TRYGGHETSGARANTI - LES MER
ForsideNyheter og reiseartiklerHvor skal jeg reise i 2024?

Hvor skal jeg reise i 2024?

12.11.2023
Vis alle innlegg

Kvinne på lokalt marked i Cusco i Peru

Et nytt år gir nye muligheter til å reise ut og oppleve verden.

Men hvor skal du reise i 2024?

Vi har spurt vår eksperter om hvilke reisemål de vil anbefale i året som kommer. Her får du vår guide til de 10 beste reisemålene for 2024.

Brasil

Det vakre Teatro Amazonas i Manaus i Brasil

Kanskje blir 2024 da du skal krysse av de aller største opplevelsene på ønskelisten? Da skal du bli med til Sør-Amerikas største land, Brasil. Brasil har noen av verdens største severdigheter, f.eks. et av verdens største vannfall, verdens største regnskog, verdens største tropiske våtmark og verdens største karneval. I tillegg har landet en unik kombinasjon av vakker natur og dyreliv, en fascinerende historie og en fargerik kultur alle bør sette på bucketlisten sin.

Gå ikke glipp av: Manaus, den største byen i Amazonas-regionen, som ligger akkurat der to elver, den svarte Rio Negro og den sandfargede Rio Solimões, møtes. Manaus er “porten” til Amazonas’ frodige opplevelser, og mens du er i byen kan vi anbefale en tur til det flotte rosa teateret og operahuset Teatro Amazonas. Byen er dessuten kåret av Lonely Planet til “Best in Travel 2024”.

Sri Lanka

En rød/grønn øgle i Sinharaja-regnskogen på Sri Lanka

Vi pleier å si “Lite land – store opplevelser” – for det er nettopp det som venter deg på en reise til Sri Lanka. Denne lille, tropiske øya sjarmerer besøkende med sine grønne teplantasjer, historiske templer og ruiner, sitt spennende dyreliv og ikke minst sin meget vennlige befolkning som får deg til å føle deg som en velkommen gjest. De gylne strendene i Mirrissa, Trincomalee eller Negombo er prikken over i-en. I tillegg ligger Maldivene bare en kort flyreise unna, hvis du drømmer om en paradisøy med kritthvite strender.

Gå ikke glipp av: Sinharaja-regnskogen, en av Sri Lankas kanskje best bevarte hemmeligheter, med spennende historier og 50 % av Sri Lankas endemiske dyrearter.

Peru og Ecuador

Kvinne i Regnbuefjellene i Peru

Drømmer du om å oppleve Sør-Amerika i 2024, og vil du krysse av enda flere land på bucketlisten? Da er det logisk å kombinere flere land på én reise, f.eks. Peru og Ecuador. Her får du den eventyrlige kombinasjonen av Perus gamle ruiner og flotte arkitektoniske byggverk og Ecuadors helt unike natur. På fastlandet får du oppleve Andesfjellene og vulkaner, og på Galapagos øyenes helt eksepsjonelle dyreliv.

Gå ikke glipp av: å vandre i nesten 5 000 m.o.h. ved de magiske Regnbuefjellene i Peru (Palccoyo), der de unike fargekombinasjonene utgjør en flott kontrast til Andesfjellenes snøkledde tinder i det fjerne.

Botswana

Telt i skumringen i Okavango-deltaet i Botswana

Dra på safari i Botswana, landet med noen av Afrikas mest uberørte og minst besøkte nasjonalparker, og der det også er mulig å møte stort sett alle av Afrikas mest kjente dyrearter. Og hvis du er ekstra eventyrlysten, skal du besøke Okavango-deltaet, der du kan overnatte i telt. Forestil deg at du ligger under dynen og lytter til lydene av elefantene, impalaene eller løvene som er et eller annet sted utenfor. Nærmere naturen kommer du nesten ikke – dette blir et eventyr du vil huske for livet!

Gå ikke glipp av: å sove i telt ved Okavango-deltaet. Vi gjentar oss selv, men det ER en virkelig enestående opplevelse

Australien

2 kenguruer på stranden på Kangaroo Island

Fra øde ørken i innlandet til kosmopolitiske byer langs kysten, magiske naturopplevelser og et av verdens kanskje mest gjestfrie folkeferd. Høres det ut som noe du har lyst til å oppleve i 2024? I så fall skal du velge en reise til den andre siden av kloden, der Australia venter på å ønske deg velkommen. For dette kjempestore landet er et overflødighetshorn av opplevelser som bare venter på å bli utforsket. Gled deg!

