Det er viktig at du får slappet godt av resten av dagen, for nå nærmer oppstigningen til Uhuru Peak seg.

Høyder: Barranco Camp: 3.950 moh., Karanga Camp: 4.200 moh.

Avstand: 4 km

Vandretid: 3,5 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 6: Karanga Camp - Barafu Camp
Dag 6: Karanga Camp - Barafu Camp

Dagens vandreetappe går til Barafu Camp. Du vandrer gjennom det dramatiske og spektakulære landskapet som består av store og små vulkansteiner, som vitner om den tidligere vulkanske aktiviteten. På den siste strekningen til Barafu Camp følger du Mweka-ruten. Undervis er det utsikt til Kibo og Mawenzi.

Barafu Camp ligger utsatt til, på en høyderygg. Bakken er steinet og det blåser som regel sterkt. Pass på å gjøre deg kjent med terrenget rundt leiren før mørket faller på. Så er du godt forberedt når oppstigningen til toppen starter kort tid etter midnatt.

Forbered utstyret ditt og legg frem varme klær til neste dags vandring til toppen og oppbevar drikkevann i en termosflaske, slik at det ikke fryser til is. Sørg for å gå tidlig til sengs for å få ladet opp de menneskelige batteriene til Kilimanjaros ultimative utfordring.

Høyder: Karanga Camp: 4.200 moh., Barafu Camp: 4.550 moh.

Avstand: 4 km

Vandring: 3,5 timer

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp
Dag 7: Barafu Camp – Uhuru Peak - Mweka Camp

Rundt midnatt blir du vekket, og etter et lett måltid starter den siste oppstigningen til Uhuru Peak. Å vandre i dette vanskelige terrenget i mørke frem til soloppgang er den største utfordringen for de fleste. Målet er å nå Stella Point ved soloppgang. Ved Stella Point stopper du for å beundre den flotte soloppgangen. Pass på at pausen ikke blir for lang, for da kan det bli nesten uoverkommelig å komme i gang igjen på grunn av kulde og tretthet. Du fortsetter langs kraterkanten, og det siste stykke til Uhuru Peak er en jevn stigning. Avhengig av årstiden kan der være snø det siste stykket til Uhuru Peak, som er ditt endelige mål, toppen av Kilimanjaro og toppen av Afrika. Når du står på toppen i 5.895 moh., kan du klappe deg selv på skulderen, nyte den fantastiske utsikten og ta en selfie ved Uhuru Peak skiltet, som et minne for livet.

Deretter starter nedstigningen til Barafu Camp. Her får du en kort og velfortjent hvil før du vandrer videre nedover den steinede stien til Mweka Camp, der det venter en velfortjent god natts søvn.

Høyder: Barafu Camp: 4.550 moh., Uhuru Peak: 5.895 moh., Mweka Camp: 3.100 moh.

Avstand: 5 km op og 12 km ned

Vandretid: 6-7 timer op og 7 timer ned

Overnatting Teltleir på Kilimanjaro

Dag 8: Mweka Camp – Moshi
Dag 8: Mweka Camp – Moshi

Etter frokost vandrer du til Mweka Gate, der du sjekker ut før du blir hentet og kjørt tilbake til hotellet i Moshi. På hotellet venter en velsmakende lunsj. Alle som har gjennomført bestigningen får overrakt et diplom.

Høyder: Mweka Gate: 1.850 moh., Moshi: 915 moh.

Avstand: ca. 10 km

Vandretid: 3 timer

Overnatting Springlands Hotel

Dag 9: Hjemreisen starter
Dag 9: Hjemreisen starter

I dag sjekker du ut fra hotellet og blir kjørt til flyplassen, der hjemreisen starter.

Dag 10: Hjemkomst i Norge
Dag 10: Hjemkomst i Norge

Du ankommer Norge etter en opplevelse for livet.

