TRYGGHETSGARANTI - LES MER

Juleferie i Afrika

11.07.2018  |  oppdatert: 04.01.2024
Vis alle innlegg

Jul ved det Indiske Hav

Drømmer du om å reise bort i julen?

Forlat kulden i Norge og dra sørover til den afrikanske sommeren.

Når det er kulde, snø og sludd her hjemme, er det sol og sommer og mange opplevelser i vente på våre afrikanske reisemål i desember.

Hvilke afrikanske land skal jeg reise til i juleferien?

I desember måned er det sommer på våre afrikanske reisemål.

Nedenfor gir vi deg forslag til 3 reisemål som er perfekte til juleferien. 

Tanzania i desember

Zebras i Serengeti i Tanzania

Tanzania er et fantastisk safariland året rundt. Men desember er blant årets varmeste måneder.

Fra midten av desember er ”den lille regntiden” som regel overstått, og du kan forvente mye sol og et  frodig, grønt landskap i Tanzanias mest berømte nasjonalpark, Serengeti.

Gnuenes vandring er i desember nådd frem til den sørlige delen av Serengeti og Ngorongoro-krateret. Det betyr at det er massevis av dyr her, og hvis du er heldig kan du også oppleve rovdyrene på jakt etter mat på dramatiske game drives. Gi deg selv en ekstra julegave og opplev Serengetis dyreliv fra luften på en fantastisk ballongsafari.

Desember er dessuten en av de beste månedene for fuglelivet i Tanzania. Store fugleflokker er migrert til Tanzania for å overvintre før de igjen vender tilbake til Nord-Afrika og Europa.

Kunne du tenke deg å ønske det nye året velkommen med en drink i hånden i strandkanten eller i et deilig svømmebasseng? Da skal du avslutte safarireisen og juleferien på kritthvite sandstrender på Zanzibar, utenfor Tanzanias kyst. Tilbring feriedagene dine på de vakre sandstrendene eller ved resortens svømmebasseng. Du kan også dra på dagstur til Zanzibars gamle bydel Stone Town, der det er mange interessante opplevelser i vente.

3 forslag til juleferie i Tanzania:

Sør-Afrika i desember

Noshørn i Kruger Nasjonalpark

Et besøk til Sør-Afrika i desember er et besøk til sol og sommer, uansett om du foretrekker safari, storby, strand eller natur.

Selv om desember faktisk er regntid i Kruger nasjonalpark, viser parken seg fra sin absolutt vakreste side i denne måneden, med frodig, grønn og virkelig flott natur. Dyrelivet er spektakulært her året rundt! Men fra slutten av november er det også mulig å oppleve små dyreunger og et enormt mangfold av overvintrende fugler.

I Sør-Afrika finner du en av verdens vakreste kyststrekninger, Garden Route. Du kan glede deg til å oppleve noen av høydepunktene på denne flotte, 300 km lange ruten som går mellom Mossel Bay (Western Cape) og Storms River (Eastern Cape). Her kan du se frem til vakre strender, interessante byer og dramatiske, stadig skiftende landskaper. Du kan for eksempel glede deg til å oppleve Oudtshoorn, verdens strutsehovedstad. I tillegg til massevis av strutsefarmer har denne byen også imponerende dyppsteinshuler som er mer enn 20 millioner gamle.

Avslutt juleferien på den idylliske øya Mauritius og få en fantastisk avslutning på ditt Sør-Afrika-eventyr. Her får du noen av årets varmeste temperaturer, masse sol og opplevelser både for store og små.

4 forslag til juleferie i Sør-Afrika:

Kenya i desember

Elefantflock i Masai Mara

Selv om der egentlig er lavsesong i Kenyas Masai Mara, er nasjonalparken et fantastisk reisemål i desember.

Den korte regntiden som startet i november er som regel begrenset til korte, men intense byger, og de vil ikke stå i veien for flotte safariopplevelser. Fra midten av desember nærmer tørketiden seg, men landskapet er fremdeles frodig og grønt. Masai Mara har et enormt allsidig dyreliv, og du kan bl.a. forvente store elefantflokker, mange interessante overvintrende fugler og massevis av små dyreunger.

Den siste delen av juleferien din kan du tilbringe i kystbyen Mombasa, som ligger ut mot Det indiske hav, der desember er en av årets varmeste måneder. I Mombasa finner du vakre sandstrender, asurblått hav og flotte korallrev som inviterer til snorkling og dykking. Du kan også avslutte juleferien din i Tanzania på Zanzibars idylliske strender.

5 forslag til juleferie i Kenya:

Drømmer du om Asia eller Latin-Amerika?

Asia er ofte synonymt med deilige badeferieøyer – og mange av dem er perfekte reisemål i desember. Thailand, Sri Lanka og Vietnam er bare 3 mulige land der du kan kombinere interessante natur- og kulturopplevelser med en fantastisk avslutning på juleferien ved vakre asiatiske strender. Les mer om juleferie i Asia her.

I Latin-Amerika venter det frodig natur, spennende kultur og et enestående dyreliv som er ganske annerledes enn det du finner i Afrika. Hos oss kan du bli med på en vanlig rundreise, men du kan også kjøre selv. Har du lyst til å reise til Latin-Amerika i desember? Da skal du lese mer her.

Bestill så tidlig som mulig!

Desember er en populær reisemåned, og mange av reisemålene rundt omkring i verden har høysesong.

Vårt beste råd til deg er derfor: Bestill så tidlig som mulig!

Hvis du har spørsmål, skal du kontakte reisekonsulentene våre. De sitter klare til å hjelpe deg med alle dine spørsmål.

TourCompass – Fra turist til eventyrreisende