• Fornøyde gjester siden 2006
 • Dedikerte reiseeksperter
 • Gjennomtestede kvalitetsreiser
 • Lokale guider valgt med omhu
 • Prisgaranti
 • Assistanse 24/7
 • Medlem av Reisegarantifonden

Praktisk informasjon om Uganda

Denne siden gir deg svar på alle praktiske spørsmål som kan oppstå i forbindelse med at du skal være med på vår Uganda-reise, f.eks. om vær, vaksiner, visum og valuta.

Praktisk informasjon om Uganda

Praktisk informasjon om Uganda

Denne siden gir deg svar på alle praktiske spørsmål som kan oppstå i forbindelse med at du skal være med på vår Uganda-reise, f.eks. om vær, vaksiner, visum og valuta.

1. Vær og dyreliv i Uganda

Som utgangspunkt kan Uganda besøkes hele året rundt. Selv om Uganda ligger nær ekvator, er landets høye beliggenhet over havets overflate med på å stabilisere temperaturen, så det aldri blir alt for varmt. Gjennomsnittstemperaturen er på ca. 26 grader om dagen og ca. 17 grader om natten. Fotturer i fjellet, gorilla-sporing og andre gåturer i skogen er mer utfordrende i regnperiodene (oktober til november & april til mai). Det er ikke andre grunner til å frykte regnperiodene, da solen ofte er på himmelen og regnet for det meste kommer om natten og tidlig om morgenen. Safari og sjimpansetracking er faktisk best i regnperiodene.

Værstatistikk
JAN
FEB
MAR
APR
MAJ
JUN
JUL
AUG
SEP
OKT
NOV
DEC
Dagstemp.
27
27
27
26
26
25
25
25
26
26
26
26
Nattemp.
17
17
18
18
18
17
16
16
16
17
17
17
Nedbør mm
89
72
160
198
206
93
61
69
110
117
141
112
Vær statistikk Dags temp. Nat temp. Nedbør mm
JAN 27 17 89
FEB 27 17 72
MAR 27 18 160
APR 26 18 198
MAJ 26 18 206
JUN 25 17 93
JUL 25 16 61
AUG 25 16 69
SEP 26 16 110
OKT 26 17 117
NOV 26 17 141
DEC 26 17 112
2. Reisebetingelser

Les vennligst våre generelle reisebetingelser grundig da disse er en del av avtalegrunnlaget for reiser kjøpt hos Afrikasafari.no. Reiser kjøpt hos oss er omfattet av “Lov om pakkereiser”.
Klikk her for at lese reisebetingelsene.

3. Vær spesielt oppmerksom på følgende
 • Bestill helst i god tid før avreise for å ha størst sannsynlighet for å få gorillalisensen, som skal brukes på gorillasporingen.
 • Betalte gorillalisenser refunderes ikke, og kan ikke endres til andre datoer enn de som er utstedt. Lisensen din er inkludert i prisen og er kun gyldig på den dagen du skal på gorillasporing.
 • Ved sykdom, som f.eks. forkjølelse eller influensa, kan man bli nektet å delta på gorillasporing, selv om lisensen er betalt. Dette er av hensyn til smittefaren overfor gorillaene. Til syvende og sist er det guiden som bestemmer om du kan delta.
 • Minimumsalderen for å delta på gorillasporing er 15 år.
 • Vær innstilt på at turen kan være fysisk krevende.
 • Gorillasporing tar mellom en og ni timer.
 • Vi beregner at du har cirka en time sammen med gorillaene.
 • Homoseksualitet er ulovlig i Uganda, og toleransen er lav.
 • Besittelse av enhver form for narkotika er strengt forbudt, og blir hardt straffet.
 • Sørg for å ikke etterlate deg noe i naturen – dette gjelder også epleskrell og toalettpapir.
4. Reiseforsikring

På vår side om forsikring kan du selv beregne og bestille din reiseforsikring.
Klikk her.

5. Vaksiner

Vi råder deg til å kontakte en spesiallege, fastlegen din eller en godkjent reiseklinikk. Du kan også lese mere om reglene for reisevaksiner hos Folkehelseinstituttet.

Vaksinasjonssattest skal medbringes.
Du skal ha bevis for at du har Gulfebervaksine.