Kombiner safari med:
Safari (1n) og badeferie på Zanzibar (6n) 8 dager/7 netter
Safari (1n) og badeferie på Zanzibar (6n) 8 dager/7 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 
11.875 kr.
Enkeltromstillegg: +  4.995 kr.

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største nasjonalpark og har landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er hjemstedet til rundt 3.000 elefanter, og du kan oppleve flokker på hele 300 dyr. Tarangire har også en annen velkjent beboer, nemlig den treklatrende pytonslangen, som kan slynge seg høyt opp i trekronene. Du kan dessuten få se løver, leoparder, hyener og vortesvin. I nasjonalparken lever også store flokker av sebraer, gnuer, gaseller, kuantiloper, vannbukker og impalaer. Den lille svarthodede dvergpapegøyen er bare én av parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara nasjonalpark er, i motsetning til Tarangire, en av Tanzanias minste nasjonalparker, men den er også den mest varierte. Etter inngangen til nasjonalparken kommer du inn i den frodige regnskogen som gjennomstrømmes av klare elver. Her kan du få se bavianer og sykesaper. Rett ved Lake Manyara, som utgjør en tredjedel av parken, åpner savannen seg med bøfler, gnuer og elefant- og sebraflokker. Hvis du er heldig, kan du også se leoparder, hyener og de uvanlige treklatrende løvene. I og omkring sjøen Lake Manyara kan du bl.a. beundre flodhester, flamingoer og pelikaner.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Overnatting Highview Hotel / Ocean Paradise Resort 

Safari (4n) og badeferie på Zanzibar (6n) 11 dager/10 netter
Safari (4n) og badeferie på Zanzibar (6n) 11 dager/10 netter

Pris:
Pr. person i delt dobbeltrom: + 21.995 kr.

Tanzania er kjent for sine vakre landskaper og fantastiske nasjonalparker. Du skal til Ngorongoro Conservation Area, der du besøker de rødkledte masaiene i en lokal landsby, og tre av landets viktigste nasjonalparker.

Serengeti nasjonalpark er Tanzanias eldste. De nærmest endeløse slettene brytes bare av akasietrær, små sjøer og enkelte elver. Spredt over den store parken lever så å si alle Afrikas mest berømte dyr. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er berømt for den store migrasjonen der gnuer og sebraer i millionvis vandrer fra sted til sted på jakt etter vann og beite.

Det er ikke mye gir større inntrykk enn Serengeti, det måtte i tilfelle være Ngorongoro-krateret som ligger som et sunket paradis sørøst for Serengeti. På bunnen av denne utslukte vulkanen kan du nemlig oppleve alle de kjente savannedyrene.

Med sine kun 330 km2 er Lake Manyara nasjonalpark en av Tanzanias minste. Men det den mangler i størrelse, tar den igjen når det gjelder natur og dyreliv. Parken er den mest varierte i Tanzania med både regnskog, elver, savanne og den 200 km2 store sjøen med samme navn. Her kan du se bavianer, rosa flamingoer, de uvanlige treklatrende løvene, elefanter, flodhester og mange byttedyr.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Overnatting Highview Hotel / Ocean Paradise Resort 

Safari Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara 5 dager/4 netter
Safari Ngorongoro, Serengeti, Lake Manyara 5 dager/4 netter

Pris:
Pr. person i delt dobbeltrom: + 13.600 kr.

Tanzania er kjent for sine vakre landskaper og fantastiske nasjonalparker. Du skal til Ngorongoro Conservation Area, der du besøker de rødkledte masaiene i en lokal landsby, og tre av landets viktigste nasjonalparker.

Serengeti nasjonalpark er Tanzanias eldste. De nærmest endeløse slettene brytes bare av akasietrær, små sjøer og enkelte elver. Spredt over den store parken lever så å si alle Afrikas mest berømte dyr. Serengeti har verdensrekord i dyr, og er berømt for den store migrasjonen der gnuer og sebraer i millionvis vandrer fra sted til sted på jakt etter vann og beite.