Gå ikke glipp av: Kangaroo Island i det sørlige Australia, bare en kort flyreise fra Adelaide. Det er Australias tredje største øy, med en fantastisk kystlinje, fascinerende dyreliv og noen av landets beste strender.

Sør-Afrika

Gepard i tre i Sabi Sands Game Reserve i Sør-Afrika

Få nærkontakt med Sør-Afrikas ville skjønnhet som utfolder seg i landets flotte nasjonalparker og private viltreservater, i det frodige vinlandet med snorrette vinstokker, langs den enestående kysten og selvfølgelig i en av verdens vakrest beliggende storbyer, Cape Town. Dra på safari i Sør-Afrika i 2024, utforsk den forunderlige dyreverdenen som er blant Afrikas mest varierte, og kombiner reisen din med noen av de utrolig mange andre opplevelsene landet har å by på.

Gå ikke glipp av: Sabi Sabi Private Game Reserve – hvis du drømmer om den ultimate luksusopplevelsen og gjerne vil unna deg noe helt spesielt. Her får du adgang til et av Sør-Afrikas aller bestet safariområder – og alt er inkludert!

Java

Soloppgang ved Mount Bromo på Java i Indonesia

Man kan bruke mange måneder på at utforske Indonesia – men hvis du bare har et par reiseuker til rådighet i 2024, gir en reise til Java et lite, men fantastisk, innblikk i Indonesias kulturrikdom. Java ligger på den indonesiske “ildingen”, rekken av verdens mest aktive vulkaner – og det betyr at et besøk her inkluderer en fascinerende natur med nesten irrgrønne rismarker flankert av ikonisk vulkanlandskap. Med en avsluttende badeferie på en av de andre indonesiske øyene, Bali, blir reisen fullendt på en perfekt måte.

Gå ikke glipp av: soloppgangen over den aktive vulkanen Mount Bromo, Javas mest kjente vulkan. Her får du garantert se en av verdens vakreste soloppganger.

Tanzania

Løve ligger og slapper av i Nyerere nasjonalpark i Tanzania

Tanzania omtales ofte som det ultimative safarireisemålet, og dette landet har virkelig en overflod av spektakulære opplevelser; fra de helt store naturfenomenene til det enestående, afrikanske dyrelivet: Ngorongoro-krateret, som vitner om tidligere tiders vulkaner, den store gnumigrasjonen, der flere millioner dyr vandrer på leting efter frisky gress og fantastiske Serengeti Nationalpark, der himmelen er like uendelig som dyrelivet. Og så er det Zanzibar. Enestående Zanzibar, som frister til avslapning under palmene på kritthvite strender.


Gå ikke glipp av:
safari i Tanzanias største nasjonalpark, Nyere, som er mer enn dobbelt så stor som Serengeti og byr på autentiske og varierte safariopplevelser du ikke trenger å dele med så mange flere enn dyrene som bor her.

Colombia

Isla Grande i Colombia

Colombia har noen av Sør-Amerikas best bevarte hemmeligheter. Her kan du oppleve store kontraster mellom karibiske strender, snøkledde Andesfjell, golde ørkener og Amazon-jungel.  Hvis du har lyst på en kulturell eller kulinarisk opplevelse i Colombia, kan du ta en tur til landets frodige kaffeplantasjer eller de sjarmerende kolonitidsbyene, der du virkelig får nærkontakt med både naturen og historien. Her får du helt unike og minneverdigde opplevelser. Vil du oppdage denne sør-amerikanske hemmeligheten i 2024?

Gå ikke glipp av: Rosario og San Bernardo nasjonalpark, kjent for sine fargerike fisk og livet under havet, noe som gjør den ti til et fantastisk område å snorkle i. Nasjonalparken ligger bare en kort båttur fra sjarmerende Cartagena.

Japan

Ryokan Ichinoyu Honkan i Hakone i Japan

Blir 2024 året da du opplever Asias enorme kontraster mellom moderne teknologi og eldgamle tradisjoner? I så fall er en reise til Japan det absolutt riktige valget. Her er tradisjonsrike byer som Kyoto bare en høyhastighetstogtur unna Tokyos neonbelyste gater. Hvis du reiser om våren, kan du få oppleve Sakura – kirsebærtrærnes blomstring, og i høstmånedene er det Koyo – trærnes løvfall – som pryder landskapene. Vi kan nesten ikke nevne Japan uten å også nevne maten. Den fantastiske maten. Det er mange høydepunkter å glede seg til i Japan!

Gå ikke glipp av: en overnattning på en ryokan, et tradisjonelt japansk gjestehus, der du får oppleve gamle, japanske tradisjoner og en helt enestående atmosfære. Her har du også mulighet til å prøve de tradisjonelle onsen-badene.