6. Visum

Norske statsborgere må ha gyldig visum for å reise til Uganda. Det må søkes om forhåndsgodkjenning for visum på nettet, på https://visas.immigration.go.ug/. Du må skrive ut denne godkjenningen og ta den med til Uganda. Vær oppmerksom på at du ikke mottar selve visumet før du kommer til Uganda. Visum koster 50 USD pr. Person.

Der kan ta opptil 7 dager å få forhåndsgodkjenning, og derfor anbefaler vi at du søker i veldig god tid. Hvis du ikke hører noe innen 7 dager, anbefaler vi at du kontakter Ugandas ambassade. Der kan de også utstede visum.

• Passet skal være gyldig seks måneder etter utreise fra landet
• Det skal være plass til innreise/utreisestempler i passet
• Det skal fylles ut innreise- og utreisekort

Reglene for visum og pass kan bli endret med kort varsel. Derfor anbefaler vi at du også sjekker reglene på Utenriksdepartementets hjemmeside og www.ugandaembassy.dk.

7. Flyreservasjon og flybilletter

Vi sender deg din flyreservasjon så snart du har bestilt reisen din. På reiseplanen kan du se tider og reiserute. Det er viktig, at du sjekker om navnet ditt har stavefeil. Det navnet som står på reservasjonen må være nøyaktig det som står skrevet i passet ditt. Hvis du legger merke til feil i navn, skal du kontakte oss med en gang.

I dag finnes det kun elektroniske flybilletter (e-billett), du får altså ikke en flybillett av papir til bruk ved innsjekking på flyplassen. Når du sjekker inn på flyplassen, skal du bruke passet ditt og en booking-referanse. Booking-referansen står på reiseplanen din.

8. Servicebrev

Når du har kjøpt en reise gjennom oss, vil du få tilsendt vårt servicebrev før avreise. I servicebrevet finner du viktige informasjoner om f.eks. innsjekking på nett, hvordan du forholder deg ved forsinkelser og våre avtalte retningslinjer for tips. Dessuten finner du viktige telefonnumre til våre lokale representanter samt vårt nødtelefonnummer.

Derfor er det viktig at du skriver ut servicebrevet og tar det med på reisen.

9. Bagasjen din

Vi benytter mange forskjellige flyselskaber til Uganda, derfor kan det variere hvor mye du kan ta med i innsjekkert bagasje, samt håndbagage. Se informasjon om dette på flybilletten din eller kontakt oss hvis du har spørsmål om dette.

Vi anbefaler deg å pakke tingene dine i myke bager når du skal på safarireise. Det er nemlig enklere å pakke safaribilene med myke bager enn med kofferter. Det er spesielt vanskelig å få plass til kofferter med hardt skall. Derfor ber vi deg om å unngå å bruke kofferter med harde kanter, hvis mulig.

Sørg også for at du har alle viktige og uunnværlige ting i håndbagasjen. Det inkluderer f.eks. pass, visum, flybilletter, forsikringer, kredittkort, penger og kamera, men også evt. info om helsetilstanden din og livsviktig medisin.

Det kan blåse kaldt fra flyets aircondition, så ta en vindjakke med i håndbagasjen, og kanskje også safarihatten.

10. Setereservasjon, oppgradering og ekstra benplass

Flyselskapet vil tildele deg en plass på flyet når du sjekker inn. Hvis du har spesifikke ønsker, kan du reservere seter på flyselskapets hjemmeside. De fleste flyselskaper har et menypunkt som heter ”manage my booking”. Som hovedregel er dette noe du skal betale for,  så ha kredittkortet ditt klar, når du går i gang. Det varierer når flyselskapene åpner for reservasjon av seter, men ofte kan du reservere seter fra bestillingstidspunktet og inntil 48 timer før avgang.

Mange flyselskaper tilbyr dessuten også oppgradering til seter med ekstra benplass og komfort, f.eks. Economy Comfort hos KLM og Premium Voyageur hos Air France. Du kan selv oppgradere via flyselskapets hjemmeside mot betaling.

Vi gjør dessuten oppmerksom på at flyselskapet har full råderett over alle seter på flyet, og at de derfor alltid har rett til å foreta endringer i en reservasjon. Hvis du ikke reserverer seter før avreise, vil du få tildelt en plass av flyselskapet når du sjekker inn.

11. Transport i Uganda

Våre dyktige og kunnskapsrike sjåfører/guider henter dere i Entebbe International Airport. De kjører dere til hotellet, på safariturene, annen sightseeing, samt tilbake til flyplassen den siste dagen.