Det er ikke mye gir større inntrykk enn Serengeti, det måtte i tilfelle være Ngorongoro-krateret som ligger som et sunket paradis sørøst for Serengeti. På bunnen av denne utslukte vulkanen kan du nemlig oppleve alle de kjente savannedyrene.

Med sine kun 330 km2 er Lake Manyara nasjonalpark en av Tanzanias minste. Men det den mangler i størrelse, tar den igjen når det gjelder natur og dyreliv. Parken er den mest varierte i Tanzania med både regnskog, elver, savanne og den 200 km2 store sjøen med samme navn. Her kan du se bavianer, rosa flamingoer, de uvanlige treklatrende løvene, elefanter, flodhester og mange byttedyr.

Overnatting Highview Hotel / Serengeti Wildcamp

Badeferie på Zanzibar 7 dager/6 netter
Badeferie på Zanzibar 7 dager/6 netter

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 7.475 kr.
Enkeltromstillegg: +  3.100 kr.

Zanzibar ligger i Det indiske hav og består av hovedøyene Unguja (bedre kjent som Zanzibar) og Pemba samt et utall småøyer. Zanzibar er en lykkens øy, velsignet med både kultur og natur: kritthvite sandstrender, asurblått hav og et fantastisk korallrev. Klimaet er varmt og solrikt året rundt. Øya har en dramatisk historie med innslag av arabiske sultaner, portugisiske sjøfarere, slavehandel og europeiske oppdagelsesreisende som alle har satt sitt preg på øya. Du finner også en av Afrikas mest spennende byer smykket med flott arabisk arkitektur. Det smakfulle swahilikjøkkenet og den vennlige befolkningen gjør Zanzibar til et perfekt reisemål.

Overnatting Ocean Paradise Resort 

Oppgraderingsmuligheter på Zanzibar:

Safari i Tarangire nasjonalpark og Lake Manyara nasjonalpark 2 dager/1 natt
Safari i Tarangire nasjonalpark og Lake Manyara nasjonalpark 2 dager/1 natt

Pris:
Pr. person i dobbeltrom: + 4.400 kr.
Enkeltromstillegg: +  2.100 kr.

Tarangire nasjonalpark er Tanzanias sjette største nasjonalpark og har landets nest største konsentrasjon av dyr. Parken er hjemstedet til rundt 3.000 elefanter, og du kan oppleve flokker på hele 300 dyr. Tarangire har også en annen velkjent beboer, nemlig den treklatrende pytonslangen, som kan slynge seg høyt opp i trekronene. Du kan dessuten få se løver, leoparder, hyener og vortesvin. I nasjonalparken lever også store flokker av sebraer, gnuer, gaseller, kuantiloper, vannbukker og impalaer. Den lille svarthodede dvergpapegøyen er bare én av parkens 550 fuglearter.

Lake Manyara nasjonalpark er, i motsetning til Tarangire, en av Tanzanias minste nasjonalparker, men den er også den mest varierte. Etter inngangen til nasjonalparken kommer du inn i den frodige regnskogen som gjennomstrømmes av klare elver. Her kan du få se bavianer og sykesaper. Rett ved Lake Manyara, som utgjør en tredjedel av parken, åpner savannen seg med bøfler, gnuer og elefant- og sebraflokker. Hvis du er heldig, kan du også se leoparder, hyener og de uvanlige treklatrende løvene. I og omkring sjøen Lake Manyara kan du bl.a. beundre flodhester, flamingoer og pelikaner.

Overnatting Highview Hotel

Få gratis tilbud
SPØRSMÅL?

Kontakt ekspertene våre nå:
85 29 54 24
info@afrikasafari.no

Åpningstider:
Hverdager 9 - 15.45

Få gratis tilbud

Nyhetsbrev

Ved å abonnere på vårt nyhetsbrev vil du motta en mail ca. 3 ganger om måneden med relevante nyheter, gode tilbud m.m.

Vi bruker cookies til statistikk og målrettet markedsføring hos tredjepart.
Du samtykker i dette ved å klikke deg videre.
Les mer her.