12. Kjøreavstander på safari i Uganda
 • Dag 2: Flyplass til hotell, ca. 5 km.
 • Dag 3: Entebbe til Queen Elizabeth N. P., ca. 600 km.
 • Dag 4: Game drive i Queen Elizabeth N.P. og båttur
 • Dag 5: Queen Elizabeth N.P. til Ishasha, ca. 95 km.
 • Dag 6: Ishasha til Bwindi, ca. 55 km.
 • Dag 7: Gorilla tracking
 • Dag 8: Bwindi til Mburo Park – ca. 300 km.
 • Dag 9: Transfer til flyplassen – ca. 280 km.

I alt ca. 1335 km.

Husk at alle avstander og tider er omtrentlige. Vi tar forbehold for vær- og føreforhold.

13. Safaribilene

På safarien kjører vi med 4-hjulstrekkere. Taket på bilen kan åpnes under safarien. Det er plass til opp til 7 personer i hver bil.

14. Gorilla lisens

Det er vigtig å være oppmerksom på at fjellgorillaene er ville dyr som kan bevege seg fritt rundt, og derfor kan det ikke garanteres at man ser dyrene den dagen man er ute. Sannsynligheten er likevel meget stor for at man ser dem, og man skal være veldig uheldig for ikke å se dem. Gorilla permits (Gorilla lisensene) kan ikke endres til andre datoer enn de opprinnelig er utstedt på. De refunderes heller ikke hvis man er uheldig ikke at spotte gorillaerne.

Ved sykdom er det heller ikke tillat å dra ut for å se gorillaene. Det er guidene som har det sidste ordet for om en kunde er frisk nok til å kunne være med på en tracking-tur. Utgifter til gorilla permits, kost og losji refunderes heller ikke ved sykdom.

15. Påkledning og gode råd for gorillasporing

Når du skal på gorillasporing i Uganda, anbefaler vi at påkledningen din består av flere lag, da temperaturen endrer seg i løpet av dagen. Disse lagene kan f.eks. bestå av, men er ikke begrenset til, lange underbukser eller leggings, holdbare og solide bukser, en T-skjorte og en langermet skjorte, en lett fleece- eller dunjakke, en vanntett jakke eller regnjakke, og lette sokker i ull eller andre pustende materialer. Dessuten er det absolutt en fordel med vanntette tursko som du kan ha på deg i mange timer, og som er egnet for klatring i bratte skråninger.

I tillegg er det lurt å ta med seg det følgende på dagen:

 • Solkrem
 • Kamera
 • Kikkert
 • Solbriller
 • Caps eller hatt med skygge
 • Regntøy – eller i det minste en vanntett jakke
 • Et par tynne og vanntette hansker, som også er varme
 • Vannflaske
 • Lett snacks, som f.eks. müslibarer eller lignende
 • En liten dagstursekk med plass til det du har bruk for i løpet av dagen
16. Måltider

Alle måltider inngår i prisen. Også pikniklunsj pakkene.
Drikkevarer er for egen regning.

17. Valuta i Uganda

I Uganda har de siden 2013 brukt USD som lokal valuta, men det er også mulig å bruke både euro og britiske pund. Vi anbefaler at du har med deg mindre beløp av USD (1–5-dollarsedler), da dette er mest gangbart på markeder, til betaling av tips og lignende.

18. Tips

I Uganda er det skikk og bruk å gi guider, sjåfører og portører tips. Derfor forventes det ofte tips, men det er selvfølgelig opp til deg hvor mye du vil gi. Gi tips personlig og ha alltid litt tips i lommen.

Som en tommelfingerregel kan du beregne følgende:

 • 15 USD pr. person til portøren på sjimpanse- og gorillaturene
 • 20 USD pr. person til sjefsguiden på sjimpanse- og gorillaturene
 • 5 USD pr. person til guiden på andre utflukter/aktiviteter
 • 10 USD pr. person om dagen til sjåføren din
 • 1-2 USD for hvert stykk bagasje portøren bærer inn på hotellet for deg
 • 10 % i barer og restauranter (men ikke på hoteller der måltider er inkludert)
 • 2 USD om dagen til stuepiken

Vær oppmerksom på at det kan være personer som prøver å utnytte situasjonen. På flyplassen kan du noen ganger oppleve at servicemedarbeidere forlanger tips for f.eks. å sette kofferter opp i gjennomlysningsapparatene, veie kofferter og lignende. Disse personene skal IKKE gis tips. Vi anbefaler at du gir tips til guiden/sjåføren din på slutten av reisen – og helst i en lukket konvolutt.

19. Helligdager

Det er alltid en spesiell opplevelse å være med på andre lands tradisjoner og feiringer. Nedenfor kan du se en oversikt over helligdager, viktige festivaler og andre spesielle merkedager.

Vær oppmerksom på at enkelte museer og attraksjoner kan være stengt på disse dagene.

20. Tidsforskjell

Uganda er tre timer foran GMT. Altså en time foran Norge når vi har sommertid, og to timer foran når vi har vintertid.

21. Språk i Uganda

Det offisielle språket i Uganda er engelsk. Det finnes over femti forskjellige språk i landet.

22. Elektrisitet

De fleste hoteller og lodger får elektrisitet fra egne generatorer, som generelt slåes av etter midnatt. Husk derfor å ta med en liten lommelykt. Det er 240 volt og brukes tre bens stikkontakt med et annet format enn våre (engelske stikkontakter). Adaptere kan ofte leies eller kjøpes i hotellresepsjonen.

23. Landefakta
 • Hovestaden i Uganda er Kampala som har ca. 2 millioner indbyggere.
 • Ugandas areal er på hele 241.038 kvadratkilometer, dvs. at Ugandas areal utgjør ca. litt mer enn halvparten av Norges areal.
 • I alt har Uganda nesten 29 millioner innbyggere, fordelt på 20 forskjellige etniske grupper.
 • Religionsfordeling: 33% katolikker, 33% protestanter, 16% muslimer, 18% opprindelige afrikanske religioner og andre trosretninger.
24. Bagasje som er viktig å ta med
 • Lyse sommerklær til safariturene.
 • Penere klær til kveldene på hotellet og lodgen, f.eks. lange bukser og langermet skjorter, som beskytter mot mygg etter solnedgang, og om nødvendig mot dagens sol.
 • Vindjakke, da det kan være kjølig morgen og kveld.
 • Regnjakke til gorilla-tracking.
 • Sommerfottøy (f.eks. sportssko og bomullsokker). Unngå bare føtter og ben om kvelden pga. mygg.
 • Fordelerboks til 3-4 stikkontakter, så barbermaskin, trimmer, el-tannbørste og batterier kan bli oppladet via en enkelt adapter.
 • Liten lommelykt og ekstra batterier
25. Husk å ta med som håndbagasje
 • Penger, pass og billetter
 • Solbriller
 • Myggbalsam (både gå-vekk-mygg og kløestillende)
 • Solkrem og leppepomade med solfaktor
 • Medisin, som dere bruker hjemme (alltid kun med i håndbagasjen for sikkerhets skyld)
 • Reseptfri medisin: smertestillende, allergipiller, middel mod tynn mage, malariapiller, plaster og desinfiserende servietter.
 • Kikkert
 • Kamera og ekstra minnekort + batteriopplader. Plastikkpose til å beskytte kameraet mot Afrikas fine, røde støv.
 • Skulderveske med robust rem og glidelås, eller pengebelte, eller gode innerlommer, med glidelås.
 • Et par kopier av alle personlige papirer, som pass, visum, flybilletter, reiseforsikring, vaksinasjonkort, internasjonale betalingskort (Master Card, Visakort mv.), førerkort og hva som ellers er i lommeboken – alt sammen til fordeling i hverandres håndbagasje.
 • Telefonliste til omgående sperring av forsvunnet betalingskort og til forsikringsselskapet mv.
 • Postadresser på de som du vil sende et postkort til, og mailadresser på de som skal ha feriemail.
 • Notisbok og kulepenn
 • En god bok eller flere til den lange flytiden utover og hjem
 • Kanskje en engelsk/norsk – norsk/engelsk lommeordbok
26. Reisende med innskrenket bevegelighet

Vi vil gjøre deg oppmerksom på at reisene våre generelt ikke egner seg for bevegelseshemmede personer. Ta kontakt med oss for å høre om mulighetene i forhold til dine spesifikke behov.

Våre mest populære reiser
Hit reiser andre

Vi bruker cookies til å gjøre hjemmesiden vår mer brukervennlig og relevant for deg, samt til å vise deg målrettede annonser. Du samtykker i dette hvis du klikker videre.

Du kan si nei takk til cookies ved å klikke her. Vi bruker en cookie for å huske ditt nei.

Les mer her.